Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girişte engelli olduğumu söylemek zorunda mıyım?

Shamrain

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
8
selam herkese günaydın

sigorta yapılacak bir işe başvururken/girerken engellilik durumumu ve hastalığımı söylemeden başvurabilmem?
işe başlayabilmem mümkünmü hiç söylemezsem eğer sonradan anlaşılırmı bu durumum?

bir kaç iş bulma platformu üzerinde engelli olduğumu belirterek iş başvurusunda bulundum kimse işe almadı ve aramadı sonradan dün gece engellilik durumumu belirten ifadeyi kaldırdım herkes aramaya başladı bu yüzden mecburen durumumu gizleyerek başvuruda bulunucam. sağlık raporunuda özel kurumlardan almayı düşünüyorum buna rağmen hastalığımı gizli tutarak işe başlayabilmem mümkün mü?

Hastalığını gizlersen işten atarlar, iş kazası geçirirsen tazminat alamazsın bir sürü problem.

söyleyince işe almıyorlar çünkü diğer şizofreni hastasıyım

Ama engelli kadrosundan almak zorundalar ayrıca engelli raporunuz süresiz mi

@frkn5906,
Şizofreni olanları pek almak istemezler. Engelli olarak da şizofreni almak zorunda değiller. Arkadaş haklı ama o iş öyle olmaz.
Şizofrenisin birine zarar verebilirsin belki kendine zarar verebilirsin. İş yeri gizlersen sana dava bile açabilir.
Hastalığın tehlikeli olduğu için söylemek zorundasın.

İş başvurunda söylemesen bile sağlık raporu alman gerekicek . O zaman doktorlar görüp çalışabilir raporu vermiyorlar

Bende kpss den atandım.atipik psikoz hastasıyım.
Hastane bana kesin bir karar vermedi.
Engelli raporum da yok.
Bakalım ise baslayabilecek miyim?

Meraktan bir soru soracam.kazanilan hak geri alınamıyor kamuda diye biliyorum.
Acaba red verirlerse ne yapmam lazım?

Birde engelli raporum yok.acaba beni direk engelli kadrosuna alırlar mı?

Bu göreve başladıktan itibaren geçerli oluyor. Çünkü ÖSYM yerleştirir, yerleştiğiniz kurum atar. Siz evrakları teslim edip idari yetkilinin onaylamasıyla atanmış sayılıyorsunuz. Bu yüzden evrak sürecinde falan ya da göreve başlamadan önceki sağlık kontrolünde sıkıntı çıkarsa atamanız iptal olabilir.

Red verirlerse itiraz etme hakkınız var. Ama itirazda da reddedilirse mahkemeden başka yolunuz kalmıyor.

En az %40 engelli raporuna ihtiyacınız var.

Anladım hocam.
Sağlık kurulu her ay kontrole gelmemi ve 6 ay sonra kesin karar verileceğini falan yazıyordu
Durum bildirir raporunda.

Sizce calisacagim hastane bekler mi kesin karar çıkana kadar?

Söylemek zorunda değilsin. İşe girerken senden sağlık raporu isterler. Eğer engelli raporunda çalışamaz vs ibaresi yoksa kimseyi ilgilendirmez. Söylemek zorunda da değilsiniz

@Boşasaymayirmibirharf,
Adam şizofren durumunu bilmiyorsun oradaki birilerini yada kendini kıtır kıtır doğrarsa ne yapacaksın ? Bunun sorumluluğuna nasıl gireceksin ?
Hastalık durumu da belli değil sadece şizofren olduğu biliniyor. Böyle bir yorum yapmanız doğru değil.

@Boşasaymayirmibirharf,
raporda çalışma durumunda değerlendirilmedi yazıyor.

@Polmiks,
yok o derece şiddetli zamanları atlattım stabilim tabi bunu işveren bilemeyeceği için ön yargıyla yaklaşıp almamasıda normal geliyor ama genelleme yapmaları garip.

@Polmiks,
Hocam haklısınız.
Şimdi ben ne yapmalıyım.?
Hastaneye söylesem kabul ederler mi?
Ben atipik psikoz hastası olduğum için red cevabı de verebilirler.engelli raporum da yok.
Sağlık kurulu(durum bildirir 6 ay sonra her ay kontrole gelsin diyor) kesin karar da vermedi.

@Shamrain,
Knk ikimizde hastayız.simdi iyi olabilirsin ama sonrasi icin kimse geleceği bilemez

@berke26,
Hocam heyet raporu(memuriyet Ve işe giriş durum bildirir raporu ) ile akli dengesi
Yerindedir raporu aynı mi

Diyelim ki engelli olduğunuzu gizlediniz işe girdiniz sonradan öğrenirler ise işten çıkarırlarsa tepkiniz ne olur peki ? Bende tam tersi oldu sağlamken iş bulamıyordum engelli olduktan sonra daha rahat iş buluyorum.

@manda,

Zaten söylediklerinizin hepsi işe girerken alınan durum bildirir raporunda yer alıyor.

