Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonrası %11,3 sürekli iş görmezlik raporu ile ne kadar maaş bağlanır?

sociallaw

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese merhaba..
Sürekli iş görememezlik raporum % 11,3 olarak onaylandı. Henüz maaş bağlanmadı. Bu orana göre ne kadar maaş gelirim olur? İş kazasını geçirdiğim tarih 2010 bu tarihten başlayarak geriye dönük birikmiş 10 yıllık toplu maaş alacağım ne kadar olur? Yardımcı olan veya olacak olan herkese teşekkür ederim herkese.

Geçmiş olsun %11.3 iş kaybı oranı ile sürekli iş görememezlik maaşı bağlanacak lakin bu maaş hesabı için bazı kriterleri yazman gerek kaza tarihinde önceki son 3 ayın brüt maaş miktarı,kazaya baglı kusur oranın hepsi maaş hesaplamasına dair olur,bunlar olmadan bu kadar baglanır diyemeyiz ayrıca kazayı 2010 da yaptım diyorsun eger bir mahkeme kararın yoksa o zaman geriye dönük 5 yılın toplam bağlanan maaşları alabilirsin tekrar dan geçmiş olsun

Geçmiş olsun dilekleriniz ve ilginiz için öncelikle çok teşekkür ederim.

- Kaza tarihinden önceki son 3 ayın Brüt maaş miktarı: 760.50 tl

- Kazaya bağlı kusur oranım: %20

- Mahkeme kararı var !

Bununla birlikte geriye dönük alacağım maaş kazanın olduğu 2010 tarihinden başlayacağını söyledi kurum, buna bağlı olarak hesaplayacağınız aylık maaşımı baz alarak yasal faiziyle birlikte birikmiş 10 yıllık maaş alacağımı da söyleyebilirseniz çok sevinirim.

* Geçirdiğim kaza 2010 yılında olmasına rağmen dava tam 10 yıl sürdü. Bana ait sebeplerden kaynaklanmadığı halde hukuki süreçte gereksiz şekilde uzayan yargılama süresi bile başlı başına beni mağdur etti ne yazık ki..

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Çok geçmiş olsun kardeşim maddi manevi ne kadar tazminat aldınız bide hangi uzuvunuzdan sakatlandiniz

Ramzangms

Teşekkür ederim kardeşim. 110.000 tl tazminat aldım. Ayrıca birikmiş 10 yıllık maaş.. Ama yukarıda da yazdığım gibi 10 yıllık birikmiş toplu maaşımın ne kadar olduğu henüz hesaplanarak tarafıma bildirmedi SGK.. 115 + ? Bakalım bir arkadaşımız hesaplayacağını söylemişti, kendisi buraya yazdığında hep birlikte öğreneceğiz.. Bu arada sakatlığım; Belim Kırıldı kardeşim.

Lütfen Yardım Edin !

- Kaza tarihi 23.10.2010

- Kaza tarihinden önceki son 3 ayın Brüt maaş miktarı: 760.50 tl

- Kazaya bağlı kusur oranım: %20

- Mahkeme kararı var !

- Doğum tarihim: 03.05.1983

Sürekli iş görememezlik raporum % 11,3 olarak onaylandı. Henüz maaş bağlanmadı. Bu orana göre ne kadar maaş bağlanır? İş kazasını geçirdiğim tarih 2010 bu tarihten başlayarak geriye dönük birikmiş 10 yıllık toplu maaş alacağım ne kadar olur?

Yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.

İyi aksamlar 201ü yılında kaza tarihindeki son 3 aylık maaş 760 yl yazmısın eger kaza tarihinde hesaplama yapılırsa sana %11.3 iş kaybı oranı nasıl hesaplama yapılacak şimdiden kestirmek zor çünkü 2010 yılında aylık baglama durumları iş kaybına göre daha fazla olarak baglanıyordu.lakin mahkeme bitiş tarihini baz alıp hesaplama yapar ise ssk yine farklı bir hesaplama çıkar benim tahminim ve hasaplama göre sana suan tahmini aylıgın 254 tl gibi olmazsı gerek toplu para konusunda yine çelişki içindeyim 10 yıllık hesaplama yapılırsa toplu olarak 24 bin ile 30 bin arası bir miktar alırsın gibi

cumaliman

Mahkeme bitiş tarihini baz almıyor, kaza tarihini baz alıyor SGK ödeme hakkında bu açıklamayı yaptı. Peki kaza tarihi baz alındığı durumda ne kadar maaşım olur acaba??

