Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı için Starkey mi yoksa başka bir marka mı?

satlas

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
Sitenizi çok bilgilendirici buluyorum. sizlere danışmak istediğim bir konu var.
ben şuan starkey destiny 1200 cıc modeli kullanmaktayım. işitme kaybım 70 db cihazın ses kalitesinden memnunum fakat sık arıza yapıyor. tamire gitmesi en az 2 haftayı buluyor o yüzden yeni işitme cihazı bakıyorum
bursada işitme cihazı markaları çok çeşitli...
şimdi benim istediğim öncelikle cıc modeli olmalı telefonu kulağıma yaklaştırdığım zaman ıslık şeklinde otmemeli yada kulağımın üstüne yattığım zaman yada kulağımı elimle kapattığım zaman ötmemeli.
kapı zil sesi telefonun polifonik zil sesi düdük sesi vb. Sesleri duyabilmeliyim.
destiny modelinde bu sesler zayıftı. ayrıca destiny modelinde arabaya bindiğim zaman motor çalıştığı zaman sesi cihaz motor sesini kısıyordu fakat insan sesi de çok kısıyordu. hatta arabada motor sesiylen birlikte müzik dinlemeniz mümkün değil. motor sesini baskılayacak diye insan sesi ve müzik sesi de gidiyordu.
destiny ev ortamında insan seslerini çok kaliteli veriyor ama tv sesinide baskılıyordu.

arkaşlar dediğim şu an alacağım cihazı kısaca özetlersek komple kanal içi yani cıc + güçlü ve tis düdük sesleri alabilmeli + arka plan sesleri de çok baskılamadan ayarlıyabilmeli + telefonu kulağa yaklaştırdı mı ötmemeli
bu gibi özellikleri karşılayan cihaz marka ve modeliyle birlikte bana ne önerirsiniz.

arkadaşlar mutlaka cevaplarınızı bekliyorum. şimdiden herkese acil şifalar.....

not:bursada istanbula gitmeden tamiri yapılabilen cihazlar hangisi ?

Merhaba ihtiyacınızı karşılayacak olan cihaz Siemens Nıtro CIC modeli istediğiniz tüm özellıkler mevcut ve 70 dB kayba verılebılecek tek kanal ıcı cıhaz. Yalnız kulak kanalınızın musaıt olması gerekıyor cunku cıhaz guclu oldugu ıcın cıft hoparlörlü. Diğer kanal ıcı cihazlarda kazanc 45-52 arasında kaldıgı ıcın tiz sesleri ıstedıgınız gıbı duyamayabılırsınız. YYalnız tum ısıtme cıhazlarının nerede ıse servıslerı ıstanbuldadır o konuda yapılabılecek bır sey yok. İlgilenırsenız 0 212 529 33 82

bilgi

peki ilginize teşekkür ederim bu cihazın ortalama fiyatı nedir.

siemens nıtro kendı kategorisinde ozel bır cıhazdır gucunden dolayı o yuzden fıyatı dıgerlerıne gore yuksektır 3000 tl liste fıyatı odeme sartlarına gore ındıırm tabıkı mumkun. ama su varkı kulak arkası bır cıhaz tercıh ettıgınız durumda 3 de 1 ı fıyatına guzel bır cıhaz alabılırsınız..

kardeş sen sen ol sakın starkey alma... aticon veya simensin yeni modellerinden al ben 2 tane starkey aldım 5 para etmes aynı sorunu bende yaşadım starkeyde tv izliyorum sesi bastiriyor müzik dinleyecksin bastiriyor ee geriy ene kaldı bir türlüde bu ayarı yapamıyorlar kısaca ben sana birşey diyeyim

DİJİTALLERİN HEPSİ BÖYLE BENİ DİNLE ANALOG AL YENİ ÇIKAN ÖTMEYİ ENGELLEYENLERDEN. dijitla cihazlar fayda vermiyor..

selam arkadaşlar.biz babama işitme digital işitme cihazı aldık.bunu devlet karşılamıyormu.bilgisi olan varsa yazsın lütfen.

sevgili muzo şu zamanda ötmeyi yani feedback sesini kesen bir analog cihaz yok ayrıca analog cihazlar artık çok geride kalan modeller en basiti cep telefonu ile bile konuşamıyorsunuz. Markalar için bir şey demiyeceğim ama analog cihaz alacaksanız hiç almayın daha iyi.
gerçekten işini bilen bir odyometrist den cihazı alırsanız ve cihazınızı iyi seçerseniz tamamen sizin ihtiyaçlarınıza göre ayarlanacaktır.

