Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnternet üzerinden tanıştığım kişinin yalanı ve numaramın savcılığa verilmesi!?

@Pluvia

Allah ıslah etsin,Rabbim Hidayet versin öylelerine.Bulaşmayın.Ben kimi kınadım bilmiyorum ama böyle birşeyler yaşadım gördüğünüz gibi.Haklıyken haksız duruma düşmek korkum Ve haksız yere rezil olmak,onun dışında herkesin günahı kendi boynuna.Kimsenin yuvası dağılsın istemem çünkü yarın bir gün ben de yuva kuracağım Ve o kadının yaşadıklarını ben de yaşayabilirim.Rabbim yaşatmasın.Ve hep söylediğim bir söz vardı “kişi nasılsa kendisine onu çeker diye,ama ben nasıl böyle bir şeye kurban oldum bilmiyorum,herkesin parmakla gösterdiği biri olmama rağmen”.Bana zarar gelmedi daha doğrusu zaten kabul etmedim kendisini soyadını söylemeyince zaten şüphelenmiştim ama evli olacağını hiç tahmin etmezdim.Hayatımdaki en büyük dersi aldım ben kardeşim.Ne olursa olsun kadın akıllı Ve internetten uzak olmalı.
vilanjik

% 87 başarıyla ama artık oyunun adını dahi duymak istemiyorum...

En güzelini arkadaşlar yukarda söylemiş. Oyun hesabını kapatmak istemiyorsanız oyuna bir süre hiç girmeyebilirsiniz. Sosyal medya ayarlarınızı kimsenin size istek gönderemeyeceği ve mesaj yazamayacağı şekilde ayarlayabilirsiniz. Telefon numaranızı değiştirmek istemiyorsanız o kişileri engelleyebilirsiniz. En güzeli bir süre görünmez olmak. Size dava açar da olay büyür diye çok korkuyorsunuz, bunu görebiliyorum. Merak etmeyin, bir suçunuz yoksa neden endişe edeceksiniz? Ayrıca belli ki kadının gururu kırılmış. Belki evini dağıtmak istemiyor, adamın da ağzı laf yapıyorsa tüm suçu size atıp karısını kandırmıştır. Bundan sonra herhangi bir şekilde size ulaşıp o tehdit ederlerse hemen şikayetçi olun. Herkese anlatırız/rezil ederiz gibi sözlerle istemediğiniz şeyleri yapmaya zorlarlarsa sakın yapmayın. Kanıtları yok etmeniz üzerinden de yürümeye çalışabilirler.
Bundan sonrası için tavsiyem böyle bir durumla tekrar karşılaşırsanız engelleyin gitsin.

O pislik baştan kokmuşmuş bende değişirmi diye acep insan görüp görüştüm ama benimde çok iyi insan olduğumu sölüyodu hep artık hastalık etmiş bu kendine aldatmayı

Görüştüğüm insanın tc bakarım ben bide

Evlimi değilmi

Davlumbaz

Evet çok haklısınız,görünmez olacağım,instagram hesabımı kapamaya çalıştım O da geçen hafta dondurmuştum,aradan bir hafta geçmesi gerekiyor diye uyarı geldi.Yani bir kaç gün sonra kapatacağım mecbur,ekleyen kişileri hemen engelliyorum zaten.Numaramı da dediğiniz gibi yapacağım.Dua ediyorum kadın beni sahte biri sanıp da gerçekten savcılığa vermemiştir umarım.Çünkü kocasına çok güveniyor belliki.Adam çok profesyonel anlaşılan.Rabbime sığındım onun adaleti şaşmaz elbet...Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Telini düştirmeye gerek yokki du caller diye program var indir ayarı listendeki kişilere ayarla onun harici tel çalmıyo

İnstagramını kapatma bence korktu kaçtı dicek

Ayarını değiştir

Ama instagramdan sürekli birileri ekliyor.Moralim bozuluyor

Kapat ayarını dışarıya

Yokmu ayarı

Savcılığa verse ne olur ki? Ne değişir? Sahte olmadığınıza göre kendi sıkıntı çeker. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki, adam kadını sizin yalancı olduğunuza inandıracak, sonra kadın sinirlenip dava açacağım diyecek, adam profesyonel yalancı olduğu için karısını bir şekilde ikna edecek, olay kapanacak.
Bugünü yaşayın lütfen, olmamış birşey için ya olursa kaygısı çekmek sizi çok yıpratır. Şu an ortada hiçbirşey yok. Belli ki sinirleriniz çok bozulmuş. Birkaç haftaya olay kapanır gider. Olumlu düşünelim.

