Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş göremezlik geliri alıyorum. %70 raporum var. Emeklilik şartlarım nelerdir?

çok teşekür ederim iyikide siz varsınız bülent bey p tesie kadarbekliyecem olmasa şikayet edecem

Emeklilik

merhaba arkadaşlar ben iş kazası sonucu oflu oldum emeklilik için başvurumu yaptım
benim toplamda 1040 gün sskam var ben emekli olursam sürekli iş göremezm i yoksa malulen mi emekli olacam
çünkü benim malulen emekli olabilmem için 1800 günüm yok
iş göremezlik adı altında emekli olursam maaşım malulen emekliliğe göre azmı olur ve ne kadar alırım

şimdiden cevaplayan herkese teşekür ederim

Sürekli iş göremezlik geliri ile malulen emeklilik iki ayrı konudur. Şu anda aldığın sürekli işgöremezlik geliri olmalı. Bu emeklilik DEĞİLDİR.

Malulen emekli olabilmek için ise 10 yıl sigortalılık süresi (başkasının bakımına muhtaçlık varsa bu süre aranmaz) ve 1800 gün prim şart. Aksi halde malulen emeklilik mümkün olamaz.

Sürekli iş göremezlik geliri alırken çalışabilir ve primlerini tamamlayabilirsin. Sonunda malulen emekli olmaya da hak kazandığında, sürekli iş göremezlik geliri ile malulen emeklilik maşı arasında fazla molanın tamamını, az olanın yarısını aynı anda alabilirsin.

Not: Ama malulen emekli olduğunda emekli maaşını kesitirmeden yeniden çalıman mümkün olmaz.

Emeklilik

ben 2008 ağustu ayında iş kazası geçirdim ve o günden bu güne hep istirahat alıyudum
istirahatım biti bu son raporda doktur çalışamaz verdi ve raporumu sgk ya gönderdim ve bugün doktura gitim dedilerki çalıştığın şirket çıkışını vermiş ve sgkda faydalanamısınız

ne yapmam lazım vereceğiniz cevaplara şimdiden teşekür ederim

öncelikle teşekür ederim bülent bey
malulen emeklilik süreci için kuruma sorduk kurum benim son aldığım çalışamaz raporumu ankaraya gönderdiklerini ne zaman geleceğini bilmediklerini söylüyular ve bu süreç içindede sağlıkta yararlanamıyacağımı ve ankarada emeklilik onayı sana gelene kadar sağlıkta yararlanamazın diyular ve git yeşil kart çıkar emekli olana kadar idare et diyular

bu doğru mu acaba

Ben sadece sağlık güvencesinden yararlanabilmek için genel sağlık sigortası primi yatırılabileceğini biliyorum.

emeklilik

merhaba bülent bey iş kazası sonucu iki yıldan beri hep rapor alıyurdum yani istirahat raporları ve bu son raporumdada sağlık kuruluna girdim ve çalışamaz verdiler ve oranı yazmadılar yüzde kaç engeli olduğumu belirtmediler
ben de raporumu sgk ya gönderdim onlar da iş göremezlik geliri bağlanmak için ankaraya göndereceklerini söylüyular ve dediğim gibi oran belirtilmemiş raporumda
ankara kabul eder mi acaba bu raporumu ve ankarada sonuç ne zaman gelebilir ve tekrar raporumdaki orantı için hastaneye sevk edebilir mi

bilgi rica ediyurum

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda hastane oran yazmaz zaten. Tanıyı belirtir, oranı/maluliyeti sgk sağlık kurulu yazar.

2 ayda sonuç alırsınız bence

İş göremezlik maaşı için müracaat ettim raporum kabul edilecek mi?

ben yüksekten düşme sonucu oflu oldum iş kazası iki yıldan beri hep rapor alıyurdum ve raporum biti ve bu son raporumda çalışamaz ve malüliyet cihetine gidilmesine yazılmış raporumu sgk ankaraya gönderdi sgk günüm 1800de az olduğundan dolayı iş göremezlik bağlıyacaklarmış ve öğrenmek istediğim raporumu kabul edermi ankara yanien kısa zamanda emekli olabilirmiyim iş göremezlik alabilirmiyim şimdiden teşekürler

Barış, şimdiye dek geçici iş göremezlik geliri alıyordun, şimdi ise sürekli iş göremezlik geliri alacaksın. Bu emeklilik değildir, ama onun gibi bieydir. Yaşam boyunca sen ve bakmakla yükümlü olduğun kişiler sapğlık güvenceli olacaksınız. Çalışıp çalışmamanın bir önemi yok... Eğer oran %50 ve üzeri olursa, o zaman vefatından sonra bu gelir geride kalan hak sahiplerine geçer (tıpkı emeklilik gibi)
Sürekili iş göremezlik gelrinin bağlanması birkaç ayda tamamlanır. İş kazası raporunu sgk kabul edecektir...

Ayrıca bu geliri alırken malulen emeklilik için prim günlerin tamamlansın diye çalışabilir ya da isteğe bağlı sigorta primi de yatırabilirsin. Prim günlerin 1800'e tamamlandığında ayrıca Malulen emeklilik için kuruma başvuru yapabilirsin. Zaten kurumda rapor kaydın olduğu için yeniden rapor istemezler. Direkman maluen emeklilik işlemini gerçekleştirirler...

