Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İndirim uygulamadığı için şikayetçi olduğum Metro turizm şikayetini geri al diyor..?

2 Bilet,3 bilet,10 bilet,100 bilet.....1000 bilet

Siz bir engelli olarak hakkınızı istiyorsunuz,devletin koyduğu bir yükümlülüğü yerine getirmeyen bir firmadan şahsınızda tüm engelli kardeşleriniz için bir mücadele başlatmışsınız.

Firma sizi arayarak haksızlığını kabul etmiş,sizi şikayetinizden geri çevirerek firmasının isminin lekelenmesini istemiyor.Size ne önerirse önersin davanızdan eri adım atmayın.Sonucu bu sitede duyurun ve bu haksızlığın nasıl cezasız kalmadığını herkese gösterin.

Mücadelenizde başarılar dilerim...

binlerce engellinin hakkını sizin gibi bireysel mücadeleler sonucu kazanacağız...
bu kuyruk acısı her firmaya ibret olacak ve her firma aklına estiği gibi değil kanunun emrettiği gibi işlem yapacak..
dingonun ahırı değil burası, hukuk devleti.. ve kanunsuz yapılan herşeyi hukuk çözecek...
şikayetinizden vazgeçtiğiniz anda kanunlar ve hukuk yerine yine keyfilik uygulanacak.. beyimizin keyfi yerindeyse indirim yapacak, değilse yapmayacak...
biz engellilerin her zaman dik durduğunu sizin gibiler şikayetinden vazgeçmeyerek gösterecektir..
haklı hukuk mücadelenizde başarılar diliyorum..

Arkadaşım hakkın yenmiş ve sen şikayetçi olarak bir adım atmışsın.
Bu bütün engelli arkadaşlarımız adına yapılan bir mücadeledir bence ve kesinlikle geri adım atmamalısın diye düşünüyorum.

bilet kesen işçi için de üzülme çünkü onu da işten çıkarırlarsa iş mahkemesine dava açma hakkı var ve o sadece bilet kesmekle yükümlü üstleri yok mu orda onlarda bu işin bilincinde ama uygulamıyorlardır bence geri adım atma iyi olmuş bu şahsi dava değil tüm engellilere yapılan haksızlıktır.bu şikayet diğer bütün firmalara da örnek olur....zaten yazıhanelerde iyi dedikodu döner ceza yedikten sonra diğer bütün firmalr demek ceza kesiliyormuş diye düşünerek indirim hakkımızı kullandırır...

ancıl;

neden meşgule atıyorsun ki anlamaıyorum. telefonu rahat bir şekilde açacaksın ve yaptıkları hatası suratlarına tokat gibi yapıştıracaksın. onların açmaması gerekirken sen açmıyorum diyorsun..

ulaştırma bakanlığından cevap bekliyorum.. metro turizm şirketi savunmasını geciktirdiğinden dolayı size bilgi dönemediklerini sölediler. bakanlıktan yazı geldiğinde paylaşacam

ARKADAŞLAR LÜTFEN YAZILANLARIN HEPSİNİ OKUMANIZI VE ULAŞTIRMA BAKANLIĞININ İHMALİNİ ANLAYACAKSINIZ... METRO TURİZM BÜYÜK BİR ŞİRKET OLDUĞU İÇİN KİM BİLİR NELER YAPTI DA BANA BÖLE MAİL GELDİ VE CEVAP VE DELİLLERİM MEVCUT HALBUKİ!

Sayın SELÇUK ..... İlgi: 14/02/2010 tarih ve 32172 sayılı, başvurunuz. Bu konu bilgi edindirmenin konusu değildir. Elinizdeki bilgi ve belgelerle Bakanlımız veya en yakın bölge müdürlüğünün açık mektup adresine müracaat etmeniz halinde mahallinde incelenecektir. Bilgilerini rica ederim.​

SİZ BİR BELGEYİ KAÇ KEZ BAKANLIĞA BİLDİRİRSİNİZ SERPİL HANIM 61978 SAYILI DİLEKÇEM SAYI 24 AYRICA BAKANLIĞA FAKSI ULAŞTIRDIM. METRO TURİZMİN BU KONU HAKKINDA BİLGİSİ VAR. HATTA BANA 2 ADET MİSAFİR BİLET TARAFIMA RÜŞVET KARŞILIĞI SUNULDU, 2234030 NUMARALI FAKSA YOLLADILAR, BEN ALDIM, AMA BEN KABUL ETMEDİM. NEDEN KABUL ETMEDİM O KADAR ÖZÜRLÜNÜN HAKKININ YEMEMEK İÇİN, METRO TURİZM SUÇLU OLMASA BANA 2 BİLET BEDAVA HAYRINA VERİRMİYDİ. DÜŞÜNÜN ARTIK

