Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşin içine psikiyatri girince rapor süreliye mi döner?

2ce

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar engelli raporuna başvurdum.
Eğer heyette düşmezse oranlarım;
Kbb; %28
Üroloji; %15
Plastik cerrahi; %7
Toplamda %43 geçiyor. Ara ara ameliyatlar oluyorum plastik cerrahinin takipli hastasıyım.
Çocukluğumdan beri ameliyatlar oldum bunlar yüzünden hem sosyal hem de okul hayatından bir süre uzak kaldım ara ara antidepresan kullandım, psikolojik tedavi de gördüm. Düzeldim.
Şimdi psikiyatri muayenem kaldı, doktor oran istiyorsan 2 3 defa giriş yaptir gel dedi merak ettiğim konu yukarıdaki hastalıklardan alacağım oranlarla kalıcı rapor alırım fakat işin içine psikiyatrinin de girmesi beni korkutuyor zira raporu süreli verirler diye korkuyorum..
İlk seferde suresiz verme ihtimalleri var mıdır? Eğer öyle bir ihtimal varsa psikiyatri den oran almayacağım.

2ce bahsettiğiniz rahatsızlıklarınızdan sürekli ibareli
Rapor alma ihtimaliniz var ihtimal diyorum bazen doktorlar
2 yıl süreli vere biliyor ilerde rahatsızlıklarınızın ilerlemesini
Düşünürse ama sürekli olma ihtimali çıkması daha çok
psikyatri rahatsızlığınızdanda oran almak isterseniz şayet %100 süreli olur bence %43 ile sürekli alma daha mantıklı karar sizin.

Psikiyatriden hele hele ilk seferinde genellikle süreli verilir.

Çünkü bendeki fonksiyon kayıpları kalıcı. İşitme, konuşma gibi büyük ihtimalle kalıcı rapor verilir. Aslında psikiyatri ye biraz da kurulda raporu düşürdüler diye başvurmak istedim.çünkü kbb bana çok sıkıntı çıkardı %28değil de daha yüksek bir oran bekliyordum ben.

Ankara hastalığın kalıcılığına bakıyor bende de var dı ama burası da Ankara da ömür boyu verdi önemli olan hastalığın kalıcılığıdır.

Ankaradan önce heyet önemli:)) kalıcılığı onlar vermiyor mu

Ben bu sitede okudum burası süreli verdiği halde Ankara süresiz vermiş bunu bu sitede okudum benim bildiğim hastalıkların kalıcılığı

Heyette oranlar düşecek diye çok korkuyorum

2ce merak etmeyin heyet genelde doktorun
Verdiği oranı onaylar sadece doktorun verdiği oran ile yönetmenlik arasında bir çelişki yok ise onaylanır aynen

Muayene eden doktorun verilmesi gereken oranları vermemesii için ne yapılabilir, heyette söylemem mi gerekir

2ce kurulda belirte bilirsin durumu eğer verilmesi yada
Düzeltilmesi gereken bir durum varsa dikkate alır kurul.

Depresyona oran vermiyorlar.ama manik depresif yani bipolar bozukluk ise %40 veriyorlar

Psikiyatriden hele hele ilk seferinde genellikle süreli verilir.

ben ilk seferde sürekli aldım bipolar bozukluktan.10 yıllık tedavi geçmişim var.

kbenly
''Genellikle'' kelimesinin anlamı; ''çoğunlukla, yaygın biçimde'' dir.
Tamamı ya da hepsi gibi bir kelime kullanmamışım.

kbenly mrb sizin rahatsızlığınızın bir geçmişi var 10 yıllık kronikleşmiş bu yüzden sürekli size verilmiş 2ce daha yeni teşhis ve tedaviye başlandığı için 1 yıl kontrollü verilir psikyatri doktoru oran belirlerse Ufukalp bu yüzden genellikle diye belirtmiş
Yanlış bir yorum olduğu düşünmüyorum.

Bazı kimseler 2008 öncesi göreve başlayan memura malülen emekli olduğunda kontrol konmaz diyor kimi konabilir diyor nedir bunun doğrusu acaba ?

