Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş başvurusunda rahatsızlığımızı söylemek zorunda mıyız?

Vtecll

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar iş başvurusunda rahatsızlığımızı söylemek zorunda mıyız?

Vtecll psikolojik ise kesinlikle söyleme ama rahatsızlığın nüksettiyse işteyken mesela ve rapor yazdıysa doktorunuz iş yeri bunu okuyor yani her durumda zorda kalıyorsun tabi bu bnm fikrim şuan bu dönemdeyim ha işyeri haklarına saygı duyuyorsa o zamn farklı tabi

Özel hastanelerden sağlık raporu alsak sistemde çıkmaz değil mi?

Çıkar, e- nabızdan görünür.

Zaten sağlık evraklarında ciğer filmi solunum testi ksn tahlili ve göz ve kulak burun testi yapıyorlar sadece yani psikolojik olarak bi bölüme uğramıyorsun ama engelin psikolojik ise mesela buna göre işler bulmalısınız işkur da engellilere yönelik var işler oraya bakın derim yani özelden de alsan devletten de psikolojik bir evrak istemiyorlar.

Vtecll tabi ki soruyorlar rahatsızlığınız var mı diye dürüst olup söylemek sizin de faydanıza olur

selda*e nabızda bakmıyorlar diye biliyorum işyerleri bilmiyordum bunu

Evt söylemek en güzeli ama ön yargılı olacaklar. Fakat engelli kadrosundan işlere bakın derim.

Devlet olsun özel olsun alınan her raporun Resmî olarak kayıtlara geçtiğini kastettim. İşyeri bakamaz oraya, evet.

Tm ozaman teşekkür ederim 🙏@selda*

selda*

selda hanım,şimdi benim kafam karıştı,ben resmi dairede çalışıyorum,işe girdim gireli aynı bölümdeyim,2 sene önce rapor çıkarttım ama işyerine bildirmedim,bir kaç önce müdürüm çagırdı,hakan engelli raporumu almışsın sen dedi:)şuan gerek yok ama ilerde başka bölüme gidebilirsin dedi,pandemi döenmindede engelli izinimi kullandım,sormak istedigim müdür benim raporumu nerden biliyor o zaman? siz işveren göremez diyorsunuz?kaldıki ben vergi indirimi hakkım oldugu halde onu bile kullanmıyorum.

hakan06, Hakan çalıştığın yerdeki dedikoducuları bir gözüne getir bakalım, biri ağzından kaçırmıştır.
e- nabız da hatta kimin görebileceğini seçebiliyorsunuz. Aile hekimi, muayene yapan doktor veya hiçkimse diye.

Engelli iş ilanlarına başvurdum da bu işin şartları iyi.Bir de 90 gündür ilk defa cv’mi incelediler.

Vtecll
E- devlet'te de görünüyor :rolleyes:

İş görüşmelerinde , her hangi bir rahatsızlığınız var mı ? diye sorulmasının nedeni ;

''Eğer rahatsızlığınız varsa sizi işe almayacağız'' ın türkçesidir .

Yoksa adamlar rahatsızlığınızı tedavi ettirmek istedikleri için sormuyorlar .

Bu nedenle bu gibi sorulara , turp gibiyim , taşı sıksam suyunu çıkarır @MeTePe'ye içiririm demeniz en doğrusu olur .

Maalesef böyle özel sektör sizin rahatsızlığınız ile değil işine nasıl yararlanırım mantığı ile yaklaşır 🙏

tapasya
Neye göre söyle söyleme diyorsunuz ? Hukuki bilginiz var mı ? Ne tür sonuçlar doğuracağını biliyor musunuz ?

@Vtecll söylemek zorundasınız işe girerken her türlü hastalık ve rahatsızlığınızı. Söylemeyip işe girip daha sonra bu rahatsızlığınız nükseder yada iş veren tarafından öğrenilir ise işten atılırsınız hiç bir hak alamadan üstüne üstlük işveren sizi dava edebilir.

İşin hukuki boyutu bu. Diğer duygusal boyutu farklıdır ama başınız ağr

hakan06
İş veren iş kur a yada sgk ya gider der ki, benim bünyemde engelli personellerin listesini alabilir miyim o da verir ordan görür. Siz işverene bildirmeseniz de neticede raporu SGK ya bağlı bir hastaneden alıyorsunuz otomatikman düşer sisteme. Basit düşünmeyin arkadaşlar gizli saklı bi iş yapmayın. Ayrıca neden bildirmediğinizi de anlamadım

Kişilerin e-Nabız’daki sağlık bilgilerini sadece kişilerin onayını alan hekimler ve/veya kişiler görebilir.

