Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazasında rapor parası 12 aylık ücrete göre bağlanacak!

feromon

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
83
Hükümet milletvekilleri , rapor parası hesabını değiştirip rapor parasını düşürmek için torba yasa ya madde koymuş!!!

İş kazasında rapor parası 12 aylık ücrete göre bağlanacak

Sosyal Güvenlik Kurumu'nca ödenen rapor parası daha önce son 3 aylık ortalama brüt ücrete göre belirlenirken, 2021 yılında yapılan kanun değişikliği ile doğum ve hastalıkta ödenen rapor parasında 12 aylık ücret dikkate alınmaya başlandı. İş kazası ve meslek hastalığında süre 3 ay olarak devam ederken Anayasa Mahkemesi eşitlik ilkesine aykırı bularak iptal etti. TBMM'deki kanun teklifi ile süre herkes için 12 ayda eşitlenecek. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberi

12 ay ortalama alırlarsa daha düşük rapor parasi ile işsizlik maaşı öderler.
Özel sektör banka promosyonu bile akp ve MHP ret ediyor ama memurlar banka promosyon ücretini emcüklüyor. Kapital sistemin uşaklığını yapıp, şükür edin diyen kesimden bir cacık olmaz.

@Reborn,

evet sgk nın daha az ödemesi için , herşey torba yasaya konmuş. evet cacık olmuyordu yıllardır , şimdi ayran bile olmaz.

Akp'nin yaptığı güzel işlerden biri işsizlik maaşı aslında şimdi güzele, çirkin diyemem. 10 ay işsizlik maaşı akp den önce yoktu. Yalnız şu özel sektör banka promosyonu olayını ret eden yine akp resmen akıl tutulması yaşıyorlar.
Akp evde bakım maaşı ile bu işsizlik maaşına el atarak iyi oy topladı. İnşallah özel sektör banka promosyon olayını çözerler.
Evde bakım maaşı 10k dan fazla galiba güzel para en düşük emekli maaşına yakın.

@Reborn,

Yok öyle bir şey. akp hiç bir şeyi iyi yapmadı, yapmıyor (Evde bakım aylığı da iyi bir şey değil. Her şeyi olduğu gibi bunu da eline yüzüne bulaştırdı. varsa "ispat et akpye küfredeyim diye kendine güvenen, gelsin). Bu da onlardan biri:

"Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) verilerine göre, 2023 yılında işsizlik fonunun gelirleri 189,9 milyar lira oldu. Bunun 27,4 milyar lirası işçilerden; 54,8 milyarı işverenlerden ve 27,4 milyarı da devlet katkısından geldi. Faiz gelirleri 45 milyar lira olurken diğer gelirler de 35,4 milyar lira olarak gerçekleşti.
Fonun giderleri ise 117,3 milyar lira oldu. Bunun 21,7 milyar lirası işçilere “işsizlik ödeneği” olarak ödendi. 39,9 milyar lira 'teşvik ve destek ödemeleri' ve 38,6 milyar lira da 'işbaşı eğitim programları' olmak üzere patronlara toplam 78,5 milyar TL teşvik ödendi."

@OturanBoğa,

Aynen , işsizlik fonu patrona çalışır yıllardır işsiz işçiye çalışmaz. Nerede bir fon lafı yazısı görürseniz uzak durun , tabi uzak durabilirseniz....

@feromon,
Mecbur patron kesimini çalışacak yoksa 5 kurumsal şirket istese akp hükümetini devirir. Özel sektör neden banka promosyon parasını çalışanlarına ödemiyor? Akp kanun çıkarsa direk akp hükümetini düşürürler.

İşsizlik maaşı akp den önce yoktu ama evde bakım maaşı 10k fazla şuan eskiden düşüktü. Ben doğru yapılan bir şeye yanlış diyemem.

@Reborn,

Anladım, madem ki işçiden toplayıp paraların patronlara verilmesi güzel, o zaman 1 milyar dolara yapılması gereken köprülerin 10 milyar dolara yapılması da güzel, garanti ödeme adı altında 10 katı maliyetli olan şehir hastaneleri de güzel, geçilmese de köprülerin yapılması çok çok güzel, uçak inmese de havalimanı yapılması zaten süper. Böyleyse, hayırlı olsun, on numara bi akp'lisin.

