arkadaşlar,
dün cevaplar yazılmış görmedim,kusura bakmayın..şimdi okudum.
öncelikle şunu söyleyeyim.piyasada cihaz satan çok firma,çok marka,çok çeşit var..bu kalabalık ortam hem iyi hem kötü..iyi tarafı; işitme engelliler için seçenek çok.aradığımızı bulma şansımız artıyor..kötü tarafı; bu cihazları tanıtımını yapıp,bilgisini verip,ayar yapacak uzman sayısı sınırlı..bakınız iki tip uygulayıcı var.biri odyometris,diğeri odyolog.. odyometrisler özel,paralı kurslara katılıp bu işin nasıl yapıldığını öğrenip iş buldukları yerde çalışıyorlar.odyologlar ise bu işin gerçek tıp eğitimini alıp uzman olarak iş yapıyorlar..yani bir nevi şöyle,2 sene üniversite okuyunca teknik personel 4 sene üniversite okuyunca mühendis olmak gibi bir şey..
uzun lafın kısası,gittiğiniz yerde sizinle ilgilenen kişinin uzmanlığı çok önemli..
dark black arkadaş..eğitim demişsin.araba örneği vermişsin.cihazın eğitimi değil kullanma bilgisi olur.şuna dikkat edin,bunu böyle yapın gibi kısa basit şeylerdir..bugün bir araba alsanız,ve birgün arıza yapsa..kaputu açıp düzeltebilirmisiniz?.. hayır..çünkü arabalar bile gelişen teknolojiyle birlikte bizim müdahale edemeyeceğimiz şekilde yapılıyor artık.bi yağına bide suyuna bakabilirsiniz.arıza için servise uzmana gitmeniz gerek..yani size arabayı satarken eğitim verseler ne değişir?yapacak birşey yok değilmi..cihazda böyledir..araba gibi araştıracağız,beğeneceğiz,alacağız,kullanacağız..