Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe başvururken askerlik muafiyet sebebine başka bir şey yazsam anlaşılır mı?

Yalnizbirisi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
3
Psikoloji uyum bozukluğundan muaf tutuldum,işe alimlarda bu sıkıntı çıkarıyor başka bir şey yazsam mesela kilodan dolayı oldum desem size anlaşılır mi

mesele sorun olması değil ki gözden muaf olsan bile sıkıntı çıkarıyor diye biliyorum aynı durum benimde başımda

2019 dan beri aklıma bile gelmedi muaf raporunu alırken böyle birşey olucağı

Kurumsal bir firmada işe başlayacaksa yanlış beyan vermek işvereni bilerek yanıltmak tazminatsız işten atılma sebebidir

Size tavsiyem iş hukukundan anlayan birisinden destek almanız

furkanerdal

Seher tekstil fabrikasına başvur kanka oraya muaf olanları alıyorlarmış ben ilaç kullandığımı soylemistim sanırım ondan almadılar ama sen de öyle bir durum yoktur

Engelli52

Yalan söylediğimi nerden anlayacaklar ki askerlik belgesinde zaten muaf sebebini yazmiyor

Engelli raporunda yazmıyor mu
Belli kişi çalıştıran kurumlarda iş yeri hekimi bulunmaktadır benim çalıştığım şirket personel alımlarında iş yerinin hekimi kişiyle görüşüyor ve kişinin e-devlet'ten hangi ilaçları kullandığına bakıyor gerekli gördüğünde hastaneye sevk ediyor kısacası belli sayınım üzerindeki kurumsal firmalar buna dikkat ediyor hem bu şu demek değildir ki her fırına bu şekil mi yapıyor orasını bilemem artık gerisini siz bilirsiniz

Engelli ilanlarına başvurursanız muaf olmanız sorun teşkil etmez.

Engelli ilanlarına başvurursanız muaf olmanız sorun teşkil etmez.

Oralara alırlar mı ki sadece engelli raporlu olanları alıyorlar diye biliyordum benim öyle bir raporum yok yine de olur mu

Engelli52
Sende haklısın yalanla olmaz illaki anlaşılır napcam ben ya hayatım hep evde geçti 😞

Yalnizbirisi
Raporunuz var sanıyordum rapor şart tabi ki. İş kur var ise oraları takip et.

Alman

Takip ediyorum 3 yıldır basvuruyorum olmuyor, bilmiyorum ne yapacağımı çok sıkıldim bu hayattan intihar edecem galiba hu gidisle

Umutsuzluğa kapılma hastalığı sen istemedin her şeyde bir hayır vardır sen iş başvurunu yap Allah yardımcın olacaktır ilaçlarını kullan anladığım kadarıyla ne istediğini biliyorsun sağlıklı düşünebiliyorsun Bir de bu taraftan bak son olarak diyeceğim çalışmak istiyorsun kendi durumunun farkındasın bu bile güzel bir şey işe başvur inşallah alınırsın ilaçlarını saatinde kullan kendi artı ve eksilerini biliyorsun iletişimde insanlarla diyalogda buna göre hareket et kendini üzecek seni strese sokacak ortam ve kişilerden uzak dur sürekli dua et Her şey güzel olacak inşallah

ben hem engelli hemde normal statüde çalıştım (kilodan muafım) bütün işe girişlerimde muafım dedim kimse detay sormadı bence sen fazla kafana takıyorsun dostum

ben hem engelli hemde normal statüde çalıştım (kilodan muafım) bütün işe girişlerimde muafım dedim kimse detay sormadı bence sen fazla kafana takıyorsun dostum

Bana başvurduğumda sebebini soruyorlar işte. Sen kilodan muaf olduğunu söyledin mi hiç,söylediysen belge falan istediler mi bende onu söylemek istiyorum psikoloji diyince almıyorlar..

hayır sadece muaf olduğumu söylüyorum askerlik belgesinde de sadece muaftır yazıyor detay yazmıyor.. acaba görüşmelerinde çok mu tedirgin oluyorsun.