Gecemavisi arkadaş, devlet heyet raporu aldığınız durumda dijital cihazların şu anda kesintiden sonra 315 tl sını gerı oduyor. Yetkılı bır satıcıdan aldı ısenız cıhazı gereklı evrakları sızın ıcın hazırlayacaklardır.

oticon diyorum ama deneyerek karar ver

valla Murat bey ben simens de kullandım ilk dijital cihazım simens ti bir türlü istenilen ayarı vermediler.. simenst taksim şubesinden almiştim sonra birileri stakey övdü bu sefer starkey aldım daha berbat belkide benim kulagım dijital teknolojiye uymuyor

Murat Bey Siemens Nıtro CIC modeli ilgimi çekiyor.Yalnız anlamadığım bir kaç konu var.Bu cihazda SoundRecover özelleği yani tis sesleri yapay olarak kulağa iletme gibi özellikleri varmı.Ayrıca bu cihazın frekans aralıkları kaçtır?

Nıtroda ses kaydırma ozellıgı yok ama guclu oldugu ıcın tiz sesleri rahat duyabılırsınız.

Aşağıda ozellıklerı verdım bır ıncelersınız

Onun gücüne inanamayacaksınız!
yüksek işitme kaybı olanlar için boyutu ve sahip olduğu güçe ile Nitro büyük bir avantaj. Nitro size kulak arkası cihazların sahip olduğu gücü daha küçük boyurtlarda kanal içinde kullanabileceğiniz bir cihazda sunuyor. Aynı zamanda gelişmiş feedbback önleyicisine sahip olan Nitro sesleri çok daha rahat duyabilmenizi sağlıyor. Nitro 70 desibele kadar olan kayıpları karşılayabilmesinin yanı sıra sahip olduğu feedback önleyici, hasta kullanım bilgilerini kaydetme, görültü ve mikrofon gürültüsü azaltıcısı sayesinde C-guard korumasıyla cihazınızın ses kalitesi mükemmeldir. Nitro sizin vazgeçilmez bir parçanız olacaktır.

uyg_nitro_cic.jpg

Ürün Detayları
Matrix70/128
Pil Türü10
Güç Tüketimi0.9 mA
ÖzelliklerŞarj EdilebilirYok
Ses KontrolüOpsiyonel
Push Button0psiyonel
Telephone CoilOpsiyonel
AksesuarlarAksesuarUzaktan Kumanda (Opsiyonel

moralınızı bozmak ıstemem ama murat bey cıc cıhazlar cıft mıkrofonlu olmaz dıger soyleyeceğim konu ise nıtro cıdden cıft mıkrofonlu mu :) bu arada nıtro grubunun tek cıhazı degıl arastırırsanız rexton energy de aynı sınıf ozellıklere sahıptır ama tek mıkrofonludur :)) ( dünyadakı hıc bır ısıtme cıhazında çıft hoporlor olmaz mıkrofonla karıstırmıs olabılırsınız ama dedıgım gıbı nıtro tek mıkrofonlu )

Merhaba
Audio Service firmasının hype 55 veya 70 modelini kullanan varmı?
Bunlarda güçlü cic modellermiş 2000 kusur tl fiyat aldım ama karar
veremiyorum forumda kullanan varmı?hype 55 modelinin bluetooth
özelliği varmış

Çİft mıkrofondan bahseden olmadı sızden baska ( Bahsı gecen hoparlör ) Sanırım bıolog olmanızla alakalı :) nıtro cıhazı ıkı adet cıc hoparlörun paralel bağlanarak dahada guclendırılmıs bır cıhazdır :) ayrıca kanal ıcı cıhazda tabıkı cıft mıkrofon olmaz olsa bıle mantıgı yok aynı yerde ıkı mıkrofonun degıl mı :)

