Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş arayışındayım. Ne yapabilirim?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
ya arkadaşlar Ben size Fi danışacağım benim işe ihtiyacım var nerelere başvurabilirim aynı zamanda KPSS uzanıyorum Ama şu an ihtiyacım var yani engelli birimlerinden Nereye başvurabilirim

işkurun sayfasından kamu ve özel sektörde ki iş ilanlarına bakıp takip edin şartlarınızın uyduğu yere başvuru yapabilirsiniz...
işsizlik zor çalışmak para kazanmak daha da zor ... bende bir fabrikada çalışıyorum ama işimden gücümden hiç memnun değilim... :( :(

Bende iş araştırıyorum henüz bulamadım işkur da başvuru yaptım bakalım haber gelirmi bilmiyorum

Allah yardımcımız olsun bizim için en iyiisi uygun şartlarda bir devşet işi olur ....

ugur10 semanur1234

Selamlar,

Daha öncede yazmıştım. İşkur tamam ama kariyer sitelerine başvuru yaparak iş aramayın. İstanbul'da olmanız büyük avantajdır. Sevdiğiniz, ulaşım olarak yakın bulduğunuz, iş disiplini ve sektörü ile size uygun olan şirketlerin genel müdürlüklerinin hepsi istanbulda. Uygun bir zamanınızda elinize CV'nizle gidin. Danışmalarından engelli olduğunuzu İnsan Kaynakları ile görüşmek istediğinizi söyleyin.

Mutlaka sizi bir İK Yetkilisi ile görüştürüyorlar. Engelli açığı olup olmadıklarını sorun, CV'nizi verin, çalışabileceğiniz işleri mutlaka belirtin. Ve olumlu/olumsuz ne zaman dönüş yapabileceklerini sorun.

Bu şekilde inanıyorum işe alınırsınız. En azından ben çevremi bu şekilde yönlendirip işe alındıklarını duyuyorum.

@StratoS

Hocam artık kimse CV ile falan uğraşmıyor.
Ya tanıdıklar vasıtasıyla başvuruyorsun yada kariyer sitelerinden arayıp tarayıp ordan seçiyolar.
Gidip görüşme olayları çay içmeden öteye gidemiyor malasef.

Tabi bunu kurumsal şirketler için söylüyorum.

Mami Junior

Ben tam tersini düşünüyorum. Ben dahil çevremde böyle iş bulup giriyor. (Engelli arkadaşlarım) (Kurumsal Şirketlere)

Hele kariyer siteleri aman aman, 3 yılda geri dönerlerse öp başına koy...

İşkura müracaat edin netten de işkur alımlarına bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
StratoS

Bi çok firmanın kariyer sitesiyle yakinen çalıştıgını biliyorum.
Defalarca da çağrıldıgımıda biliyorum.
Tabi buda herkes kendi tecrübelerini aktarıyor.

Mami Junior

Daha öncede açıklamıştım. Kurumsal firmalar sözde etik kuralları gereği belli bir hacimden yüksek bir iş bulma sitesiyle zaten çalışmak zorunda. Ancak çok fazla başvuru ve çok fazla Danışmanlık Kurumlarının araya girmesi ile İK'daki arkadaşlar o sitelere aktif bakamıyorlar ve ilgilenemiyorlar.

Ancak aylar sonra geri dönüşler olabiliyor. (İstisnalar kaideyi bozmaz.) Hızlı aksiyon ve sonuca ulaşmak isterseniz, olumlu/olumsuz hemen geri dönüş yapıldığı için benim yöntemimi öneririm.

Gerisi size kalmış.

StratoS...hocam bu site de engelli sorunları ve çözümleri için topik açan kişisin,ama ülke insanının iş arama bulmadaki zorluk adamına göre muamele, akraban dayın tanıdık akp li üye vekil varsa her şeyin okk olduğunu göremeyen veya görmek istemeyen biri olman(üstte yorumların bunu gösteriyor kusura bakma)çok ilginç geldi bana açıkçası!!??..benim tanıdık arkadaşlarım bu şekilde buldu derken, bence nasıl girmişler iyi araştır derim,bu hükümet le artık bu tür işler çok ama çok zor!!?

deathless

Ben siyaset konuşmam. Neyin ne olduğunuda bilir ve görürüm.
Kamu Kadrolarının bile fiyata bağlandığı bugünleri herkes herşeyi görür ve duyar...

Zaten umutsuzluk üzerine açılan bir başlıkta bunları konuşmanın anlamı olmadığını düşünüyorum. Burada yapılması gereken kendi deneyimlerinizle yol göstestermektir.
Bende nasıl işlerime girdiysem ve çevremdeki engelli arkadaşlar nasıl girdilerse o şekilde yol gösteriyorum.

