Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bunda nereleri seçeceğinizin ve ne kadar kadro açılacağının çok önemi var
ben geçen sınavla atananlardanım 86 puanla izmirde memur olarak 2. atamada atandım 1. atamada bırakın izmiri ülkenin en ucra ucunda bile bir iki yer dışında memur kadrosu tutmuyordu hatta 90 puanlar düzeyinde çok kişi hizmetli kadrosuna atanmıştı. 2. atamalarda yine izmir dendi tüm tercihlerim 1yada 2 tane manisa vardı 2.tercihimi kazandım tamamen kısmet belki ikinci atamalar olmayacak yada 3 atama yapılacak
Açıkçası bu konuda çok fazla bilgi sahibi değilim ben burada yapılan yorumlara ve söylenenlere göre bir şeyler yapmaya çalışıyorum...Evet ücrayı seçmek şansımızı artırmıyor hatta bizim gibi düşünenler çok olabileceği gibi şansımızda azalıyor..2. 3. atamalara bakacağız artık
90.87 puanim var 587.ciyim benden onde oluota ortepedi rahatsizligi olan kardeslerimiz var baska ili yazamicak olan kardeslerimiz var ustelik bn bilisim teknilojileri mezunuyum buna ragmen lisede memur degilde hizmetli oluyosam vay anasini yani
Ya yok bende ilk defa girdim demek istedigim buna ragmen olmuyosa vay ki ne vay daha bizim yapcak bisiyimiz yok devlst utansin adam gibi kadro vedeymis
Aslinda bu soru tam bir kafa karıştırıcı..Bekleyip görmek gerek nedenlerini sayacak olursak (Tabi kendimce) istatistiklere GÖRE bu sınavda 90 üzeri alan 700 kusur kisi.. Kadro sayısıda cok az..Gecen sene hemen hemen herkes atamalara bakip tecrube edinmistir.Yukardaki arkadasin belirtigi gibi 90 puan alipta hizmetli sececegini sanmiyorum. o puanları alan kendini 2 atamaya bırakacak. Ya atamada kadrolar bos kalacak yada 85 ustu alanlar iyi bir secim ilede atanabilecek. Kadro sayının dusuk olmasi Cogu engellinin hizmetli istememesi tam bir kafa kariştiracak o yuzden bekleyip kimin hangi puanla atanacagini görecez..
İkinci atama kac ay sonra olur bilmem ama bi daha onu beklemekte sikinti kadro sayisini bence 3000 diyip 5000 yaparlar bizde seviniriz aa 5000 opdu diye ki sevinirizde o hale geldik insallah ikinci atamaya kalmaz dun babamla tartisiyodum sukredin akp ye eskiden yuz kisi bile almiyolardi niye alsinlar engelliyi artik engelli ogretmen bile aliyolar peh gibi sacmalik yasadim la soz veriyolar tutun bari
Gardaşım şunuda düşünmek lazım.Tamam bi kamu personeli olmak devlete kapak atmak herkesin dileği ama hayat bundan ibaret değil ki her zaman kendi ayaklarımızın üstünde durmak zorundayız.Önemli olan insanın kendini geliştirmesi memur olupta insan olamamak daha kötü bir durum bence
benim düşüncem şu şekildedir ama gerçek ama yalan ama ilk atama tahminen 88 de kapatır ama bu puan 2016 yılına kadar geçerli olduğu için 2. atamada puan 82 ye kadar düşer ve 3. atama en fazla düşeceği 78 dir buda 6500 civari lise mezunu alınacak anlamına gelir. dediğim büyük ihtimal olacaktır. isterseniz bekleyin görün ilk 6500 olan sıralamada hademe ve düz memurluk lise düzeyinde 2016 yılına kadar atanacaktır. ekpss neden yapıldı bu yüzden yapıldı bir anda dolmaması için kadroların o yüzden ekpss var bu yüzden ilk 6500'e girenlerin içi rahat olsun 2016 yılına kadar kesin atanacaklardır.
İboran Ya yok bende ilk defa girdim demek istedigim buna ragmen olmuyosa vay ki ne vay daha bizim yapcak bisiyimiz yok devlst utansin adam gibi kadro vedeymis...... ben zaten tamamen yitirdim umudumu
Ferhat arkadaşım emin ol ki bir çok engelli zaten kendi ayaklarının üzerinde durmaya hayatla mücadele etmeye devam ediyor... sağlam insanlar işsizliğin arkasına sığınırken engelli bir çok insan çok cüzzi rakamlara tamah ediyor etmek zorunda... Yıllardır özel sektörde çalışan biri olarak çalışma şartlarımın biraz daha esnek olması dışında bir isteğim yok olmazsada birçok sağlam insandan daha güçlüyüz ....Devletin bize açtığı bu kadrolarda minnet değil zaten olması gereken engellisini düşünmek zorunda
Evet haklısın Ferhat arkadaşım.... dediğim gibi benim izlenimlerime göre buradaki yorumlara göre yerleşme şansımız yok gibi... yinede umut etmek güzeldir ... öncelikli olarak tüm umudunu bu sınavlara bırakmış arkadaşlarımız yerleşsin bizede Allah büyük
inşallah 6500 değil sınava giren herkez atanabilir ama biraz gerçekçi konuşmak lazım bu atamada kaç lise mezunu atanacak ? 900 okudum biyerde ama emin değilim 2. atamada bir o kadar olsa ben sunu soyliyeyim ilk sınawda sanırım 1650 olmustum 86 puanla ilk atama sonrasi atanan tüm kadroları cıkardım ve ikinci atamada onumde 400 (+ - 50) kişi kalmıştı atandım . ilk sınavla bir üçüncü atama yapıldı ama oda yanlış hatırlamıyorsam sadece milli egitime sadece hizmetli kadrosuyla çok az bir alım yaptı ilk sınav sonucu liseden toplam yerleşen insan 2000-2500 civarıdır bizim yerleştirmede çok fazla imam hatipliye oncelik tanındı kadroların cogu bos kaldı cok komik puanlarla atanan imam hatiplilerde oldu bu ikinci sınavla yerleşen lise mezunu memur + hizmetli toplamı imam hatiplileri çıkartınca zannetmiyorumki 2000 yada 3binden fazla olsun