Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı pili azalınca ses kalitesinde düştü, pili değiştirince düzeldi!?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
oticon opn 1 kullanıyorum. daha ilk haftam. 10. günde ses kalitesinde düşme oldu sesler cızır cızır gelmeye başladı. pil yüzdesi %50 civarında olsa da ve herhangi bir uyarı vermese de pilleri değiştirdim ve ses kalitesi normalleşti. bu normal mi arkadaşlar pilde azalma olunca ses kalitesinde çarpıcı bir düşme gerçekleşmesi?

bir de zamanla pil ömrü azalmaz değil mi bu cihazların? 10 gün az değil mi? ki artık 10 gün de kullanamayacağım belli oldu 7-8 gün gibi görünüyor ömrü.

Pil kullandığınız süreye göre değişir ve bitime yakın da olsa ses kolay kolay azalmaz ama: size gelen pilin bitiş sinyalinden önceki sesse ona bir şey diyemem. Pillerin belli bir saat süreleri var; kullanıma göre süre değişir. Gamlı Baykuş

pil biticegi son gun benim chilide ses kalitesini bozuyor. degistiryorum tabi bitmesede. 13 no pili 14 gun kulaniyorum.
oticon chili. bundan onceki cihazimda oyle bisey olmuyordu.
resound pil biterken otuyordu. pil biterkende ayni ses kalitesinde devam ediyordu resoundda chilinin pil bitme uyarisi ya yok yada odyocu o ayari es gecmistir.

opn cihazinizda 10 nolu pil kullaniyorsaniz kucuk pil cabuk bittigini soylerler.

Ben de kullanıyorum ama bu yasadigin sorunu yaşamadım pil bitmeye yakın ötmeye başlıyor sonra duruyor tekrar ötüyor ama bu sırada hiçbir şekilde seste azalma filan olmuyor:l

Bendeki Chili Sp9 modelinde pilin bitmeye yakın belli aralıkla uyarı veriyor. Dediğin gibi odyocu ayar yapmamıştır. İstersen odyocuna git ayarlasın.

soracağım odyocuya. uygulamadan kontrol ettim yaklaşık 115 saat kullanmışım cihazları. bu 115 saatin son 5-6 saatinde cihazın ses kalitesi düştü. seste azalmadan ziyade sesler mekanikleşti doğallığını kaybetti. şu an 7. gündeyim bir sıkıntı yok fakat uygulamaya göre pil seviyesi %90'larda çok saçma...

cihazindan genel olarak faydalanabiliyorsan
ses kalitesinden memnunsan
senin beklentilerini karsiliyorsa bu 5 6 saatlik pil ziyanini es gec bence. erken degistirver. iyi duymak icin bence bunu sorun etme cihazi aldiysan. cihazin ayari iyi olmadan odyocu odyocu dolasip 3 ay sonra kullanamadan yeni cihaz almisligim var:(bu daha cok acitiyor:mad:
benim chilide oyle son gun pil var ama sesler bozuk gelince cikarip yeni pil takiyorum.duymak icin seve seve vaz geciyorum pilin o kadarinin ziyan olmasina.

10 numaramı kullanıyon

Bitünce sinyal veriyo değiştiriyosun

13 numara kullanıyorum. bir ara dedi işitme cihazı pili %50'nin altında diye ama değiştirdim ben.

15gün gitmesi lazım

Ne marka kullanıyon

Biyatron kullan

Maxtonelerde bulursun değilse rayowac

Bide bazen piller kötü çıkıyo saklama koşullarından dolayı ben sonny almıştım 3gün gitti gittim iade ettim bida töbe sonyy

@GRAHAM BELLgenel olarak faydalanıyorum ki benim işitmem gayet ileri aslında. kalabalık yerde 3-4 masa ötede konuşan insanların sesini duymaya başladım. doğuştan işitme engelliyim ben ve hayatımda ilk defa günde 10-15 saat cihaz kullanmaya başladım. eskiden hep dudak okumak vesaire bana yetiyordu.

Pluvia
piller oticon marka cihazı alırken pazarlık yaptım 120 tane pil aldım. cihaz sürekli bluetooth ile telefona bağlı yalnız bunlar pil ömrünü düşürmez mi?

Blototla teline bağlıysa yer pilüni

Bende yok onlar

Tek cihazda kullan

arkadaşlar iyi bayramlar bende 5.6 senedir iştme ciazı kullanıyorum ama piller pahalı duracel alıyorum 6 adet 21 tl varmı uyğun bildiğinz pil?

Devlet veriyo alırsanız pil raporu

Bide bataryapil sitesi var ordada uygun

Şubesi ankarada aldım ben

Pahalı alıyonuz

Pluvia ben alamam enğel raporum var %51 fakat 6 sene önce baha implant takıldı ameliyatla kemik yolu ben 10 ğün taktım çıkardım memnun olamadım ğittim kendime kulak arkası aldım o ğün buğün onu kullanıyom hastane senin baha ciazı var biz sana onu uyğun ğördük ciaz yada pil yazamamyız dediler..