Kişilerin, e-Nabız’da paylaşmış olduğu bilgiler, kişilerin onayı dışında ya da yargı kararı ve/veya yasal bir yükümlülük altında bulunmadığı sürece herhangi bir üçüncü şahıs, kurum ve kuruluş ile hiçbir nedenden ötürü paylaşılmayacak ya da verilmeyecektir. Yasal düzenlemelerle bu bilgilerin açıklanmasını gerektiren bir durum gerçekleşmediği sürece hiçbir istisna ile bu bilgiler açıklanmayacaktır.

BİLGİNİZE...

Sağlık Bakanlığının 07.05.2004 tarihli 2004/67 sayılı Özel Hastanelerde Sağlık Kurulu Raporu Düzenlenmesi Hakkında Genelgesinde “Özel hastanelerde; usulüne uygun olarak teşekkül ettirilmiş olsa bile özürlü sağlık kurulu raporu, vergi muafiyeti raporu, yurt dışı tedavi raporu, maluliyet raporu, özel tertibatlı araç ithali amacıyla alınan raporlar gibi özellikli raporlar verilemez” hükümleri yer almakta olduğundan özel sağlık hizmeti sunucuları tarafından işe giriş ve aralıklı sağlık muayenelerinin yapılması mümkün değil.

Bu yüzden özel hastaneden alınan işçi raporları geçerli değil.

Sardonyx35 hukuki bilgim yok rahatsızlığımdan dolayı çok kapı dışı edildim özel sektörde maalesef tabi Vtecll kendisi bilir yinede tabiki söylemek en doğrusudur ama işveren bşta sıkıntı etmesede yada bildiği halde en ufak bir sıkıntıda biz bu şartlarda çaılşamız diyor. 🙏😔

Birde şunu anlamadım bn Vtecll siz engelli iseniz zaten işkur bu konuda yardımcı oluyor hani o statüde işe giriyorsunuz zaten 🙄

Arkadaşlar engelinizden bir gıdım bile korkmayınız. Eğer korkarsanız bu hayatta bir gıdım bile yol alamazsınız, sürekli devrilir yan yatarsınız. Gıdım Gıdım istesenizde istemesenizde "SİZDEN GİDER". (Boşa gider hedefi ıskalar vuramazsınız)

Engelinizi belki yenemeyeceksiniz ama yinede kendi içinizde zaferler kazanın. Zafercikler kazanın sonunda da imparatorluk kurarsınız.

Basvuru yapacaginiz is nedir?
Su an piyasada is bulmak zorken, hasta bir insanı çalıştırmak isteyeceklerini sanmiyorum (bunu umudunuzu yitirin diye demiyorum, is bulmak istiyorsaniz biraz yirtik olmak, hastalığı arka planda tutmak gerekiyor)
Ben atanmadan önce internetten çok farklı is basvurulari yaptım hic birinde engelli kadrosundan basvurmadim
Basvurudan bir sene sonra yeni atandigim donemlerde 2-3 yer aradi beni tabii atandim diyerek teşekkür ettim
Yani bazen başvurunuz bir sene sonra bile gorulebilir ya da değerlendirilebilir
Ama hastaliginizi, is becerinizin önüne koymamanizi tavsiye ederim.
Çünkü siz kendinizi nasil.gorurseniz karsidaki da oyle görür.

İşkur'da bir engelli ilanı gördüm,kurumsal bir fabrika.Pozisyonum çok iyi olmayacak ama boş durmaktan iyidir.İrtibat numarası da bırakmışlar yarın arayacağım.

Vtecll
Engelli kontenjanı dahilinde bir işe başvuruyor iseniz söylemek zorundasınız.
Belki nörolojik/ortopedik bir nedenle bacaklarınızda merdiven çıkmakta zorlanacak kadar güçsüzlük var, ve işyerinin fiziki yapısı böyle engele uygun değil.
Belki işitme engellisiniz, ama firma alacağı engelliyi santralde değerlendirmek istiyor.
Belki astımınız ve aşırı alerjiniz var, işyeri ortamı ise çok fazla tozlu...
Bu örnekler uzar gider.

Ufukalp Engelli kontenjanı değildi sorduğumda işi kapmak için hangi yola başvurmalıydım,mesele bu.

önce bir iş görüşmesine çağırsınlar, birkaç tiyo veririz.

Ufukalp bey tamda ifade etmek istediğim buydu teşekkür ederim ☺️🙏
gul2011 aynn cnm maalesef özel sektörde sıkıntılar bu yönde

Basvuru yaptığınız alana göre söyleyin o zaman ya da sorulursa söyleyin
Rahatsızlığınız neydi?
tapasya kamuda bile zorken özelde daha zordur eminim

Aynn resmi dairede çalışıyorumdym bir dönem orda bile şahit oldum maalesef şimdi bile en ufak sıkıntıda kapı dışarı
gul2011

Üst Alt