Merhaba
Kaza tarihindeki maaşınızın yüzde 11,3 üçünü alın kusur oranını da bundan düşün o döneme ve maaşınıza karşılık alacağınız tazminat miktarı ortaya çıkar. 760 çarpı yüzde 11.3 eşittir 86 lira yapar. bunu 12 ile çarparsak 1.030 lira yapar. yıllık alacağınız güç kaybı maaşınızı da 10 yıl ile çarptığımızda 10.305 lira yapıyor. Bunun birde yüzde dokuz faizi var. 927 lira yapıyor oda, totalde 11.232 lira yapıyor. Kusur arınınız da yüzde yirmi ile hesap edilirse 8 bin 986 lira alacağınız var.
ama bu hesap o zamanki maaşınız değil de davanın bittiği tarihin maaşı üzerinden hesaplanmalı. o zaman asgari ücret net 544 lira imiş sizin ise maaşınız asgari ücretten yaklaşık yüzde 35 daha fazla bugünün asgari ücretine bakacak olursak sizin tazminat hesaplamanız 3 bin lira üzerinden yapılmalı. İçeri de Ortalama 30 bin lira civarında bir birikmiş maaşınız olduğunu söyleyebiliriz.

sociallaw
Mahkeme kararı iş kaybının onaylandıgı için kaza tarihiniz baz alınır kaza tarihiniz de 2010 yılında olduğu için simdiden bunu hesaplamak zor çünkü 2010 yılından bugüne kadar ki zamlar ve ikramiyeleri hasaplamak zor,lakin 2010 yılında itibaren tüm ödemeleriniz toplu olarak alırsınız biraz daha sabırlı olun bu kadar alırsın diye kestirmek güç kaza tarihi eski olduğundan tekrar dan geçmiş olsun

MuratUçar

Çok teşekkür ederim size de gösterdiğiniz ilgi ve yardımınız için. Toplu birikmiş maaş ödeneğine göre bana %11,3 orana göre aşağı yukarı bağlanacak olan maaş sizce ne kadar olur?

Rica ederim. Şuan ki maaşınızın 11.3 ünü hesaplayın ve ondan yüzde yirmi düşün maaşınız o kadar olacaktır.

Sürekli iş göremezlik ve PSD sonrası kesinti

Herkese merhaba.
Geçirdiğim iş kazası 12 yıl oldu hala dava bitmedi lanet olsun.
Artık sinirlerim dayanılmayacak oranda bozuldu ve çok yıprandım.
Mahkeme de hakim PSD ile tazminattan düşecek miktardan bahsetti.
Ben bunu anlamadım şimdi; benim tazminatımdan 60 bin tl kesilecek ve bana da sürekli iş göremezlik maaşı bağlanacağı söylendi.
Sorum şu; Bir yıl sonra muayene çağırsa SGK ve 11.3 oranım %10 altına düşürülüp maaşım kesilse, tazminatımdan PSD olarak kesilen 60 bin tl parama ne olacak?
12 ay da hepi topu 6 - 6.5 bin tl gelir elde etmiş olurken 54.000 bin tl param devlete mi kalacak? O zaman ben zarar etmekle birlikte resmen oyuna gelmiş ihanete uğramış olmuyor muyum? Biri bana bu konuyu açıklarsa çok sevinirim. Teşekkürler herkese.

sociallaw

Maalesef bilmediğim bir konu. Ama bunca yıl nasıl bitmez bu süreç aklım almıyor. Lanet olsun.

AMa şunu net söyleyebilirim, iş kazası sonrası (hele de bunca yıl sonra) kontrole çağırılmak ve oran düşürmek neredeyse hiç hiç hiç duymadığım bir şey. Bence bu olmaz, olamaz.

Hocam bu ikinci avukatım, ilkini azlettim, ikinci avukatta bile sadece 5 yılım gitti. 12 yıl dile kolay.