Ben 7 senedir ara ara tedavi gördüm

Kurumun kontrol muayenesi konusunda 2008 öncesi ya da sonrası gibi bir ayrım söz konusu değil.
Her iki grup için de süreli ya da sürekli emeklilik şartları aynıdır.
Ayrıca kurumun her zaman, erken emekli olmuş herkesi kontrol muayenesine tabi yutma hakkı saklıdır.

Ufukalp...aynen hocam..ve herkesin de anlayamadığı bu zaten,benim herşeyim sürekli ama neden beni çağırdılar diye herkes bir şaşkınlık içinde anlamadıkları için..ister süreli ister süresiz sgk nın şerh koyma hakkı var işte kabul etmek istemesek de ,ha bir kanunla bu değişirmi bilemeyiz ama var işte...mesela benim rapor 2 yıl süreli vergi indirim ve emekliliğim süresiz,rahatmıyım kesinlikle değil:)

deathless
Bazen görüyoruz, bir devlet hastanesinde büyük bir sahte rapor çetesi çökertilmiş. Bunlar o hastanede uzun yıllar boyunca at oynatmışlar.
Devlet böyle durumlarda sahte raporlarla haksız olarak emekli olmuş kişileri tespit için, o hastaneden rapor alarak erken emekli olmuş kişileri kontrol muayenesine çağırabilmektedir.
Hepimizi diken üstünde gibi bir psikolojiye maruz bıraksa da, devlet de haklı yani bu konuda.

Bir şey soracağım. Bu psikiyatrinin oranları illa süreli verilecek diye bir yönetmelik hükmü var mı? Yok galiba? Mesela hastanın rahatsızlığı kronikleşmişse ve doktor buna kanaat getirmişse sürekli ibareli rapor verebilir dimi?

nostaljik
Hayır psikiyatri hastalıklarında illaki süreli rapor vereceksiniz diye bir yönetmelik yok, biraz hekim kanaati, birazda hastalık öykün raporda etkili olur...
Örnek şizofren hastası bir bireye sadece ilaç raporuna bakılarak sürekli %80 verilirken, diğer bir şizofren bireyden bütün epikirizler istenir, detaylıca araştırılır belki de 20 kez hastane yatışı vardır ama yinede rapor 1 yıllık , süreli şeklinde çıkabilir.
Hastane ve hekim bu konuda değişikliklere sebebiyet verebilir...

nostaljik mrb bazı geçici pisikyatri rahatsızlıkları vardır 1 yıl süreli verilir sürekli bunlardan bir kaçı şöyledir yönetmenlik neyse doktor ona uyar

anksiyede depresyon duygu durum bozukluğu panik atak bipolar manik nöbet
bunlar bir kaçı 1 yıl kontrol sonrası karar verilir kesin tanıyla.

[FONT=sans-serif]Geçmişte açtığım bir konuda [/FONT]@Kalem[FONT=sans-serif] arkadaşımız bu mesajı yazmıştı bana oradan kopyaladım .2006 da polis olarak mesleğe başladım 2010 yılında psikiatri den D dilimine yani GİH sınıfına aktarıldım bana neye göre kontrol konabilir acaba merak ettiğim için soruyorum .

Başlardaki mesajında "D" diliminden dolayı GİH sınıfına aktarıldıgını yazmışsın. Bu aşamayla ilgil detaylara yönelik sorularım olacak sana.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Ama önce daha önemli gördüğüm bir bilgiyi vereyim sana. Senin maluliyet tespitin [/FONT]Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine[FONT=sans-serif] göre yapılır.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Psikiyatrik hastalıklarda "D" dilimine girenler hakkında vazifesini yapamaz kararı veriliyor.[/FONT]

[FONT=sans-serif]"D" dilimindeki psikiyatrik hastalıklar şunlar:[/FONT]

