İlk raporu aldığımda çok şaşırmıştım ama neye...? Çünkü o güne kadar hangi hastalığa ne kadar oran verilir hiç araştırmamıştım. Daha doğrusu oranı düşük olan diğer hastalıklarımla birlikte, ilaç kullanmaya başladıktan 6 ay sonra tekrar geldiğimde psikiyatri için de puan verileceğini doktordan duyduğumda şaşırmıştım ama doktor neyden puan vereceğini söylemediği için bir yandan da korkmuştum ve nasıl yani ben deli falan mıyım ya da ne gibi bir psikiyatrik hastalığım olabilir ki dedim.. Raporu görünce içimden dedim ki hadi canım depresyon için de puan mı verilirmiş dedim ve evet 20 puan vermişlerdi. Yine dedim ki, ulan bu duygular bende 30 yıldır vardı zaten, niye araştırıp rapor almamışım diye kendime kızmıştım. O duygu ve düşünceler de, tanı almamı gerektiren ne varsa onlardı.. Hayattan zevk almama, zorunluluk dışında hiç kimseyle görüşmek istememe, içine kapanma, hayata karşı hiçbir olumlu düşünce getirememe, hayata sürekli olumsuz bakma, intihar düşünceleri vs.. birçok duygu, düşünce, çeşitli takıntılar.... Neyse sonuçta ilaç kullansam da değişen pek bişey yok gibi.. Hayat böyle devam..