Bence sizde, böyle araştırmalara girmektense, elinizdeki ile nasıl mutlu olabileceğinizi ve çaresiz insanlara nasıl yol gösterebileceğinizi bir düşünün...

şu anki işimi engelli istihdam fuarından buldum.bır cok fırma ıle gorustum hepsıde cok buyuk fırmalardı su an kı ıse abd nın onde gelen kuruluslarından bırı.fuara herkesın gıdecegın bıldıgım ıcın farklılık yaratmak adına bırseyler yaptım.ve ofarklılıgı yarattımkı gorustugum tum fırmalar davet ettı son asamaya kadar gıttım.fakat calıstıgım fırmayıda onceden katılacagını bıldıgım ıcın daha ıyı bır hazırlandım ama gıttıgımde o gun yoklardı.maıl attım yurtdısındakı merkezlerıne 1 saat sonra arandım ertesı gun gorusmeye davet edıldım ve ılk gorusmede ısı kaptım.ıkı sonra ıse basvurdugum pzıyondan daha ıyı bır pozısyon ıcın benı sectıklerını ve sartlarını yapmam gerekenlerı anlatmak ıcın bır daha cagırdılar ve su an o pozıyonda calısıyorum.dıger fırmaların teklıflerıne tesekkur ettım.her gorusme sonrası maıl attım benım olumlu gectıgını sızınle calısmaktan mutluluk duyacagımı belırten tesekkur maılı gıbı.
aslında demek ıstedıgım standarttan oteye gıtmek gerek ıs beklemekle ıs gelmez..

deathless yine boş bi yorum yapmışsın iş aramak sadece oturduğumuz yerden kariyer sitelerine girmek veya işkurdan telefon beklemek değildir. İŞKUR toplantıları biz engelliler için bulunmaz bir fırsattır iş gelmiyor diye evde beklemekte yapılmamalıdır bir sürü internette online ücretsiz eğitimler vardır kendinizi geliştirin ben engelliyim evde oturayım iş bulayım aa iş gelmedi diyip isyan ediyonuz ve yukardaki örnek yorum gibi AKP'li amcan dayın yoksa hiçsin gibi yorumlar yapıyorsunuz kendi kendinize %48 osteogenesiz İmperfecta hastasıyım herhangi bir siyasi partide amcam dayım halam yengem eniştem yok. Ön lisans mezunuyum Engelli ofis görevlisi olarak girdiğim iş yerinde 6,5 yılda insan kaynakları şefi oldum

İş-Kur'un girişimcilik eğitimine katılıp hem nasıl iş kuracağınızı öğrenip hemde günlük cep harçlığınızı çıkartabilirsiniz. Sonrasında kendi yetenekleriniz dahilinde yapabileceğiniz bir iş projesi kurup İş-Kur'dan hibe parayla kendi işinizin patronu olabilirsiniz bu zamanda başkasının yanında ancak amelelik yaptırırlar karnınızı zor doyurursunuz 3-5 bin TL ile...

bu arada telefondan yazdıgım ıcın bazen eksık hatalı yazabılıyor olabılırım kusura bakmayın.

ugir

mesleğinizi engelliler biz meslek kartelası başlığında da yazabilir misiniz? özellikle o başlığı açtım, engelli insanların nereye geldiklerini engelliler ve herkes görmeli diye düşünüyorum :)
deathless hiç birşey yapamasanız bile kozmetik ürünleri üreten bir firma var isterseniz özelden yazın bana, yan iş olarak yapıyorum ama öyle bile güzel paralar kazanıyorum, üç ayda iyi performans elde ettim, isterseniz hepsini özelden anlatırım, ilgilenirseniz yazın bana :)

StratoS...ben bir araştırma peşinde değilim hocam konuyu çarpıtma bence haklı çıkmak için!..ülkenin durumunu görmek için sherlock holmes olmaya gerek yok, her şey düzensizlik içindeyken kendini armut gibi belli ediyor zaten,benim ayrıyetten bir şey yazmama gerek yok,ki öyle şeyleri ki yazmıyorum zaten değerlendirmem bu yönde durum itibari ile!!
sen görmeye bilirsin ama, ben burda ''işimi hallettim emekli oldum hadi bana eywallah'' çılardan değilim sanırım onlarla karıştırdın beni ''zorda kalmış kişilere yardım edersin umarım vs derken!''...övünmek için değil sana cevap olsun diye söylüyorum ki,emekli olalı 1 yıl oldu halen karşılaştığım zorluklar için yeni arkadaşlara yardım ediyorum ve de mutlu oluyorum..sandığın zanettiğin kişi gibi olamadım her halde kusura bakma!!
umetinn...gene derken??...senin istediğin gibi yorum yapanmı dolu insan oluyor!??...size göre var olan sistemi övmeyenler GENE boş mu konuşmuş oluyor??...nasıl konuşalım peki??...5.5 milyon işsiz boş insan olduğu için mi işsiz?...dolu insanlarında neye göre dolu olduklarını ben de sen de o da çok iyi biliyor ama siz konuşamaz gerçekleri dile getiremessiniz getiren de boş insan olur öylemi!!??

