@dgcnn,
Seni bilemeyeceğim neler yaşadın ama ben çok zor bir hayat yaşadım.Yaşamış olduğum bu zorluklar sinirlerimde hassasiyet yaptı haliyle.Yazdığın gibi insanların bazıları da çok yıpratıcı,çok zor insanlar oluyor.Sabır da bir yere kadar insan sinirleniyor bazen.
Sen de biliyorsundur zaten öfke kontrolünü sağlamak için bazı teknikler var ama ben kendime değer verdiğim için öfkemi kontrol etmeye gayret ediyorum genellikle.
Diyelim ki sen gıcık,ters birisine rastladın.Doğal olarak sinirleniyorsun.O sinir anında düşünmeye başla.Şimdi o kişiyle kavgaya tutuşsan,daha çok sinirleneceksin.Daha çok sinirlendikçe olay belki de büyüyecek,itişme kakışmaya varacak.Olayın sonunda ya sen dayak yemiş olacaksın ya da karşındaki olacak.Sonuç olarak olay karakolda bitecek büyük ihtimal.
Peki ya sonra ne olacak?İkinizde birbirinizden şikayetçi olacaksınız ve sonunda senin psikolojik olarak hasta olduğun anlaşılacak.Belki de olayda haklı olan,saldırıya uğrayan sen olsan da ya da olmasan da olayın suçu günahı senin üstüne kalacak.Allah korusun belki boş yere ceza alacaksın.Hiç değer mi kendine zarar vermeye bazı kendini bilmezler için.
Öyle sinirli olduğun zamanlarda,önce derin bir nefes al ve düşün ve sonra ortamı terk et.Allah haklının hakkını gözetir.Kimsenin ettiği kötülük yanına kar kalmaz.Sustun diye kaybeden olmazsın.Tam tersi kazanan olursun.