Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanlardan zarar göreceğim düşüncesi ve asosyallik?

anonymous

Aktif Üye
Konular
282
Reaksiyonlar
300
Merhaba ben bipolarım. İnsanlardan zarar göreceğim düşüncesi oluşuyor ve üniversiteye dahi gidemiyorum. Gitsem kimseyle konuşamıyorum.

Senin hezeyanlarin var kardeş beyinde dopamin fazlalığını antipsikotigin yüksek dozları yapar.

Antidepresan kullanıyorum.psikoz hastasıyım.Gayet mutlu hissediyorum.Ama Bipolar olanlar antidepresan ilaç kullanamazlar çunku maniye sebep olur.

Merhabalar hocam siz de daha demin benim yazdıklarımdan az çok ne olduğumu anlamışsınızdır. Ben de dışarı çıkmıyorum, sorun bizim seslere duyarlı olmamız. Bu yoğun yaşantı temposu strese soktuğu için doğal olarak maninin ve stresin daha da şiddetlenmesine sebep oluyor. Ben yüksek doz aldığım halde bile dayanamıyorum. Bununla mücadele ikinci öğretim veya uzaktan öğretim okumak. Mümkün olduğunca yoğun ve stres verici ortamdan uzaklaşmak.

@anonymous,
Mesela niçin ve ne gibi zararlar görmekten korkuyorsun?İnsanların arasında oldukça kötü ruhlu ve tehlikeli insanlar olduğu doğru ama böyle insanlar genellikle kendileri gibi kötü ve tehlikeli ortamlarda bulunurlar.Bilhassa üniversite gibi ortamlarda pek bulunmadıklarını düşünüyorum.
Okuluna gönül rahatlığıyla gidebilirsin bence.Kimseyle konuşmak zorunda değilsin.Konuştuğun bir iki kişi olsa daha iyi olur tabii ama kimseyle konuşmak istemiyorsan derslerine odaklanırsın.
Bizimki gibi psikolojik hastalığı olan kişilere mümkün olduğunca sağlıklı insanların yaşadığı gibi yaşamak öneriliyor.Kendini insanlardan tamamen soyutlama.Böyle yaparsan korkuların zamanla daha da büyür.Hiç dışarı çıkamamaya kadar bile gidebilir.
Öte yandan her insanın başına olmadık,tuhaf işler de gelebiliyor ama aklımıza,bunları getirirsek yaşamaktan soğuruz.Sen o tuhaf olasılıkları da düşünmemeye gayret et.Bardağın dolu tarafını gör demiyorum ama sadece boş tarafını da görme :)

@Lilith76,
Korkularla baş edilir. İnsan ilişkileri düzene sokulabilir. Ben de korku falan yok mesela. Şiddet kullanmak istemesem de insanlar beni çileden çıkartıyor. Kendinle mücadele etmek kadar zor birşey yok. Ben de ağır bir şekilde yaşadım, üstüne majör depresyon yaşadım. Doktorum bana bipolar ve okb tanısı koydu. İlaçlar o kadar ağır ki sürekli zihin bulanıklığı yaşıyorum. Ben madem ayak uyduramıyorum topluma, kendim için yaşanabilir ortam hazırlıyorum. Gece çalışmak ve gece dışarı çıkıp kahve veya yemek yemek gibi. Biraz düzene oturdum gibi. Benim gibi bipolar kardeşlerime tek önerim sessiz ortamlarda kalıp hastalığın şiddetini azaltmak. Tecrübelerim bana bunu öğretti. Arkadaş edinmek zor değil her insan aynı da değil. Evet düzgün arkadaş bulmak daha zor ama eninde sonunda oluyor. Keşke sizler gibi insanları çevremde görsem de yardım edebilsem. Daha önce bahsettiğim gibi şiddete meyilliyim. Önümde tek engel kaldı. Onu da aştığım da değmeyin keyfime.