Aslında en kolay yöntem işkur ilanlarını sıkı takip etmek Özellikle son dönemlerde işkur engelli personel açığı olan firmalar için kendi bünyesinde toplu iş görüşmeleri yapmakta bence bu durum iş arayan engelli vatandaş için son derece olumlu firmalarda kurumlarda kapı kapı gezip binbir türlü eziyet çekme derdi yok zaten iş ilanlarının detay kısımlarında yapılacak olan iş,in az çok tarifi veriliyor eğer iş ilanına şartlarınız uyuyora ve kafanıza yatarsa geriye kalan tek sey gidip görüşmek .

Ondan sonra İşe alınma kısmı ise vatandaşı tahsil durumu bilgi becerisi daha önceki iş tecrübeleri görüşmede kendini iyi ifade edebilmesine kalıyor

Suret..hocam ilgine çok teşekkürler,ben sadece var olanı belirttim çoğu kişinin işine gelmeyecek menfaat çıkarlarına ters düşecek şekilde!
şu an ben istesem de çalışamam geçirmiş olduğum beyin kanaması sebebi ile,vergi indirimli erken emekliyim mükemmel maaşım 1509 tl i alıyor oturuyorum balık tutuyor yürüyüşler yapıyorum temiz hava alıyorum alabildiğim kadarı ile...tekrar teşekkürler ilgine:)

her kurum belli bir sayıda engelli çalıştırma zorunda işkura gittiniz mi

deathless

ben bir araştırma peşinde değilim hocam konuyu çarpıtma bence haklı çıkmak için!.

Öncelikle ünlem vs tümceleriniz konuşma dilinde bağırma ve ses yükseltme anlamı çıkardığından sakin olmanızı öneririm. Çevrenizde yaptığınız gözlemlerinizi ve verdiğiniz önerkleri iyi yönde düşünerek kullanın demiştim. Yani konu ile ilgili olarak size bir tavsiye verdim. Çarpıtmak ne demek?

sen görmeye bilirsin ama, ben burda ''işimi hallettim emekli oldum hadi bana eywallah'' çılardan değilim sanırım onlarla karıştırdın beni ''zorda kalmış kişilere yardım edersin umarım vs derken!''...

Üzgünüm ama malesef yazıları okumadan cevap veriyorsunuz. Ben yazımda görmediğimi, bilmediğimi söylemedim. Aksine herşeyi herkes gibi biliyorum dedim. Hatta örnek verdim, Kamu'da artık atamalar paraya bağlanmış diye. Ben sizin emekliliğinizi bile bilmiyordum. Birisiyle karıştırmayı da düşünmedim. Rica ediyorum kendi düşüncelerinizi sanki ben düşünüyormuşum gibi bana mal etmeyin.

övünmek için değil sana cevap olsun diye söylüyorum ki,emekli olalı 1 yıl oldu halen karşılaştığım zorluklar için yeni arkadaşlara yardım ediyorum ve de mutlu oluyorum..sandığın zanettiğin kişi gibi olamadım her halde kusura bakma!!

İnsanlara yardım etmeniz güzel, süpersiniz ama bu başlıktaki yazılarınızda ben herhangi bir yardım görmedim, torpil yakını bulup işe girin sözlerinden başka...

Ben insanlarla ilgili birşeyler zannetmem. Zaten bu başlığın konusu benim bir şeyler zannetmem değil.

Bence siz dediğiniz gibi konuyu çarpıtmadan, bardağın dolu tarafından bakıp mutlu olun ve deneyimlerinizle arkadaşlara bu dolu tarafından önerilerde bulunun. Aksi halde sizin söyledikleriniz olumsuz, yıkıcı eleştirilerden ileriye gidemeyecek.

