Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaçlarımı bıraktım ve pişmanım!

mltmdmrr

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Merhaba,

Yaklaşık 11 ay önce bipolar tanısı aldım ve bu süreçte çok fazla ilaç değiştirdim. 5 ay önce yapılan son psikiyatri muayenemde remisyonda olduğum söylendi ve nispeten iyi, stabildim. Bunun verdiği özgüvenle "ilaçsız da iyi olabilirim" düşüncesi mantıklı gelmeye başladı; aynı zamanda ilaçların 15 kilo aldırması da beni çok kötü etkiliyordu. Sonuç olarak ilaçları direkt bıraktım. Başlarda uykum çok düzenliydi, aynı zamanda kahveyi de tamamen bırakmıştım, bence bunun da etkisi vardı, çok sosyaldim ve insan ilişkilerim iyiydi. İlaçları bıraktıktan sonra 20 kilo verdim ve kendimi gerçekten çok iyi hissediyordum.

İlk tanı aldığım dönemde hipomani dönemindeydim ve maddi kayıp yaşıyordum; stabil olduğum dönemde bu maddi harcamalar azalmıştı. Fakat ilaçları bıraktıktan sonra, özellikle son 3 aydır çok fazla harcama yapmaya başladım ve hala yapmaya devam ediyorum. Bu süreçte uyku düzenim bozuldu, kahveye tekrar başladım, çok fazla depresif hissediyorum, hiçbir şeye enerjim yok, çok karamsarım ve ani duygu geçişlerim oldukça fazla.

Tekrar psikiyatriye gitmeyi düşünmeye başladım; kendi doktorumdan memnundum fakat doktorum hastaneden ayrılmış. Başka bir doktora gitmem gerekecek ama tüm bu süreci en baştan anlatma düşüncesi çok yorucu geliyor. Bu süreçte yaşadıklarımı anlatmak ve söyleyeceklerimi unutmamak için notlar alıyorum.

Doktordan, tedaviyi yarım bıraktığım için acaba tepki alır mıyım endişesini de çok yaşıyorum. İlaçların tekrar kilo aldırma düşüncesi de beni çok fazla strese sokan bir faktör. İştahı açmayan ilaç olup olmadığı konusunda bir bilgim yok. Sizin bu konuda deneyiminiz varsa cevap verirseniz çok memnun olurum.

@mltmdmrr, Sık yapılan bir hatayı sende yapmışsın.

İyileşmedin ilaçlar sayesinde iyiydin.
Bunu fark etmişsin buda güzel acil bir şekilde doktora git çekinme doktor en fazla niye böyle bir şey yaptın der o kadar.

Tedavi geçmişin sistemde kayıtlıdır aynı doktor olsa daha iyi olur ama yapacak bir şey yok.

Kilo meselesi kişiden kişiye değişiyor bir ilaç birine kilo aldırırken diğerine aldırmayabiliyor denemekten başka yol yok.

Geçmiş olsun umarım tekrar remisyon haline geri döner ve bu hatayı bir daha yapmazsın.

@mltmdmrr, özelimi gittiniz?devlet hastanelerinde hastaların bilgileri not alınıyor.doktorda değişse sistemde görünür yani.aslında böyle durumlarda kendimizle ilgili tedavi sürecimiz,kullandığımız ilaçlarla ilgili bizi özetleyen epikriz kağıdı almamız lazım.devlet yaparmı bilmiyorum, özelden alabileceğimiz düşünüyorum.benimki bir fikir

@mltmdmrr, ilaçları bıraktıktan sonra 20 kiloyu nasıl verdin spor falan mı yaptın sırf ilaç bırakmakla 20 kilo verilmez ne yaptıysan ilaca başladıktan sonra da aynı rutine devam et ilaç iştah açsa bile yememeye çalış mesela gitgide alışırsın 20 kilo verebiliyorsan yaparsın .😉

@mltmdmrr, herkesin en az 1 kez düştüğü hataya düşmüşsün. Fazla hasar bırakmamış olması iyi. Ben ilaçları bıraktığımda büyük bir borç yapmıştım. Doktorun kızmayacaktır tedavine başla. İlaçları bırakınca 20 kg nasıl verdin onu merak ettim.

Ben de 30 kilo vermistim ilacsiz donemimde. O yuzden o normal.

Ilaclari maalesef almak zorundasin ama kiloyu o kadar kafaya takma. Kendini sev. Ben şu an en kadinsi donemimde hissediyorum. Bir de ben yuzden kilo almiyorum, orantili kilo aliyorum belki o da etkilidir, bilmiyorum. Sana tavsiyem Instagram'da sisman modelleri takibe al. ;) Inanilmaz guzel kadinlar var.

bipolarlar piknik tip olur şizofrenler atletik tip olur diye bir şey okumuştum bir zamanlar

• Haha
Reaksiyonlar: Mara
Ilaclarini kilo aldim diye düşünüp bırakmak yerine dr a danisabilirdin
Eminim dr da az ye bu senin elinde kilo alma diyecektir , ck yediğin için kilo alırsın mantık olarak
Sağlık açısından zaten bu kadar kilo ck zararlı
Vücutta ki organları yorar ve bi çok hastalığa davetiye çıkarır
Dr un kızacağını sanmıyorum ama bana neden danismadin diye bii düşünebilir

Bilirim ilaç bırakma olaylarını ..
Ya ağır gelir ilaçlar yada iyiysen bırakırsın.
Doğru karar almamışsın. İyi bir hoca keşfedip atlatabilirsin. Umudunu kesme.

İlaç bırakma olayını bende yapmıştım sonradan pişman oldum dr bişey demiyor endişeniz olmasın kilo aldırmayan ilaç kişiden kişiye değişir

Üst Alt