Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullanımı sonrası duyma kaybı artar mı?

Aynen öyle. Doktorluk sorun olan mecbur cihaz takacak. Harici durumda dediğiniz gibi kendisine çok dikkat eder; gayretli olursa cihaza gerek yok.

Emrdyl,
Verdiğiniz bilgilerin büyük bir kısmı yanlış.
Hangi bilimsel çalışmaların sonuçları bunlar?
"Benim tecrübem" deyip, kolay cevaplar vermeyin. Bir çok insanı yanıltmış oluyorsunuz.

Mehmet Akşit hocam merhaba. Bende şunu sormak istiyorum. Tek kulak da da kayıp olsa muhakkak işitme cihazı kullanılsın mı ? Yoksa rahatsızlığın ilerleme durumuna göre mi takılsın. Mesela sensörinal de kayıp engellenemiyor. İlerliyor. Bu tarz durumlarda mı cihaz kullanılsın; yoksa ne olursa olsun: kullanılsın mı ? Cevap için şimdiden teşekkür ederim hocam.

İşitme cihazları mikrofon şeklinde: yani sesi yükseltiyor; bundan dolayı duyma kaybını telafi etse de kulağı tembelleştirdiği için ana duymayı düşürür; zamanla desibel miktarı arta

Busizin yazı

Merak ettim benim sag kulagim iyi duyuyor sol kulagimda malesef isitme kaybi var %60-70 civarinda dr sol kulagim icin cihaz önerdi simdi ben cihazi kullansam sag kulagim tembelesirmi ? Nasil oluyor o ya 😱 buda ysmn arkadaşın

Aynen öyle, Sahranil hanım. Zaten sensörinal gibi rahatsızlıklarda cihaz taksan da takmasan da ilerler.

Yani cihaz taksanda takmasanda tembel yapmaz kulağı sadece alışmışındır takmınca eksik hissedrrsiniz kendinizi hiç takmayanda acayip sesler duyar

Abuk sabuk cihazlarda var osesler

İki kulağada takcan oğuz:)

Ben geçen tek taktımda olmadı anlıcağın:D

Anlatamadım. Sensörinal çift taraflı ateşli hastalıkdan dolayı olan işitme kaybıdır. Bu rahatsızlık da işitme cihazı taksan da takmasan da saf duyma zamanla gider. Cihaz takınca duyma kaybı telafi edilir. Ama saf sesi de duyma oranınızı kaybetmeye devam edersiniz. Çünkü cihaz tambelleştiriyor. Pluvia sizin çift kulak mı rahatsız ?

Cihazmu kaybediyo oğuz osesleri diyorsun

Saatin sesini duyuyonmu cihazsız

Yada suyun sesini

Ben ilk taktığımda 17yaşlardaken o sesleri cihazla duydum

Ama konuşmalarda icraatı yok

Yetersiz

Pluvia Sahranil hanım. Şimdi sensörinal i örnek verdim: O tarz işitme kayıplarında kaybı durduramıyorsun ! Yani kulağın saf (ana duyma) sı zamanla ilerliyor. Duyma düşüyor: düşünce de konuşma etkilenir. Muhakkak cihaz takılmalıdır. Cihaz duyma kaybını telafi eder. Ama kulağı tembelleştirir ve saf (ana) duyma kaybını da normalden daha fazla ilerletir. Açıklayıcı olmuştur umarım.

Yok öle bişi sizin düşünceniz

Takmazsan tembelleşir

Ben takmazsan tembelleşir diye yazmadım ki :) Saf ana duyma düşer; dedim. Bu tabi rahatsızlığa göre değişir. Cihaz takıldıktan sonra kulak tembelleşir diye yazdım. Siz bir yeniden okuyun :)
Not: Ama derken cihazın takılmasına bağlıyorum :)

"Benim tecrübem" deyip, kolay cevaplar vermeyin.

"Benim tecrübem" gibi bir iddiam olmadı. Kulak konusunda cihaz ve implant harici hangi bilimsel deneyler olmuş. Tıbbın bittiği nokta kulaktır. Bunuda herkes biliyor.

İleri işitme kaybı olan biri cihazdan fayda alamaz. İddia derseniz doktor gezdim, işitme testlerine girdim.