BİR BAŞKA MAİLDEN CEVAP

Sayın SELÇUK ....... İlgi: 21/01/2010 tarih ve 31184 sayılı, başvurunuz. İlgi yazınız üzerine konu İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne intikal ettirilimiş olup, neticelenmesini mütaakip tarafınıza bilgi verilecektir.​

BU NE ANLAMA GELİYOR SERPİL HANIM DÜŞÜNÜN ARTIK BURASINI
SERPİL HANIM BİLGİ EDİNME HAKKI KANUNA UYMAMAKLA SUÇLU DURUMUNDASINIZ. BU KONU BİLGİ EDİNMENİN KONUSU DEĞİLDİR DİYORSUNUZ. BEN KENDİ ELİMLE BAKANLIĞA DİLEKÇEMİ MÜRACATIMI YAPTIĞIM HALDE BU ŞEKİL TELAFUZ EDİLMESİ YANLIŞTIR. İHMAL VAR HEM DE ÇOK..

MADDE 29.- Bu Kanunun uygulanmasında ihmâli, kusuru veya kastı bulunan memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında, işledikleri fiillerin genel hükümler çerçevesinde ceza kovuşturması gerektirmesi hususu saklı kalmak kaydıyla, tâbi oldukları mevzuatta yer alan disiplin cezaları uygulanır.

27.11.2009 TARİHLİ DİLEKÇEMİN (61978 SAYI 24 )CEVAPLANMASINI, BU KONUNUN BİLGİLENDİRİLMESİNİ SERPİL HABİBOĞLU İLGİLİ MEVZUATA UYMADIĞI İÇİN DİSİPLİN CEZASI VERİLMESİNİ, BU KONUNUN BİLGİLENDİRİLMESİNİ

RİCA EDERİM

Başvuru numaranız: 33409

arkadaşlar bu gönderdiğim bilgi edinmeden cevap geldi; ama ne kadar ükelaca bir cevap, hem güçlüler hem de suçlular. ben 26 yaşındayım bebe değilim,ankara üniversitesi mezunuyum, inanın ben şimdi ne hususda ne yapcağımı onlara yasa önünde hesap sorduracam.

Sayın SELÇUK .........

İlgi: 13/03/2010 tarih ve 33409 sayılı, başvurunuz.
Konusu, telefonla ve mail yoluyla tarafınıza defalarca bildirilimiştir. Konu Adana ve İstanbul Bölge Müdürlüğü nezdinde incelenmektedir.Bu sayfa çetleşme yeri değildir. Bu şekilde, iderenin zamanını alıyor, başka insanlarında cevap hakkını gasp ediyorsunuz. İlgili bölgeler nezdinde yapılan inceleme sonçlandığında ayrıca tarafınıza bilgi verilecektir.

Bilgilerinize rica ederim.

güncel

hakem heyetine ve idari merkezde konu belirtildi izah edildi, dilekçe verildi, arkadaşlar metro turizm sonucu tekrar buraya yazacam,

Bilet fiyatlarında % kaç indirim hakkımız vae arkadaşlar her firma ayrı ayrı uygulama mı yapıyorlar ankara-bolu arası bana %20 indirim yaptılar sanırım

Sonucu bekliyoruz kardeş.

Hayret ben ne zaman gitsem indirim yaparlar sana denk gelmiş....

mesela 25 tl ise 16 tl alırlar gibi hayret etitm demmeki keyfi bu indirimler...

Bu kadar komik ve türkçeden bi haber cevaplar verecek memurlar çalıştırıyorsunuz diye ilgili bakanlığa iletebilirsiniz gelen yazıyı...

