Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı alacağım. Güçlü, kanal içi işitme cihazı düşünüyorum..?

forumcu

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
herkese selam bu forumda yeniyim. oldukça yararlı bir forum... forumdaki arkadaşlarımdan bir hususta bilgi alacağım.

benim sol kulağımda 83 sağ kulağımda 93 db kayıp var. yeni bir işitme cihazı alacağım. güçlü kanal içi işitme cihazı düşünüyorum.
gittiğim bir firma yetkilisi bana yakın bir zamanda starkeyin s serisi çıkacak dedi. istersen onu bekle dedi. bende kanal içi olacağı için beklemeyi uygun gördüm... a

rkadaşlar bu konuda bilgisi olan varsa bana detaylı bilgi verirse gerçekten çok makbule geçecektir..

bi de cep telefonuyla rahatlıkla konuşma imkanım olabilecek bir işitme cihazı tavsiye ederseniz sevinirim.

vereceğiniz bilgilere şimdiden çok sevinirim...

ben starkeyin s serisinden bahsediyorum abi. ayrıca okuduğum kadarıyla bu arkadaşı sorunu giderilmiş ve cihazından oldukça memnun gözüküyor. çünkü fabrika hatası burada anlattığına göre. ben cep telefonuyla rahat rahat konuşabilecek bir cihaz istiyorum . bahsettiğiniz markalar benim işitme kaybımda işitme kaybımda göz önünde bulundurularak bütün ihtiyaçlarımı giderebilecekmi.

Bahsettiğim markalar dünyada kendini kanıtlamış markalardır ve bu markalar senin işitme kaybına güzel sonuçlar verecektir.......

Selam forumcu arkadaş senin işitme kaybın sol ileri derece sag çok ileri derecede dolayısıyla kulak içi iyi olmaz sana,kulak arkası daha iyidir bende çok ileri derece işitme kaybı var kulak arkası kullanıyorum.starkeyden alma ilker arkadaşın tavsiyesine uy benim her kulagada starkey kulak arkası aldım 1 senede 2kez bozuldu.birini çöpe attım.ilkerin bahsettigi markalardan al hayırlı geceler

evet ben de yorgun savaşçı'ya katılıyorum, işitme kaybınız ileri derecede olduğu için kanal içi cihaz size uymaz. bunu bilmesi gerektiği halde, sırf cihaz satabilmek adına size s serisi çıkacak ondan alın tavsiyesinde bulunmaları dahi starkey'den uzak durmanız için yeterli sebeptir! kendim de dahil olmak üzere, starkey kullanıp da memnun kalana bugüne kadar rastlamadım. bir kere, hizmet kaliteleri çok yetersiz. ilker arkadaşımızın dediği gibi, oticon, phonak ve widex'ten şaşmayın ve de kulak arkası modellerine bakın.

Aynı şeyleri bende söyleyebilirim. 1 sene kullandığım starkey cihaz hiç arız yapmadı belki ama dünyanın cızırtsını duya duya kafamı şişirdi. Ayrıca her işitme merkezinin söyleyeceği şey olan yüksek işitme kayıplarında kanal veya kulak içi cihazın kullanılamayacağı,çünkü yetersiz gelecektir. Ben Oticon Sumo Dm modelini kullanıyorum ve çok memnunum, cep telefonuylada konuşabiliyorum. Bence o S serisi dediği şeyi bekleyeceğine git dolaş özellikle oticonu dene derim. Denemekten insan ölmez di mi :D

yorgun savaşçı, çok ileri derece işitme kaybınız varmış. ALLAH sizede, banada bu forumdaki bütün arkadaşlarımada ŞAFİ sıfatıyla tecelli etsin. amin... yorgun savaşçı kardeşim, hangi marka cihazı kullanıyorsun? ve ne kadar verim alıyorsun? telefonla rahat konuşabiliyormusun? sorularıma cevap vermeniz işitme cihazı alma konusunda bana bir fikir verecektir.

