shukufe her işitme kaybı ilerleyecek diye bir kaide yok. benim 5 ay önce kaybım 60 idi. Ancak uzun bir seyahat esnasında hava basıncından dolayı ani işitme kaybı oluştu. 60 db bir anda 93 db ye ulaştı. tam 40 gün hastanelerde yattım. ilaç tedavisi gördüm. kayıptan zaten 3 gün sonra 85 db e düştü çok şükür. eski halime gelmek için tedavi olmaya devam ettim. gittim ankaraya. ordada 10 gün yattım. olmadı. doktor bir ay bekle dedi. olmazsa hiperbarik oksijen tedavisi görürsün dedi. bir ay bekledim. olmadı. tekrar ankaraya gittim. 10 günde hiperbarik oksijen tedavisi gördüm. yine olmadı. doktorum şimdiye kadar verilen ilaçların etkisini göstermesi 6 aylık bir zamanda ancak belli eder. şimdi kaldı 1 ay. 1 ay sonra gidip işitme cihazı raporunu çıkarttıracağım. yeni bir cihaz alacağım. şimdiye kadar ilerlemedi. hatta 93 ten 85 e düştü. ara ara gidip odyo testi yaptırıyorum. frekanslarda bir düzelme var. 83 ve 85 db arasında değişiyor değerler. ayrıca kayıp olduğundan beri ıslık sesi ve şelale sesi var. bu ses çok rahatsız ediyor. günde 18 saat bu sesleri dinliyordum. son iki haftadır bu sesler günde 2-3 saat ya var ya yok. bazı günlerde bu sesler yok. hatta son 1 haftadır konuşulanları biraz daha iyi anlıyorum gibime geliyor. ne diyeyim. ALLAH'tan ümit kesilmez.
Şimdi bu forumdaki arkadaşlara dostlara şunu söylemek istiyorum. Herşey olacağına varır. Kimse üzülmesin. ALLAH büyüktür. ALLAH sevdiği kuluna günahlarına kefaret olsun bu derdi veriyor. ve şu asla unutulmamalıdır ki ALLAH hiçbir kuluna taşıyamayacağı yükü yüklemez...
bana moral veren iki Hadis-i Şerif var. sizlerle de paylaşmak istiyorum:
RESULULLAH (S.A.V) buyuruyorki:
" ALLAH (C.C) buyuruyor: İzzetim ve celalim hakkı için, kendisine merhamet etmek istediğim bir kulumu başına şunlar gelmedikçe dünyadan çıkarmam: yapmış olduğu her kusura karşı cesedinde bir hastalık veya ailesi ve çocuğuna bir musibet veyahut yaşatısında bir sıkıntı ve darlık, yada rızkında bir kısıtlama veririm. Zerre miktarı bir şey bırakmam. şayet yine bir şeyi kalırsa, bu defa ölümü çetinleştiririmde bana annesinin doğurduğu günde olduğu gibi tertemiz kavuşur."
Bir diğer Hadis-i Kutside ALLAH AZZE VE CELLE şöyle buyurmuştur:
"İzzetim ve celalim hakkı için azaplandırmayı istediğim bir kulu şu hususlar gerçekleşmedikçe dünyadan çıkartmam: o'na yapmış olduğu en güzel amele karşılık olarak; vücuduna sıhhat, rızkına bolluk, yaşantısına rahatlık, gidişatına güvenlik veririm. zerre miktarı şey bırakmam. (hepsini veririm). buna rağmen yine de bir şey kalırsa, ölümü kolaylaştırırım. nihayet ölüp bana, ateşe karşı korunacak bir sevabı kalmaksızın kavuşur..."
akleden her insan için ALLAH RESULUNUN (S.A.V) bu Hadis-i Şeriflerinde de belirttiği üzere elbette bir hikmet vardır...