Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlik nakli ile emeklilik için yeterli tanı düzeyi nedir?

che-man

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhabalar, 2008 nisan sigorta başlangıcım. 4230 prim günüm var. Engelllik raporunu şehir hastanesinden yeni aldım. Akut lösemi %40, allojenik ilik nakli orta derece komplikasyonlu %60 verildi. Bu oranlara göre Balzhard formülüne göre hematoloji bölünden engel oranı 76 geldi. Bu koşullarla erken emekli olma şansım nedir. Yardımcı olursanız sevinirim. Birde SGK'ya başvurmadan önce vergi indirimi için başvurunun sonuçlanmasını mı beklemem gerekmektedir?
@OturanBoğa

Son düzenleme:
Emekli olabilirsiniz diye düşünüyorum bağlı olduğunuz sgk müdürlüğüne gidip bilgi alabilirsiniz.Ayrıca ilk sgk lı olduğunuz dönemde sağlık sorununuz yoksa eğer malulen emeklilikte olabilir

SGK Hastalık Listesi'ne göre sadece Ağır tanısı ile malulen emeklilik hakkı var:

11. Lösemiler
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
a- Akut lösemi (lenfoblastik lenfoma dahil)
1. Tanı tarihinden itibaren en az 24 ay süreyle malul kabul edilir.​
2. Nüks/dirençli hastalık​
b- Kronik myeloid lösemi:
Hızlanmış (akselere) veya blast fazı; akut lösemi gibi değerlendirilir.​
Kronik faz; allojenik kök hücre nakline aday olmayan ve en az 2 basamak ve 3 farklı tirozin kinaz inhibitörü tedavisine yanıtsız​
c- Kronik lenfositer lösemi: Tedavi gereksinimi olan nüks/dirençli

teşekkürler billgilendirmeler için.

İlk Sgklı olduğum dönemde sağlık sorunum yoktu. @kanrevan41 erken emeklilik malulen emekliliğe göre daha avantajlı değil mi peki? malulen emeklilikte maaş düşük diye biliyorum. Birde erken emeklilik durumunda sonradan da çalışılabiliniyor diye duydum.

Ek 1'e göre benim ilik naklinden verilen özür durumu orta derece komplikasyona göre verildi, bu da ağır düzey çalışma kaybına giriyor @OturanBoğa
Allojenik kemik iliği/kök hücre nakli
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Nakil ilişkili komplikasyonu olan ve/veya immunosupressif tedavisi devam eden olgular (orta veya ağır derecede komplikasyonu olan hastalar)
Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Ağır çalışma gücü kaybı kriterlerini karşılamayan tüm allojenik nakil hastaları

@che-man,

1 ekim 2008'den önce sigortalı olup emekliliği de ssk statüsünde olanlar malulen değil de erken Yaşlılık emekliliğinden yararlandığında emekli maaşı alırken çalışabilir. Avantajı budur.

Üst Alt