Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yerinde engelli olmamla ilgili alay edilmesi durumunda ne yapabilirim?

Yukselll

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Çalıştığım kurumda aynı servisi kullandığım arkadaş bana engelimle ilgili şaka adı altında bir cümle kurdu. Normalde böyle durumlarda ya takmam ya da çok rahat ağzımı bozar cevap verir, gerekirse kişinin pozisyonuna bakmadan kavga ederdim. Cevap vermedim, bu konu 4 ay geçmesine rağmen beni işten soğumaya içime kapanmaya itti.
Antidepresan verdiler. EMDR terapisi önerdiler. Gece rüyalarım da adamı kovalıyorum. (Bu zamana kadar neler duydu bu kulaklar ama buna çok takıldım. Bir ara canını yakmayı bile düşündüm)

Böyle bir durum da Kurum içi hariç şikayet edebileceğimiz bir yer var mı ?

@Yukselll,
Densizin birinin ettiği laf yüzünden işten soğumaya antidepresan içmeye kadar gittiğine göre bende psikolojik engellisin sandım . :unsure:
Değmez bu duruma gelmeye denk getir söyle lafını geç içinde kalmasın madem denyonun biri için ne diye işten soğuyup depresan içeceksin ne dediğini falan bilmiyorum tabii önemli bir şey mi bu kadar takmaya değer mi değmez mi sen daha iyi bilirsin sok lafını geç.

@sokr@t,

45 yaşındayım. Laf sokarım, kafa göz dalarım dayak yiyeceğimi bilsem de,aynı mahalledeyiz rezil ederim bir sürü şey var ama kal geldi bana ilk defa, kurumda rezil olsun istiyorum.

Yaşamak o kadar sıkıntılı ki okul hayatın da akran zorbalığı iş yerin de mobbing insanı bitiriyor.

@Yukselll, Özel değilse neden şikayeti kurum içi değil diye belirttiniz? Kamuda muhatap almamız gereken ilk yer kurum idaresi, normal şartlarda orayı atlayıp bir üst kuruma şikayet etmemiz önerilmez.

Varsayım yapıyoruz.

“Kurum içi hariç” dediğine göre sanırım şikâyetçi olduğun anlaşılmasın istiyorsun. O zaman Cimer’e şikayetini ileteceksin. İnternetten başvuruda bulunursan kimlik bilgilerini veriyorsun ama posta yolu ile bir mektupla derdini iletirsen bu mektubu dikkate alabilecekleri gibi mektubunu dikkate almayıp çöpe atma durumu da olabilir. Ancak benim bizzat bildiğim bir hadisede kimlik bilgileri verilmeden posta yolu ile kamu kurumundaki bir şahıs için yapılan şikayeti Cimer dikkate aldı ancak muhtemelen iş uzayacak ve şikayetçinin kimlik bilgileri bir şekilde tespit edilecek. Nasıl tespit edileceğini boş ver.

Şahsi fikrime gelince her iş yerinde dangalaklar vardır. Bazılarımızın ailesinde bile bu tür dangalaklar vardır. Bundan kaçış yok. En güzeli kafaya takmamak, kişinin görgüsüzlüğüne ve insanlıktan nasiplenmemiş olduğuna vermek. Ama ben olsam çekinmeden durumu üst makama iletir gereğinin yapılmasını isterdim.

Üst Alt