Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı alacağım, yardımcı olur musunuz?

bukalemun82

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar işitme cihazı araştırıyorum şu anda certena kulak içi kullanıyorum fakat işitme kaybım yüzde 65 hangisini almamı tavsıye edersınız daha önce kulakarkası auduosss phonak ve naida test ettım çok iyi ses verıorduuu ve bana fazla geldi naida s1 modelıne baktım yüzde db120 çıkıyor maxdb si 140 buluyor sizce neyapmam gerekır yardımcı olursanız fıkırlerınız tavsıyenız dınlımek ısıtıyorum vesselam.

Merhaba ankaradaysan eğer kızılayda arya işitme merkezi var. karı-koca çalışıyorlar okadar çok iyi insanlar ki senin iyi duyman rahat ve konforlu duyman için ellerinden gelen herşeyi severek yapıyorlar. Ben phonak cihazımı oradan aldım. sadece almakla yetmedi aldıktan sonra defalarca duymam için en iyi ayarı getirebilmek için saatlerce ilgileniyorlar. ben çok iyi diye naida9 almak istemiştim 1 hafta deneme olarak kullandım üstelik naida 5 ile aralarında çok fiyat farkı olmasına rağmen naida5 bana çok yeterli geldi. hangi cihazın sana uyumlu olduğunu ve istediğin cihazı test edebilme imkanını veriyorlar.

Ankarada değilim ama yakın 2.5saat uzak sık gidiyorum adress beyan edebilirimisin ve bu arada naida serilerini inceledm fiyatları donanım özlelliklerine göre dğişiyor vs desteklıyor desteklemıyor gibi widex ı de övdüler yılın mucit ödülünü almışlar izledim ama bu işte köklü firmalar elbette ilkler göze çarpıyor çok kararsızım cihazı alıp yani kanal içi cihazlar malesefe ömrü 3-5yıl arası değişiyor ve eskısı kadar istenılen sesi vermıyor yani kulalık ve microfonları eskıor ömürlü ama sırf bu yuzden kulak arkası almaya karar verdım kulak arkası yaklaşık 10yıl gidiyor ve değişir aynı zamanda kulak içi cihazların 10kat fazla sesini veriyor cevab için tesekkurler kardeş

kullandığım cihazlar
Earnet kanal içi -3yıl
earnet kanal içi digital 3yıl
phonak kanal içi anolog2yıl
phonak kanal içi digital 3yıl ve değişim oldu sesleri hoperlerı neme dayanıklı çıkmadı malesef
şimdi ise artık kulak arkası ve daha sağlıklı ve daha ses net çünkü kulak arkası test ederken bambaşka sesler beynımde duydum inşallah araştırmalar sonucu haber vercem aldıktan sonra ...

ankarada isitme merkezlerinde genellikle yeni odyocular oluyo nedense tecrubeleri az olmakla birlikte herseyi senden benden iyi bildiklerini saniyo bu yeniler
bi pil bitme uyarisi bip sesini bile yaptiramadim bu yenilere nadiada
ustelik ikinci program sessiz yukletemedim otomatik program degistirmeydi bahaneleri yeni cihazlar oyyyyyle diyolar
tecrubeli satici iyidir
ama siz indirim yapti diye bide isitme merkezinin reklamina kanip alir memnun olmazssaniz baska tecrubeli yere gidipte ayar duzelttirmeyi unutun
her satici kendi sattigina iyi ayar yapiyor
phonakin bana uyan bi suru modelini denedim carpma seslerini berbat ediyor cok sert benim izlenimim o kadar odyocu dolasmama ragmen

shukufe;

ankara diyorsunda diğer illerin ankaradan ne farkı var heleki istanbul feci çakma odyocular kaynıyor. büyük şehirler dşındaki illerde küçüçük cocukların ailerini başka kurtuluş yokmuş gibi biyonik kulak şart deyip çok büyük paralarla çocuklarına biyonik kulak taktırdıp çocukların memnun olmaması vs.

senide arya işitme merkezine davet ediyorum. bu arada her odyocu ve her phonak satan yer yetkili bayi değildir bunuda bilin. ben phonakın genel müdürlüğünden araştırarak buldum arya işitme merkezini. ve aynı zamanda phonak'ın yetkili bayisidir. ben birde naida için bluetooth bağlantılı cihaz aldım istediğim her ayarı yaptırdım. hiç üşenmeden sıkılmadan müsaitlik durumuna göre saatlerce yardımcı olan sibel hanım ve murat beye durumunu bildirin sizi bilmediğinizden dolayı başka yerden almak zorunda kalıp pişman olduğunu belirtin bundan sonra hep size geleceğim deyin inan çok mutlu olurlar ve daha çok yardımcı olurlar.