Gamlı Baykuş

bu opn cihazi pluviacim ovmustu bi keresinde:)resound almayi dusunuyordum.bende yenilemeye kalktimda cihazi. bu kadar iyi dediginize gore bende deniyim, 95 db isitme kaybima olursa yasadimmmm:eek:

Engel raporu değil pil raporu alcan önce reçeteye yazıyo kbb
GRAHAM BELL bu widex unico daha iyimiş oticon opnden geçenki denediğim yer öle dedi

Cihaz raporu başka pil raporu yazdurcan

GRAHAM BELL

merhabalar tabi ki kişiye göre değişiklik gösteriyor beklentiler ve verimlilikler. buna ek olarak işitmenin derecesi ve türü de önemli elbette ben de sağ kulaktan kurtarıyorum durumu sağ kulak 70 desibele yakın olunca bir yere kadar idare ediyor bir de benim işitme kaybım doğuştan olunca az duymayı öğrendim muhtemelen. ama sol kulak cihazla bile anca idare ediyor. muhtemelen son cihazım olacak bunlar da bundan sonrası implanta kadar ilerleyecek gibi geliyor.

oticon opn 1 bte pp modeli bendeki. 105 ya da 115 desibele kadar çıkış veriyordu, opn serisinin kendi içinde 3 modeli var bir de 1 olanı en iyisi ve konuşmayı ayırt etme, gürültülü yerlerde konuşmayı anlamayı sağlama teknolojileri en yüksek olanı. en çok bu cihazdan bir de widexin bir cihazından memnun kaldım o da opn gibi üst serilerinden biriydi fakat korkunç bir ücret çıkardılar ben de haliyle oticonu seçtim. phonak, belfone ve resound bana gitmedi, signianın da bir cihazı hoşuma gitmişti.

denemenin bir zararı olmaz hiç bir zaman, bana fark var gibi geldi fakat ben phonak naida iv serisinden geçtim core platformu bile olmayan 2008'den kalma bir modelinden geçtim. haliyle bir fark oldu.

Blototla teline bağlıysa yer pilüni

Bende yok onlar

Tek cihazda kullan

en sevdiğim özellikleri telefonla rahat rahat konuşabiliyorum yürürken kablosuz olarak müziğimi dinliyorum hatta eğer istersem uygulamadan çevre sesleri tamamen kesip tamamen müzik sesi vermeye de ayarlayabiliyorum cihazları. hoş ve güzel bir özellik.

bu pil raporunda devlet pillerin tamamını mı ödüyor peki?

Yok birazını sen ödüyon

Çift kulaksa sağ sol 208 pil veriyo

Tek kulaksa 104 pil

Senelik veriyo

Pluvia

hiç de az değil hele ki istediğimiz markayı da seçebiliyorsak. elimde yaklaşık 120 tane pil var herhalde 1 yıl gidecekler. sonra hemen rapor çıkarttırayım.

Marka serbest

Baya uucuza geliyı böle alınca

Maxtoneden aldım ben sende ordan al bitince

Sağlam pilleri

Gamlı Baykuş

bilgiler icin cok tesekkur ederim.105 db deniyim bakalim.siz 70 db olan kulakla faydalanabiliyorsunuz dediginiz gibi.bende kendimi bildigimden beri isitme kayipliyim.dogdugumdan beri telefondan televizyondan hic anlamam. dudak okuyarak eh iste duyuyorum.

o kadar ozellikli cihaz bana gereksiz ama biliyorumki konusmayi anlamayi cihazdan gelen seslerin bicimi anlasilmayi daha iyi artiriyor ne kadar dudak olusamda.

phonak naidanin core olanini hic kullanamadim. yatiyor kutusunda:mad:artik cihaz alamazsam elimdeki bozulursa diye tutuyorum.

GRAHAM BELL benim geçen gittiğim yere git sen bakalım adamlar biliyo işi:):)

Adımı biliyon arkadaş önerdi dersin

Hepsi var markaların

Algılama sorunu için wideks unicoyu önerdi bana

GRAHAM BELL

ben bu cihazları denerken bayağı pazarlık ettim hemen hemen bütün cihazları 3-4 gün denedim. signialar bir hafta sonu kaldı bende, phonaklar 10 gün, belfone denedim bir de onlar da 7 gün kaldı. oticonlar da 8 gün kaldı. en iyisi deneme için pazarlık etmek.

duracellden şaşmayın bende phonak bolero q70 var duracell temin edemedim başka bir pil kullandım cihazım bozuldu sandım tekrar duracel kullanınca sorun kalmadı

Gamlı Baykuş denetmeleri 3 4gün vermiyolar burda hiç:(

Dışarlarda takmadanda bilememki nasıldır

Anlık denetiyo öle eve vermiyolar

Duracelle sony almada ne alırsan al:D

Dediğim pili bulursan kaliteli maxtonelerde var tek

Pluvia

çok yanlış bir şey denetmemeleri mesela amerikan forumlarına da baktım cihazı almadan önce adamlarla konuştum falan hepsi de en az 1 hafta dene diyor. nasıl yani orada deneyip alabiliyor musunuz dedim 30 gün denetmek zorundalar ucuz bir şey almıyorsun ve sağlık ürünü alıyorsun dediler ki haklılar yani.

ben de kolay kolay böyle deneten yerler bulamadım, çok bastırdım açıkcası. bazıları senet imzalattı bu arada ama yapacak bir şey yok senet imzalatmak konusunda da haklılar. sanırım ankaradasınız bence illa deneten yerler vardır izmirde de varsa.

Değişim olur dedi denetme anlıkmış hiç görmedim sizin gibi yer:(

Denetmeye verirsem nasıl satcam falan dedi

Üst Alt