Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaç kullanan epilepsi hastasıyım. Ehliyetimi yenileyerek değiştirmek istiyorum!?

valla benim hastalığım normal de diskinezi ama teşhisi yazan doktor epilepsi yazdığı için bizim işimiz de zora sokuyorlar nasıl yapacaz bilemiyorum ....

Özel hastane sorusuna cevap vereyim .

Sürücü olur verme yetkisi var ise özel hastane raporu geçerlidir . Kamu hastanelerinin raporu ve gerekli ise testleri geçerli olmaktadır . Muayene ve rapor ücreti 54 TL olarak vezneye ödenmektedir . Rapor kişisel istek için düzenlendiğinden rapor ücretini devlet ödemiyor kendiniz ödüyorsunuz .

Epilepsi de sizin ataklarınıza ve tedavi sürecinize bağlı . Rahatsızlığınızın seyri remisyonda ise yani alevlenmeler yok ise sürücü olur raporunuzu rahatca alırsınız . Heyette sizin TC numaranız ile tedavilerinizin ve ilaçlarınızın geçmiş dönemleri sistemden bakılıyor ve ona göre karar çıkıyor .

Karar çıkmaz ise ileri tarihte başka bir hastaneden tekrar başvuru yapabilirsiniz .

Poyraz_ heyet deyince aklına engelli raporu alırken toplanan kurul gelmesin . Rahatsızlığın olduğu bölümün 3 hekiminden oluşan basit bir heyetten oluşuyor . Adına 3 hekimli heyet veya 3 hekim onayı diyoruz .

Tekrardan konuya katılan herkese selamlar önümüzdeki hafta bulunduğum ilçenin devlet hastanesi nöroloji bölümüne başvuru yapıp sürücü olur sağlık raporu isteyeceğim benim tek sorunum 6 aylık periyodik muayene. Acaba doktor onay vermez ise il sağlık müdürlüğüne itiraz etsem oradanda sonuç olumsuz olursa başka bir ilde tekrar sürücü olur sağlık raporu için başvuru yapabilirmiyim. Bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi bir arkadaş varsa ve yardımcı olursa sevinirim.

Konu hakkında bilgi verebilecek hiç kimse yok mu

12 yaşından beri araba kullanmanız yada kullanmamanız hiç önemli değil, benim ehliyetim kayboldu aile hekimine gittim e-nabızdan kontrol etti ben sana kullandığın bu ilaçlarla rapor veremem dedi, beni üniversite hastanesine sevk ben felç geçirmiştim 10 yıl önce uyuşmalarım ve nöropatik ağrılarım var ve 2 tane ilacımda epilepsi hastalarında da lkullanılıyor, aynı zamanda uyuşturucu özelliğine sahip, ıilaç rapor açıklamalarına bu şekilde girilmiş nörolojinin takipli hastası olduğum için durum düzeltildi poliklinikteki asistan doktor bilgilerime dikkatlice bakmadan ilk etapta ilaçlarımı gördü ben sana uygundur raporu vermem dedi, bende kendisine illa ki ehliyet almak peşinde olmadığımı,hastalık durumum uygunsa almak istediğimi belirttim, bilgilerimin tamamına bakarsanız anlaşılır dedim sonrasında inceledi ve sağlık kuruluna gerekli evraklarda epilepsi olmadığımı ve bir takım bilgiler yazdı olumlu raporu alarak ehliyet aldım. Eğer sizin için gerekli görülen neyse ona rıza gösterin bence, çünkü bu öyle bir şey ki, araç kullandığınız zaman atak geçirirsiniz, Allah korusun kendinizle kalmaz, birçok insanın canını yakarsınız ve bu vebalin altından kalkamazsınız.

valla bende bende kas hastasıyım ama e-nabız da epilepsi diye geçiyor...
biz ehliyetimizi nasıl yeniyecez hala bilemiyorum özel hastaneler bile çare olamıyor bizim derdimize...

Benim durumumu benden başkası bilemez ben kendimi biliyorum Allah'a şükür bir sıkıntım yok hâlen araç kullanıyorum o yüzden de yenileme istiyorum kafanıza göre yorum yapmayın yenileme ilgili bir bilginiz varsa onu yazın ben bu zamana kadar bir kez oda 7 yıl önce bir nöbet geçirdim oda ilacın özellikleri değiştiği için tabi bu aradada ilacım değişti çok şükür şu anda iyiyim.

Arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olacak bir form var mı acaba bildiğiniz sanırım burada konuya hakim kimse yok

Herkese hayırlı akşamlar. Duyan duymayana haber versin bildiğiniz gibi epilepsi hastasıyım bir tane ilaç kullanıyorum senede bir özel hastaneye gidip kontrol muayenesi ve eeg çekiniyorum. Ehliyet yenileme konusunda yani sürücü olur sağlık raporu almak için kanun derki son 3 yıl nöbet geçirmemiş ve 6 aylık muayene ile sürücü raporu alabilir. Benim sürekli gittiğim doktorum 6 aylık muayene olmadığı için veremem dedi. Ben ise bugün devlet Hastanesi'ne gittim ve ilk kez konuştuğum nöroloji doktoru 6 aylık muayene ile sürücü olur sağlık raporu verdi evet arkadaşlar verdi sadece herhangi bir hastanede 6 ayda bir nöroloji bölümüne gidip giriş yap başka hiçbir şeye gerek yok dedi... Bunu lütfen emsal karar olarak ihtiyacı olan herkesle paylaşın...

sovalyem

Ben psikoz hastasıyım. Üniversite hastanesinde sürekli kontrole gittiğim doktorum var. Kendi doktorumla konuşsam bana sürücü olur sağlık raporu verebilir mi? Yoksa aile hekimine gidip sonra onun sevk ettiği hastaneye mi gitmem lazım? Siz ilk önce aile hekimine gittiniz mi?