inan bana amerikadan naida 5 getirtecektim 3.000tl civarı tutuyordu fakat servis mervis cihaz ayarı garanti olayı tuzlu olur vs. diyerekten vazgeçip biraz daha pahalıya buradan alırım dedim vede çok iyi yapmışım harika hizmet aldığım için çok mutluyum.

bukalemun82;

earnet ile nekadar verim aldın bilemem ama ben yıllardır phonak kullanırım çünkü gerek teknik servis gerek kullanım uzun ömürlü. naida 5den önce bir işitme cihazım vardı tüm üniversite boyunca onu kullandım 8sene oldu :D işe başladım naida 5 aldım. naida serisi yağmura ve neme dayanıklı cihazdır. her nekadar suya dayanıklı deseler de denize havuza veya duşa işitme cihazı ile girme :D

widex demişsin de orada zaten 3 cihaz satılılıyor widex phonak bi tane daha var onu bilmiyorum. şanslısın ki her iki markayı orada deneyerek test edebilirsin. rica edersen 3-5 gün dışarıda kullanım için test edebilirsin. maalesef dediğin gibi kanaliçi cihaz kullanmak hayalim olsada kesinlikle tavsiye etmediler vede uzun ömürlü değillermiş onuda geçtim dediğin gibi duymada randımanlı değilmiş. sana web adresini veriyorum orada adresi ve telefonu var bilgi edinebilirsin. reklam gibi oldu orayı tavsiyem ama cidden ankarada en iyilerinden biri. benim adımı söylerseniz daha çok memnun olurlar daha çok yardımcı olurlar. ben alican demir.

Siemens marka cihaz tavsiye ederim 8 yıldır kullanıyorum

evet gerçekten öyle bakalım inşallah test etmeme müsade ederler bu gidişle kendim odyocu ve satışcı olmak istıyorum zaten gsm teknısyenıyım :) bırakın odyocuyu pc suıte yaptıkları gibi exe setupları bizlerde rahat yapabilişriz bu firma neden duyarsız kalırki kendimiz ayar yapmak varken değilmi arkadaşlar.

kulak arkası cihazlarda iki mikrofon olduğu için işitme kalitesini çok daha arttıracaktır..

sirine kulak arkasinda 2 mikrofon var diyorsunuz bende bunu savunurum hep ama bi bilen kullanan su tek mikrofon cift mikrofonun isitmeyi anlamamiza gurultulu ortama tahammul etmemize artisini basitce anlatsa

bu arada hep isitme engelli oldugunu yaziyosunda cihazinin markasini modelinide yazarsan pirlerimiz bu kullaniyo diyelim
ama bisey varki kulak ici kullananlarada tek mikrofonlu olsada kulak icini kulak arkasindan daha anlamaya katkisini savunuyorlar bu kafa karistiriyo
her ne kadar cok ileri kaybimla kulak ici bana olmaz zatende goruntusu igrenc

ben starkey kullanıyorum shukufe bir kulağıma...
kulak arkası...
ben gümbürtü gürültü yaşamıyorum kulaklığı fazla açmıyorum bi iki ses yaparsa dahada kısıyorum sesini...

odya testlere bakın derim yuzde kaç db kadar çıkıyorsa benımki yuzde 65 ve diğeri 63 kulak içi ucu ucna karşılıyor zaten onlarda en fazla yuzde 60 kadar karşılıyor buyuzden kulak arkası daha güçlü oluyor çift mıkrofon ve dblerleri yuzde 120 lerı bulduğunda fazlasınıda karşılıyor burası gercek ten çok önemli desibelleri bakarak karear verımek lazım ilk başta bukadar anlamıyordum işte zamanlar piri oluryorsnz

db dereceleri yuzde ile ifade edilmez edilmedikten baska frekans hzz bilgilerinide verirsen bilenlerde sana oneri sunar bukalemin
mesela benim 250 500 1000 degerlerim oynak vede milletin tizleri dusuk olur genelde bende tam tersi
acp bundanmi bi tutturamiyolar diyorum

bakın ben çok ileri derecede işitme engelliyim ve müzik dinlemeyi çok seviyorum. okadar çok işitme cihazı denedim bunun sonucunda siemens yaşlılara hitabet ediyor. oticon cocuklara yönelik. kanal içi kulaklık olan tüm markalar ise yaşlı ve orta ve hafif ileri derecede işitme kaybı olanlar için geçerlidir.
işitme cihazlarını arabaya benzetirsen daha çok anlaşılır olur. işitme cihazları nekadar güçlü frekanslara sahip ise motoru çok güçlü olan arabalar ise çok pahalı olur aynı mantık.