CIC yanı 10 pille calısan cıhazları lutfen ınceleyınız o yuzden sınıfında sıemens grubundan baska bu tur cıhaz yok. Bahsettıgınız cıhazlar ıtc ıte grubundan olabılır yanı pıllerı buyuktur sanırsam :)

NItro cıhazlarının montajınıda kendı bunyemde yaptıgım ıcın dılersenız hoparlorun resımlerını maıl adresı verırsenız sıze zevkle ıletırım :)

Bu arada ıbrahım bey audıo servıce de sıemens grubunun cıhazlarıdır ozellıklerı benzerlıkler gosterır. NItro ve hype modellerınde opsıyonel olarak bluetooth ve kumanda yada program butonu eklenebılıyor ama bu ekstra ozellıkler eklendıgınde cıhazın boyutunda buyume oluyor ve yurt dısından ozel sıparıs ıle getırılıyor.

Murat Bey size son bir soru daha soracağım.Bu nitro cihazlarda bluetooth özelliği aracı kumanda olmadan yani direk telefona bas konuş gibimi özelliği yoksa cihaz ile telefon arasında bir kumanda olmadan olmaz gibimi özelliğe sahip.Bluetooth ile telefonda konuşurken dış ortam sesleri kesiliyormu hem telefonda konuşurken dışarıdaki sesleride duyabiliyormuyuz.Ayrıca bant sayısının fazla olması ne demek daha doğrusu cihazlarda bant nedemek?

Bluetooth ozellıgı TEK adı verılen kumanda ıle sağlanmakta bır kac ust modelde daha bu kumandayı kullanabılıyorsunuz telefon kumandaya kumanda ıse cıhaza baglanıyor kablosuz olarak kumanda aynı zamanda ses alıcısı oldugu ıcın cebınızden telefonu cıkarmadan kumanda aracılıgı ıle konusuyorsunuz ama bu esnada cevre seslerı tabıkı kulagınıza gelmıyor. NItro cıc lerde bluetooth ozellıgı su anda yok.

Kanal sayısına gelince nıtronun ıkı modelı var 6 kanal ve 16 kanallı. Hastanın odyogramına gore cıhazı ayarlar ıken cok daha rahat sekılde ayarlamamıza olanak saglıyor kabaca. Bunu eskı model teyplerdekı tız bas ayarları gıbı dusunun..

bahsedılen cıhazın sımens sıtesınden almanca ve ıngılızce ınceletım energy de cıc sınıfında 70 db kazancı var hemen aynı hatta daha ucuz fıyatı 10 numara pılle calısıyor paralel hoporlor teknolojısı maıl olarak sordum genel orjınal maılı almanca olarak sıze gonderecek cıft hoporlor teknolojını arastırıp tekrar konusmak ısterım bu ara da bıolog olmam neden sasırttı sızı anlayamadım bır devlet unv. tıp fakultesınde cıddı anatomı ve fızyolojı egıtımı aldım master sevıyesınınde kulagı hobı olarak arastırıyorum sadece :)

Hype nitrodan daha güçlü sanırım. Benim kaybım sağ 77,sol 73ds bana
hype 55 de oluyormuş ki hype 70 modeli daha güçlü.Murat bey tavsiye
edermisiniz bu cihazı ? Nitroyla karşılaştırma yaparmısınız.Hype'inde 2 modeli
varmış hype 1 ve 2 diye

ibrahım bey bu tur durumlarda ılla sunu alın demek gıbı bır huyum yok her ikiside sıemensın urunu ama bırısı sıemens bırısı audıoservıce yanı mutlaka bazı kısıtlamalar olur orjınal olmayanında. Bunun dısında mutlaka ıkı cıhazıda denemelı ona gore karar vermelısınız . Bazen en guzel ozellıklı cıhaz bıle sıze gore olmayabılır.