Selamlar forumcu kardeş vardiyalı çalıştıgım için 3 vardiya çalışıyorum bu hafta 4-12 vardiyası eve gece 1 de geliyorum.şu anda starkey kulak arkası anolog kullanıyorum 2 tane her iki kulaga biri 2 sefer bozuldu çöpe attım .tek sol kulakta takıyorum,2 kulakta taktıgım zamanlarda aşırı bir basınç yapıyor gibi hiissediyordum sanki kulak patlayacakmış gibi nerden geldigi belli olmayan gürültü vardı.karşımdakini sözlerini 4 numaraya kadar cihazı açsamda hem çok az bir ses hemde acıtıyordu.ancak dudaklarını okuyarak ve dikkatli bir şekilde gözlerle takip ederek anlamaya çalışıyordum.ssk lı oldugum için anlaşma yapmış starkey ssk ile ucuza verdigi için özel alsak 2-3 milyar vercez bende yüzde 20 sini ödeyerek aldım cihazı.verime gelince dijital kulak arkası olsun analog olsun sadece cihaza ses geliyor ayırt edemiyor nerden geldigini bulamıyon verim çok düşükcep telofonda konuşamıyorum telefon cihazi engelliyor,cız ,cız ,cızdiye ev telefonda ses geliyor anlamlandıramıyorum.cevap verirken sanki hoporlardan ses çıkıyor gibi sesim çok yüksek cıkıyor dengeliyemiyorum.bu tip sorunları en iyi şekilde çözebilecek bir cihaz olmalı .starkey bir şeye yaramıyor.arkadaşların tavsiye ettigi cihazları denebende ilerde başka cihazları deniyecegim.hayırlı geceler

forumcu arkadaş merhaba bende iişitme kaybım sol 75 db sağ 72 db ileri derecede sensorial işitme kaybım var bu işitme testtiyle starkeyden dığıtal cihaz almaya gitim ben kanal içi cihaz istedim sana bu işitme testiyle kanal içi uygun değil dediler ben ısrar ettim ve aldım 3 yıl oldu 2 kez arızalandı gürültülerde çok rahatsız ediyordu dışarda araba sesi çok geliyor diye kulağımdam çıkardım cebime koydum ve orada cihazımı kaybettim şimdi hayatta bedava starkey cihaz versin gene almam da bir de telefon sesini hiç almıyor sana tavsiyem octicon cihaz hemde sana kanal içi cihaz tavsiye etmem alırsan sonra pişman olursun en iyisi kulak arkası bence ben de octicon kulak arkası almaya çalışıyorum

oticon un 90 db e kadar kulak içi cihazı cıkcak istersen onu bi dene. ayrıca phonak da da 90 db e kadar kulak içi cihazlar mevcut ama cok da tavsiye ettikleri soylenemez, bi cihazı son gucunde kullanman o cihazın omrunu kısaltabilir ve de otmenin alasını da yapabilir. kanal içi dedigin kulagın tamamını dolduran cihazlardansa senin kaybına uygun birsuru cihaz var ancak kulak arkasından daha itici bi gorunume sahip

bende kullanıyorum oticon go pro kulak arkasını kullanıyorum oticon go pronun kulak içide var ama ben kulak arkası aldım memnunum bi deneyin derim :)

çözümsel anlamda bir işe yaramıyacak ama...kendi deneyimlerimle kulak içi işitme cihazının faydasını göremezsin.keşke görsek,

bende kelimeleri ayırt etme işitme kaybından önce başladığından kulak arkasınında faydası olmadı...bu konuya umarım benim gibi olanlar değilde fayda görenler yazar bende sende sorunumuza çözüm buluruz.

