Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullanımı sonrası duyma kaybı artar mı?

hakansezer

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
1
Sağ kulağımda işitme kaybı vardı cihaz kullanmaya başladım duyma testi yaptılar duyma kaybı artmış acaba cihaz kulağı dahamı tembellştiriyor?

Cihaz niye yapsın

İlerlemiştir yada enfeksiyondur

İlerleme olması ilginç geliyor o yüzden. Cihaz acaba tembelleştiriyormu tarafında soru işareti oldu bende

cihaz tembelleştirir. testeki fark o yüzdendir. ayrıca sesini çok açarsan işitme kaybı artar . B12 Vitamin kullan BENEXOL mesela balık ye düzenli dengeli beslen..

Tembelleşmez takmasanda ilerler kayıp

4 5 yil once isitme cihazi almak icin aldiginiz odyo olcumuyle simdiki testleri karsilastirmis olmalisin:)kiminin isitme kaybi hiza, kiminin kaybida yavas artar. kimininki sans isi hic artmaz.
isitme kaybinin gripliken odyo olcumu yaptirirsaniz haliyle azalir.
kulakta enfeksiyon hastalik olursa azalir.
isitme kaybinin vitaminle neyle onlenmesini anliyamiyorum. oyle bi olanak olursaydi vallah yuklenir vitaminlere su sagir kulagi bi guzel adam ederdim:eek:bosuna isitme cihazina iftira etmeyin cunku duymadigimiz icin mecburuz vede bizim olmazsa olmazimizdir isitme cihazi.

@hakansezer aynen işitme cihazı sonrası benimde sag kulagım aşırı derecede işitmem agırlaştı işitme cihazı kullanmadan önce biraz dahada duyuyordum ama yinede sagolsun cihazım yanımdan hiç ayırmıyorum:eek:

bende işitme cihazı kullanıyorum çihaz kullandığım kulak gayet güzel kullanmadığım kulak tembelleşmeye başladı . bunun çaresi olarak cihaz kullanmadığım kulağımla her fırsatta mp3 çalar müzik dinletiyorum o boş kalıp tembelleşmesin diye.sizlerede tavsiyemdir.

Evet cihaz olmayan kulakta işitme kaybı artar.Dr.lar bu yüzden iyi işiten kulağa cihaz verirler ki onu da kaybetmeyelim diye.Mantıklı olan az işiten kulağa vermektir zira.

ya arkadaşlar işyerim çok sesli ortam çihaz kullanma imkanım yok sadece dışarıda cihaz kullanıyorum,burada şimdilik yarım anlama gönül alma dercesine insanlarla anlaşıyorum.:D Müzikte ruhun gıdası derler oda lazım

Senin kulaklar iyi ozamn:)

Cihazsız idare ediyosan keyfin keyf

Dün restaranta gttim arkadaşla arkadaşta az sessiz konuşuyo az sesli konuş diyom valla karşı tarafta sıkılır bu duruma

Keşke iyi olsa sandığın gibi be arkadaşım bende fısıltıyı hiç duymuyorum. cihazla zor duyuyorum.

Fısıltıyı napcan konuşma önemli

Milletin sesini anlama yani cihaza gelse güzel şekil oh keyf olurdu evde sorun yok

Bu cihazlar yüksek sesleri basıyo anca

Dışarda bifaaliyeti yok cihazların

İşitme cihazları mikrofon şeklinde: yani sesi yükseltiyor; bundan dolayı duyma kaybını telafi etse de kulağı tembelleştirdiği için ana duymayı düşürür; zamanla desibel miktarı artar.

Merak ettim benim sag kulagim iyi duyuyor sol kulagimda malesef isitme kaybi var %60-70 civarinda dr sol kulagim icin cihaz önerdi simdi ben cihazi kullansam sag kulagim tembelesirmi ? Nasil oluyor o ya 😱

sag kulaginiz saglam
ona cihaz takmicaksiniz
niye tembellessinki:eek:
siz isitme cihazini super bisey zannediyorsunuz.

shukufe cok itici cvplariniz var ! Bütün sorulari istediginiz yerden anlayip ordan cvb veriyorsunuz !
1. Allaha sükür saglikli bi Kulagim var ve hic birsey Allahin verdigi seyin yerini tutmaz !
2. henüz denemedim denesem arkadaslara fikir verirdim!
3. benim icin süper bisey olamaya bilecegenin farkindayim Lakin iki kulagi duymayanlar icin bi nimetdir!

