Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yaparken yanık ve kol kesisi oluştu. Haklarım nelerdir?

iscev

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar

2016 yılında boya taşırken boyanın pantolonuma bulaşması sonucu ,boyayı temizlemek için tinerle sildim ,belli bir süre sonra arkadaşlar ısınıyordu tenekede ateş vardı tinerin buharı parlaması sonucu belden aşagım yandı
çok sıkıntı çektim,belediyede çalışıyorum hiç maddi destek almadım .sgk sadece rapor parsı verdi 45 günlük

sonra 2017 de ağaç kesimi sırasında ağaç testeresinin tablasına kolum geldi kaydım veyahut çalışan kişi kaydı tam hatırlamıyorum, ondada aynı hiç destek almadım,

devamlı maaşş alabilmek için ne yapmalıyım halen çalışıyorum tazminat davası açmak istiyorum.bu kazalar asli işimin dışında görevim olmayan işlerde meydana geldi . o anki durumla şikayetçi değilim diye ifade vermiştim ikisi de aynı kurumda oldu ne yapabiilirim

not;yanık durumum en kötü olanı 3,derece kesikte ise sol serçe ve yüzük parmağımın sinirleri kesildi halada sıkıntım var. yanıkta 2 ayağımda deri yamaması yapıldı (dreft) ameliyatı , kesikte yine ameliyat oldum. kusur ve özür oranlarımı nasıl öğrenirim.

iş kazalarından sonra hastanede iş verenden şikayetçi olup olmadığımızı polis memuru soruyor ifademizi alıyor. ola ki işverenin baskısı vaatleri sonucu o an şikayetçi değiliz dedik. bu sadece ceza davasını etkiler. yaralanmalı kazalarda iş verene karşı kamu davası açılıyor. şikayetçi olup olmamanız bu ceza davasını etkiler. tedavimiz sonunda kazadan dolayı engeli kalırsak savcılığa giderek tekrardan engelli kaldığınız için şikayetçi olabilirsiniz. savcı yeni den ifadenizi alır.

şikayetçi olmadığımız için maddi ve manevi tazminat davası açmak hakkımızı kaybetmeyiz. Ancak bazı işverenler sorumluluktan kaçmak için kaza geçiren işciye 3-5 kuruş para verip kağıt imzalatıyor. eğer sizdede böyle bir olay varsa bu hukuki mesele olur. dava açmadan önce böyle bir kağıt imzaladıysanız muhakkak avukatınıza gösterin. Böyle bir kağıt imzalamadıysanız dava açmanızın önünde engel yoktur.

Birinci iş kazasında sgk rapor parası verdiğini söylediniz. tedaviniz bitince sgk sizi heyete sokup sürekli iş göremezlik oranınızı tespit etti mi? Etmediyse, Etmesi gerekirdi, ettiyse ilk iş kazasından oran verildi mi?

ikinci işkazası içinde sgknın sizi heyete sevk edilmesi gerekirdi.

Sürekli iş göremezlik maaşı bağlanması için en az %10ve üstü. iş göremezlik oranına sahip olmalısınız.

iş kazalarına dosyamız neredeyse kaza olduğunda yani sgk primlerimiz nerede hangi ilde ilcede vs yatıyorsa oradaki sgk bakıyor.

Birinci kazadaki sgk primlerinizin yattığı sgk ya giderek bilgi alın. heyete girmediyseniz iş kazası bildirimi yapıp heyete girin.

ikinci işkazasını farklı bir ilde geçirdiyseniz primleriniz farklı bir ilde yattıysa oradaki sgk ya başvurmanız gerekir.iş kazası bildirimi yapabilirsiniz...

sizde şöyle bir sıkıntı var. primlerinizin yattığı SGKya gidip müdüre sorun. 2 kazanın bildirimini aynı yapmanız mantıklı mı? olur yoksa ilk iş kazası sonucu belli olduktan sonra 2ci iş kazası bildirimi yapmak mı mantıklı olur. bağlı bulunduğunuz sgk müdürüne konuyu sormanızı tavsiye ederim.