Attı lafı kaçtı dicek ayarını değiştir

Sen sıkma kendini bence

Helsinki, bana mı dedin kılavuzu karga olanın ... diye
asıl sen kendine bak be, iki lafın biri küfür, sen de aynı o adam gibi aynı b.kun lacivertisin, boş konuşma!

Hesabım gizli fotoğraflarımı yalnızca ekli olan kişiler görüyor ama dışarıdan arkadaş teklifi gönderme butonu kalkmıyor instagramda.Yani benim bildiğim öyle bir özelliği yok

Bence vardır kurcala iyice

Ses kaydina almak suc bilginiz yok mu birde burda ilan etmeyin bence😅

Davlumbaz

Ben de sizin gibi düşünüyorum şimdi,sonuçta adam suçunun ortaya çıkmaması için eşine müdahale eder diye düşünüyorum.Üzüntüden stresten kafamda öyle şeyler kurmaya başladımki sağlıklı düşünemez oldum ama şimdi sizin gibi düşünüyorum çok haklısınız.Bir kez daha rahatladım sağolun çok sağolun.

senin adina uzuldum...sende sans yokmus...bizim gibi insanada kizlar trip atar anlamak zor....

Edacano

Ses kaydı almadım,whatsaptan attığı kendi ses kaydı var adamın.Hepsi duruyor sohbet sayfasında.Yani benim suçum yok,ben kaydetmedim sesini

Lehrerin00

İnstagramda eklemelerin o olayla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Benide günde 20 -30 kişi ekliyor.
İnsanlar takipçi sayısını artırmak için proğramlarla otamatik sizi ekliyor.Sizde onu ekliyorsunuz. Bir süre sonra o sizi takipten çıkıp sadece siz onun takipçisi olarak kalıyorsunuz. Buradaki amaç bak beni ne kadar çok takip eden var algısı yaratmak.
Siz haliyle başınızda böyle bir sorun varken her şeyi ona yoruyorsunuz.

vilanjik

Öyle mi dersiniz...Ama bundan önce bu kadar sık eklemezdim kimse beni,kadınlar kapalı tanımadığım bir iki kadın da eklemiş,sanırım kadının arkadaşları diye düşündüm ben de.Artık beni kötü gözle görüyor kadın heralde merakından mı ekliyor diye düşündüm ben de.İnşaallah sizin dediğiniz gibidir

@Lehrerin00
Kadının sizi araştırmasından daha doğal ne olabilir ki.
Biraz empati yaparsanız o kadının da ne durumda olduğunu anlarsınız. Yıkılan kadınlık gururu var, yıkılabilecek bir evliliği var. Herhangi bir adım atmadan önce bütün bu olup bitenin doğruluğunu ölçmeye çalışıyor olmalı.Yasal olarak hiçbir şey yapamasa da merakından dolayı sizi tanımaya çalışıyordur.Sosyal medya hesaplarınızdan tanımadığınız kimseyi eklemezseniz herhangi bir sıkıntınız olmaz.
Bu olayı olumlu olarak içseleştirmeniz sizin yararınıza olur. Adamla tanışıp görüşüp ona aşıkta olabilirdiniz.Şanslısınız ki en başından olayı farketmişsiniz. Bundan sonraki hayatınızda bu size ders olur ve çok daha dikkatli davranırsınız.

Aman kimliğe güvenme benim çok sevdiğim bir kadın arkadaşım aynı hataya düştü. Kimliğinde bekar yazıyor ama adam evli çocuklu çıktı. 😀