[FONT=sans-serif]" D) [/FONT]1) Antisosyal, paranoid, borderline, şizotipal, şizoid kişilik bozuklukları.
2) Nevrotik bozukluklar, psikosomatik hastalıklar, ileri derecede konuşma bozukluğu.
Açıklama: Bu maddeye girenlerin ruhsal bozukluklarının çeşitli tedavilere rağmen iyileşmemiş olması, kronik ve devamlı bir nitelik kazananması gerekmektedir.
3) (Değişik madde: 27/10/2010 - 27742 S.R.G. Yön./32. md.) Psikotik bozukluklar. (sanrısal bozukluk, tek psikotik atak, kısa psikotik bozukluk, başka türlü adlandırılamayan psikotik bozukluk, (BTA) bipolar bozukluklar, psikotik özellikli depresif bozukluklar, siklotimik bozukluk, başka türlü adlandırılamayan bipolar bozukluklar)
4) (Değişik madde: 27/10/2010 - 27742 S.R.G. Yön./32. md.) Madde bağımlılığı, kronik nitelik kazanmış alkol bağımlılığı
Açıklama: Bu bozukluklarının tedaviye rağmen iyileşmeyerek kronik ve devamlı bir nitelik kazanmış olması gerekmektedir.
5) Psikoseksüel bozukluklar. (homoseksüalite, transseksüalite, transvestitizm)
Açıklama: Bu maddeye gireceklerin seksüel davranış bozukluklarının belirgin olması, bu durumlarının iş ortamında bilinerek sakıncalara yol açması gereklidir.
6) Organik nedenlere bağlı ileri derecede kişilik bozuklukları, kronik organik ruhsal bozukluklar.
7) (Ek madde: 27/10/2010 - 27742 S.R.G. Yön./32. md.) Kendisi ve çevresindekiler için tehlike oluşturmayan çalışmasını ileri derecede bozan kronik seyirli Travma sonrası stres bozukluğu.
8) (Ek madde: 27/10/2010 - 27742 S.R.G. Yön./32. md.) İntihar (suisidal) girişimleri."

Sen Emniyet Hizmetleri sınıfındaydın ve polistin. Polisken rahatsızlandın.

ilgili Yönetmelik 17. maddenin şu fıkrası şöyle diyor:

" Emniyet Hizmetleri Sınıfında bulunan personel için, psikiyatrik hastalıklarda Hastalık Branşlarının Sınıflandırılmasındaki B veya C diğer hastalıklarda B,C veya D dilimi sağlık şartlarına sahip olanların idari polisliği, Psikiyatrik hastalıklarda D diğer hastalıklarda E dilimi sağlık şartlarına sahip olanların ise görevlerini yapamayacağı,"

Senin hastalığın "D" diliminde tespit edilmişse bu fıkraya göre hakkında "görev yapamaz" kararı verilir. Bu da bu durumda senin malul ya da vazife malulü için esas alınan sağlık şartını taşıdığın anlamına gelir.

Çünkü Çalışma Gücü Ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği bu konuda şöyle diyor:

Madde 13 - (1) Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucuları sağlık kurullarınca düzenlenen sağlık kurulu raporlarına istinaden, sigortalıların ilk defa çalışmaya başladığı tarihten sonra vücutlarında oluşan arızaları veya tedavi edilemeyen hastalıkları nedeniyle, çalışma gücünün en az %60'ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiğini Kurum Sağlık Kurulu tespit eder.
(2) Söz konusu maluliyet kararı verilirken;
...
c) İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan personel için, 4/8/2003 tarihli ve 25189 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği,
...
esas alınır."

E sen de Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre "D" dilimindesin ve bu dilime göre de "vazifesini yapamaz" durumdasın. Bu anlamda malul sayılırsın.

Sadece rapor üstünden konuşuyorum bunu. Şimdilik 10 yıllık meselesine girmiyorum.

Gelelim Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinin şu hükmüne:
"Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünce hakkında vazife malullüğü kararı verilenlerden;
a) Emniyet Hizmetleri Sınıfında bulunan personelden;
1) Vazife malullüğü ile birlikte idari polislik görevi yapabileceğine karar verilen personelin talebi halinde Genel Müdür onayı ile idari polis görevine aktarılırlar. (Psikiyatrik hastalıklarda Hastalık Branşlarının Sınıflandırılmasındaki D dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar idari polislik görevine aktarılmazlar.)
İdari polisliğe aktarılan personelin bağlı olduğu birimin ilgili Daire Başkanlığının uygun görmesi halinde çalıştığı birimde, diğer hallerde Personel Daire Başkanlığınca genel hizmet statüsünde çalıştırılırlar.
İdari polisler, büro görevlerinde ve sivil olarak çalıştırılır ve kendi istekleri olmadan ikinci bölge (şark) hizmetlerine atanamazlar.
İdari polis olarak görev yapanlar emeklilik talepleri halinde vazife malulü olarak emeklilikle ilgili işlemleri yapılır.

