Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu açılan maddi-manevi tazminat davası sonuçlananlar yazabilir mi?

uyap vatandaş portalı

Hector

e devlet üzerinden uyap vatandaş portalı na tıkla gelen sayfaya kaçıncı mahkeme ne mahkemesi oldugunu gir dosyanın durumu karşına çıkar arkadaşım....

slm beyler bölge mahkemesi 2 ay oldu neden karara bağlamadı benim dosyayı tazminat dosyası bu benimki

Kardeşim mobil imza al sonra vatandaşlık portalina gir dosyanın tüm ayrıntılarını görürsün ben öyle yaptım şuan tazminat davalarimdaki tüm dosyaların en ince detayi ile inceliyorum.NORMAL e Devlet şifresi ile sadece dosya bilgilerini görürsün Mobil imza en iyisi

ahmet71

dosyanın yerel mahkemeden bölge adliye mahkemesine gitmesi bile 2 aya yakın sürüyor zaten. karara çıkmaması normal. dua edin de karar geldikten sonra karşı taraf temyize gitmesin.

Vay arkadaş dosyanın bi mahkemeden diğer mahkemeye gitmesi 2 ayı bulabilir!!
Adaletini Sevdiğim Memleketim!!

istinaf mahkemeleri yargıtaya gitmemesi için kurulmadımı bide temize gidecekse niye niye kurmuşlar burayı şuan temyiz de olmuş olmuyomu dosya

İstinaf mahkemeleri Yargıtayın iş yükünü azaltmak için kuruldu ancak verdikleri kararlar sadece 40.000 TL'ye kadar kesinlik kazanıyor. Daha üstü için Yargıtay yolu açık.

Cumali kardeş mobil imza ile yerel mahkemenin verdiği tazminat miktarını görebiliyor musun?

arslan01

Evet kardeşim dosyam ile ilgili herşeyi net ve detaylı olarak görebiliyorsun.Inan bazen avukatın göremediği belgeleri bile gördüğüm oldu ve avukata bilgiyi ben verdim.Ancak telefonun akıllı model Olacak Bazen her Telefon dosyayı göstermiyor olabiliyor.Ben de Samsun J7 var ben hepsine ulasabiliyorum.Bir de mobil imza olduğunda bilgisayardan görebiliyorsun ancak cep telefonun yanında olacaktı onay ve şifreyi cep telefondan göreceksin

Gerekceli kararı tazminat ları karşı tarafın itirazlarini herşeyini görüp okuyabiliyorsun.Eğer itirazın varsa hemen mobil imza üzerinden itiraz ediyorsun.Ben bilirkişi raporunu okur okumaz hemen itiraz ettim mobil imza üzerinden.

beyler benim kaza 2008 de oldu 700000 bin lira taminat çıktı yerel mahkemeden şimdi bölge mahkemesine gitti benim rapor %97 sürekli iş görememezlik maaşı bağlandı.

benim sorum şu

1) bu paranın faiz hesaplaması nasıl yapılıyor ve hangi tarihten başlar

2) benden bu iş görememezlik parasını keserlermi benim engel çok ağır refakatçisiz su bile içemem

ahmet71

Geçmiş olsun.

Benim maddi ve manevi tazminat davam bitti. Deneyimlerimi paylaşmak isterim

1-) yasal faiz kaza olduğu gün itibariyle başlıyor. yasal faiz hesaplama siteleri var. oralarda yasal faizi hesaplayabilirsin. 2006dan buyana yasal faiz oranları sabit.. son zamanlarda değişmediyse halen %9....

Şunuda belirteyim yasal faiz miktarı mahkemenin gerekçeli kararında yazmaz. gerekçeli kararda sadece tazminat miktarı yazar. Dava kesinleştiği zaman avukatın yasal faizli alacağın rakamı hesaplayıp işverene karşı icra davası açıyor. icra davasında alacağın yasal fazili rakam gözüküyor. uyap vatandaş girişinden yada e-devletten o aşamaya gelindiğinde takip edebilirsiniz.

2-) Benden 100 bin tl civarı kesinti oldu. mahkemenin gerekçeli kararında da kesinti miktarı yazdı. Kesinti miktarı gerekçeli karar elinizde varsa orada yazıyor. Gerekçeli kararı dikkatli okuyun. kesintide yazar alacağınız yasal faizsiz rakamda yazar.

