Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı size yüzde kaç fayda sağlıyor?

login

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Etrafımda cihaz kullanıpta hala duymayanları gördükçe bu cihazların işe yararlığını sorgulamaya devam ediyorum.

Cihaz kullanan arkadaşlar sizce cihaz duymanıza ne ölçüde yardımcı oluyor.Yüzde olarak tahmini bir rakam söyleyebilir misiniz? Cihaz bana yüzde 20-30 fayda sağlıyor gibi.Ya da cihazlı kulakla odyo testi yapılmış ise test sonrası duymanız ne ölçüde arttı?

ortam şartları uygunsa %100 faydalı değilse %0..... algılama bitikse zaten ne takarsan tak yine fayda etmez algılama iyiyse süper 90-70 db ile avukatlık yapan var biliyorum anlıyorlar karsıdakini :D

ısıtme cıhazında ole sorumu olur
ses dersen valla kulak sagır bı yukselten olursa kulak acıyo oyle bı sesler var
ama anlamam kotu dudak okurken uygun sesle yakaladıgım harflerın aralarını doldurarak anlasılıyor konusmalar ben alısıgımda cıhazı takmayınca coook bagırmadıkca anlasılmıyo
ne varkı sesler guzel olacak cıngır cıngır teneke teneke sesı olmıycak
GAZetE OKURKeN CatıR PatıR KULAGI ACITMIYCak
muSLUGU ACINCa su sesı kulagı aCITMIYCAK
BErABeR yurudugunuz ınsanlaRIN ayaKKABILARINDAN CIKAN cıngır cıngıR SESLeR OLMIYCAKdısaRıda bırıleRIYLe konusurken fuuuy FUUUUYT RUZGAr sESı olmıycAK
TABAk canak baRDAK BIRBIRINe DEGINCe bEYNINIZI YemıycEK
ehhh bırazıcıkta seslERI GUZel yakaladınmıydı yEMede yanındA YAt

Basitçe şunu demek istedim:Cihaz size ne ölçüde fayda sağlıyor.Ben kullansam rahatça söyleyebilirdim diye düşünüyorum..Kulaklıkla birlikte duymam yüzde .... arttı gibi.Önceden konuşulanların yüzde 50 sini anlıyordum şimdi yüzde 80 ini anlıyorum gibi.Teşekkürler.

hayırlı olsun daha ne ıstıyosun ıste ama dıkkat et rahatsız oldugun yerlerı duzettırırsın bıda gıdınce ne aldın marka

Henüz bir cihaz satın almadım shukufe:) Cihaz satıcıları bana satış yapmaktan çekiniyorlar bir türlü memnun edemedikleri için olsa gerek.

merhaba login,
bütün iş cihaz satılan yerdeki odyolog'da..ve tabi birde kaliteli cihaz olacak.
işitme testi ölçümleri yani odyogram sonucu çıkan veriler ile cihaz ayarlandığında tam verim alamayabilirsin.uzman ve sabırlı bir odyolog uygun cihazı kulağınıza göre ama sizin rahat edebileceğiniz şekilde ayarladığında, gihazdan alacağınız randıman a yüksek olur.

serdardnb;

odyogram sonuclarına gorecıhaz ayarlandıgında tam verım olmaz dıyosun
du bakem oncesıne cıhazlar o odyogramdakı frekans kadar desıbel yukseltılıyomu
bır cıhaz dıyo sound recovar
ee benım baslarda kayıp daha cok
odyolog beyde dıyokı splıt dıreksıyonel su desıbelı azaltır su desıbelı yukseltır
al burdan yak
bu ısıtme cıhazları sunu yaptık bunu yaptık dıye kelıme ıcat edıp reklam yapıp desıbellerın yolunu sasırtırken
yenı mezun degıl eskıler bu durmadan degısıp duran modellerle napıcak
en ıyısı bız AHIM egıdelım bu cıhazlar ıcın ortak dıl kullansın yapanlar dıye

logın al bendende o kadar dılımı tutmuyom dıye banada cıhaz satmıcaklar belkım
ehhh napalım yurtdısının suyumu bıttı

Cihazı çıkarttığımda kelimeleri anlama eşiği %20 ise cihazla birlikte %80 lere kadar çıkabiliyor.

cihazla beraber eğitim verilmeli. eğitim olmayınca cihazın bir faydası olmaz. araba alırsınız ama direksiyon eğitiminden geçersiniz. bilgisayar alırsınız ama kullanmayı bilmiyorsanız öğrenmeniz gerekir. işitme cihazı da aynı mantık dahilinde değerlendirilir. piyasada binlerce işsiz işitme engelli öğretmeni var. devlet bunları değerlendirse hiç sorun olmayacak.

daaark buna katılmıycam ne egıtımı alcaz
su dugmeye bas az ses bu dugmeye bas cok ses ehhh ıkı cesıt ses yukleyen odyocu buldukta bızmı yapmadık
kalıbımızı sole takcaz bole takcaz eee onuda nınem bıle bılır
bıze konusmamı ogretcek ogretmen
baaak dudak okumayın seslerı dınleyın dıye kulagımızı ceker ogretmen

twilight@ net cevabın için teşekkür ederim.