vilanjik

O kadar güzel ifade ettiniz ki,ben bayana belki eşiniz benden yüz bulsaydı beni kullanacaktı benim canım buna yanıyor hanımefendi dedim zaten,o da ilk konuşmamızda haklısınız lütfen siz bana tüm mesajları gönderin rica ediyorum dedi ve ben de gönderdim.2 gün sonra da eşime komplo kurmuş olabilirsiniz dedi.Adam öyle ikna etti kadını sanırım.Kadının yerinde olsam ben de ölürdüm çok zor durum ama baştan bilmesi daha iyi değil mi,yarın öbür gün yine yapar bu adam çocuğu var günah değil mi.Ama kadın da haliyle benden şüpheleniyor onu da anlıyorum ama mesajların içeriğini görseniz benim nasıl biri olduğumu anlar herkes.Tek bir müstehcen sohbete dahi bulaşmadım.Hatta bir mesajda ısrarla soyadını sordum.Bir başka mesajda bana diyor ki adama “keşke yakın olsak seni kaçırmazdım senin gibi temiz düzgün birini bulmak zor ama istersen ben yine de gelebilirim yanına diye.Ben de annen de yakından ister sana kızı,uzaktan evlilik zor Allah gönlüne göre versin gibi sözlerin olduğu mesajlar var
.Bu kadın hiç mi idrak edemiyor benim kandırıldığımı ben bunu anlayamıyorum

selda*

Evet sana dedim erkek düşmanı senin gerçek yüzünü gördüm. Kime küfür etmişim terbiyesiz küfür etsem Admin askıya alır asıl boş konuşan sensin erkeklere bakış açını değiştir yoksa evde kalırsın.☹️

vilanjik

Tekrar yorumunuzla bir kez daha rahatladım.Savcılık böyle bir şey için çağırmaz ise endişelenmeme gerek yok anladığım kadarıyla.Oralara haklı olarak gitmek bile beni mahveder.Tekrar teşekkür ederim,hayırlı geceler diliyorum.

Arkadaşlar hukuki meseleyi acabalarla iyice dallandırıp budaklandırmayın lütfen . Yardımcı olalım derken yeni stres kaynağı yaratmayalım :)

Bu ne arkadaş sayfalarca uzamış gitmiş.
Ben bunun aynısına bir yakınımda şahit oldum diyorum. Olay tersiydi sözde eşinden habersiz konuşup muhabbeti ilerleten kadındı. Onun da aile fotoğrafları vardı, onun da hesaplarında sözde eşinin ismi ve resimleri vardı. Onda da kadının eşine söylemişti yakınım ve neredeyse dost oldular bir kaç günde. Sonradan birden tavır değişti, komplo ile yuva yıkma suçlamaları başladı. Tehditler, küfürler...
İş karakola ve savcılığa aksetti, tamamen dolandırıcı oldukları ortaya çıktı.
Diyorsunuz ki yok aile fotoğraflarını gördüm, karı kocadan oluşan dolandırıcı çetenin kıtlığı mı var ?
Adamlar oltayı attı, siz takıldınız, bu şekilde ciddiye alıp korkarak üzerine gittiğinizde siz kaybedeceksiniz.
Yapacağınız şey telefon ve sosyal medya hesaplarından engelleyip hiç bir şey olmamış gibi, hayatınıza devam etmek.
Onlar sizin oltaya takıldığınızı, korktuğunuzu bildikleri için üzerinize geliyorlar.
Siz sadece olayın duyulması ve rezil olmaktan korkuyorsunuz, başka da hiç bir şey olmaz. Hatta dediğimi yapıp hiç bir şey olmamış gibi devam edin, bir süre sonra sizden bir şey çıkmayacağını anladıklarında onlar da bırakacaklar.

Korkmayın hiç birşey olmaz. Eşine yakıştıramamanın , gerçeği kabul etmemenin, gerçekleri görmemenin acısı bunlar.
Evliyim deyip aynı şeyleri yapanda var. dünyada ne yazık ki, bekar olsa ne değişecek?
Sanal ortam da o beni görmez, o beni duymaz, o beni bilmez deyip kendini kahraman görenler çok. gerçek hayatta göremediğini, bulamadığını sanal ortamda arayanlarda. sanal ortamın bile bi adabı, kuralı vardır. saygısı vardır. ne yazık ki çoğu kişi yanlış ve amacına uygun kullanmayı bilmez.
o sizden şikayetçi olduysa sizde onlardan olun. hem kandırılmak, hem de iftiraya maruz kalmak, üstüne birde dava açılması. bende sizden şikayetçiyim de gitsin. sen öğrendiğin için şanslısın , peki öğrenemeyenler ne yapacak adamı hep bekar biri olarak görecek, sadece sen değilsindir bunlar da hep bir yedek vardır. yalansız bir hayat dilerim size.dikkat edin unutmayın her şey sanal da kalır...