İş-kur :D asgari ücretli iş bulur haberin olsun

deathless aga ben seni bir türlü anlayamıyorum ciddi anlamda bak, burda bir kardeşimiz demiş ki iş arıyorum tavsiyeniz nedir. sen iktidarı yermekten başka hiç bir şey yapmıyorsun insanların ümitlerini kırıyorsun ben yaptığım işten sana örnekler vereyim vasıfsız bir insanın yapacağı iş temizliktir. ama insanlar ne maaş beğeniyor ne bir şey vasfı olmamasına rağmen hafta sonum izin olsun istiyor maaş beğenmiyor yemeği bile beğenmeyip işten çıkanlar oluyor. Dolu yada boş insan olmak tamamen karakter meselesi ve kişilik meselesidir. Sen sadece oturuyorsan engelliyim diye iş bekliyorsan kendini geliştirmiyorsan kusura bakma kardeşim bomboş insansın ki bana göre senin yorumlarında bomboş yorum insanlara deneyimlerinle(tabi eğer varsa) yol göstereceğine laf olsun torba dolsun diye sürekli İktidar partisini yeriyorsun burası siyaset alanı değil güzel kardeşim eğer öyle bir yerse git konu başlığı altında tartış cevap verme bana seninle muhatap olunca duvarla muhatap oluyormuşum gibi hissediyorum

iş kur. hikaaye kardeşim. iş kura gitdiğinde şun diyeceksin ikametime ve yakın cevrelerde bulunan. engelli alım yapan. iş yeri şirket vs ne varsa bana adresini verin kendim görüşücem de. ozaman iş bulma şansın yükseliyor. ben böyle iş buldum gitdim kendim görüştüm. iş kur sistemine kaldıysak yandık.

umetinn bence konuyu çok güzel özetlemişsiniz. iş yok diye birşey yok, insan iş yapmak isterse her türlü yapar, ben evde hem proje yazıyorum kosgeb projesi hem de kozmetik ürünleri satış yapıyorum, iş arayan buyursun yazsın direk anlatayım iş sahibi yapayım, en azından cep haşlığını bile çıkarır sırf katalog göstererek... ki kafayı kullanan insan ben gibi direk bütçe sahibi olur :)

umetinn...ilki ben iş falan aramıyorum onu nerden yumurtladın onu anlamadım bir kere!!??...ben ülkede ki iş bulabilme mantığından bahsettim ve konunun ilgi odağında elbette bu hükümet olacak marangoz ustası sadullah bey olacak değil!!..tamam emrin olur bundan sonra padişah hazretlerini öve öve millete yardım ederim,''dünya liderimiz varken hiç bir konuda zorlanmassınız raporlar 1 günde elinizde olur ,bakın eskiden yüzde 40 dı dünya liderimiz geldi onu yüzde 10 a düşürdü engelli maaşları minimum 3500 tl oldu ne diye zırlanıyorsunuz bakın her şey a ahber de ki gibi pespembe nankörlük etmeyin dünya liderimize ayıp etmeyin''bu arada bana cevap ver dediğimi hatırlamıyorum sen gene duvarla konuşmaya devam edebilirsin!..senin bana salak demenle ben salak olmam benim sana dememle de sen olmassın insan kaynakları müdürüm,o yüzden beni nasıl gördüğün zerre umurumda değil!..padişah hazretleri de kendi istediği gibi konuşmayanları silivriye gönderiyor,sen de her halde öylelerini ya işe almıyorsun çalışanı da işden çıkartıyorsun!!??...neyse kolay gelsin..
Suret...hocam kendini ve sn insan kaynakları müdürünü öveceğine sana yukarıda teşekkür etmişim,insan bir önemli değil ben teşekkür ederim der, sen bence ilk önce insanlık öğren sonra bol bol para kazanırsın bu kadar hırs yapma.

Bak hocam yaşından ötürü saygım var senin gözünü hırs bürüdüğünden yazdıklarının konuyla alakası olmadığının farkına bile varamıyorsun ben hiç bir siyasi partiye üye değilim İnsan Kaynakları Müdürü değil Şefiyim, Benim demek istediğim konuyu açan arkadaşa yol göstereceğin yerde hükümeti eleştiriyorsun desen kardeşimize ya online eğitim var öğren geliştir kendini ağzımı açarsam namerdim ama sen geliyorsun paşa padişah saray diyosun amca dayı diyosun ne alakası var. Sana iş aradığını söyleyen oldu mu ? Belliki yüzün ekrana dönük değil okuyamıyorsun yumurtladın diyorsun yaşından utan neyse ben konuyu uzatmak istemiyorum burdaki diğer arkadaşlara saygımdan bir daha yazmayacağım, Senide allaha havale ediyorum işin çok zor bu hırs perdenle @deathless

Ankyra

Kendi adıma özür diliyorum ama işte insanların algıları kapalı olunca saçma sapan konuşunca kendimi savunmam gerekiyor

Üst Alt