selamun aleyküm :
sol total işitme kaybı sağ kulakta saf ses ortalaması 45 db kanal içi cihaz kullanıyorum .nedense ince sesleri çok iyi algılayabiliyorum ama kalın sesler özlliklede fısıltı şeklindeki kalın sesleri duymakta zorluk çekiyorum bunun bir ayarı varmı ?
birde sağ kulağıma sizce ne tür cihaz takabilirim kulak arkası kanal içi yada komple kanal içi bu yeni çıkan serilerden bahsediyosunuz ben hastalığımı pek araştırmadım ama bana yardımcı olun lütfen

forumdaki arkadaşlarımın tavsiyeleri ve yönlendirnmesiyle starkeyden kesin olarak vazgeçtim. starkeyin sabıka dosyası çok kabarıkmış. şu anda oticon agil power cic veya oticon agil mini rite modellerini düşünüyorum. ankaradaki idis işitme merkezi yada i-mer işitme merkezine gidip deneyeceğim. fiyatı biraz tuzluymuş. ama özelliklerine bakılırsa çok iyi bir cihaz. özellikle üç boyutlu ses özelliği çok daha cazip geliyor bana. aşağıda oticon agil'in özellikleri var. değerli arkadaşlar bu özelikler konusunda ne düşünüyorsunuz. bilgileriniz için şimdiden teşekkürederim...

Standart özellikler:
• Binaural işlem ( her iki işitme cihazı birbiri ile haberleşerek işlem gerçekleştirir).
• Dalgalı Linear Kazanç
• Binaural senkronizasyon
• Üç boyutlu gürültü yönetimi
• Binaural koordinasyon
• 10 kHz'e genişletilmiş bant alanı
• Öne odaklanma
• Yaşam boyu öğrenme
• Kendi sesim
• Dinamik feedback iptali 2
• Binaural Dinamik feedback iptali 2
• Power Bass
• Müzik derinliği
• Oto telefon programı
• Hafıza
• Üç aşamalı gürültü yönetimi
• Multi bant adaptif direksiyonalite
• Konuşma sesine duyarlı sıkıştırma
• NAL NL1 ve DSL v5.0a m[i/o] rasyonelleri
• Esnek hoparlör sistemi
• ConnectLine opsiyonu
• DAI girişi ve FM opsiyonu
• Telecoil - telebobin
• nEARcom uyumlu

Bilgilendiğiniz için çok tşk ederim forumcu arkadaş fiyatı ne kadarmış bende araştıryorum da çok güzel özellikleri varmış en iyisi cihaz sanırım fiyatı biliyorsanız bilgilendirsen çok sevinirim tşkler

valla kardeşim bende yeni yeni araştırmaya başlıyorum. sağolsunlar forumdaki arkadaşlar bana gerekli bilgileri veriyorlar. en son öğrendiğim kadarıyla 6000 tl civarında fiyatı tabi bu cic modeli için. öteki modeller biraz daha düşük. işitme kaybın kaç db kardeş.

sol 70 db sağ 70 db ama kanal içi cihazlar 60 db'den az olanlar içinmiş bende kulak arkası oticon hit cihazı önerdiler nasıl bi cihaz bundan kullanan arkadaşlar var mı bilgilendirirseniz sevinirim tşkler

bir arkadasım kullanıyor, hit power modeli de varmıs onun 110 db e kadar karsılıyormus. kulak arkası olmasına ramen baya kuck bir cihaz. ama özellikleri bunlarla sınırlı olabilir, once bi dene derim. ayrıca senin kaybını karsılayan az sayıda kulak içi cihazlar da var. phonak bnm 85 db kaybıma kulak içi onermişti mesela..

tşk ederim hit power modeli fiyatı ne kadar bilen var

ingilterede 495 sterlinmis bu hit olan sizde ona gore pazarlik yaparsiniz ama oticon piyasada yerine guvenerek indirim yapmiyor hic

merhaba murat bey

bende 3 yıl önce starkeyden kanal içi cihaz cihaz almıştım 2 kere arıza yaptı sonra kaybettim tavsiye etmiyorum bedava versinler almam iyi cihaz değil şimdi oticon hit p 2 taraflı cihaz 2 sine 3 bin 500 lira dediler 3 bin liraya aldım gayet memnunum hiç şikayetim yok tşkler.: )

temizyurekli arkadasım;
aynen ben de kulak içi cihazla daha rahat ediyordum. sesler kulagın ustunden degilde kulaın içinden kulak kepcesinin yardımıyla geliyordu hem daha dogal hem daha net. telefonla konusurken dısardan ses alınmaması da cabası..