Demekki otobüse binen Arkadaşlar pek engelli gibi durmuyorLar :D inanın ben hiç sorun yaşamıyorum belkide erkeksi sert konuştuğum için tipimde sert gibi duruyor onlarda korkup indirim yapıyorlar metro bu konuda sorun çıkarmazdı pek ilginç... !!!

metro en son tercih ettiğim firma tüm kazalar onlarda oluyor binmemek daha hayırlı :)

netten bi bak istersen en çok kaza yapan firma hangisiymiş

metronun allah belasını versın kardes sen uslubu bozmadan sana gelen ukala mailerı de ısın ıcıne katarak gereklı mercıye basvur o memurda nasıbını alsın

Duslerinprensi;

metrodamı çalışıyorsun yoksa yakınınmı var, dayanamadım ya 3 tane yazı yazmış göklere çıkarmış firmayı

bende metro turizmden bilet aldım iki defa bana indirimli bilet verdiler

yılmaz ;
sana indirimli bileti belki yada sanırım yüksek bilet fiyat üzerinden uygulamış olmasınlar, buna dikkat edin!

normal bilet 25 liradır size 17,5 kesmesi gerekir, ama bilet fiyatını 30 lira gösterir sana 21 lira uygular. aşti den aldığınızda danışma kısmından gideceğiniz yerin fiyatını sorun ve kağıt üstünde kilometresi yazılı olarak imzalı şeklinde isteyin.

Çok sık Şehirdışına çıkarım.
Bilhassa Ankara'ya.
Ve genelde büyük firmaları tercih ederim.
En memnun kaldığım firma "Pamukkale".
Metro biraz kabadayı, sahibi Samsun'lu "55Osman" lakaplı biri.
Kendisini bizzat tanıyordum. Mafyavari bir ortam. Çıkardıkları olayları/adam vurmalarını bilirim.
Her seferinde de indirim almışımdır hiçbir firma bana "indirim uygulamama" politikasını göstermemiştir.

bence 4 tane biley al gidis gelsi olsunn hepsii belestenn soyel onlaraa.... kabul etseler sikayetini geri al etmeslee almaa;)

Evet bende çoğu zaman bilet aldığımda bir sorunla karşılaşmıyorum arkadaşlarımın bu gibi sorunlarla karşılaşması ilginç metro da da hiç sorun yaşamadım engelli bilet diyorum adam anında kesiyor bence otobüs kalkmadan 10 dakika önce alın müşteri kapma yarışı olduğu için o an hiç sorun yaşmazsınız adamlar hemen indirimli bileti veriyor..Allah hepimizin sonu nu hayır etsin...

[SIZE=2]eurest;[/SIZE]
[SIZE=2]metronuun mafya olması işlediği suçun cezasını çekemez anlamına gelemez.İndirim konusunda bir problem yaşamamanız şansınızın açık olduğu anlamına geliyor.[/SIZE]
[SIZE=2]pari85;[/SIZE]
[SIZE=2]evet adamlar daha büyük zarara girdiler.Her 5 uyarı cezasını kaldırmak istediklerinde 500 tl ödeme yapmaları gerekiyor. 50 uyarı cezası toplamı karayollarından men ve şirketin çalıştırma iptali olur.[/SIZE]
[SIZE=2]beyazgeceler;[/SIZE]
[SIZE=2]4 tane bilet almam beni zarara uğratmaz, ben herkes için hak aramaktayım.[/SIZE]
[SIZE=2]düşlerinprensi;[/SIZE]
[SIZE=2]indirimi yüksek fiyat üzerinden uyguluyorsa, buna dikkat edin lütfen, herkese yapılan indirimden veriyorsa, size normal fiyat üzerinden %30 indirim uygulamsı gerek. metro evt indirim yapıyor ama yüksek fiyat üzerinden. dikkat![/SIZE]

Her zaman hakkını savunmuş biri olarak şikayetinizin geri alınması konusunda yazı yazanları şiddetle kınıyorum. Metro'nun çok kaza yapmasına gelince, en çok sefer yapan firmanın en çok kazayı yapması doğaldır. Bir de Metro ve pek çok firmada araçlar kiralıktır. Yani şahıs aracıdır. Bu da şahsi çıkarlar uğruna firma prensiplerinin suistimali konusunu ortaya çıkarır. Otobüslerin hepsinin firmanın olduğu seçenekleri tercih etmek daha doğrudur (Anadolu, Nilüfer, Varan, Ulusoy vb.). Burada elemanların tümü maaşlı kişilerdir ve şahsi kaygıları yoktur. Saygılarımla.

buraya kadar gelmişsizniz 2 bilet için vazgeçmeyin hakkınızı arayın lütfen.amaç bir daha bu şekide yapılmasını önlemek olmalı.bir engelli arkadaşımız daha sizin durmunuza düşürülmemeli!!lütfen duyarlılık gösterin

2010 yılının 1 ayında yazılmış bir mesajdı arkdaşlar konu kapanalı 7 ay oldu..

Üst Alt