Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İmam hatiplikten yardımcı hizmetlere geçebilir miyim?

hasanyag

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kadrolu imamhatibim. 1 yıllık yüzde kırk engelli raporum var. Bipolardan. Yardımcı hizmetlere geçebilirmiyim.

Bence sen nereyi istersen direk olur işin

Yanlış anlama , bölümün iyiya o açından dedim

Senin işini yaparlar yani hemen sen başvurunu yap nereye yapılıyorsa

geçmesine geçersin ama sıkıntılarına çözüm olmaz. iş değiştirmek çözüm değil yeni sıkıntılar getirecek kendimden biliyorum

evet imamım. daha önce depresyon tedavisi görüyordum. 4 senedir bipolar tanım var hastanede de yattım. Aşırı heyecan oluyor. Toplum içine girmekten çekiniyorum.diyanetin aylık Sınavları oluyor yardımcı hizmetlere geçmek için girdim dört beş kere kazanamadım. Şimdi 1 senelik engelli raporu verdilerde bununla geçebilirmiyim diye sormuştum. Hizmetliye geçebilirim belkide ben onda da zorlanacağım için bekçilik istiyorumda.

merhaba,

dilerseniz bu konuyu özellikle halden anlayan biri ise bir amirinizle görüşün. illa yardımcı hizmetler olması gerekmeyede bilir belki memurluğa geçme ihtimaliniz olur belki. Araştırdınız mı hiç merak ettim.

ben hiç imam hatiplik /imamlık yapmadım. Ama gerçekten sizi anlıyorum ve haklı buluyorum. Bu heyecan herşeyi mahvededebilir. Ayrıca durumunuzu bir şu şekilde gözden geçirmenizi öneririm öncelikle. Bu heyecan mesleğinizi icra etmenize tümüyle engel oluyor mu mesela siz hutbe okurken (faraza) sesiniz titriyor, kalbiniz küt küt atıyor mu?

bunlar çok zor durumlar olabilir. Yoksa sadece kendinizi kötü mü hissediyorsunuz.

eğer 2. dediğim durum varsa yani sadece kendinizi kötü hissediyor ancak büyük oranda işinizi yapabilmekte iseniz bence geçmeyin. yapılabilecek başka şeyler de biliyorum.
Zaten imam olduğunuza göre çözüme gitmek amacıyla şu önerimi de umuyorum makul veya anlamlı bulursunuz.

1. bol bol sadaka veriniz. Gizli ve ihtiyaç sahibine ulaşacak şekilde olması evla olur.
2. bol bol Kuran -ı kerim okuyunuz. vakit buldukça. Arapça bir kaynakta görmüştüm Kuran-ı Kerim Ruhsal hastalıklara devadır. ***
3. Sabır , biraz sabırlı olmak gerekebilecek.

Benim söyleyeceklerim aşağı yukarı bu kadar.

*** Arapça (فصحى) dili kar&yağmur un hakkında detaylı bilgi sahibi olduğu ve kullandığı diller arasında yer almaktadır.

Son düzenleme:
Üst Alt