Benim iş kazası tarihinden itibaren hiç almadığım birikmiş 12 yıllık maaşımda ödenecek sadece ADLİ TIP'ın SGK ve YSK arasındaki çelişkiyi giderecek raporunu bekliyordum ki kesinleşmiş ama her nedense ADLI TIP 1.5 yıl oldu mahkemeye sağlık evraklarımı göndermiyor!!!
Enflasyon ve devalüasyon olsun da şunu parasal olarak tamamen bitirelim parası çöp olsun der gibi adeta, kahroluyorum hocam kahroluyorum.

Benim en çok aklımı kurcalayan ve endişelendiren şey şudur: Bana avukatım 100 bin civarında tazminat ödeneceğini söylemişti ama bu tazminat 5 yıl önce başka, son 3 yıl önce başka, hatta 1 yıl önce başka şimdi ise başka bir alım gücüne sahip, devamlı eridi yani resmen param pul oldu. Biliyorsunuz devalüasyon oldu ve devam ediyor. Çok değil sadece birkaç yıl önce 2+1 başımı sokacak bir ev alabilecekken şimdi o evler 3 katı oldu. Ben ''Makul sürede yargılanma hakkımın ihlali'' gerekçesiyle AYM'ye başvuracağım ama haklı bulunsam bile AYM benim zararımı karşılar bir tazminat verir mi? Davam olması gereken zamanda bitse ben mağdur olmayacaktım : ( Geç gelen adalet adalet değildir..! Şimdi ben ne yapayım? delirmek üzereyim üstadım. Hakkınızı helal edin çok dertliyim çünkü her açıdan ve çok mağdurum uzattım biraz.. Bana yol yordam öğretin kıymetli fikirlerinizi esirgemeyin lütfen. Saygılarımla.

sociallaw

AYM maddi bir hak vermez. Çok üzgünüm ama maalesef bu ülkede adalet hiç bir zaman olmadı, son yıllarda ise adalet kelimesi bile yok. Bir an önce davanın sonuçlanması ve tazminatınızı almanız gerek ki daha fazla zarar görmeyin.

Edindiğim bilgilere göre AYM, iş kazasında yargılamadan oluşan mağduriyetler nedeniyle belli miktar tazminata hükmediyormuş. Tabi detaylı teknik bilgiye sahip değilim ki hak arasam ne olacak ki, mevcuttaki hakkımı teslim etmeyen devlet onu mu verecek.
Haklısınız dava uzadıkça ben kaybediyorum. Müslüman bir ülkenin dünyanın en adaletsiz ülkeler sıralamasında olması şaşırtıcı değil artık çünkü adaletten ümidimi tamamen kestim.
Ülkemden ve adaletinden nefret ediyorum artık ilk fırsatta terk edicem.
Size de teşekkür ediyorum. İyi günler.

Benim de sürekli işgörmezlik basvurum icin sgk heyetten engelli oran raporu istediler normalde 100/40 raporum var fakat yeni rapor istediler raporu gecen ay hastane gondermis aradigimda kurulda oldugunu soylediler ne kadar zamanda sonuclanir

Evet kurul kararı bekliyormuş

2017 de iş kazasi gecirdim sol ayagimi diz alti kaybettim gecen sene surekli isgormezlige basvurdum evraklarımi gonderdim sonra heyet raporu istediler bulundugum hastaneden onu hastane sgk ya gondermis kuruldaymis suan ne kadar zamanda sonuclanir bilginiz varmi?

Kimseye ulasamiyorum bu komuda benim icin bu süreç hastanenin verdigi yüzdeligi bile söylemiyorlar kimseye ulasamiyorum sadece benden evrak isteyenin telefonu var onu aradim kurulda dedi kuruldan sonra baska bir islem daha varmidir?

o zaman yolun sonlarindayim demek bide e.devletten hic bisey gozukmuyor bu sureçle ilgili size çok teşekkür ederim zamanını ayırdıgınız için kolay gelsin

Beni bir imza için 1.5 yıldır bekletiyorlar, umarım size de aynı zulümü yapmazlar. Çok geçmiş olsun.

Kuruldan evrak geldi eksik varmis hastaneye tekrak gittim sgk dan gelen yaziya gore tekrar kontrole gittim evragi tamamladim evrak gecen ayin 20 sinde kuruldaymis yine beklemekteyiz kurulu

Üst Alt