Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanları umursamamak bireysel tercih midir?

Tercih olduğunu düşünmüyorum. Olgunluk diyebilirim, karakter gelişimi diyebilirim, güçlü psikoloji diyebilirim ama tercih değildir bana göre. Tercih olsa ben de tercih eder ve öyle olmayı seçerdim. Ama olamıyorum. Ayrıca en iyisi ve doğru bu bence. Tabii başlığa girerken hastalıklı bir bakış açısıyla karşılaşmayı bekliyordum, bencillik ve kibirle sarmalanmış bir ruh hali ve tavırlar vb. Ama içerikte kendine güven var.

Eyvallah, cevabınız için teşekkürler. İlginç bir durumla karışılaştım ; insanlara umursamaz davranınca daha fazla yakınlaşmaya başladılar. :) Bu bende biraz "katharsis" etkisi yaptı. Şebnem Ferah'ın da bir şarkı sözü var "iyi gün dostları, tutmayın elimden" diye...

"İnsanları çok fazla önemsemek ve onlara her zaman ayrıntılı cevaplar vererek kendini savunmak çocukluk travması işaretidir" diye bir şey okumuştum bir yerde. Benim deneyimlerime göre etrafımızdaki insanların çok çok azı bizimle ilgili. Çoğunun bizimle hiç alakası yok. Ama biz kafada çok kurduğumuz için algıda seçicilik yapıyoruz. Herkesin bize karşı olduğunu zannediyoruz. Dünyamızı zindan ediyoruz. Buna karşı bir farkındalık geliştirmeliyiz...
İnsanlari umursamamak bireysel zorunluluktur. Bu Psikolojik sağlıkla alakalıdır...

@gannicus, yazdığın gibi psikiyatrik hastalıkların çoğunun temelinde ergenlikteki travmalar yatar. Psikolog değilim ama fakültede okurken pedagojik formasyon eğitimi aldım.""" Herkesin bize karşı olduğu yanılgısına kapılıyoruz""" tespitinde de haklısın.Aynen; bu konuda farkındalık geliştirmeliyiz

Son düzenleme:
Burada denge önemli. Başkaların hiç umursamamak insanı uzun vadede yalnızlaştırır. Çevrenin güvenini kaybedersin. Empati yoksunluğunu beraberinde getirir.

@osmangazi, haklısın da "herkesi" ve "hiç" umursamamak demiyorum. Yerine göre olmalı Annen, baban, kardeşlerin, eşin, akrabaların vs...

Bunlar en yakınında ve en fazla değer verdiğin kişiler olur. Aranızda sevgi bağı vardır ve umursamamak gibi bir durum söz konusu olamaz.

Ama iş yerinde , sosyal yaşam içinde iletişim kurduğun kişiler vardır. Birisine fazla değer verirsen kullanılırsın veya yok farzedilirsin.

Buna istinaden "insanları umursamamak lazım" demek istedim. Arada bir mesafe her zaman olmalıdır.

Aslında gereksiz insanları umursamamak demek gerekir belki de... 😀

"Arada bir mesafe her zaman olmalıdır." Aynen. Çok önemli bir cümle...👍

İnsanları umursamasam o kadar mutlu olurdum ki. Nedir bunun formülü, bilenler bilmeyenlere anlatsın lütfen.

@Samarra, yeteneklerine uygun bir meslek edinip çalışırsan ve bu konuda süreklilik sağlarsan bir zaman sonra özgüven gelişimi oluyor. Bununla beraber kendinle barışık hale geliyorsun. Böyle olunca da kendine yetebiliyorsun. Başkalarının onaylamasına pek ihtiyacın kalmıyor. Umursamaz olunuyor.

@osmangazi,

"""... birine kızmak bile onu daha aşağıda görmemize neden olur... " diye yazmışsın.

Senden borç alan birisi , parası olduğu halde geri ödemezse kızmaz mısın ? O zaman bu kızma duygusu, onu aşağıda görmek anlamına mı gelir ?

Son düzenleme:
@Descartes,

Sizin için biraz daha araştırdım.

"Kızgınlık, karşı tarafın kişiliğine ,yeteneklerine veya değerine yönelik aşağılayıcı ifadelerle birleşiyorsa, o zaman bu durum aşağı görme veya küçümseme olabilir. Kızgınlık bazen eleştiriel bir tutumla birleşebilir.Eğer kızgınlık karşı tarafın kişiliğine veya değerinisorguluyorsa o zaman evet bu aşağı görme küçümsemedir.Sadece davranışa değil genel yargı içerir"

Yani bu söylediğiniz kızgınlığın aşağılamadan ziyade beklentilerinin karşılanmamasından kaynaklanan bir kızgınlık oluyor.

@Hayalciii,

(y) Ortak fikirde olmamıza sevindim. Biraz gecikmeli olsa da bu konularda deneyim kazandım. Bundan sonra böyle...

Amcam kafaya şapkadan başka birşey takma demişti ama olmuyor takıyorum

@Ahmet T, iyisin maşallah hep gül böyle olur mu :)
bu kafaya takma olayı bende de var bunun gereksiz olduğunu ,sen takarken karşındakinin belki umrunda olmadığını bilsem bile elimde olmadan aklıma takıyorum insanları. gece uyuyamıyorum bazen.
bende çözümü sosyal hayatta 1 kişi hariç kimse ile iletişim kurmamakta buldum. bu da sağlıklı değil ama en azından gece sadece ülkenin sorunlarını kafaya takarak uyuyorum

Herkes 1 adım atıyor konuşmak için ama ben sadece cevap veriyorum. Muhabbete çağırıyorlar gitmiyorum. Onlar geliyor yanımda genelde biri oluyor ,onla konuşuyorlar ben ev sahibiyken misafir gibi davranıyorum.

Üst Alt