bence kulak içi potanslı cihazlar hem kaybına uygun olur hemde daha uygun fiyata bulabilirsin kardeşim birde duymer işitme cihazlarına bakmanı tavsiye ederim. hiç bir zaman tek yere baglı kalma benim görüşüm dene gör o şekilde karar ver belki burada bizlere yarar gösteren cihazın ses kalitesini sen begenmiyebilirsin

murat, tacar, al bunu ve enes güler kardeşlerim starkeyden zaten vazgeçtim. çok sabıkalı bir cihaz. forumdaki dostalar sağolsunlar adeta bas bas bağırıyorlar starkey alma diye. benim aklımda oticon agil mini rite modeli var. birde oticon agil power cic var. ikisinden biri. hangisi bana yararsa onu alacağım. reklama göre oticon agil mini rite 110 db kaybı karşılıyor. oticon agil power cic 90 db kaybı karşılıyormuş. benim kaybım 83 db. siz ne diyorsunuz. fikriniz nedirr?

enes kardeşim potanslı cihaz nedir.ilk defa bu isimle karşılaşıyorum.

oticon agil mini rite modeli çok kaliteli cihaz ama çokta pahalı 4 bin üzerinde alabiliyorsan iyi cihaz tavsiye ederim

oticon

Herkese merhaba... bu forumdaki arkadaşlarımın değerli görüşleri neticesinde starkey cihaz almaktan kesin vazgeçtim.
dün bir odyoloğa gittim. laf lafı açınca ona starkeyden bahsettim. daha starkeyin adını duyar duymaz yüzünü ekşitti. sakın onu alma dedi. çabuk bozuluyor verimli değil dedi. peki oticon nasıl bir cihaz dedim. mükemmel bir cihaz dedi. peki sen nerden biliyorsun oticon mükemmel ve starkey başarısız bir cihaz diye dedim. bana 4 yıl boyunca bir firmada oticon sattığını ve alan müşterilerinin ise çok memnun kaldığını söyledi. aynı zamanda starkey de satmış. ve satılan her starkey için binlerce şikayet dinlemiş. bana kesinlikle oticon bir numara dedi...

ve bir firmaya gittim. ismini söylemek istemiyorum. o firmada phonak, oticon, wideks ve starkey markaları satılıyor. ben oticon agil mini rite almak istiyorum kadın bana senin 85 db kaybını ancak starkeyin piyasaya çıkacak s serisi power cic karşılar diyor.
o firmanın elinde oticon, phonak, wideks olmasına rağmen bana ısrarla starkeyin s serisini bekle diyor. koskoca oticon agil mini rite modeli benim kaybımı karşılayamazmış. öyle diyor firma sahibi olan kadın.

bilgisi olan arkadaşlar oticon agil mini rite modeli yada oticon agil power cic benim 85 db kaybımı karşılamaz mı? zira sitelerde mini rite 110, power cic 90 db kaybı karşılıyormuş.

siz ne dersiniz.

power cic ile cihazı zorlarsın gibime geliyor . mini rite buyuk bir olasılıkla karsılar. firmaya gidip ısararla denemek istedigini soyle, içine sinerse alırsın. ya da baska bir bayiye gidip orada denersin, adam sana starkey satmaya niyet etmiş, kotu ayar yapabilir..

albununun yazdiklarina aynen katilmakla birlikte bi tek agile takilma derim formcu
acele etme deneyebildigin kadar cihaz dene markalari elinden geldigi kadar ele
gec olsunda ise yarasin az buz para degil cunkum bide 85 db hatiri sayilir bi kayip hani isitme kaybin az olursaydi isitme cihazindan yarar gormesen atabilirdin bi kenara ama bu kayipla cihazsiz zor arkadas
sakin saticilari dnlemek zorunda degilsin onlar biz gibi agir isitme kayiplilarin agzindan girer burnundan cikar dediklerini kabul ettirirler dayan arkadas cok arastir bi suru para verecen sole ise yaarsin

Üst Alt