İşsizlik maaşını akp getirdi. Evde bakım maaşı 10k fazla yani en düşük emekli maaşına yakın bunu inkar eden yalancıdır. Akp li değilim evde bakim maaşı ya da işsizlik maaşı almiyorum. At gözlüğü takıp siyaset yapmıyorum. Chp ve akp'nin yaptığı siyaseti hiç beğenmiyorum.

Anladım. Akp’den önce köprü yoktu, hastane yoktu, yol yoktu, havalimanı yoktu, evde bakım maaşı yoktu, işsizlik maaşı yoktu, iphone yoktu, ahırda yaşıyorduk, akp olmasa hala da sürünüyorduk.

@Reborn, Evde Bakım Aylığı Temmuz ayında gelen zam ile 9077 TL oldu.

Dediğinize yakın bir rakam ama inşallah alınan bu aylıklar engelli için kullanılıyordur.

@OturanBoğa,
İşsizlik maaşı yoktu.
Evde bakım maaşı vardı ama çok komik bir rakamdı.
Engelli maaşları çok düşük diye biliyorum aslında Engelli en düşük maaşın asgâri ücret bandında olması lazım.

@BnymnYldz,
Ağır engelli olanlar alıyor bu rakamı diğer engelliler çok düşük maaş alıyor. Benim anlatmak istediğim işsizlik maaşını akp getirdi. Niye inkar edeyim. Evde bakım maaşı 9k ve en düşük emekli maaşı 12.5k zaten evde bakım maaşı alan kesim inan emekli maaşı bile alıyor. Double maaş ile 20k fazla geliri var. Yalnız engelli maaşları çok düşük bunun düzelmesi lazım.

Digerleri daha kötü bülent abi diğerleri gelse 1. Çivi çakacagina inaniyormusunuz 100 senedir gelen siyasetçiler 1. Çivi çakmadi

Herhangi bir meradan 10 tane inek alsak ve ülkeyi onlara emanet etsek, hepimiz için daha iyi olur. Hiç tereddütüm yok bundan. Dünya tarihi bu kadar kötü bir yönetim görmedi. Mirasyedi gibiler. Her şeyi yok ettiler.

@Reborn, Engelli maaşlarının düşük olduğunu biliyorum. Ayrıca engelli çoğu kişiye maaş bağlanmaması için gelir kriteri gibi saçma bir şart koşulduğu ortada zaten.

Evde bakım maaşının 10.000 TL üzerinde olduğunu peş peşe yazdığınız için doğrusunu yazmak istedim.

Ağır engelliler alıyor bu rakamı demişsiniz ama, engellilere aylık bağlanırken ağır engelli olup olmadığına göre değil rapor oranlarına göre aylık bağlanıyor. %40-69 arası ve %70 üzeri olarak iki farklı oran kriterine göre aylık alınıyor.

Sizin söylediğiniz ağır engelli (tam bağımlı) olma durumu evde bakım aylığı alabilmek için istenilen bir kriter.

Daha önceki mesajlarınızda övgüyle bahsettiğiniz hükümet tarafından GSS prim borçları siliniyor başlığı altında alt maddelerde engellilerin emekliliği ile ilgili birtakım değişiklikler yapılıyor bunuda doğru bulmuyorsunuzdur umarım.

Ben sosyal yardım ya da engelli maaşı veya evde bakım maaşı alan biri değilim. Evde bakım maaşını tahmin ederek 10k yazdım. 9k olduğunu senden öğrendim. Ayrıca akp öven biri değilim sadece doğruları yazarım.
Evde bakım maaşı eskiden kaç lira? Akp dönemi kaç lira buna bakmak lazım
65 yaş maaşını akp vermeye başladı eskiden yoktu
İşsizlik fonu akp tarafından kuruldu ve 10 ay işten çıkarılan şartlara uyan herkes bundan yararlanıyor. İşsizlik fonunun büyük kısmı yine akp tarafından işverene veriliyor.
Cafe bölümünde ekonomi konusuna akp nin yapmış olduğu hataları yazdım.
Deprem bölgesinde toki evleri yıkılmadı akp toki işini güzel yapmış demek ya da işsizlik maaşını akp vermeye başladı demek ayıp değil ve at gözlüğü takıp siyaset yapmayın derim.