Verdiğim bilgilerin yanlış yada doğruluğu herkesçe tartışılır ama kulağın iyi derecede duyup, anlamanda normal ise cihaz taksan bile fayda alamaz tam tersi daha çok ilerletirsin.

Senin işitmen doğuştan mı?

Neyse isteyen taksın istemeyen takmasın

Pluvia
Bak burda yanlış düşünüyorsun tabi o kişiyi bağlar ama herkesin işitme kaybı aynı değil ve herkesin işitme kaybı kulakla alakalı değildir.
Hafif ve orta işitme kayıplarında çoğunlukla iç kulakta sıkıntı olduğunu belirtir. İleri ve derin düzeylerde ise cihazdan çok implant gerekli ki zaten implant takılan kulağı vücuttan ayırıyorlar.

OĞUZATAY
Senin işitme kaybın nasıl?

Her kulakta 120 db. Sol kulak Biyonik kulak. Sağ kulak Phonak işitme cihazı. Ayrıca bazı kelimeleri çok zor söylüyorum. Emrdyl

Geçmiş olsun. İmplant kullanıyorsun demek. Peki işitmen doğuştan mı yoksa sonradan mı oldu?

EyvAllah sonradan oldu. Sensörinal benim. Şimdi implantlı kulakta kanso yu aldım. Baya güzel cihaz.

Nasıl bu kadar ilerleyebildi sende yahu. Çok ilerlemiş implanta kadar gitmişsin.
Telefonda konuşup, normalde iyi anlayabiliyor musun?

Kansoyla evet. Telefonla konuşuyorum. Elbette ki. Sensörinali durduramazsın ki ! Konuşma akıcı olsa da belirgin kelimelerde çok tekrar ederek söylüyorum. Normalde bir sıkıntı yok; çok şükür. Kanso süper.

Anladım. Ben telefonda konuşamıyorum maalesef. Algı sorunu var yani. Üstüne bu çınlama daha da zorlaştırıyor işitmeyi. Tiz tezleri çoğunlukla duymuyorum. Allah şifa versin hepimize.

Bende konuşamıyordum. Kanso ile oldu. Cihaz çok iyi. Öyle valla. Olduğu kadarıyla artık. Buna da şükür.

@OĞUZATAY
Sensori-nöral işitme kaybının zamanla ilerleyeceği nereden çıkıyor? Bazı işitme kayıpları zamanla ilerler, doğru. Örneğin, menier ve bazı genetik kökenli işitme kayıpları gibi. Bazıları da ilerlemez. Bu durumun önceden bilinmesi pek mümkün değildir.
İşitme cihazı kullanımının bu süreçle bir ilişkisi yoktur. Cihaz kullanıldığı için işitme kaybı kötüleşmez. İşitme cihazı kullanılmazsa, konuşmayı anlama yeteneği azalır.
Tek taraflı koklear işitme kayıplarında işitme cihazı uygulaması tartışmalı bir konudur. İşitme kaybı hafifse cihaz bazen işe yarıyor. Bir kulak normal, diğer kulakta işitme kaybı 60 dB'den fazlaysa cihaz pek işe yaramıyor. Bu koşullarda en iyi kararı kullanıcının kendi verir.

Son düzenleme:
@Emrdyl,
Verdiğiniz bilgilerin büyük bir kısmı yanlış.
Hangi bilimsel çalışmaların sonuçları bunlar?
"Benim tecrübem" deyip, kolay cevaplar vermeyin. Bir çok insanı yanıltmış oluyorsunuz.
kim ne derse dedim ben MEHMET AKSIT hocamizin her yazdigini alip kenara koyarim. onca bilgisiyle bizler icin bulunmaz bir bilgi kupu hocamiz, kendisini hep minnetle saygiyla okurum. sagolun mehmet bey.
aman mehmet bey isitme cihazim benim yasam icin olmazsa olmazim 95 db kayipli tek kulakli olsamda

Mehmet Akşit Hocam çok teşekkür ederim. Şahsi açıdan kendim de de çok ilerledi; çevremdeki arkadaşlarda da: onlar da hep sensörinal. Benim sol kulak implant sağ kulak işitme cihazı hocam. Prof. Dr. Çağlar Batman ameliyatımı yaptı.

Üst Alt