Kaza tarhlerinde primlerinizin yattığı sgk ile görüşerek konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

öncelikle teşekkürler tr 123 iki kazada aynı iş kurumda oldu ikisindede rutin rapor parası aldım .hiç kimsede işgörememezlikle ilgili bilgi vermedi yada pek kimse bilmiyordu.heyetede çıkmadım hiç işgörememezlik için dediğiniz gibi il müdürüne soracağım.

bir an önce bir avukat bulun ve işlemleri beraber yürütün, tek başınıza bir şey yapmayın.

alanında uzman, mümkünse daha önce sendika avukatlığı falan yapmış birileriyle çalışın.

buradan ya da farklı mecralardan size ulaşıp, biz bu alanda uzmanız, bize vekalet verin diyenlerden uzak durun.

öncelikle iş kazası bildirimi yapılmış mı onu öğremeye çalışın, sonra da avukatla görüşün.

bu gün avukatla görüştüm davadan önce arabulucuk teklifi yapalım dedi yanık ve kesik resimlerini raporları dosyaladım.150,000 tl verin anlaşalım davaya gitmeyelim diyecek kendisi ile %15 anlaştım.kabul etmezlerse dava açacağız ayrıca bu gün sürekli işgörememzlik içinde başvurdum sgk ye evrakları hazırlıyorum ama 2016 yanık evrakları adli dosya ve tutanaklar var ama kesik için evrak yok ne karakolda ne de adliyede kayıt yok polisler girmemiş sisteme herhalde bende arkadaşların vermiş ollduğu ifade tutanaklarını ekledim dosyaya hastane raporlarındada iş kazası tutulmuş zaten bir sürü evrak hayırlısı işimiz uzun bakalım heyet ne kadar oran verecek ayrıca geriye dönük işgörememzlik alabilirmiyim bağlanırsa

dün arabulucu işlemleri için avukatımla görüşmeye geldiler dalga geçer gibi ağaç motorunun üstüne kendin düşmüssün,kendi kendini yakmışsın ,görevin olmayan işlerde ne işin vardı demişler dava açmak farz oldu

sgk ye başvurdum iki kaza ile ilgili tedavi olduğum hastanelere sevk ettiler bakalımmm.....

1993 giriş, 6951 gün BAĞKUR, 1128 gün SSK pirimi ile emeklilik şartlarım nedir?

1971 doğumluyum 1993 girişim 6951 gün bağkur 1128 gün de sigortam var iki iş kazası ile ilgili heyete girdim oran emeklilik için kaç olması lazım ayrıca böyle emekli olursam normal emekli olmaktan zararı yada faydası ne olur maaş bakımından

Son çalışman SKK mı yoksa Bağkur mu? heyetten % 40 ve üzeri rapor alman gerekir, normal emekli olmak için 54 yaş 25 yıl sigortalılık süresi ve 5675 iş günü prim olması gerekir, yaş dışındaki şartların tamamlanmış sadece 7 yıl yaşı bekleyeceksin, bana kalırsa %40 ve üzeri rapor alabilirsen biran önce emekli olmanı tavsiye ederim.

%40 ve üzeri rapor alırsanız Bağ-Kur'dan hemen emekli olabilirsiniz.
Yok 4A ssk kapsamında emekli olmak isterseniz;
Bu 1128 günlük 4A primleriniz son primlerse, yani Bağ-Kur'dan sonra araya tekrar Bağ-Kur girmeden 1128 gün SSK ya prim ödemişseniz, vergi indirimi hakkı elde etmek ve SSK priminizi en az 1261 güne çıkarmak şartıyla SSK dan emekli olabilirsiniz.

Anlıyorum da, bu 1128 günlük SSK primleri en son primler mi, SSK ödemeye başladıktan sonra araya hiç Bağ-Kur girdi mi ?

Ufukalp
hayır son bağkuru bıraktıktan sonra devamlı ssk lıyım araya hiç bağkur girmedi

karizmatikmen
peki maaş olarak normal emeklilikle arsında artısı eksisi olurmu

Son düzenleme:
İsterseniz kurum sevkiyle alacağınız %40 ve üzeri bir raporla Bağ-Kur'dan hemen emeklilik için başvurabilirsiniz.