kendim acisini cektigim icin faydali olmak istemistim. canin isterse.
ozur diliyorum. bidaha karsilasmayiz

İtici bicvp vermemişki shukufe sağlam kulağa zaten takılmaz

Bozuk olana takcanız onu demek istemiş

Konuyu acan arkadasin sordugu soruya yönelik aklimda olusan soruyu sordum!
Bende biliyorum sag kulagima takmiyacagimi...
özür dilenecek bi durum yok..
Hayirli aksamlar

Bırakın bu ayakları. İşitme cihazı kulağı tembelleştiriyor hemde bal gibi. Şu anda duyduğun normal saf sesler ile 1 sene cihaz kullan bakalım o saf sesler robotik seslere dönüşüyor mu dönüşmüyor mu?

Bilmeden konuşuyor millet yahu. Ha cihazı doğru kullanırsan fayda alırsın ama unutmayın işitme cihazı kulağı tembelleştirir ve cihaz sadece ses içindir. Yani anlama yada saf sesler ise hayaliniz unutun onu.

Ben ilk defa cihaz kullandım bir hafta deneme amaçlı. Saf sesler kayboluyordu bir daha da kullanmadım. Bu çınlama olmasa çokta bir sorun yok ama çınlama olunca biraz zor oluyor.

Unutmayın eğer çınlamanız varsa cihaz kullanmayın. Birde yeni çıkan çınlamayı bastıran cihazlar var boşuna para ödemeyin. Kendinize iyi bakın, sağlıklı beslenin, stres ve kalabalık ortamlardan uzak durun, bol bol kitap okuyun.

Emrdyl Arkadaş da dediğim gibi yazmış. İşitme cihazı tembelleştiriyor. Ana duymayı düşürüyor. Ama şöyle bir şey de var: Cihaz kullanmasan da düşüyor. En azından cihazı takınca duyma kaybı tam olarak olmasa da cihazın gücüne göre; sağlayacağı faydaya göre telafi oluyor.

Cihaz kullanmasan bile kullandığın kadar etkilemiyor. Misal hiç cihaz kullanmayan insanın kulağı normalde ileriki yaşlarda zaten işitme kaybı oluyor. Ama 1 sene cihaz kullanırsan artık cihazı bıraksanda bırakamıyorsun. Çünkü işitmen artar ve saf sesler azalır. Eğer kulağına iyi bakarsan normal insanlar gibi ilerde işitmen zaten azalıyor.

Bende çınlama olmasa aslında iyi ama 2 seneye yakındır başlayan bu çınlama yüzünden bazen zorlanıyorum. Allah'a şükretmekten başka çaremiz yok. Tıp zaten kulak konusunda cihazdan öteye gidemiyor.

İşitme cihazı alacak olanlar, cihaz ses içindir anlama için değil ve çınlaması olanlar cihaz kullanmasın. Çünkü cihazı bırakırsan daha da kötüleşiyor kulak.

Sağ kulağımda işitme kaybı vardı cihaz kullanmaya başladım duyma testi yaptılar duyma kaybı artmış acaba cihaz kulağı dahamı tembellştiriyor?

Eğer duyman çok kötü değilse idi ve telefonda yada normal konuşmaları anlayabiliyorsan idi kullanmasaydın cihazı. Şu anda durumun nasıl bilmiyorum. Umarım iyidir.

Cihaz niye yapsın

İlerlemiştir yada enfeksiyondur

Kim diyor bunu. Cihaz kullanmak kulağı tembelleştiriyor. Saf sesleride tamamen yok edip, robotik seslere dönüştürüyor.

Dediğiniz durum kişinin durumuna ve rahatsızlığına göre değişir. Eğer saf kayıp hızlı ilerliyorsa bu sefer duyma da düşer. Konuşmayı da etkiler.

Evet bahsettiğimde o. Yani doktorluk bir sorun varsa halledersin. Onun dışında zaten kendisi ilerliyor. Eğer kendine ve kulağına iyi bakarsan işitmenin azaldığını hiçte farketmezsin bile.

Üst Alt