Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş arayışındayım. Ne yapabilirim?

iş konusunda uzun zaman özelde çalışmış biriisi olarak diyebilirim ki malesef iş adamlarımızın da çalışanların da hatalı olduğu yerler var. Şimdi bir arkadaşımız şunu demiş misal, Efendim asgari ücreti beğenmiyorlar çıkıyorlar! Ben günde 16 saat çalıştırdığı adamı engelli olduğu halde sırf ayakta durmuyor diye işten çıkartan filrmalar biliyorum. Ben de bir çok yerde çalıştım hatta bana aldığm ücrettten yüksek ücret teklif ettiği halde "Sırf kariyer perspektifi sunmadığı için reddettiğim firmalar da oldu" Kısacası mesele şu, İşveren af buyrunuz hepsi için söylemiyorum lakin, "Semersiz merkep arıyor" rahat binilsin diye.. Çalışanlar da kendilerine hak ettikleri değeri verebilecek bir işin derdinde. Bir de şu var burada, Adam okumuş iyi bir eğitim almış Üniversite mezunu, iŞ VEREN diyor ki ASGARİ ÜCRET VEREYİM sana. Oooldu canım suyundan da koy! Sen her mesleğin bri asgari ücret belirlemezsen olacağı odur pek tabii ki....

DJ_BORAN

Tamamiyle katılıyorum görüşünüze yalnız şöyle bir durum var her mesleğe bir taban ücret belirlemesi yapılan ülkeler gelişmiş ve devlet düzeninin milleti için vaar olduğu sistemlerdir Türkiye gibi gelişmemiş yada gelişmekte olan ülke insanları millet olarak salt çoğunluk açlık ve sefalet içinde yetiştiğinden gözünü hırs bürümüştür ne yapsa iflah olmaz hep daha fazlasını ister devlet kademelerindede ülkeyi yiyip bitirir velhasıl olay bizim toplumumuzun kültür düzeyidir bu kültürle bu kadar bir ülke kurabilirsin... (Ne zaman ki kafaları değiştirip Atatürk dehası düzeyinde geliştirirsin o zaman önünde ne Avrupa durabilir nede Amerika durabilir her anlamda uçar gidersin çünkü stratejik olarak dünyanın kalbinde oturuyoruz)

Kafan kadar devletin olur.

druid

Saygı duyarım arkadaşım... burda herkes düzgün bir şekilde fikirlerini söylüyor, ben de onlardan biriyim, insanlara destek olmak istiyorum ama herkesin bir hissesi vardır hayattan, burda konuşulanlardan da herkes kabı kadar alır, ende bilgi mevcut almak isteyen alır almak istemeyen almaz, nasib bir yerde :)

ben o dedıgınız bolumu bulamadım suret lınkı atabılırmısını?

bir arkadaşımız nasıl iş bulurum diye soru sormuş olaylar nerelere gelmiş .
bence arkadaşımıza iş bulması konusunda yardımcı olmanızı tavsiye ederim .
kişisel tartışmalarınızı özelde yapmanız daha mantıklı olur ..

Merhaba @semanur1234

Öncelikle İşkur sitesinden ikamet ettiğiniz ili seçip açık iş ilanlarını inceleyin. (İstanbul'da çok var ilan )
Uygun olduğunuzu düşündüğünüz ilanları not edin...
Düzgün ve sade bir öz geçmiş hazırlayın...
Görüşme talep edin, mutlaka insan kaynakları yetkilileri ilgilenecektir...
Yüz yüze görüşmek her zaman en etkilisidir.
Giderken ne günlük giyimli ne abartı gösterişli olun. Kısık sesle değil kendinize güvenen tok bir ses ve üslupla konusun.
Varsa tecrübelerinizden bahsedin. Ellerinizi bağlamayın. Beden dili önemlidir. Tatlı tebessüm olsun her zaman yüzünüzde.
İnsan kaynakları departmanı kaliteli kurumsal şirketlerde bunlar önemli kriterlerdir. Bilmediğiniz bir işten bahsedilirse örneğin bilgisayar kullanıyorsunuz iyi seviye ama onların kullandığı programı kullanmadınız. "yapabilirim destek olursanız" deyin
Yeni şeyler öğrenmeye hevesli olduğunuzu hissettirin. Gideceğiniz şirketi öncesinden kısaca bir araştırın faaliyetlerinden haberdar olun.

ve iş arayış sürecinde kendinizi geliştirip cv nizi zenginleştirin...

sormak istediğiniz bir şey olursa sorun...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İşkur sitesinden şu an baktım... İstanbul içinde farklı ilçelerinde "sadece büro memuru" pozisyonunda arattığımda 70 iş ilanı çıktı.
Mezuniyetinizi, tecrübelerinizi, yapabileceklerinizi bilmediğim için sadece genel kadro olan büro memuruna baktım. Detaylı incelerseniz mutlaka uyacak bir iş bulursunuz. Toplamda 634 iş ilanı mevcuttur. (İstanbul)

Hakkınızda hayırlısı olsun

Ben Atatürk dehası diye bir iddia yı kabul etmiyorum malesef kusura bakma! Bu kişisel bir imge dedğil. Deha arııyorsan ben sana MİMAR SİNAN derim. FATİH derim. Kanuni derim. Piri Reis derim. iBNİ SİNA derim. Binlerce deha sunarım önüne. Evet Stratejik olarak dünya nın kalbinde oturuyoruz bu doğru! Ama emin ol. Atatürk olmasaydı da 16 büyük devlet kurup cihan a hükmeden bu millet DEHA sını konuşturup dünyaya nizam verebilecek güç irade ve ferasete sahiptir. BİRAZ ÖZGÜVEN LÜTFEN..

Arkadaşlar, lütfen konuya dönelim. Konumuz ise:
İŞ ARAYISINDAYIM. NE YAPABILIRIM?

İŞKUR üzerinde çok sayıda meslek kategorisinde ilan var

Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
İnsan Kaynakları Yönetimi
İşletme Yönetimi
Büro Yönetimi
Şehir Planlayıcısı ve dengi + Lise dengi de Engelli hizmetli / memur alımları var İŞKUR üzerinden meslek bilgisi uyanlar değerlendirsin arkadaşlar

Üst Alt