Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı alacağım. Güçlü, kanal içi işitme cihazı düşünüyorum..?

Bir oticon kullanıcısı olarak bilgilerimi paylaşım.Oticon hit power kullanıyorum küçük bir cihaz metalık gri rengi mevcut bende.Cihazın özellikleri bir kaç frekans mevcut 110 desibele kadar gğcğ yetiyor.Tek sorunu pili erken bitirmesi ama verdiği ses kalitesi çok güzel temiz ve net.Tavsiye ederim.

Bilgilerinize muhtacım...

arkadaşlar oticonun yeni serisi için idise başvurdum. benim 85 db kaybım için oticon agil pro mini rite powerı önerdiler. fiyat olarakta streamerla birlikte 6500 tl olarak söylediler.

Oticon AgilPro miniRITE modelinin; hem güç, hem estetik,hem ses kalitesi, hem de Telefon ve diğer ses kaynakları ile bağlantı halinde kullanılabilirlik imkanları bakımından benim için en çözümü sağlayacağını söylüyorlar. oticon agil power cic bana yetersiz geliyor. ayrıca idis firmasının söylediğine göre; bu cihazın piyasada var olan bütün işitme cihazlarına göre, çok daha üst seviyede konuşma anlaşılırlığı sağladığı belgelenmiştir.

Oticon Agil Pro mini RITE Power modelin pik kazancı 65dB, pik çıkışı 132dB SPL'dir.şimdi benim merak ettiğim pik kazancı ve pik çıkışı ne demektir. benim kaybım 85 db. pik kazancı 65 db ise bu benim kaybımı karşılar anlamına mı geliyor?

Bilgilerinizin ve düşüncelerinizin bu konuyu okuyan herkes için faydalı olacağına inanıyorum.

Bernafon

Sevgili arkadaşım Ankara'da oturuyorsan eğer Bernafon cihazları nı da bir dene derim.
Ben 1 yıl önce aldım. Her iki kulak için aldım ve kullanıyorum. Çok memnunum. Oticon biraz tuzlu. Bernafon Oticon ile kardeş firma. Tavsiye ederim.

Razcall;

razcall kardeşim senin kullandığın cihaz kulak arkası mı? yani mini rite modeli mi?

forumcu;

benim isitme kaybimada senin su agilin gucune benzer resound canta onermisti odyo olcumumu yapan odyometrist eh uzman kisi bende aldim iyi hos sesleri duyuruyor kismen ama
amasi bu nalet isitme kaybi durdugu yerde durmuyor cogunlukla ilerliyor
ee olerleyincede o aldigimiz isitme cihazindan daha kuvvetli isitme cihazi lazim oluyor napicaz zorlanmaktansa baska cihaz alicaz
kolaymi bak 6500 tl gibi bi parayi havayami aticaksin
bu agil isitme kaybin ilerlemezse hadi hadi isini gorur simdiki halde o stramermi ne naneyse telefonu anlamak icin almayi planliyorsun anladigim
bana kalirsa git agili soyle guzel bi dene o stramer nanesinide dene iyice emin ol ondan sonra belki
isitme kaybin ilerledigi gun bu pahali cihaz senin isitmeni karsilamaz

shukufe her işitme kaybı ilerleyecek diye bir kaide yok. benim 5 ay önce kaybım 60 idi. Ancak uzun bir seyahat esnasında hava basıncından dolayı ani işitme kaybı oluştu. 60 db bir anda 93 db ye ulaştı. tam 40 gün hastanelerde yattım. ilaç tedavisi gördüm. kayıptan zaten 3 gün sonra 85 db e düştü çok şükür. eski halime gelmek için tedavi olmaya devam ettim. gittim ankaraya. ordada 10 gün yattım. olmadı. doktor bir ay bekle dedi. olmazsa hiperbarik oksijen tedavisi görürsün dedi. bir ay bekledim. olmadı. tekrar ankaraya gittim. 10 günde hiperbarik oksijen tedavisi gördüm. yine olmadı. doktorum şimdiye kadar verilen ilaçların etkisini göstermesi 6 aylık bir zamanda ancak belli eder. şimdi kaldı 1 ay. 1 ay sonra gidip işitme cihazı raporunu çıkarttıracağım. yeni bir cihaz alacağım. şimdiye kadar ilerlemedi. hatta 93 ten 85 e düştü. ara ara gidip odyo testi yaptırıyorum. frekanslarda bir düzelme var. 83 ve 85 db arasında değişiyor değerler. ayrıca kayıp olduğundan beri ıslık sesi ve şelale sesi var. bu ses çok rahatsız ediyor. günde 18 saat bu sesleri dinliyordum. son iki haftadır bu sesler günde 2-3 saat ya var ya yok. bazı günlerde bu sesler yok. hatta son 1 haftadır konuşulanları biraz daha iyi anlıyorum gibime geliyor. ne diyeyim. ALLAH'tan ümit kesilmez.