Evet önce aile hekimine gideceksiniz zaten ekranında görecek ve ilgili bölüm karar verir diye rapor düzenleyip sana verir sende o ilgili bölümün bulunduğu herhangi bir hastaneye gidip sürücü olur sağlık raporu için geldim diyeceksiniz son karar o doktorun olacaktır

tıp bana sen şizofrenisin dedi hocaya gittim sarasın dedi kafam karıştı

Epilepsi hastasıyım devlet Hastanesi'ne gittim tabiki elimde eski eeg ler ve tahliller ile birlikte oradaki doktor baktı ve dediki 6 aylık muayene ile sürücü olur sağlık raporunu alabiliyorsun. Ve ona göre raporu düzenledi bende nüfus müdürlüğüne gittim kabul edildi şu anda ehliyetim yola çıktı mesajı geldi bile. Buradaki tek sıkıntı 6 aylık muayene ile kısıt olması ve sadece otomobil ve kamyonet kullanıyor olması yani minibüs kullanamıyorum bu benim işimi gördü ayrıca 6 ay sonra herhangi bir hastaneye gidip nöroloji muayenesi olup o raporu tekrar çıkartıp nüfus müdürlüğüne giderek kontrol edilmesi olacak inşallah sizlere de faydası olur çünkü ben çok uğraştım herkese bol şanslar dilerim

sovalyem

valla helal olsun insan evladıymış o doktor...
çok gördüm ben devlet hastanesin de epilepsi ehliyet alamaz deyip kestirip atanı.. öyle doktorlar da var yani...
bakalım biz nasıl yenileyecez ???

Ehliyet alırken 3 hekimli heyete giriliyor . Rahatsızlığının durumuna bakılarak sürücü olur veya olamaz ibareli rapor yazıyorlar . Raporunu Nüfus Müdürlüğüne götürerek ehliyetini alıyorsun .

O raporlar SGK ya gitmiyor ve oran yazmıyor sadece olur veya olamaz yazıyor .

mhrsden manisa ruh hastanesi sağlık kuruluna randevu alsam heyete girip rapor alabilirmiyiz öyle bi imkan varmıdır

Epilepsi hastalarının ehliyeti iptal olur. hastahane de epilepsi diye bilgisayara girdiği an trafik şubenin ekranına düşüyor ve ehliyeti varsa iptal oluyor yoksa ALAMAZ diye işaretleniyor. bende 2012 de beri epilepsi ilacı kullanıyordum. 2017 de hastahane de muayene oldum. sisteme girince hemen bildirilmiş ve ehliyetim iptal olmuş ta ki 2019 da polis çevirmesinde GBT girince 2017 de ehliyetiniz iptal olmuş dedi ve el kondu.

Epilepsi de ehliyeti iptal olanlar tekrar almak için il sağlık müdürlüğüne itiraz dilekçesi verecekler oranın sevki ile yetkili hastahaneye gideceksiniz nöroloji 5 yıl ilaçlı takip edecek nöbet geçirmeyeceksiniz 5 yıl sonra ilacı kesecek 2 yılda ilaçsız takip edecek ve nöbet geçirmeyeceksiniz daha sonra ehliyet alabilir raporu verecek o rapor ile ehliyetiniz el konmuş alınmış ise tekrar alabilirsiniz. önce de yoksa sürücü kursunda yeni alabilirsiniz.

not: Hastahane de 6 ayda bir cihaza sokulur eğer nöbet geçirmiş ise ortaya çıkar. ayrıca tüm bu süreçler tamamlansa bile belli araçlar kullanılabilir. toplu taşıma filan kullanamaz

Epilepsi Tedavisi Gördüm Ehliyet İçin Sağlık Raporu Alma

Merhabalar ben 6 (2017) sene önce epilepsi nöbeti gecirdim 3 sene ilac tedavisi gördüm ve tedavim birdaha nöbet gecirmediğim için sonlandırıldı (2019). 10.10.2022 Yani bu gün ehliyetimi yenilemek için sağlık ocağına gittim beni nöroloji bölümünde uzman hekim muayenesi gerekir diyerek uzman hekime sevk etti. bundan sonraki sürecte özel hastahaneden alacagım rapor gecerli midir cünkü tedavi sürecimde gittiğim doktor özel hastahanedeydi ve kendi doktoruma gitmek istiyorum

Sistem bilgisayar da epilepsi hastası Ehliyet alamaz gözüküyor onun için Dr lar kendi ni risk ve sorumluluk almak istemediğinden dolayı sürücü olamaz kararı veriyor

Üst Alt