Evet engelli maaşları düşük 4k galiba bilmiyorum ama asgâri ücret olması lazım.
Evde bakım maaşı asgâri ücret olmalı
En düşük emekli maaşı asgâri ücret olmalı
65 yaş aylığı asgâri ücret olmalı
En düşük işsizlik maaşı asgâri ücret olmalı diyen biriyim.

@(Gölge),

Denemeden bilemeyiz o yüzden tüm partileri ve vatandaşa verecekleri hizmetleri sözleri dinleyip iyi analiz etmek lazım.

@Reborn, Evde bakım maaşının yüksek olmasının AKP ile nasıl bağlantısı olduğunu sen çok yanlış anlamışsın.

Evde bakım maaşının zam oranları 6 aylık enflasyon verileri ile oluşan memur maaş katsayısına göre belirlenir.

Övmüyorum dediğin akp tarafından ekonomi batırıldığı ve enflasyon rakamları yüksek olduğu için evde bakım maaşı bu kadar yükseldi.

Yani senin dediğin gibi AKP hükümeti engellileri düşündüğü için evde bakım maaşını yükseltmedi. Enflasyon sebebi ile yükseliyor maaşlar.

@BnymnYldz,

Ya gerçekten anlamıyor ya da anlamak istemiyorsun.
İşsizlik maaşını kim getirdi?
65 yaş aylığını kim getirdi?
Önce bunları açıkla...

Ben engelli maaşları iyi güzel yüksek demiyorum. Tam aksine hepsinin asgâri ücret bandına gelmesi gerekir diyorum.

Bizim devletimiz sosyal devlet değil diyorum. Yaptığı sosyal hizmetler ve maaşlar zaten göstermelik yani Almanya örneği vereyim ilk çocuk için 400euro veriyor. Türkiye 400tl veriyor yani Avrupa veriyorsa biz de veriyoruz diyen geri zekalı Müge Anlı gibi yorum yapmıyorum.

@Reborn, "Evde bakım maaşı eskiden kaç lira? Akp dönemi kaç lira buna bakmak lazım"
Böyle bir söz etmişsin bende bunun sebebini sana anlatmışım. Evde bakım maaşının senin söylediğin gibi akpnin lütfu ile değilde nasıl yükseldiğini öğrendin buna bozulmuş olabilirsin. Tabi işine gelmediği için hemen değişik bir tavır içine giriyorsun bunlara gerek yok.

AKP yokken zaten 65 Yaş Aylığı vardı Allah aşkına kardeşim bunuda akp çıkardı deme artık.

65 yaş aylığı olarak bilinen yasa 1/7/1976 tarihinde kabul edilmiş ve 10 Temmuz 1976 tarihinde de yürürlüğe girmiştir. Yasanın yürürlüğe girdiği tarihte Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Süleyman Demirel, Hükûmet ise 39'uncu Cumhuriyet Hükûmetidir.

Engelli bireyler adına bağlanan maaşlar 01.07.1976 tarihinde kabul edilen 2022 Sayılı 65 Yaşını Doldurmuş İhtiyacı Olan, Güçsüz Ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre bağlanır.

Lütfen akşama kadar A Haber izleyen insanların sokak röportajlarında konuştuğu gibi akp şunu yaptı akp bunu gibi dediği tarzda yorum yapmayı bırak. Her yazdığının yanlış olduğunu öğrendikçe moralin iyyce bozulacak.

Sen inandıkların ile yaşamaya devam et. 1955'te açılışı yapılan Esenboğa Havaalanı'nın Tayyip Erdoğan tarafından biz yaptık dediği videoyu bırakıyorum bunada inanırsın şaşırmam. İyi Günler

Son düzenleme:
Evde bakım maaşını akp ödemeye başladı ondan önce yoktu diye yazan yazımı bul platformdan hemencecik üyeliğimi sildirecegim.

65 yaş üstü emekli maaşını akp verdi diye biliyorum bu yaşlı dayılar öyle diyor Erdoğan dan önce 65 yaş maaşı yoktu diyorlar.

At gözlüğü ile siyaset yapma

İşsizlik maaşı daha önce varmiydi?

Ekpss bile akp sayesinde oldu. Bipolar, şizofreni başta olmak üzere tüm engelliler 80 ve üstü puan alarak torpilsiz devlet memuru olabiliyor. Eskiden bu sınavlar üniversite ya da belediyelere sınavsız başvuru yapılarak torpili olan alınıyordu.