Ben de uyum bozukluluğu anksiyete nedeniyle 2017 yılında darbenin ilk zamanları muaf oldum ve benim yaşadığım sorun üst devremi nöbete kaldırdıktan sonra beni boğazlamasıyla başladı o ana kadar bi sorun yaşamadım acemi birliğim izmir usta birliğim ankara genel kurmay başkanlığıydı 6 aylık askerdim benim zamanımda 12 aydı askerlik uyum bozukluğu yani anksiyete ile muaf oldum lise mezunu değilseniz ve askerden muafsanız bu işe girmeyi zorlaştırabilir bir insanın eksisi varsa artısı da olmalı Yalnizbirisi ve furkanerdal lise diplomasını ne yapıp ne edip alın size önerim bu konu da ilkokul mezunu olmak günümüz şartları için yetersiz ve askerlikten muaf çok etkilemese bile bence lise diplomasının olmaması daha çok etkiliyor. Ben de askerlik süreci öncesi hiç bir sorun yoktu askerden geldim hap o şu bu vb şeyler kullanmadım tavsiyem kendinizi geliştirmeniz sertifika lise diploması özellikle çok önemli lise diplomanız olunca kimse sizi kolay kolay reddetemez günümüz şartlarında ilkokul diploması ortaokul diplomasının artık önemi yok kimse size çalışıp çalışmazsın diye ayrımcılık yapamaz sizler bunu güzel bi şekilde askerde yaşandığını anlatmanız gerekiyor ben şu an çalışıyorum yalan söyleseydim bu işe girip belki daha sonra sorun yaşayacaktım münasip bir şekilde neden muaf olduğunuzu öncesini herşeyini askerlik içinde yaşadığınız bir geçiçi durum olduğunu söylemeniz lise diploması kadar sorun yaratacak bişey değil muafiyet.

Anksiyete uyum bozukluluğu nedeniyle başka bir foruma yapan bir arkadaş dediğim gibi sadece askerlik değil önemli olan mezuniyet mezuniyet üstüne basarak söylüyorum günümüz şartları belli ben de şu an çalışıyorum fabrika da yıllık izne çıktım ve uzun zaman bu forum da anksiyete uyum bozukluluğu geçiçi bir rahatsızlık arkadaşlar siz kendinize yeniliyorsunuz haberiniz olsun bu hastalığı yaşayıp tedavi görüp hastaneye giden insanlar var siz bu hastalığı sürekli haline getirmemeniz gerekiyor ilaçtan uzak durun sosyalleşmek bunu yener bu geçiçi bir hastalıktır bunu işe girerken münasip bir şekilde açıklayabilirsiniz ben geldiğimden beri 6-7 sene olacak nerdeyse hap vb tedavi görmedim bunu kanıtlarsanız zaten kimse bişey diyemez günümüz şartlarında anksiyete olmayan kaldı mı?
NOT alt kısım da olan mesaj başka bir foruma yorum yapan kişiye aittir bana değil muaf olup fabrika da çalışan insanlar var askerlik elenme nedeni değil bence mezuniyet elenme nedeni lise diplomasını almanıaz gerekiyor mesleğiniz yoksa ilkokul mezunu olmanın anlamı yok lise şart.

BENCE KAÇIŞ YOK ZORLAMAYIN İSTEMİYORSANIZ ÇÜRÜK ALIN
merhaba yeni çıkan askerlik tasarısından herkesin haberi vardır askerlik 6 aya düştü ve tecil yaşları düştüne yazikki benim de tecil etme hakkım doldu kaçak durumuna düştüm kaçak durumuna düşüncede bedelli askerliktende yararlanamadım. Mecburi gittim ankara acemilik zaten işlerin yoğunluğunda okul telasından gitmeyi düşünmüyordum o psikolojiye hazır değildim gittim 3 gün sonra içim daralmaya zorlanmaya ve yapamamaya başladım daha önce de psikolojik tedavi falanda görmedim ama 13 gün acemilik yaptım usta yerimde aynı yer cıktı sonra ustaya geçtim ve aldığım tüm bilgiler ile çürük aldım çünkü yapamadım yapamıyorum için daraldı korkular sardı zorlanmaya başladım yemekleri çok kötü zaten hiç bir şey yiyemiyordum şimdi geldim özel şirkette fort otosan gibi fabrikada çalısıyorum hiçde sorun olmadı yardım isteyen yada bilgi isteyen herkese yardımcı olabilir.
yenitekno41@gmail.com mail atarak yardımcı olabilirim

Kurumsal bir firmada işe başlayacaksa yanlış beyan vermek işvereni bilerek yanıltmak tazminatsız işten atılma sebebidir

Size tavsiyem iş hukukundan anlayan birisinden destek almanız

Arkadaşın dediği gibi işe girerken muaf nedeninizi tabi ki söyleyin yalan söylemeyin ama bu rahatsızlığınızı yendiğinizi askerlik sürecinde yaşadığınızı söylerseniz ve hap kullanmadığınızı söylerseniz işe girmenize engel olucak bir durum bence yok ama kullanıyorsanız ve hastalığınız geçmediyse anksiyete geçiçi bir durum normal sivil hayatta çoğu insanın yaşayabileceği bişey bu sizi deli veya engelli yapmaz önemli olan hastalığın devam edip etmediğini kanıtlayabilmeniz bunu belge ile görüntü alarak işe verirken gösterebilirsiniz sizden bişey istenirse