SSK dan emekli olmak isterseniz:

Vergi indirimi hakkı elde etmek ve priminizi 1260 ın üzerine çıkararak SSK dan emekli olmak için başvurabilirsiniz.

Emekli olunacak kurumun belirlenmesinde son 2520 günün fazlası gözetildiğinden, SSK yı baskın duruma getirmek amacıyla birkaç ay daha çalışıp SSK priminizi 1260 ın üzerine çıkarmanız gerekmektedir.

Arkadaşım ssk dan emekli olmanı tavsiye ederim, Ufukalp açıklamış son 7 yılın yarısından fazlası yani 1260 gün hangi lkurumda çalışmışlığın fazla olursa o kurumdan emekli olursun bence 5-6 ay kadar ssk lı olarak çalışıp daha sonrası emekliliğe başvur
iscev

karizmatikmen

önce heyeti bi görelim kardeş benimki tahmin umudum var ama bakarsın %40 dan aşagı gelirse herşey baştan sürekli işgöremezlik başvurusuda yaptım hayırlısı hakkımızda

Aynen Hakkında hayırlısı, zaten vergi indirimi Ankara dan yaklaşık 3 ayda gelir bu süre de siz de ssk prim gün sayınızı 1260 güne tamamlarsınız.
iscev

Sağlık kurulunun aşağıdaki değerlendirmesi %10 oranı geçer mi?

açıklamalar;
2017 yılında iş kazası iş kazası geçiren hasta sağlık kurulu tarafından değerlendirildi
fm :sol ön kol volar yüz 12 cm kesi ulnar arter sinir ucu fcu fcr ve yüzeysel fleksör tendon kesisi sol el bilek fleksör ve ekstansör pasif eklem hareket genişliği tam+sol el 1,2,3,4,5fd ,fsp hareket tam sol el 4, parmak fdp hareket dip eklem fleksiyonu 45 derece kısıtlı 2,4,5 parmak adduksiyon hareket yok sol 4,5 parmak volar yüz hipostezi
emg: bu elektro fizyolojik bulgular sol ulnar sinirin lezyon distalinde orta ağır derece de parsiyel aksol ile uyumludur ar dejenerasyonu ile uyumludur
sizce ne olur arkadaşlar oran alabilirmiyim

ayrıca ben istemeden raporun bir hüshasını verdiler tıp fakültesi...diğer yanıkla ilgili heyet raporumu araştırma hastanesinden verirlermi acaba

iscev
iş kazasından dolayı iş mahkemesinde maddi ve manevi tazminat davası açmalısınız

gecmiş olsun öncelik ile sürekli iş görememezlik maaşına basvurmusunuz ve işlemleriniz devam ediyor zaten avukat ile de anlaşma yapıp hak araya basladınız Rabbim bu yolda size kolaylıklar versin.okudugum kadarı ile size %10 üzeri bir iş göremezmr4zlik oranı çıkar düşüncesi içindeyim önünüzde uzun bir sürec var zaten size TR123 kardeşim güzel bir dil ile anlatmış yapacagınız işlemleri ayrıcaa anlaşma konusunu fazla acele etmeyin ilk önce ssk tarafından oranız çıksın bekleyin derim

farkı varmı

meslekte kazanma gücü kayıp oranı(mkgko) ile sürekli iş görmezlki derecesi (sid) aynı şeymi maluliyet sid oranı %31,36 diyor haklarım ne olur