İzinsiz Görüntü veya Ses Kaydı Almak Suç Mudur ?

İzinsiz görüntü veya ses kaydı almanın bir suç olduğunu daha önce de belirtmiştik. Türk Ceza Kanunu’nun 134. maddesinde özel hayatın gizliliğini ihlal suçu düzenlenmiş olup suçun işlenmesi halinde fail hakkında verilecek olan ceza yer almaktadır. İlgili madde hükmüne göre özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun görüntü veya ses kaydı alınması suretiyle işlenmesi halinde fail hakkında verilecek olan ceza arttırılacaktır. Aynı zamanda bu ses ya da görüntü kayıtlarının hukuka aykırı bir şekilde ifşa edilmesi ise söz konusu suçun nitelikli hali olarak düzenlenmiştir. İzinsiz görüntü veya ses kaydı alınması neticesinde aynı zamanda haberleşmenin gizliliğini ihlal suçu ( TCK m.132) işlenmiş olabileceği gibi kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması suçu ( TCK m.133) da işlenmiş olabilir. Dolayısıyla somut olayın özelliklerine bakılarak failin cezalandırılması gerekecektir. Dolayısıyla TCK bakımından bir kimsenin izinsiz görüntü veya ses kaydının alınması suçtur.
Kişilerin özel hayatının izinsiz görüntü ya da ses kaydı alınması suretiyle ihlal edilmemesi gerektiği

Anayasamızda ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde de belirtilmiştir. Anayasada kişilerin özel hayatının gizliliği madde 20 ile güvence altına alınmıştır. İlgili maddeye göre, herkes özel hayatına ve aynı zamanda aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamayacağı da bu maddede belirtilmiştir. Bir kimsenin kamuya mal olmuş bir kişi olması, onu özel yaşamına saygı gösterilmesini isteme hakkından mahrum bırakmayacaktır. Ancak daha önce değinmiş olduğumuz gibi bazı hukuka uygunluk sebeplerinin varlığı halinde özel yaşamın gizliliğini ihlal suçu gündeme gelmeyecektir. Anayasanın yanı sıra AİHS’nin 8. maddesine göre herkes özel ve aile hayatına, konutuna ve aynı zamanda yazışmasına saygı gösterilmesi hakkına sahiptir. Bu hakkın kullanılmasına müdahalenin ne şartlar altında gerçekleşebileceği de aynı maddede belirtilmiştir. Dolayısıyla şunu söyleyebiliriz ki hukuka uygunluk sebepleri dışında bir kimsenin izinsiz görüntü veya ses kaydının alınması hukukumuz açısından suç kabul edildiğinden bu suçun failinin cezasız kalması da düşünülemeyecektir.

Bence bu konuyu aklınızdan üç aylığına falan çıkartın ve bir daha da bence yüzyüze tanımadığınız kimseler ile sosyal ve duygusala varan ilişkiselliklere girmeyin (diyalog)
Günümüzde evliliklerin bile çiftler arasındaki uzlaşı temelinde serbest özellikleri olabiliyor. (Tabi bir başkasına bekarım dememek şartıyla ama evliyim demek zorunda değil)
Bu tatsız ve etik dışı, sizi yıpratacak konudan konu ile ilgili hiç bir tarafla iletişim kurmayarak ama ailenizle yada sırdaş bir arkadaşınızla bence paylaşarak bu durumun taşıma yükünü biraz üzerinizden atın.
Demişsiniz ya ailemden bir çok kişi hukukçu diye tam o münasebetle adliyelerde o kadar farklı vakalar
Var ki inanın sizin yaşadığınızı Cumhuriyet Savcısına arz etmesi bile meşakatli olacaktır.

Son düzenleme:
Neden 3 ay dediniz ? 3 ay sonra mı açılır dava,daha doğrusu tehdit şantaj vs yok benim tarafımdan ne hakla açacak ben buhu anlamıyorum.Ben uğraşamam kuzenim hakim o ilgilenir dedi bana.Benim korkum yok bunun altını çizeyim.Haklıyken durduk yere sicilime işler diye üzülüyorum Ve korkuyorum tek endişem bu.Benim de kuzenin avukat ona danışıp danışmamakta kararsızım.Buradan sizlerin fikrini almak istedim.Ve hepinize çok teşekkür ederim

Üst Alt