Ben sizin ilkokul mezunu olduğunuzu düşünüyorum beni sakın ola ki yanlış anlamayın sizin için en faydalı şey şu an mezuniyet yani lise diploması almanız sizleri aşağılamak için söylemiyorum özellikle sakarya gibi bi yerde ki ben de sakaryalıyım 1 organize 2 organize 3 organize bu bölgelerde seni işe almayacak kimse yok sanayi bölgesi sakarya da :) Yalnizbirisi furkanerdal umarım her şey gönlünüzce olur benim tecrübelerim yaşadıklarım bunlar lise diploması yoksa hayatta pek öneminiz yok arkadaşlar ne yazık ki hayatın gerçekleri dişinizi sıkın sizin için en iyi olucak şey diploma demiştin dersiniz sevgiyle kalın.

Shidai teşekkürler ama liseden mezun olmak bayağı uzun bir sureç o zamana kadar yaşım ilerleyecek hep çalışıp hem okusam daha güzel olabilir o yüzden bir yolunu bulup bir yerlere girmem lazım bende psikoloji diyince iş verene benim halimden de anlıyorlar içine kapanıgım adam görünce beğenmiyor o yüzden kilodan dolayı desem alinirim gibi geliyor psikolojiye çok ön yargılı yaklaşıyorlar maalesef

Bence lise diplomasını almaya yönel inan bu dediğim sana çok fayda sağlayacak kuryelik inşaat işçiliği yapabilirsin temizlik görevlisi olarak çalışabilirsin benim anladığım sen fabrika'da çalışmak istiyorsun ama sakarya'da çoğu yer lise diplomasını istiyor kardeşim bence lise diplomasını al kötülüğün için değil iyiliğin için diyorum ben askerden geldiğim zaman lise diplomam yoktu açığa yazıldım ve diplomayı aldım inan lise diploması önünü açacaktır beni dinle hayatını bi hastalık yüzünden kalıcı hale getirtme bu geçiçi bişey çünkü.

Sakarya da 35 yaşına kadar tüm fabrikalar seni çok rahat şekilde alır sen sadece askerlik açısından olaya bakıyorsun akıl sağlığı yerindedir çalışabilir raporu alıp bunu zaten kanıtlayabilirsin ama diploma senin bi çok yerde karşına çıkacak mezuniyet daha önemli bir kısım.

Bu mezun olma süreci uzun olacak ama,Senin dediğini dinleyeceğim teşekkür ederim. Bir yanda da iş bulmaya çalışırım yalan söyleyerek umarım anlaşılmaz sorduklarında zayıflıktan muaf ettiklerini söylerim. Umarım bir sıkıntı çıkmaz çünkü canım çok sıkılıyor herkes evleniyor sevgili buluyor ben ise evde duruyorum ruhum daraliyor kendimi oldurmeyi bile düşünüyorum

Böyle şeyler düşünme işte hayatın zindan olur kendini geliştirmeye ver bu meyvelerin faydasını görüceksin ne yaparsan kendine yaparsın bu hayatta inan kimse için önemin olmaz bence oku farkettiysen çoğu iş başvurusu yaparken mezuniyet daha ön planda.

Teşekkür ederim umarım herşey güzel olur bir gün. Diplomayı almaya çalışırım.

Kuryelik inşaat temizli görevlisi gibi işleri anladığım kadarıyla istemiyorsun fabrika istiyorsun değil mi?

Evet zaten kuryelik için ehliyetim yok temizlikte zor olur hızlılık falan istiyorlar

Kardeşim sen beni dinle oku yaşın kaç olursa olsun sevenin sevdiğin varsa seni seviyorsa zaten bekler bu anksiyete geçiçi bir hastalık sana dediğimi yap geliştir kendini temizlik işlerine bu tarz şeyler aranmıyor emlakçılar sakarya da biliyorsun hep temizliğe yöneldiler temizlik şirkletleri seni reddetmez diye düşünüyorum ben de fabrika da yeri geldi temizlik görevlisi olarak çalıştım her şey inan senin elinde günlük iş istemiyorsun kadarıyla bir de

İş başvurularında en çok mezuniyetin etkisi olduğunu sen de farketmişsindir karşılaştın mı bu durumla hangisi daha ağır bastı?

Üst Alt