Uzm.biolog, meslegınız benı sasırtmadı, ama meslegınız olmayan ve hobı olarak ılgılendıgınızı soyledıgınız meslegı 13 yıldır yapmaktayım ve benden daha kesın konusmanız garıp geldı :) sızın hobınız bızım meslegımız ve teknık olarak bır ısıtme cıhazının ıcınıde gordugumden bence bunu garıpsemem cok doğal.. Bır seyı daha duzelteyım ıznınızle cıft hoparlör teknolojısı dıye bır teknolojı yok ( ıkı hoparlörun bırlesımınden yuksek ses elde etme amaclı bır uygulama sadece ) ama o kadar maıl attıysanız ben sıze fabrıkanın adresını vereyım. Bu sıtenın amacı buradakı arkadaslarımıza yapabılırsek fayda sağlamak bilgi yarısının pek anlamı yok yanı. Sizden rıcam bu konu ıle ılgılı yıne duzeltecegınız bır sey olursa ozelden mesaj atın.

Hearing Instrument Receivers :: Knowles

bahsı gecen hop.

DFK.jpg

Murat bey verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim...

şuanda bütün cihazlara kendi grubunda çok iyi gözüküyor ama önemli olan cihazların özellikerli değil kişinin cihazdan memnun kalması önemli olan oticon alıp siemens alıp memnun kalanda var kalmayanda starkeyde bile bu böle audina 2 marka cihaz amerikan malıdır oda çok güzel aynı özellikte olan başka bi cihaz 1600 tl cibvarında ama bu cihaz biraz daha ucuz teknik servis tamir süresini 30 gün desede ankarada olanlar en geç 2 günde garanti kapsamında tamir ettirebilri otomatik oratama göre sesi kısma veya açma telefonla konusma sese yoğunlaşma gibi özellikleri var bunun cıc modelleride mevcut

Merhaba, işitme cihazında kalite ve uzun ömür arıyorsanız danimarka üretimi cihazları tercih etmelisiniz. Oticon, Widex, Danawox gibi alternatif olarak isviçre malı Phonak'da olabilir.

Unutmayalım ki Danimarka işitme cihazında temel taşıdır. Starkey'i özellikle pil yayı ve switch arızası çok yaptığı için tavsiye etmiyorum. Siemens cihazları İngiltere firması olan A&M hearing'e yaptırmakdadır ve cihazlar singapur da üretiliyor bana sorarsanız bunu da almayın derim.

Murat Aslankara Bey Ben NITRO 16 MAX:3 HAFIZA 16 KANAL MAX:90 dB CIC CİHAZINI almak istiyorum. Cihazı Ankaradan almak bana yakınlığı açısından çok uygun. İnternetten yaptığım araştırma neticesinde bana çok yüksek fiyat verdiler. Bana bu cihazı en uygun fiyatta alabilmem için yardımcı olurmusunuz. Mail adresim mzakircaglayan@msn.com

mrb bnm kardeşim 8 yaşında ilkokul öğrencisidir.işitme engelli işitme kaybı yüzde 33 hangi model we marka işitme cihazı kullanması konusunda bilgi sahibi olan warsa bnmle paylaşabilirmi lütfen.tşk ederim!

emine ark;

Merhaba %33 kayıba cihaz verilmemesi gerekiyor. Birçok insanda olabilen ve normal olan bir kayıp. Zaten hiçbir insan %100 duyamaz herkeste kayıp vardır 40 ve üzerine çıkınca bazı frekansları kaçırıyorsunuz.

Bencede işitme cihazına gerek yok okulda ön sıralara oturması yeterlidir.

ıste cocuklara dayatma
masum kucukler ana baba odyometrıs mahkumu koklearı duysun dıye dayıyolar onların neler cektıgını bılmeden duyuyooooo dıye sevınıyorlar
cıkarsalar zebanı gıbı buyukler basında ben cocuklar ıcın coook uzuluyorum

Bende starkey kullanıyordum, tecrübelerime dayanarak starkey almayında hangi markayı alırsanız alın derim şahsen...Cihazınız bozulduğunda teknik servisleri ve cihazlarını sattıktan sonra insanlara ilgileri ve bakış açıları rezalet, çok çekersiniz haberiniz olsun.

bende orl firmasından cic cıhaz aldım onun hoparlörüde resimldeki gibi yanlışlıkla ustüne basıp kırdıgımda gördum :) ama o iki hoparlor gıbı gorunsede tek bır parcaymıs firmaya gıttıgımde ayrıca gosterdiler

Üst Alt