@cumaliman
noter için ne kadar ödediniz birde telefon şirketi ücret istedimi sizden ayrıca

ahmet71
Faiz hesabı yıllık bankaların yıllık en yüksek faizi ile hesaplanıyor şuan bildiğim kadarı ile % 9 yıllık ve kaza Tarihinde itibaren faiz işliyor.Sen Mahkeme ye verdiğin tarihin hiç önemi yok .kazayı hangi tarihten gecirmissen o tarihten hesaba giriyor faiz

hilal72
Hilal hanım noter ihtarname için 47 tl ödedim mobil imza içinde Türk Telekom bayiye gittim orada yeni sim kart 128 kb lik kart için 18 tl ödedim sonra 3 gün içinde mobil imza aktif oldu her ay faturama 3.8 tl küçük bir meblağ faturaya yansıyor ama mobil imza bence harika birşey.Bizim gibi mahkeme si devam eden Arkadaşlar MUTLAKA almazsi gerek.bir de benim gibi iş kazası geçirmiş ve tazminat davası devam eden Arkadaşlar ile bir WhatsApp Grubu kurduk anında Kimin davası ile ilgili bilgi geldiğinde oradan fikir alış verişi yapıyoruz isteyen tüm arkadaşlar iyi niyet çerçevesinde WhatsApp grubuna görebilir.

Hilal hanım noter ihtarname için 47 tl ödedim mobil imza içinde Türk Telekom bayiye gittim orada yeni sim kart 128 kb lik kart için 18 tl ödedim sonra 3 gün içinde mobil imza aktif oldu her ay faturama 3.8 tl küçük bir meblağ faturaya yansıyor ama mobil imza bence harika birşey.Bizim gibi mahkeme si devam eden Arkadaşlar MUTLAKA almazsi gerek.bir de benim gibi iş kazası geçirmiş ve tazminat davası devam eden Arkadaşlar ile bir WhatsApp Grubu kurduk anında Kimin davası ile ilgili bilgi geldiğinde oradan fikir alış verişi yapıyoruz isteyen tüm arkadaşlar iyi niyet çerçevesinde WhatsApp grubuna görebilir.

@cumaliman
bende watsap frubuna katılmak isterim bana özelden yaz benim hattım vodafon dilerimki noter 47 tl fazla istemez vodofonu değiştirmem tahhütüm var benim tşk ederim.

Hilal hanım mobil imza için noter gerekmiyor.mobil imza almak istediğinizde bulunduğunuz sebekenin müşteri hizmetlerini arayıp Size yakın mobil imza işlemlerini yapacak bayi öğrenip oraya gidiyorsunuz sim kart 128 kb lik sim kart için 18 tl ödeyip müracaat ediyorsunuz en geç 1 hafta içinde mobil imza aktif oluyor.Ben Türk Telekom hat kullandığımdan aylık 3.8 tl gibi bir miktar kesiliyor.sizin kullandığınız şebeke ne kadar alır bilgi sahibi değerim.noter işlemine ben iş kazası geçirip sağlık nedeni ile işten ayrılıp tazminat haklarımı istemek için noterden 47 tl ihtarneme çektiğim için ödedim.Bunun mobil imza ile ilgisi yoktur.
Not: iş kazası geçirip mahkeme süresi devam eden veya bitmiş yada vermek isteyenler için WhatsApp shapp kurumumuz vardır.isteyenler özelden ış mini yazıp numarasını bırakırsa kayıt ederiz.Sadece iş kazası geçirmiş Arkadaşlar yollasın özelden numara lütfen

ferhan akkuş

Tabiki duruşma zaptın ı görebiliyor okuyabiliyor ve çıktısını alabiliyorsun anlatmak istediğim davanın açtığın günden bugüne kadar ne olmuşsa bütün evrakları göre bilir okuya bilir inceleme bilir yeri geldiğinde mobil imza üzerinden karşı tarafın itirazlarına avukatın olmadan itirazlarına edebilirsin

Arkadaslar sgk dan raporumun sonucuna baktim sid orani % 5.3 red yaziyor bunun anlami ne demek yardimci olurmusunz is kazasi bu

Merhaba Murat kardeşim,çok geçmiş olsun.Benimde başımdan 2004 ve 2006 yıllarında iş kazaları geçti,işimi kaybetmemek için dava açmadım,zamanaşımı süresi dolunca malum bir şekilde yolumuz ayrıldı,ben şimdi bunları dava etmek istiyorum,sence şansım var mı ve nasıl bir yol izlemeliyim.teşekkür ederim.

