Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullanmak istemiyorum. Ne yapabilirim?

aaaa sende bizee hak ver birazz şirineee ala edenler insanlar varr nedenn bunu anlamkk istemiyorsanızz biri siznlee ala etse moraliniz bozulup üzlmezmisnizz bugunn bir şişman cocğa şiiko pataess deselerr cocuk üzlmemzmiii ala ettikleri içinn yanii bariiii siz hak verinn birazz

ben bir bayanım şirine:) 22yaşında ünv.işletme son sınıf öğrencisiyim..evet dediğin doğru bende yedirememe var psikolojik olarak depresyondayım ztn.. bu bana çok büyük bi dertmiş gibi gelio ayrıca doğruuu.. artıı arkadaşlarım yada cevrem ailem sevgilim onun ailesi falan filan işitme kaybım olduğunu biliolar ama önemsemiolar çünkü ben sölemediğim zaman anlaşılmıo normal hayatımı sürdürüorm ama takmayı düşünüorm ztn de erken die düşünüdum

aslında bu bakma olayı da ilginç.
biz kendimize bakılmasından rahatsız oluruz ama aynı durumda biz de bakarız.
ben bakarım mesela, normalde görmediğim bir olay gördüğüm zaman bakarım.. yani ben bedensel engelliyim, akülü tekerlekli sandalyem var. yani alışığım aslında böyle şeylere. ancak mesela yolda giderken başka bir engelli gördüğüm zaman ne yalan söyleyeyim bakıyorum abi . kim bakmıyor ki? bi kendinize sorun hanginiz bir engelli gördüğünüz zaman bakmıyorsunuz?

ben çoğu kez muhabbet ediyorum hatta. ne yapayım merak ediyorum o da benim gibi mi neler yaşıyor , en azından arabayı kaç paraya almış vs vs :D

yani bazen çok abartıyoruz yahu. güzel bir kız geçerken bakmıyor muyuz beyler itiraf edin :p

o kadar rahatsız olmayın biraz kendinize güvenin, acıkcası benim hoşuma gidiyor bir ortama gittiğim zaman dikkatlerin üzerime yönelmesinden falan.

yahu benim arkadaşlarım var adam diskoya gidip pistin ortasında dans ediyor bu adamalar tekerlekli sandalyede ve pist bir anda boşalıyor herkes onları izliyor bu kötü bir şey mi? biraz kendinize güvenin. kim size bakarsa baksın. sizde onlara bakın. zaten bakmıyor muyuz?

şirine sen çok pozitif bir insansın gerçekten her yazında insanın yüzünde bir tebessüm oluşturabiliyorsun :D

ne güzell kimsede bişey dememişş eğlenmişelrr ama burdakilerrr sırff adamm üzlüpp gitsin diyee her sözleri denerlerr bence sen türkiyye gel de bakkk nelr oluyorrr

beyazgeceler;
izninle ben cevap vereyim :)
elbette seni anlıyoruz. yani insanların alay etmesi herkesi üzer, üzmez diyen de yalan söyler...

ben bedensel engelliyim, işitme cihazından daha büyük problemim.
ayrıca sol kalcam çıkık, sağ dizim de büyük ölçüde kireçlenme var.
yani ben tekerlekli sandalyeye tam oturamıyorum. benim şu an oturuş pozisyonum yatakta gider gibi.

yanı sadece sırtım otutut pozisyonda ayaklarım ise uzatılmış vaziyette. yani aslında bakarsan görünüş olarak bir hayli garip :) düşünsene sokakta gidiyorsun bir tane engelli ayaklarını uzatmış yatar pozisyonda markete alışverişe gidiyor falan :D biraz daha dikkat çekici değil mi?

insanlar alay ediyor mu ? evet ediyor, peki ben ne yapabilirim? benim yapabileceğim bir şey var mı? evet var, evden dışarı çıkmamak. bu bir çözüm mü? değil, neden? beni umursamayan, beni dışlayan insanları ben neden önemseyeyim? neden onları kaale alayım? neden onlar yüzünden kendi hayatımı daha da zorlaştırayım. lütfen birz bu taraftan düşün olayı. eminim ki sen de hak vereceksindir.