@berke26,

Son çare olarak basvuracam.
3 yıllık atipik psikozon dan oncede yab tanım var.
Umarım verirler

@erola,

Şizofreni hastalığı kasaplık ne alakası var ? Hasta aşırı saldırganda olabilir karşısındakini parçalayabilir. Annesinin kafasını koparak şizofresi hastasını tanıyorum.
Şizofreni her zaman masum sakin tehlikesiz değil.
İş verenin ve iş arkadaşlarının mutlaka bilmesi gerekir.

@Polmiks,

Tabii ki hayır. Şizofreni hastalığı olanlar önyargıların aksine normalden daha tedirgin ve zararsızdırlar. Yani şizofrenlerin zararı kendinedir. Bugüne kadar birilerinin kafasını koparan 100 kişi varsa ülkede, bunların 99 tanesi teşhissiz psikopattır. Suçların %99'unu akıl sağlığı yerinde olan manyaklar işler.
Ne işyerindekilerin ne de iş arkadaşlarının bilmesine gerek var. İsteyen söyler isteyen söylemez.

Yanlış şizofreni tanısı alan birçok hasta var. Kıtır kıtır doğramakmış. Sen hayatında bir şizofreni hastasıyla yan yana gelip sohbet mi ettin sanki. Muhtemelen haberlerde gördüğün uç örneklere göre genelleme yapıyorsun şuan. Tabii ki hastalığını gizlememeli. Bu etik değil. Önermesi de doğru değil ama bu şekilde hastalara önyargıyla yaklaşmak da hoş değil. ekpss ile atanmaya çalışmanı tavsiye ederim. Özel sektörde engelli kadrosunda bu tanıyla iş bulmak hem çok zor hem de uzun bir süreç. En önemlisi de devlet kadrolarında olduğu gibi yüz kızartıcı bir suç işlemedikçe kovulmazsın denmiyor yani garanticiysen evinde otur çalışmanı yap. Atanma fırsatı kovala. Uzun da olsa değecek bir şey devlet kadroları en azından.

@OturanBoğa,

değerli yorumunuz için teşekkürler sonunda iç rahatlatan bir yorum. şizofreni hastaları tehlikelimidir bilmem ama ben değilim. şuan tehlikeli olmama sebebim ise hastalık öncesi yaptığım kötülükleri hatırlamak bile istemediğim için artık yolda gördüğüm karıncayı ezmemek için bile yolumu değiştiriyorum. tehlikelik tam aksine ben hasta değilken tehlikeliydim hastalanınca tehlikeli durumdan eser kalmadı. aşırı derecede naif ve hassas oldum bu derece aşırı olmasıda hoşuma gitmiyor ama zalim ve tehlike saçan biri olmaktan iyidir diye düşünüyorum yinede. 2. günüm işte bakalım ortaya çıkacak gibi geliyor bana ama zaman ne gösterir bilmem.

@Alman,

bilmem galiba dediğiniz gibi olacak tepkimde kabullenip gitmek olur.

Yav sorumluluk bazında bazıları doğru olanı tavsiye etmişte.Hırsızın hiç mi suçu yok.

Özelde imkan yok engelli kadrosunda.Devlette ne çıkacağı süreç belli degil.Ağır engelli olsan ekmek su parasını aylık karşılıyor aldığın para.

Engelli iş ilanlarına bir bakın lütfen. Şartlara vs . Hiç engelliue engelli gözüyle bakılıyor mu ? Hiç sağlık sorunu olmayan insanlar gibi istekleri var.

Diğer bir konu Engellilik başka birşey iş kaybı oranı başka birşey. Eğer doktor çalışamayacak çalışamaz diyorsa bu adam çalışır. Çalışamayacağı kısımlarıda boş bırakmış ise çalışmasında yada hergangi bir iş yapmasında ne sakınca var ? Misal yazmışsa şu şu işlerde çalışamaz, tamam çalışmaması lazım. Doğru olan o. Ama yazmamışlar. Demekki çalışabilir mi sistem buna itiyor. Emekli olayım diyorsun. Sen engelliyim ama iş gücü kaybın yok diyorlar emekli olamassın diyorlar. Engelli olmak başka bişey iş gücü kaybı olması bambaşka birşey .

Bak karsim ben açıklayayım.
Psikoz rahatsızlığı yüzde 40 engel yuzdesine sahip
Sen bu oranla ekpss sınavına girebiliyorsun.
Ayriyeten yorumlardan anladığım kadarıyla.
Normal kpss sınavından atanmissan o yuzde 40 engel raporu ile atanabiliyorsun.ve seni yüzde 4 kotasına dahil ediyorlar.

Nedir bu yüzde 4 kotası ile her hastanenin atadığı her 100 çalışandan 4 ü engelli olmak zorunda
Yani durum bu.

Ozeldede var.yuzde 3 olarak

@Zeyq97,

Arada engelli kadrosu yeterli değil gibi ifadeler var.Yorum yapan kişinin kanaati yargısı olabilir.

Üst Alt