mesela phonak naidalar çok yönlü ve çok frekanslara sahip size çok gürültülü gelebilir fakat işin aslı normal insanların duyduğu seslere yakın derecede size iletiyor. ben eski cihazımla karşılaştırma yaparken meğersem eski cihazımda hiçbir şey duymuyormuşum. fakat elbette naida'ya alışmam kolay olmadı bu yüzden alışmak için naida5 aldım naida9 ise naida5'den çok daha yüksek frekanslı ve ses hangi işitme cihazına yakınsa o an işitme cihazı her iki kulağa eşit iletiyor. ama fiyatı çok tuzlu ve bana gereksiz gibi geldiğinden dolayı naida55 aldım.

ama her insanın duyma tercihleri aynı değildir. bazıları sesleri duyayım yeter bazıları konuşmaları anlayayım yeter diyebiliyor. ama şunu unutmayın duyma kalitesi yüksek olan işitme cihazı sizin konuşmayıda etkiliyor. meğersem ben eski cihazımda bazı harfleri söyleyememin sebebi eski cihazda o harflere uyan frekans olmadığından dolayı unutmuşum o harfleri ağzımdan çıkarmayı.

KESİNLİKLE PELTEK konuşmayı ve abooovvvvllrk gibi kelimeleri ortadan kaldırıyor ve artık şair gibi kunuşuyorsunuz :)

shufke gerçekten db hesapları nasıl yapılırki cihaz sacısı bana hemen kaç kayıp var diye sorunca sana şu cihaz olur diyor nasıl hesaplama yaprlarki???

konusmaya biliyor cihaz kullaniyorsaniz peltek konusma masali garippp
kucuklugumden kendimi bildigimden beri ileri isitme kayipliyim cok sukur oyle derdim yok helede phonak nadianin kulak acitan sesleriyle konusma duzeltilemez
odyo test kagidinda CIZGILER NUMARALAR VARYA onlara bakmiyormusun iste orda hangi frekanslarinda sorun varsa numayla bildiriyor bide altinda odyocunun notu kulaginda bilmemne tip isitme kaybi yazar
sen onun hertz yerine bak bide uzunlamasina olan yerdeki numaralardaki isaretlere bak karsiliginda yazar
isitme cihazlarinin verdigi fittinf tablosuyla eslestir oldu iste

siz konuşma düzeltme olayını ve nedemek istediğimi anlamadınız galiba.
eski cihazlarda bazı harfler size iletilmiyor bazı harfleri yutuyordu. sizin duymanız gereken frekansa cihaz sahip olmuyorsa bildiğiniz çöptür.
mesela ben duyarken napıyorsun yerine napıosun. gülcan yerine gücan. ve de en çok buz ile muz'u karıştırırdım duyarken. işte hal böyleyken şukufe sen ileri derecede kaybında naidanın sana sunduğu ses çok bol gelir ve gereksiz çok ses var dersin. iyiki naida9 denemedin çünkü o çok frekansa sahip bir cihaz. sen ileri derecedeyken ben çok ileri derecedeyken kullandığımız cihazların desibelin frekansların bile çok büyük bir farkı var.