Aynı anda hem malulen emekli olur hem de sürekli iş göremezlik geliri hak ettiğinde, iki aylıktan fazla olanın tamamını, az olanın yarısını aynı anda almaya devaö edersin...

Emeklilik için Ankara'ya gönderilen rapordan sonra yeniden kontrol muayenesi..?

ben 2008 yılında iş kazası geçirdim ve müfetişler tüm evraklarımı tamamlayıp bağlı bulunduğum sgk ya verdi ve sgkda 10.12.2010 tarihinde ankaraya gönderdiler emekli olabilmem için ankara beni tekrar bir hastaneye kontröle gönderme olasılığı varmı oran için ve kaç ayda emeklilliğim ankarada gelir yani kaç ay daha bekliyeceğim şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekürler

Barış, emeklilik değdiğin sürekli iş göremezlik geliri sanırım?

evet sürekli iş göremezlik oluyumuş çünkü 1040 günüm var ve ayrıcada evde bakım alıyurum

asgari üçret

ben iş kazası sonucu omurilik felçli oldum emeklilik işlemlerim için dilekçe verdim ve yakında emekli olacam iş göremezlik alacam ben çalıştığım iş yerimde ağır işlerde çalışıyurdum yani çalıştığım şirket inşaat üzeri iş yapıyurdu ve çalıştığım şirket haberim olmadan beni asgari üçretli olarak göstermiş ve şu an alacağım iş göremezlik maaşımıda etkiler çalıştığım şirkete dava açabilrmiyim beni asgari üçretli gösterdiği için

Bu söyledğinizi ıspat edebilirseniz, tabii ki dava edebilirsiniz...

Emeklilik

arkadaşlar ben iş kazası sonucu omuriik felçli oldum emeklilik işlemlerim devam ediyur bakıma muhtaç raporum yüzde 70 dir sürekli yazıyur ve benim toplam sgk günüm 1040 gündür emekli olsam malulenmi olurum yoksa sürekli iş göremezlikmi alacam bilgisi olan arkadaşlar cevaplasın SAYGILAR

barisvan, başlığa bu kadar soru soruldu cevap yazdık, sen döndün yine en başa :) Lütfen başlığa yazılan cevapları bir daha oku ve anlamadığın bir yer varsa detaylandırarak sor...

Emeklilik

arkadaşlar ben emekli olabilmem için sgk beni bir hastaneye sevk eti ve raporlarımı aldım ank maluliyet giti ankara maluliyet ftr noroliji uroliji muayene olduğum bu bütün brnşları kabul eti ve sadec genel cerahi kabul etmedi ve benden genel cerahide anal emg anomometri ve bulguları yazdırmamı istedi ve beni sevk etiği hastanede anal emg anomometri cihazı yoktu arkadaşlar istanbulda bir eğitim araştırma hastanesinde anal emg anomomeyri cihazı varmı bileniniz varsa lütfen hastane ismi söyleyinde biran önce işlemlerimi tamamlayayım şimdiden cevaplayan herkese teşekür ederim

anal emg anemometre bulunan bir hastane bilmiyorum. Bilen var mı arkadaşlar?

emeklilik

malulen emeklilik için aldığım raporlar bağlı bulunduğum sgk tarafında 20 06 2011 tarihinde ankaraya gönderilirdi ve bundan sonrasonucu nerden takip edebilirim. emekli olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim ankaradan

Şuralardan öğrenmeyi deneyebilirsin:

Ankara kocatepe sağlık kurulu: 0312 415 0100 numaralı telefondan dahili: 349
Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı evrak takibi: 0312 415 32 03-4-5-6​

sayın bülentbey benim emeklilik evraklarım ankarada tamamlanıp bağlı bulunduğum sgkya gönderilmiş ve bağlı bulunduğum sgkda unkapanısgkya göndermiş gelir bağlanmak için ve ne zaman sürede emekli olabilirim SAYGILARIMLA

tekrar merhaba bülent bey ankara bana 0\0 62 vermiş benim bakıma muhtaç raporum ise 0\070dir. ve bakıma muhtaç aylığıda alıyurum .ve ben malulen emekli olmuyurmuşum .sürekli işgöremez alacakmışım çünkü 1800 günüm yokmuş .ama ben bakıma muhtaçım normalde benim malulen emekli olmam lazım değilmiydi.ve eylülde maaşım bağlanacakmış iş göremezlik maaşı alacakmışım unkapanındaki memurun dediğine göre ve alacağım maaş ne kadar olabilir şimdiden teşekürler bülent bey

barisvan, bu başlıkta yazdığım onca cevabı okumuyorsun diye düşünüyorum. Malulen emekli olmak için prim gününü yetmediğini, şu anda ancak sürekli iş göremezlik geliri bağlanacağını açık olarak yazdım...

Emeklilik

arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu nihayet emekli oldum. sürekli iş göremez aylığı bağlandı %62 oranında raporla .ve bir yıl sonra tekrar kontrol verilmiş .ben bu kontrolö anlamış değilim zaten omurilik felçliyim yani iyileşecekmişim ki, bana tekrar kontrol vermişler .alah kahretsin bu iş güzar memurlerı ve işini iyi yapmayan doktorlara bu ülkede engeli olmak çok zor allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Öncelikle emekliliğiniz hayırlı olsun. Kontrol işine gelince olur ya belki bir yolunu bulup omurilik felcini yenebilirseniz sizden nasıl başarabildiğinizi öğrenmek istemişlerdir.;)

Üst Alt