Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaç kullanınca şizofren teşhisi oranı düşer mi?

adamhak66

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
26
Ben yüzde 66 ruhsal duygusal engelliyim. Şizofreni hastasıyım ve düzenli ilaç kullanıyorum rexapin 10 mg mi. Eskiden sesler duyuyordum ana şimdi duymuyorum. Dışarı çıkınca aklımdan geçenler duyuluyor sanıyorum içimde biri varmış gibi davranıyorum ve korkuyorum. Sosyallesmemi engelliyor bu.Bu belirtiler göz önüne alindiginda engel oranım düşer mi? Yüzde 40
altına düşer miyim?

Şizofreni tanısında, hastanın durumu ilaç tedavisiyle kısmen düzelse bile verilen en düşük yasal engel oranı %45'tir.

@Özlem1988, ilaç kullanımı ile enaz %45 olur.
%65 ve %80 dilimleride olmaktadır.

Genellikle sigortalı çalışırken DÜŞÜK, Çalışamıyorken ise oran YÜKSEK olmaktadır.

Son düzenleme:
geçmiş olsun sadece rexapin 10 mg mi kullanıyorsunuz başka ilaçlarınız varmı merak ettim @adamhak66

@adamhak66,

Selam,

İlaç kullansanız da kullanmasanız da Şizofreni tanınız değişmez.
İlaca yanıt verdiğiniz için -yani kafanızdaki sesler sustuğundan- oranınız çok çok %45'e inebilir ama ona da biz karar vermiyoruz.
İlaçlarımızı kullanıp toplum içinde yaşamaya çalışıyoruz.

Artık sesler duymamanız çok iyi bir şey; bu tedavinize cevap verdiğinizin bir kanıtı.
Sitede şizofreni tanısı aldığı ve çok çeşitli ilaçlar kullandığı halde ses duymaya devam eden çok hasta var maalesef.

Sizin engelinizden -şizofreni hastası- çok hastanın açtığı çok konu başlıkları var bu sitede, biraz gezinip verilen cevaplardan istifade edebilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Benim kardeşimde şizofren tanısı yok ama sizden daha yüksek doz kullanıyor bu nasıl oluyor ben hiç anlam veremiyorum tanımızda Okb asla ses halisinasyon olmadı pskolojik sorunu bile olmadı geçmişte sadece askerde bir kriz geçirdi en yüksek dozları verip askere gönderildi üstüne şuan ilaçlar sadece sorun bizde…

@sevgi07, herkesin vücudu farklı olduğu için bu yüzden kaynaklanıyor.

ÖRNEKLE: Aynı ilaçı kullananlar aynı HASTALIĞI paylaşmıyor olmasıda NORMAL bir durumdur.

Ama okadar kötü durumda değildi inanın kendindeydi ikinci gün normaldi ilaçlardan sonra zaten kötü olsa neden askere gönderilsin normal gelmiyor bu…şuan çevresi var sosyal arkadaşlarıyla tatil yaptı demekki şizofren yada başka bir rahatsızlığı yok askerlikte yapıyor rütbeli hatta normalde zaten Okb hastaları askerlik yapamıyormuş bu soruların cevabı gerçekten yok beklicez bakalım bir yıl dolucakmış

Doktor bir yıl ilaç dozunu düşürmek istemedi bir yıl bu dozları kullanması gerekiyormuş belki düşük bıraksaydı dozları ilk yatışını yapan doktor bu kadar ilaçlar mahvetmicekti kardeşimi hala alışamadı

Son düzenleme:
Üst Alt