Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş ilanlarında askerlik durumu ayrımcılığı..?

worldcitizen96

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba. ben bu iş ilanlarinda askerlik şarti koyan firmalara dava açmayi dusunecegim. oyle işler varki ayni işe kadinlari alip erkekleri almiyorlar muaf veya tecilli diye. sanki kadinlar askerlik yapiyormuş gibi.. buda işsiz kalan erkegi ister istemez suça surukler. avrupa ve bm insan haklari yasalarina gore aykiri oldugunu biliyorum ve turkiye çok uyari aliyor zorunlu askerlikten dolayi. fakat bu ilanlara turk hukukuna gore bir ayrimcilik davasi acilabilir mi bunlar bu kapsama girer mi acaba? bu cinsiyet temelli ayrimciligada bir ornek.. mesela son zamanlarda erkek diye bekara ev vermeyenler agir cezalar almaya basladi. daha birçok ornek var. ayni durum buradada gecerli olur mu acaba ustelik cok daha ciddi bir konu.

Hangi işten bahsediyorsunuz mesela. Söyleyin ona göre yorum yapalım. Bazı iş kollarıda var sürekli erkek çalışanlar var mesela. Ben engelli olduktan sonra daha rahat iş buldum. Engelli olduğumda her iş başvurusunda muaf olduğumu belirtiyorum. Bunun ile ilgili sıkıntı yaşamadım. Ha engelli olmasam muaf nedenini sorduklarında almasalar anlarım. Ama engelli olduğum için muaf olduğunu anlıyorlar. Durumumu belirtiyorum. İşsizkende hiç bir zaman suça karışmak aklımın ucundan geçmedi. Sizin görüşünüz değişik. Kadınlara takılma nedeninizi anlamadım askerlik mevzusu 2. planda gibi sanki.

merhabalar ben yuzde 40 engel grubundayım gördüğüm bazı işyeri 45 üstü rapor olan kişiler başvuru yapabilir yazmış ben şimdi buna takılmalımıyıım sence :) dava açsan bile seni ciddie almazlar çünkü kriterleri onlar belirler

Hocam ben de engelli raporu düşünüyorum benim de benzer tanım var ama önceliğim askerden muaf olabilmek.

Hocam beni yorar sürekli şüphe ve kuruntu oluyor. Gidersem zorlanırım askerden kaçmak için sallamıyorum neler yaşadığımı Allah biliyor.

@[NirvaNa], evet inşallah muaf olurum 2 kez erteleme verdiler depresif epizod yüzünden ama son doktor tanım atipik psikoz heyette öyle geçer insallah

@Alman,
kadinlara takilmiyorum. ozel guvenlik işinde kadinlari aliyorlar bizi muafiz diye almiyor bazi şirketler. ayni yerde ayni gorevi kadin yapiyor , kadin askerlik mi yapiyor bu ulkede? zulum goren hep erkek. benim niyetim cinsiyet tartismasi degil. burda demekki askerlik gerekli degil ki kadin çalişiyor. erkegi muaf diye almiyor adam. bunu her şirket yapmiyor sozum bu ayrimi yapanlara. ondan sonra cinayet artti. artar tabiki. siginacak kimsesi kalmayan adam aç kalan adam isyan eder.

@[NirvaNa],
yani işveren istediği cinsiyetten kişiyi işe alabilir diyorsun. benimde bu kafama takiliyor fakat bekar erkege ev vermemek suç oldu mesela. buda değişebilir belki. bazi ilanlarda kadinlarida almiyorlar onuda biliyorum. bu işverene bağli bir durum olabilir fakat bu işi iki cinsiyette yapabiliyor genel olarak.

Üst Alt