Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yaparken yanık ve kol kesisi oluştu. Haklarım nelerdir?

müfettişe ifadeden sonra kusur

müfetişe ifade verdim maaşa bağlandım oranım 31.36 ama müfettişin raporu daha sonuçlanmadı bana kusur veriirlerse maaşımda ne kadar kesinti olur bir de geçmişe dönük fazla ödeme isterlermi

selam arkadaşlar,
21,01,2016ve 24,10,2017 tarihlerinde iki iş kazası geçirdim
21.01.2016 mgko %12 ve kusur oranım %20
24.10.2017 mgko %22 ve kusurum %0 yok yanı
balthazard birleştirme %31,36

arkadaşlar şimdi davamız devam ediyor uyaptan müfettiş raporları ve psd değerlendirmesini okuduğumda bir şey dikkatimi çekti bana verilen toplam ödemeden kusur oranında kesinti olmuştu anlaşılması açısından rakamları yuvarlıyorum 20000 tl toplam ödeme yapıldı sonra ilgili kanun 22 b (kazazadeye ödenen ucretlerde kusur oranı kadar kesinti yapılır) istinaden %20 ,si 4000 tl,si maaşımdan kesildi ama bu kesinti hem oranımın az olduğu dolayısıyla maaşımın az olduğu kusurlu bulunduğum 21.01.2016 tarihli iş kazasında %12 den değil de toplam oran olan %31,36 dan kesilmiş oldu

daha iyi anlaşılması için örnekleme yapayım ,diyelim ki markete gittik 100 tl ve 500 tl olan iki ürün aldık
kasada 500+100=600+%18 kdv=708 tl ödedik
ama farkettik ki 500 tl,ye aldığım üründe kdv sıfır kasaya gidip 500+(100+%18)=618 tl olarak düzeltme yaparak para üstünü iade aldık
şimdi sgk ye dilekçe yazsam işler dahamı çok karışır yada uğraşırlarmı
yani hem fazla kesinti hem de maaşım yeniden düzenleme gerekir
uğraşmaya değermi
saygılar ,,,,,

bildirim le ilgili değil gerekli bildirimler yapıldı oranlar belli oldu v.s benim öğrenmek istediğim bu aradaki çelişki yani kesinti yapılırken mgko %12 kusur um %20 oldugu iş kazası değilde toplam oran olan %31,36 dan hesaplanması

iscev

Maaş bağlanıp süreç tamamlandıktan sonra bir düzeltme talep edilebilir. Evrak üzerinde hesaplama yaparlar ve fark varsa ödenir. Olası miktarı siz kabaca hesaplayın, uğraşmaya değer mi, siz karar verin

maaş bağlanalı çok oldu uğraşmaktan ziyade olumsuz bir durum olurmu ki ,yeniden sevk filan

değer çünkü kesintiye baz alınan 31,36 oysa %12 olması gerekirdi yinede bir şansımı deneyeyim maaşa da etki edebilir

iscev
arkadaşlar sgk ya yeniden incelenmesi için talepte bulundum oranım yüzde 46,25 olarak güncellendi 995 olan maaşım da 1980 olarak yenilendi ve aradaki fark 18000 tl yatırdılar hesabıma uğraşmaya değdi yani hem maddi tazmınatımda yuzde 50 ye yakın fark edecektir sanırım 31,36 ile 46,25 arasındaki fark

Üst Alt