2) Vazife malullüğüne karar verilenlerden;
Hastalık Branşlarının Sınıflandırılmasındaki E dilimi sağlık şartlarına haiz olduğuna karar verilenler,
Psikiyatrik hastalıklarda Hastalık Branşlarının Sınıflandırılmasındaki D dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar,
İdari polislik görevini talep etmeyenler
hakkında vazife malulü olarak emeklilikle ilgili işlemleri yapılır."

Şimdi benim anlayamadığım şunlar.
Sen "D" dilimindesin. Vazifesini yapamayacak durumdasın. Boyle bir rapor alınmış. Durumun SGK'ya intikal ettirildi mi? vazifeni yapamayacagına dair bir karar var mı?

Sen zaten vazife malullüğü şartlarını taşıyorsun. Şimdi istesen bile bu mümkün. Fakat bu konuda Murah-hn arkadaşımız acele etme 10 seneyi bekle demiş. parası düşük olacagını belirtmiş.

Sen bana "D" dilimi ile ilgili rapor aşamasıyla birlikte tüm detayları baştan anlatır mısın? Tam olarak sınıfın şu an GİH mi? Kurum adlarını özellikle belirt.
Bir seçenek olarak mı sunuldu sana GİH sınıfı? Emniyet Hizmetleri sınıfında değilsin yani. Şu süreci detaylarıyla tam anlatsana?

Benim verdiğim bu bilgileri çok dikkatli oku.

Ayrıca murat-hn arkadaşımız da şu an aynı hastalıktan emekli olmuş biliyorsun. BU verdiğim bilgiler ışığında onun da ilk mesajlarını oku.
Daha iyi durumu kavrayacak ve gerekli bilgileri buradan verebileceksin bana.

"% 60 alamam" diyim durmuşsun çoğu mesajında. Seni % 60 işgücü kaybı ilgilendirmiyor. seninle hiçbir ilgisi yok. Senin Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre hangi dilimde oldugun önemli.
"D" diliminde olman önemli.

Arkadaşlar bir sorum olacak.

Engelli raporum üç yıllık ama vergi indirimim sürekli. Şu anda çalışıyorum. Acaba raporun süresi bitince mesela 4 yıl sonra emekliliğe başvurursam emekli olabilir miyim? Yoksa sgk yeni rapor almam için hastaneye mi sevk eder?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Bu size bahsettiğim olay yani Ankara farklı karar verebiliyor

Mümin Çelik
Erken emeklilikte aslolan vergi indirimidir.
Emeklilik şartlarınız oluştuğunda sizden tekrar rapor istenmeyecek.
Tabi SGK her zaman kontrol muayenesi isteme hakkına sahiptir o ayrı konu.

Mümin Çelik mrb vergi indiriminiz sürekli olduğundan
Sgk sizden yeniden rapor istemez ancak
diğer engelli haklarınızın devam etmesi için raporunuzu yenilemeniz gerekir

Ben bunu örnek olarak yazdım evet benim sürekli ama Ankara bazen burdan süreli olan rapora süresiz verebiliyor örneğini paylaştım

Evet onu biliyorum

Sağlık kurulu raporlarının süreli ya da süresiz verilmesi neye göre belirleniyor?

Arkadaşlar sağlık kuruluna az kaldı, ben kronik rahatsızlıklarimdan ötürü rapor alacağım, fakat raporun süreli mi süresiz mi olacağı konusu beni düşündürüyor bunu neye göre belirliyorlar

Selamlar,

Sizi üzmeyeyim ama raporunuz kesin süreli olacak ve 1 yıl.

Üst Alt