Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanların konuştuklarını algılayamıyorum?

Sakar_Şakir_60

Aktif Üye
Konular
787
Reaksiyonlar
992
İnsanların konuştuklarını algılayamıyorum? Bu normalmidir?

Önce Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanına Gidin: Fiziksel olarak bir duyma probleminiz olup olmadığını kesin olarak elemek ilk adımdır. Doktora gidip durumunuzu anlatın ve bir işitme testi yaptırmak istediğinizi söyleyin.

KBB Temiz Çıkarsa Psikiyatri veya Nörolojiye Başvurun: Eğer kulaklarınızda hiçbir sorun yoksa sorun beynin sesleri işlemesiyle veya zihinsel yorgunlukla ilgilidir. Bu aşamada bir psikiyatri veya nöroloji uzmanından randevu alarak "Duyuyorum ama algılayamıyorum" şikayetinizi dile getirin.

@Özlem1988, kulaklarım normal çıkmıştı. Sadece kulaklarım kirliydi temizledi doktor.
BAŞKA DA KULAKLA İLGİLİ SORUNUM YOK.

@Ahmet T, bilmiyorum ama anlamaya çalışıyorum anlam veremiyorum ben.

psikolojik olduğunu düşünüyorsun ?

@Sakar_Şakir_60, Bence bulunduğun ortamdan kaçmak istediğin için yani sosyal anksiyeteden dolayı anlıyamıyorsun.Bakıldığında yazılanlara doğru ve yerinde cevaplar veriyorsun.

Benim genel tespitim. İnsanlar genellikle karşısındakini dinlemek istemiyor. Dinlemiş gibi yapıp, hemen kendi bir şeyler söylemek istiyor. Ben bunu tespit ettiğim için her zaman kısa tutuyorum konuşmayı. Zaten bazı kişilerin beni dinlemektikleri anladığım için kısa konuşuyorum. 2 hafta sonra tekrar soruyor. sen nereye gitmiştin Adil diyor. O kadar anlattık . Kendi sordu , cevapladık. ama hemen unutuyor sanıyor ama unutmak değil sorun. Dinlemiyor.

@Sakar_Şakir_60, Bence biraz depresifsin, bu dikkat dağınıklı yapar. Doktorunla görüşmende fayda var. Bu durum daha da depresifleştirebilir.

aynısı bana da oluyordu, %100 psikolojik.
şizofreni veya benzeri hastalık kaynaklı

uykusuzluk etkileyebilir diye düşünüyorum iyi uyku uyuyabiliyormusunuz?

Bazen konuşulanları uykusuzluktan kaynaklı anlamakta zorluk çektiğim olmuştu.

@Black-Tie, yok uyku ile alakalı değil. Uykuda sıkıntım yok. Tam olarak dikkatimi veremiyorum. Algım yok gibi. Şizofreni ile Atipik Otizm var.

Son düzenleme:
Üst Alt