@dgcnn,
Seni bilemeyeceğim neler yaşadın ama ben çok zor bir hayat yaşadım.Yaşamış olduğum bu zorluklar sinirlerimde hassasiyet yaptı haliyle.Yazdığın gibi insanların bazıları da çok yıpratıcı,çok zor insanlar oluyor.Sabır da bir yere kadar insan sinirleniyor bazen.
Sen de biliyorsundur zaten öfke kontrolünü sağlamak için bazı teknikler var ama ben kendime değer verdiğim için öfkemi kontrol etmeye gayret ediyorum genellikle.
Diyelim ki sen gıcık,ters birisine rastladın.Doğal olarak sinirleniyorsun.O sinir anında düşünmeye başla.Şimdi o kişiyle kavgaya tutuşsan,daha çok sinirleneceksin.Daha çok sinirlendikçe olay belki de büyüyecek,itişme kakışmaya varacak.Olayın sonunda ya sen dayak yemiş olacaksın ya da karşındaki olacak.Sonuç olarak olay karakolda bitecek büyük ihtimal.
Peki ya sonra ne olacak?İkinizde birbirinizden şikayetçi olacaksınız ve sonunda senin psikolojik olarak hasta olduğun anlaşılacak.Belki de olayda haklı olan,saldırıya uğrayan sen olsan da ya da olmasan da olayın suçu günahı senin üstüne kalacak.Allah korusun belki boş yere ceza alacaksın.Hiç değer mi kendine zarar vermeye bazı kendini bilmezler için.
Öyle sinirli olduğun zamanlarda,önce derin bir nefes al ve düşün ve sonra ortamı terk et.Allah haklının hakkını gözetir.Kimsenin ettiği kötülük yanına kar kalmaz.Sustun diye kaybeden olmazsın.Tam tersi kazanan olursun.

@Lilith76,
Zaten hapishane gibi bir yere girmemek için kendimi motive ediyorum. İçimden diyorum bunlar için uğraşmaya değmez. Aileme ve bana zarar. Sırf onlar üzülmesin diye susuyorum. Mani anında ben uçuyorum. Kontrolden çıkıyorum. Daha çok kavga gürültü kopuyor. Dediğiniz gibi bunları düşünmek ve mantıklı davranmak gerekir. Teşekkür ederim yardım ettiğiniz için.

@dgcnn,
İlaçlar olmasa ben de mantıklı düşünemem.İlaçlar hep var olsun inş.Forumda hepimiz birbirimize yardımcı ve destek olmaya gayret edeceğiz elbette :)

Zamanı gelince arkadaş edinmek istiyorum. Çay kahve içip güzel sohbet edebileceğim bi arkadaş

İnançlıysanız dua edin Allah'a korkular için salaten tuncine duası çok rahatlatıyor Ya Hafıza de bol bol korkunca
Emin ol gidecek

Bir arkadaş topluluğunda aralarında bulunan bir şizofren görmedim bugüne kadar. Şizofrenler ya yalnız oluyor ya da arkadaşları da şizofren oluyor

@Ahmet T, benimde bipolar olduğumu değilde ilaç kullandigimi duymuş mahalleli. Şimdi deli hapı kullanıyor diye arkamdan konuşuyorlar

Sosyalleşme için çaba harcamayın okul iş gibi hayatın akışında olan süreçler size arkadaş kazandırır. Diksiyon ve giyim kuşam, kişisel bakımına özen göstermek sizi karşıdaki kişiye daha güzel gösterir ve iyi bir izlenim bırakır.

Bu cuma randevu aldim. Tüm sorunlarımı anlatacağım. Bakalım ne diyecek doktor.

kasımda da benim randevum var başka hap yaz demiştim zaten bütün hapları kullanmışınız dediler di

@Ahmet T, bende çok ilaç denemesi yaptim. Sana iyi gelen ilaçlar bunlar dedi. Ama 1.5 ay oldu halen semptomları üstümden atamadım. Halen hastayım. Daha önce hiç böyle olmamıştım.

3 haftadır ailemden başka insan görmüyordum. Bugün eski oda arkadaşımla buluştuk keyifliydi.

@Operadaki Hayalet,

Ne zaman olsa düşünce korku Es selam de defalarca korkulardan kurtulmak için Allah'a sığın
Emin ol rahatlarsın

Üst Alt