Evde bakım hizmeti ayağınıza doktor geliyor. Kapınızdan özel araba alıp sizi götürüyor.

Nankörlük yapmayın.

Son düzenleme:
@Reborn, Evde bakım maaşını akp verdi diye birşey demedin. Mesajlarımı oku ben böyle birşey dediğini iddia ettim mi. Varsa böyle bir mesajım göster. Ama ne dedin akp sayesinde maaşlar yükseldi dedin hatırlatayım,

Evde bakım maaşı eskiden kaç lira? Akp dönemi kaç lira buna bakmak lazım"

Bunuda ben demedim deme şimdi. AKP sayesinde evde bakım maaşı yüksek veriliyor diyen kim bi bak istersen 😉

Daha maaşların nasıl düzenlendiğini bilmezsin, kimler ne şartlarda maaş aldığını bilmezsin, ancak ne yaparsın bu ülkede her yapılanın akp tarafından yapıldığına inanırsın, ben ekonomistim diyen biri çıkar 2+2 bugünden sonra 5 der bu zihniyetle buna bile inanırsın, her söylediğinin yalan olduğunu ispatlayınca at gözlüğü ile siyaset yapmayın dersin 😅

65 yaş üstü emekli maaşını akp verdi diye biliyorum diyorsun. Biliyorum sandığın konuları keşke araştırıp doğrusunu öğrenme gibi bir çaba olsa inan böyle olmazdın.

A Haber izlemeye devam et Ana Haber Bültenini kaçırma

Biraz daha konuşursak sokak röportajlarındaki akpli dayılar gibi çıkar telefonunu göster diyeceksin. Senin gibi zihniyetteki insanlar yüzünden millet bu halde.

Nankörlük yapmayın diyor daha 😅😅😅

Araya bir parantez açıp bu meseleyi isterseniz sonlandıralım:

65 yaşındakiler ile engellilere bağlanan aylık 1.07.1976 tarihinde TBMM kabul edilmiş ve 10 Temmuz 1976 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 39. Türkiye Hükûmeti, IV. Demirel Hükûmeti veya I. Milliyetçi Cephe Hükûmeti, Süleyman Demirel'in başkanlığında, 31 Mart 1975 tarihinde kuruldu. Bu hükümet Adalet Partisi, Millî Selamet Partisi, Cumhuriyetçi Güven Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisinin koalisyonu ile kurulmuştur. 2022 sayılı kanun o hükumetin çıkardığı bir kanundur. Aşağıda da resmi gazete nüshasını ekliyorum.

ft2svux.JPG

@hozgul, Arkadaş 65 yaş aylığını akp nin çıkardığına inandığı için bu belgenin sahte olduğunu iddia edebilir. Teşekkürler ilginiz için sonlandırdım 👍

Doğru sôylemek gerekirse evde bakım maaşini akp çikardi googleye yazın görürsünüz yaşlilik maaşi daha önce vardı ekpss akp çikardi ondan önce torpille kurum kendisi alıyordu

Katılıyorum size

Öte yandan Bakanlık tarafından bakıma ihtiyacı olan engelli bireylerin bakımının aile yanında ve yaşadıkları çevrede desteklenmesi için 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı kapsamında hizmetin başlangıcından 2023 yılı Nisan ayı sonuna kadar 94 milyar 253 milyon 780 bin TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yapıldı.

4bintl engelli maaşı alanlara göre 9bintl evde bakım maaşı yüksek. En düşük emekli maaşı 12.500tl ama 60.000tl emekli maaşı alan bir kesim daha var.
Ben en düşük engelli maaşı asgâri ücret olmalı diye yukarıda yazmışım.
Goy goycu chp ne veriyor? Kazanınca emekli için ne yapacakmış yaz bakalım.
Chp'nin engelli hizmet ve maaş potikasini yaz. Chp'nin emekliye ve asgâri ücrete yapacağı zamları yaz. Özgür Özel gibi goy goycu tayfası sizi kuzu pirzola 70tl rakı 100tl olacak diyordu. At yalanı s... inanını kuzu pirzola 70tl olsun yemin ederim su faturan 2bintl gelir. 😂

Üst Alt