Şimdi bu forumdaki arkadaşlara dostlara şunu söylemek istiyorum. Herşey olacağına varır. Kimse üzülmesin. ALLAH büyüktür. ALLAH sevdiği kuluna günahlarına kefaret olsun bu derdi veriyor. ve şu asla unutulmamalıdır ki ALLAH hiçbir kuluna taşıyamayacağı yükü yüklemez...

bana moral veren iki Hadis-i Şerif var. sizlerle de paylaşmak istiyorum:

RESULULLAH (S.A.V) buyuruyorki:

" ALLAH (C.C) buyuruyor: İzzetim ve celalim hakkı için, kendisine merhamet etmek istediğim bir kulumu başına şunlar gelmedikçe dünyadan çıkarmam: yapmış olduğu her kusura karşı cesedinde bir hastalık veya ailesi ve çocuğuna bir musibet veyahut yaşatısında bir sıkıntı ve darlık, yada rızkında bir kısıtlama veririm. Zerre miktarı bir şey bırakmam. şayet yine bir şeyi kalırsa, bu defa ölümü çetinleştiririmde bana annesinin doğurduğu günde olduğu gibi tertemiz kavuşur."

Bir diğer Hadis-i Kutside ALLAH AZZE VE CELLE şöyle buyurmuştur:
"İzzetim ve celalim hakkı için azaplandırmayı istediğim bir kulu şu hususlar gerçekleşmedikçe dünyadan çıkartmam: o'na yapmış olduğu en güzel amele karşılık olarak; vücuduna sıhhat, rızkına bolluk, yaşantısına rahatlık, gidişatına güvenlik veririm. zerre miktarı şey bırakmam. (hepsini veririm). buna rağmen yine de bir şey kalırsa, ölümü kolaylaştırırım. nihayet ölüp bana, ateşe karşı korunacak bir sevabı kalmaksızın kavuşur..."

akleden her insan için ALLAH RESULUNUN (S.A.V) bu Hadis-i Şeriflerinde de belirttiği üzere elbette bir hikmet vardır...

:(kendimce bende musluman inanan gecinirimde ne yalan soyliyim hic boyle bakamadim hep duymak istedim eger duymamak keffaretsede sabretmek zor

valla ne diim sagır oldukdan sonra allah a inanmamayı sectim..

ben menmum değilim:mad::mad: zızızzı yapıyor

Razcall senin kaç db kaybın var. yani banada oticon hit önerdiler. güzeldir söyle böyle dediler.

Phonak tavsiye ederim . Fiyatları oticon ve widex den daha uygun. Oticon kaliteli ama çok pahalı !!! 2005 senesinde benden sumo dm modeline 2000 lira istemişlerdi ; şimdiki fiyat ise 2300 lira !! Aradan geçen zamanda fiyatların düşmesi gerekirken oticon hiç takmıyor !!! İşine gelirse havasında :mad: Phonak ise çok daha uygun fiyatlar sunuyor , kalitesi ise aynı seviyede.

forumcu oticon go pro denermisin kulak arkasıda yada kulak içi ben kulak arkası aldım :)

valla ne diim sagır oldukdan sonra allah a inanmamayı sectim..

Al Bunu sen sağlamken haşa ALLAH yokmuydu. Duymamaya başladıktan sonra mı ALLAH yok. Veya şöyle diyeyim : ALLAH sadece sağlam olanların ALLAHI mı? Peki hastaların, gariplerin, düşkünlerin, darda kalmışların bir yaratıcısı, bir şükredileni yok mu? Evet belki duymuyoruz. Belki sıkıntılarımız var. belkide yaşadığımız kötü deneyimlerimiz vardır. ama bu demek değildir ki inanmalayalım. etrafımıza baktığımız zaman ne görüyoruz? gördüğümüz şeyler, ALLAHIN biz kullarına ikramı arkadaşlar. insan hangi durumda olursa olsun yaratılmışların en şereflisidir. insan hangi durumda olursa olsun ALLAHIN yeryüzündeki halifesidir. insan engellide olsa yaratılmışların en şereflisidir ve ALLAHIN yeryüzündeki halifesidir.

Mavi Yeşil kardeşim phonakın hangi modeli iyi sence. bana naida 5 ve naida 9 öneriyorlar. frekans kaydırma özelliği olması, su geçirmez özelliği falan olması çok güzel bir özellik...

yeliz senin kaç db kaybın var. memnunmusun bu cihazdan. telefonla rahat görüşebiliyormusun.

Deneyip almanı tavsiye edebilirim. Ben şu an phonak kullanmıyorum maalesef ama seneye eylülde alacağım inşallah. Naida 5 i dene memnun kalırsan al derim. Zaten ilerlemiş kayıplarda (benimki 90 db ) işitme cihazının konuşmayı anlamaya faydası harika değildir. Cihaz kullansak bile kimi sorunlar ( gürültüde anlama, mesafeden konuşmalar gibi ) devam edecek.

Üst Alt