Ve ben burada henüz 3 senedir bulunuyorum :) o da tedaviler vs vs için.
yoksa bu dediğim olaylar türkiye / izmir de gerçekleşmiş şeyler:)

buarada ben özürlü raporu falan alabiliomuyum yada o kadrolardan yararlanabiliomuyum..doktora sordum alamazsın o kdr diil derecen dedi iş alımlarında falan sorun yaşarmıyım

nedne sen haklısnn ama elimden bişey gelmiyorr benimmm

----------

cancagız87; pilot olamasınnn:( mesellaa

ya sen ne diyosun beyaz geceler....
benim salak lise arkadaşlarım hani kendini bişi sanan ZEKA PROBLEMLİLER :D
DOKTORLAR YA BANA İŞİTME TESTİ DAHİ YAPMAYA KALKTILAR SEN NE DİYOSUN YAA.....:D
O KÜÇÜK BEYİNLERİNCE :D
AMA SONUÇ = ÇOKTA TIN :D

siz ölmüşsünüz arkadaşlar valla benim ki işitme cihazıdan daha büyük cochlear implant hemde deri altında bir parca var ameliyat ile yapıldı bakınız resmi
implant.jpg

yahu beyaz gece ne inatçı keçisin yaaa...
o cihazlar bedava değil millet almaya can atar ihtiyaçını gidersin diye sen çöpe at diyosun....çöpe atıcağına ihtiyaçı olan bir arkadaşa ver bari sevaba gir...
valla iki gündür boş konuşuyosun yaaa....
takmassan takma ama böle boş boş konuşupta takıcağı varsa da arkadaşları cihazlardan soğudurma yaaaaaa...köstek olma destek ol KENDİN TAKMIYOSUN DİYEDE MİLLETİ KENDİ DÜŞÜNCELERİNİ DESTEK OLMASINI BEKLEME ;)

beyaz geceler cihazda senin kulağına meraklı değil artık :D
SANA KÜSMÜŞ TÜM BAĞLARINI KOPARMIŞ SENLE :D
ANLAŞILDI :D

yaaa başkalrı içinn güzellşeyler yazsakk önce kendini halalet diyorsunuzz sizden bişey anlamdımm:)

bizde senden bişi anlamadık :D
NEYSE SEN BİLDİĞİNİ OKU BİZ BİLDİĞİMİZİ :D

Bende anlamadım bu beyazgeceler den niki de yanlış karageceler olsaymış bu kadar umutsuzlukla. ENgelli de değil ki işitme engeli diyebilmek için hiç duymaman gerek

Hiç duymaman gerekir değilsin ki engelli sen kendin beyinde başlatmışsun engelli lafını

Sağlık Kurulu Raporunuzda belirtmiş olduğunuz şekilde mi yazıyor?

engelli olmak için hiç duymamak lazım..ozaman gözlük takan arkadaşlarda görme engelli kör olurlar bu daha farklı bi durum beyaz geceler

Selam ben Barış
Selçuk Üniversitesi Kulu Meslek Yüksekokulundan
Bölüm Bilgisayar Proğramcılığı

1. Saçlarım çok kısa kulak kalıbı yaptırdım ötmeye devam ediyor gülsem bile ötüyor konuşşam bile ötüyor Cihazımı KIRCAM artık

2. en iyisini aldim işitme cihazindan digital hemde 1.500 ytl parayi ödedik ötmeye devam ediyor. PHONAX işitme cihazindan aldim ÇATLADİM

3. İŞİTME CİHAZI KULLANMAK İSTEMİYORUM AMELİYATİ VARSA E-Mail den söyleyin Kaç para en iyisi hangi marka bütün bilgileri E-Mail yoluyla gönderin SSK war

Misafir Geldiginde Milletin yüzüne öyle bakiyorum öyle konuştuklarina bakiyorum hiç bişi anlamiyorum

yüzde 85 duymuyom 3 yıl önce 60 dı cok rahat duyuyordum

Evlenemicem.........

Gözlük takmak konuya başlamayin ya

Gözlük takmak işitme cihazi takmak farklı

İŞİTME CİHAZI hem 1 kutu pile para hemde 4 ayda bir kalıp yaptirma

GÖZLÜK takmak öyle bedavaca :p

1 İşitme cihazı kullanmazsan duyamazsın duyamazsan başına gelmedik kalmaz misal karşıdan karşıya geçiyon arabanın geldiğini görmedin korna çaldı duymadın kaza olur sonra olan sana olur
2 İşitme Cihazı kullanmazsan duymazsın sağlıklı iletişim kuramazsın biri bir şey dediğinde anlmazseın örneğin bi kız geldi sana senden hoşlandığını söyledi duymadın kız pır gitti avuç yalama pozisyonu alır yalarsın ve daha bi sürü şey onun için tak ya çok zor değil ses ayarı yaptırmak git işitme merkezlerine hemen yapıyorlar benden söylemesi hayatın kayar bırak ruhun duymaz sen zaten hiç duymazsın :)))))))))))))

Üst Alt