shukufe
şu bir gerçek insan gerçekten kendi sesini duyamazsa kontrol edemez peltek dedğim tam manasıyla harfıyen konuşamaz cihaz kullanmazsa bilmem benım öyle oldu zaten yenı seri cihazların özlelliklernde var konuşma bozukluğu yaşayan lar için düzeliyor kendı sesını kontrol edebılıyorsun ve boğazların ağrımıyor avaz bağırarak konuşmaktan bunu yşayanlar bilir tabiki fikirlerimi söyluyorum ama bu gerçek dediğingibi ve benım işitme kaybım doğuştan olduğu için orta ileriderece kaybı cihazsız kuş seslerini duyabiliyorum şükür ama işte sıkıntım uzaktaki konuşma seslerinı duymama rağmen anlayamıyorum buyuzden cihaz yanıma getıyor sesleri bölerek ayırt edebiliyorum frekanslara bakacam yazarım buraya ok

isitme olayi genel degil bireye mahsustur
sen mesela cok ileri isitme kaybiyla muzikten anliyor zevk alabiliyorsun ben hayatim boyunca muzik iste okuyorum ya ne olsada bide etrafimda duyanlar dinler bana gaayy guyy trim trillim trillim biseycik anlamam bi televizyonun ne dedigini sokmeye ugrastiydim bunu dahi hic anlamadim telefonuda oyle
onceleri cook heves ederdim koklear implant olupta gene bisey anlamayinca derdim degil artik
dudak okuyorum her harfi duymam gerekmiyor ama sesleri duyunca anlam vermek kolay oluyor

Şimdi bırakın "cic" i bazı "iic" cihazlarda bile çift mikrofon var.Cihazın büyük olması her zaman daha kaliteli ses vereceği anlamına gelmez.Sıradan bir "cic" ile güçlü bir kulak arkasını karşılaştırırsanız elbette kulak arkası daha iyi ses veriyor diyeceksiniz.Ben kalıp nedeniyle kanal içi cihaz denemedim ama ses kalitesi farklı farklı olan çok sayıda kulak arkası cihaz denedim.Kimileri ve görüştüğüm bazı odyologlar da modele göre değişmekle birlikte kanal içi cihazların ses kalitesinin daha iyi olduğunu söylüyorlar.

Kanal içi certena milo kullanıyorum şuanda evet ses daha iyi veriyor ama sürekli 6ayda bir kesin ayar yaptırmanız gerekır sürekli yazılımı ayarı bozuluyor yani yukselltığım ayarları düşüyor kulak basıncı ayarı ortam ayarı ve çok gürültü anında yani yanınızda bomba patlasa cihaz o sesi 18db düşürüyor işte sıkıntı şurada odyocuya gıtmekten utandım nerdeyse sürekli ses ayarı artık ben bile öğrendim o kdara basitlikler arkadaşlar cihazın her ortamın sesi ve konuşma ayarlarını yapıldıktan sonra artık otomatik oluyor ve dedimki ben bu cihazdan almak istiyorum dedim sadece medikalcilere salıyorlarmış box makinası olursa yani bu makınayla tüm cihazlara kendınız yapabiliyorsunuz araştırdım 1200tl 3000 arası fiyatlar verdiler ve bu maçına olunca phonak veya widex siemens herhangi firma cihazların setup exe bilgisayarınızı kurunca ve bu boxmakınayı takıp ayar yapabiliyorsunuz işte Fİrmalara işitme cihazlarını satarken küçük cd ve USB ile satsalar bu şikayetler odyocu sorunu çözülür diye düşünüyorum Tabiki ilk olarak odyocu görünmeliyiz ama belli bir zaman sonra bunu artık kendimiz bilgisayar başında çözebiliriz çıksa artık şu sistemler

arkadaşlar deneme süresi vermeyen hiç bir cihaza para ödemeyin kesinlikle,yok markaymış bilmem neymiş bunlara inanmayın bence,zaten cihazına güveniyorsa mutlaka deneme süresi verir size.ben bir kaç önce simens aldım hiç menmıun degilim.aldıgımada pişman oldum açıkcası,birde çift mikrofonlu sözde.hayatımda bu kadar rezil ve kötü bir cihaz kullandıgımı hatırlamıyorum.sözde büyük marka işte:)

Kesınlıkle zaten firmalar deneme tanıyorlardır satıcın söylemiyor siz sormazsanız burda çok dıkkatli olmak gerekir almadan önce deneme isteyınız

deneme suresi masalini kulak arkasi edin
size para almadan cihazini veren satici gordunuzmu
parayi verdikten sonra kolay
size once en ucuz cihazini bu sana iyi dicekler sizde o sessiz ortamda haa iyi diceksiniz alip cikinca DAnk edecek ama nasisa deneme sureli ya
bida gidince biraz daha pahali islevi cok olanini vererek iyilik yapicaklar bide tabi kullandinya oncekini ondanda biraz daha ust fiat eklenecek
hadiii buda iyi diil dersen bida eklemeli bir ust cihaz dayiycaklar
bu boyle masala kanmayin paranizi verdikten sonra kulp takip kazanc sagliycaklar
donanimli gidin yaninizda biseyler goturun ses yapacak mesela gazete mesela atmak carpmak icin bisiler mesela sapur supur eden bi naylon terlik ayaginizi carparak yuruyun sesi deneyin seslerini
komik kacsada bizler icinde bunlar mubah olsun parayi verdikten sonra gitmistir

Ankarada Arya işitme merkezi..

