Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullananların araçlarına etiket takmak zorunluluğu var mı?

behic

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhaba, İşetme cihazı kullanan biriyim, B sınıfı ehliyetimde kod olarak 02 yazmaktadır. (Yeni değişti)

Eski konularıda inceledim ama tam net anlayamadım, 2016 daki konularda iptal oldu yazıyor ama tam emin olamadım

Aracımıza ön ve arka camlara sticker koymak yasa gereği şartmı, Şu an son durum nedir 2019

Emniyet çevirmesinde sorun teşkil edermi etmezmi ?

Lütfen bu konuda bilgi almaya ihtiyaç duymaktayım. Teşekkürler

behic
02 işitme cihazıdır ve başka bir kod yoksa hiç bir sticker yapıştırmak zorunda değilsiniz.
Ben de size bir şey soracağım.
Benim de işitme kaybım var ve şu anki eski tip ehliyetim "ticari araç kullanamaz" ibareli B sınıfı.
Ehliyet değişen bir çok işitme engellinin uzman doktor muayenesinden sonra il sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk edildiğini ve orada da yok geri görüş sistemi, yok yan görüş, yok kör nokta görüntüleme gibi saçma sapan kodlar yazıldığını görüyoruz.
Sizi KBB uzmanı muayene ettikten sonra direkt 02 kodu yazıp sürücü olur işaretleyerek raporu verdi mi ?
Ve siz de bu raporla nüfus müdürlüğünden sorunsuz olarak aldınız mı ehliyetinizi ?
Lütfen tecrübenizi yazar mısınız ?

Ufukalp Konu hakkında mesaj yolladım, bilgilendirme için teşekkür ederim,

bende daha önce işitme engeli yokken ehliyet aldım b sınıfı hala o ehliyet ile kullanıyorum %50 civarı işitme kaybı yeni Ehliyet alırken ne olacak bakalım

muhendis3232
Cihaz kullanmıyorsanız, ya da cihazla da işitmeniz 35 desibelden kötü ise büyük ihtimalle KBB uzmanı sizi il sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk edecek.
Orada da 102, 42.01, 42.03, 43.05 kodlarını yazacaklar.

sadece kod mu ufuk bey araca stiker vs. olacak mı diğer ehliyetlerden farkı sadece bu mu cihaz kullanıyorum tek kulakda 50 db

muhendis3232
Önceki hafta komisyona girdim, kod haricinde ek-2 de yazıyorlar.
Ama sanırım ek-2 ehliyette yer almıyor, geçici sürücü belgesi olarak verdikleri kağıtta yok. Ehliyet şu an kargoda.
Bunu bir ara emniyete bizzat gidip soracağım.

Üst Alt