Arkadaşlar banada bir zahmet bi fikir verin benimde iş kazam var mahkemem hala sürüyor ve heyete girdim ama sonuç yok şimdilik bana bir fikir soyleyin tşk ederim

@Asablar nasıl bir fikir istiyorsun, öncelikle oranın belli olmadan davan ilerlemez, sen heyete girmeden dava açmışsın. önce oranın kesinleşecek sonra dava süreci ilerleyecek. sanırım istanbulda dava açtın. istanbulda iş mahkemeleri çok yoğun olduğu için davan uzun sürebilir, en iyi ihtimal 5-6 sene sürer. şunu sana önerebilirim, dava sürecini kenara bırak, avukatın davayla ilgilensin.... sen hayatını yaşamaya çdevam et, hayatını dava bitecek diye erteleme. dava uzun sürerse yılların boşa gider yoksa......

@bulent.tr iş kazalarında zaman aşımı farklı görüşlere raporun kesinleştiği tarihten itibaren başlıyor. yaygın görüşlere görede kaza tarihinden itibaren 10 yıllık süre başlıyor... Avukatların çoğu zamn aşımının ne zemn başladığını hukuk forumlarında birbirine sorup öğreniyor...... elinizde oran bildiren heyet raporunuz varsa raporun alındığı tarihe bakın. elinizde herhangi bir rapor yoksa öncelikle iş kazası için SGK ya başvurun eğer oran verirlerse dava açabilirsiniz. dava acınca da iş kazası hakkında bilgim yoktu, iş kazası haklarını yeni öğrendim ondan hakkımı arıyorum diye kendinizi savunun.

Tr123 doğru evet ben once dava açtım sonra sgk başvuruda bulundum ama 8 ay önce hala sonuç yok ama 1 hafta once mahkemem vardi ertelendi

İnşaata elektrik çarpması sonucu sağ umzum kirik çatlak çikik oldu 14 ayoldu hala ileşmedim sinirler kaslar damar lar anlayacağın ileşmedim daha sizce oran ne çikar bi tahmin varmi varsa yazarmisin tşk ederim

Dediğiniz gibi İstanbul da dava açtım ama 4. Mahkemem oldu

Arkadaşlar hizmet tesbit davalarinda yargi tayin kesin kararı resmi evrak banka kaydı para makbuzu istiyor bunlar yoksa gerisi yalan ben davayı kaybettim.

Ahmet1977bjk

Yargıtay, resmi evrak varsa davayı kazanırsın yoksa kaybedersin demiyor. lütfen bilip bilmeden böyle şeyler yazıp insanları yanlış yönlendirmeyin. her sene binlerce insan böyle kulaktan dolma bilgiler nedeniyle hak aramaktan vazgeçiyor.

Yargıtay'ın görüşü net, işveren yazılı delil sunmuşsa, işçi sadece tanık deliliyle işverenin iddiasını çürütemez. davacı işçi, tanıkların ifadesini doğrulayan başka deliller de sunmalıdır.

sizin davanızı kaybetmiş olmanız, elinde yazılı delil olmayan herkesin kaybedeceği anlamına gelmez. lütfen uzman olmadığınız konularda böyle yorum yapmayın, insanlar yazdıklarınızı ciddiye alabilir ve hak aramaktan vazgeçebilirler. Bunun sorumluluğunu almayın.

Kardesim ben yanlis birsey yazmadim 4 yil suren hizmettesbit davamin herdurusmasina girdim bukonuda acemice değilim mahkemenin ve yargi tayin kanıtlanan için bendek istedikleri herşeyi mahkemeye sundum ama sonuç para makbuzu banka kaydı resmi belgeleri davacı sunmadigi için davanın reddine diye karar verilmiş

ben şahit dinlerdim emsal ücret araştırması yaptırdım maaş bodroma imza atmadığını talep etdim 10 yıl önce maasimi 7 kişilik işyerinde çalıştığım için maaşın bankaya yetmiyordu diye mahkemeye hakime sundum birde üstüne çalıştığım işyerinde usta olarak 3 yıl çalıştım cnc tornaci olarak ama kanun asgari ücret aldığının kararını verdi

ben diyorum ki elinde resmi bir evrak yoksa benim durumuna düşersiniz diyorum ben böyle olacağını bilseydim dava açmazdan bu karar şimdi maddi manevi tazminat davamida etkileyecek sanırım .

Benide wp gruba alın bilgiye ihtiyacım var 05304239673 lütfen aramayın

Üst Alt