Raporlar nasıl olacak

daha önce belirttiğim gibi 2016 ve 2017 de yanık ve kesik iş kazası geçirdim iki ayrı hastanede tedavi oldum.sgk ye aynı anda iki iş kazası ile ilgili heyet için başvurdum sonra tedavi gördüğüm hastanelere sevk ettiler.hastanenin birisi genel durum bildirir rapor dediği için genel olarak heyete soktu ve iki iş kazası ile ilgili rapor verdi bu hastenenin evrakları erken bittiği için sid oranım 31,36 olarak belirlendi diyor,diğer hastene sadece tedavi ettiği kaza için heyete soktu şimdi
1_diğer hastanenin sonucu daha belli olmadığı için her iki kaza ile ilgili rapor oranı verildi hastenenin birinde yarın bir gün diğer rapor oranı belli olduğunda iki rapor oranı birbirini tutmazsa ne olur
2_aynı heyet sonucu 2 iş kazası dosyamda olacak yani kesik ile ilgili olan her iki dosyada olacak birleştirmeyi nasıl yapacaklar
3_büyük ihtimalle ondanda %10 u geçerim dosyam birleşirse iki kaza arasında 15 ay var ödemeyi nasıl ayarlayacaklar bu 31,36 sid oranının içinde iki farklı zamanda olan iş kazası için verilmiş oran var
(yanık +kesik)=31,36 araştırma hastenesi
kesik=tahmini % 15 tekrar birleştirme olacak dosyamda tıp fakültesi hastenesi
iki kaza arasında 15 ay var işin içinden çıkamadım hakkımdan fazlasını istemiyorum umarım sonrada fazla ödeme deyip para istemezler..
yani demek istediğim 2 kaza ama 1 yanık 2 kesik =3 kaza oranı olarak dosyada olacak Ufukalp

neye göre maaş değişir

arkadaşlar sürekli iş göremezlik için başvuru yaptım oran%31,36 geldi araştırdığım üzere %20 ile 750 tl alanda var %60 ile 350 lira alan da var neye göre belirleniyor maaşlar benim işim kazma kürek işi ve elimden oranım yani duruma göre değişiyor herhalde bir arkadaşın dediği gibi ressamın gözlerinin sakatlanması veya cerrahın elinden sakatlanması gibi

iscev

İki kaza birbirinden ayrı olarak ele alınır. Her ikisi için de ayrı ayrı hesaplama yapılacaki sonra bunlar tek maaşta birleştirilecek.

Meslekte kazanma gücü belirleyici olacak. Sakatlığınız mesleğinizi yapmaya ne kadar mani, o değerlendirilecek ve ona göre maaş bağlanacak.

6 ay sonra sistemde

8100258804 Tahsis No için 4A Emekli Kaydı Bilgileriniz:

Ad
ORHAN
Soyad

Sicil No

Tahsis Kodu
8100
Aylık/Gelir Durumu
Aylık/Gelir ödenmektedir.
Aylık/Gelir Türü
Sürekli İşgörememezlik Geliri
6. ayınsonunda sgk ekranında bu var hele şükür ayın 24 ünde maaş ödeme günü diyor
maaşım bağlanınca miktarı hakkında bilgilendirirm inşallah oranım %31,36 idi

oranım %31,36 tazminat alabilirmiyim ve yahut ne kadar alırım

iş kazası sol koll ulnar sinir kesisien ve yanık tan dolayı oranım 31,36 ,yanık %12, sinir% 19,36 yaş 48 tazminat alabilirmiyim

Son düzenleme:
raporda oran belli ama yapamayacağı işler

oranım belli oldu müfettişten raporun bi nüshasını aldım ama yapamıyacağı işler diye bi açıklama olurmu tek nüshamı rapor ikinci sayfası varmıdır raporum sürekli diyor bakıma muhtaç değildir diyor

İscev, ben sizden 10 gün erken müracaat etmişim siz maaşa bağlanmışsınız benim oranım dahi açıklanmadı. Oran için Ankara bölge sağlıkta şuan dosyalarım ve sgk yı aradığımda e-devlet üzerindeki dosya sorgulamadan benim gördüğüm dışında birşey söyleyemiyor. 2 ayı bulur oranın gelmesi dendi. Birde siz Antalyadaydınız herhalde, onunda artısı var. İstanbulda bağcılara bağlı olduğundan şirket buradan başvuru yaptık ve çok yoğun . Ankaraya dosyaların gönderimi bile 1 ay sürüyor. 8. ay be hala bekliyorum bakalım.

Üst Alt