Kesinlikle tavsiye ederim. Kuzenim ve bir abimiz için gidip göre fırsatı yakaladım, çok ilgileniyorlar.

Adres: Kocatepe Mahallesi Mithatpaşa caddesi No:70/1 Kızılay-Ankara
Telefon: 03124180888

bu dediklerin merdivenaltı sözde odyolog bile olmayanların yerlerine gidilirse öyle yaparlar. her zaman yetkili bayiye gideceksiniz. çünkü yetkili bayiye giderseniz böyle bir sorunlarda o marka yetkili bayisinden yetkilerini bile alır geriye sadece merdivenaltı diye tabir ettiğimiz spotçu işitme merkezleri kalır. şöyle örnek vereyim yetkili bayileri teknosa, bimeks gibi düşün spot dükkancılar ise evkur vs.

ben size tavsiye ettiğim yerde hatta denizwill bile dediğim yerin adresini ve iletişim bilgisini verdi bu yerde istediğiniz cihazları deneyebilirsiniz 3-5 gün beni söylerseniz belki 1-1.5 hafta hiç hayır demeden size deneme imkanı verir hemde size göre cihaz ayarı yaparak. Diyelim bütün cihazları geç herhangi bir cihaz almaya karar verdiğinizde size deneme olan cihazı değil açılmamış kutusundan verirler. deneme cihazı asla satmazlar. bu önemli bir ayrıntı.

dediğin gibi maalesef birçok yerde dediğin şeyler oluyor. dileğim kimsenin başına böyle şeyler gelmesin böyle insanlarla muhatap edilmesin.

ole degil iste alican
kaPI GIBI diplomasi asili odyocunun nette dersen bi allame reklamlari cihazin disruboru yani ithalatcisinin sayfasinda yetkili bayisi
boyle iste
zatende duvara diplomasi asili olmayan yeri aninda SIKAYET EDERLER

fakat yetkili bayisi olup olmadığını o işitme cihazının web sayfasında bulunan yerlere gidebilirsin. ama ben sana tavsiyem geçmişe yaşadığın olumsuzlukları bir kenara at bir kez olsun şu arya işitme merkezine git.

Bak mesela phonakın kendi sitesinde ankaradaki bayileri bunlar:

ANKARA
Aktif Duyu Merkezleri (buraya gittim pil aldım pilleri pahalı birde yaşlıların daha çok uğradığı yer)
Arya İşitme Cihazları Merkezi (şiddetle tavsiye ettiğim yer pilleri piyasaya göre normal fiyatta)
Maxtone Çayyolu ve Çayyolu (Yaşlılara yönelik ama 2yıl garantili cihazlara 5 yıl garanti ve 1yıl ücretsiz pil hediye eden firma fakat bana göre iyi değil)
Selis İşitme Cihazları Merkezi ( Kesinlikle uzak durun herkesin buraya gitmesi ve her işi ayaküstü çabucak halletmek isteyen başından savar gibi ilgilenen bir yer pilleri pahalı ve kesinlikle hiçbir şekilde indirim yapmazlar)

şukufe bak senin dediğin talihsizliğin en güzel tanımı yapılabilen yer selis işitme merkezidir.

selise verdigin az nota karsilik ben ne kadar dediklerine katilsamda ayar aletlerini cok begendim ilk denemde baya ugrasiyor odyocuda ondan almassaniz hava alirsiniz ustunkoru iste
en azindan bana yuksek gelen sesleri ilk bu selis oturttuda cok ustunkoru yapti tabi ondan almadigima en azindan size zarar vermiyor
pil almak benim icin odyocu arastirma edavati ama pahali veren yeri kesinlikle defterden silerim
phonaktan imanim gevredikutuda sole bole istiyen cikiyo 2 gunde geri geliyo mubarek oyle begenmiyorumki firlatip yerden yere vurmak istiyorum

Üst Alt