Serdardnb@ Şu an odyolog bekliyorum.Bakalım 4 yıllık mezun alanında uzman bir kişinin yaptığı ayar nasıl olacak? Gerçi Ankarada bir odyometris saatlerce uğraşmasına rağmen memnun edememişti.Ben yine de iyimser olmaya çalışıyorum.

arkadaşlar,
dün cevaplar yazılmış görmedim,kusura bakmayın..şimdi okudum.
öncelikle şunu söyleyeyim.piyasada cihaz satan çok firma,çok marka,çok çeşit var..bu kalabalık ortam hem iyi hem kötü..iyi tarafı; işitme engelliler için seçenek çok.aradığımızı bulma şansımız artıyor..kötü tarafı; bu cihazları tanıtımını yapıp,bilgisini verip,ayar yapacak uzman sayısı sınırlı..bakınız iki tip uygulayıcı var.biri odyometris,diğeri odyolog.. odyometrisler özel,paralı kurslara katılıp bu işin nasıl yapıldığını öğrenip iş buldukları yerde çalışıyorlar.odyologlar ise bu işin gerçek tıp eğitimini alıp uzman olarak iş yapıyorlar..yani bir nevi şöyle,2 sene üniversite okuyunca teknik personel 4 sene üniversite okuyunca mühendis olmak gibi bir şey..
uzun lafın kısası,gittiğiniz yerde sizinle ilgilenen kişinin uzmanlığı çok önemli..
dark black arkadaş..eğitim demişsin.araba örneği vermişsin.cihazın eğitimi değil kullanma bilgisi olur.şuna dikkat edin,bunu böyle yapın gibi kısa basit şeylerdir..bugün bir araba alsanız,ve birgün arıza yapsa..kaputu açıp düzeltebilirmisiniz?.. hayır..çünkü arabalar bile gelişen teknolojiyle birlikte bizim müdahale edemeyeceğimiz şekilde yapılıyor artık.bi yağına bide suyuna bakabilirsiniz.arıza için servise uzmana gitmeniz gerek..yani size arabayı satarken eğitim verseler ne değişir?yapacak birşey yok değilmi..cihazda böyledir..araba gibi araştıracağız,beğeneceğiz,alacağız,kullanacağız..

serdardnb;

sozun ozu bu cıhaz yapanlar
cıhazın ayarlarını yapacak elemanları egıtenler
bıde cıhazı satanlar
bız ısıtme engellılerın engelınden nema saglıyo su bılgı cagında
cunku ısıtme engellılerın ogretımı genellıkle tam degıl
olsa bıle duymadan ınsanların kurnazlıkla becerdıklerı seylere kanıyolar kolayca
reklamlar bızı olduruyorda bızım engelımıze care dıye devletımızde sorumsuz cıhazları yapan veya dıstruborlugunu alanlarda vazıfe bılıncı yok nemelazımcılıkla acısını bızler az bır kazancla calıstıgımız paraları bogazımızdan keserek ısımıze yarayacagını umarak daha coook kanacagız

login;

logın odyolog buldugun merkezıde yazsana bellımı olur bı cesaret odyo ıslerınden bıktıysamda belkım bende gıderım senın odyologa
odyologlar ısıtme cıhazıyle ugrasıyosa
bıldıgım cocuklarla ugrasıyolarda dahada dogrusu kojklear ımplantla odyolog dedıklerı bız buyuklerle ugrasanını ılk defa duydumda

Yaklaşık 1 haftadır ayarlaması tam yapılmamış bir deneme cihazı kullanıyorum ve alabildiğim verim 0 a yakın. 5 m uzağımda konuşarak yürüyen kişinin ayakkabısının gıcırtısını duyuyorum ama ne konuştuğu hakkında bir fikrim yok ne acı ki... Ofisin öbür tarafında çevrilen sayfanın hışırtısı kulağımda, ama sayfayı çeviren birşey söylese anlaşılmıyor. Alışma konusunun bir payı olacaktır mutlaka, ama 100% verimi de asla elde edemeyeceğim sanırım.

Deneyimlerimizi yazmaya devam edelim lütfen. Bu cihazlardan memnuniyet oranı nedir merak etmekteyim.İşitme cihazı sizin için olmazsa olmaz mıdır yoksa hiç yoktan iyi midir? Cihazıyla memnun mesut yaşayıp giden var mı? Yoksa her gün fırlatıp atmak, üzerine basıp ezmek mi istiyorsunuz?

Artık bende cihaz kullanıyorum.Bana faydası yüzde 10 diyebilirim objektif bir şekilde.

yaklaşık 10 yıldır cihaz kullanıyrum ben.bu süreçte en az 20000 tl para ödedim cihazlara desem abartmış olmam yani:D en son videx aldım 2800 tl ye hiç kullanamadım.2 senedir evde yatıyor cihaz.şuan kullandıgım cihaz simens.çokta menmunum desem yalan olur,ama benim kayıplarıma göre çok şükür diyorum.telefonla ve yüzyüze rahatlıkla konşuyorum,tabi işitme kaybımda yüksek benim.bu durumda çokta menmuniyet aramıyorum açıkcası.cihazımla anlıyorum duyuyorum konuşuyorum bu bile bence çok büyük bir nimet:D.

onun dışında türkiyede cihazlar kaliteli ama onu ayar yapabilecek uzman personel hiç yok gibi nerdeyse.benim aldıgım büyük firmalarda gördügüm çalışan genç bayanlar genelde.bir çogu yeni mezun.aldıgı maaş düşük.okuldan çıkıp geliyor tecrübesi filan hiç bir şeyi yok.dogal olarak ondan bişey beklemekte mantıksız zaten.birde orta yaş yada yaşlı sayılabilecek elemanlarda aynı şekilde size cihazı satıp parasını alana kadar.ondan sonrası ne hizmet var ne ilgi var.malesef ülemizde bu sektör bu şekilde.

ne kadar dikkat ederseniz edin.ne kadar araştırırsanız araştırın illaki bir hataya düşüyorsunuz..

isitme cihazi gozluk gibi diyolarya:pyalan.gozluk yakini gormeyene yakin gozlugi, uzagi gormeyene uzak gozlugu kullanilinca tam saglam goz gibi goruyo.
ama bizim cihazlar ses yukseltiyor sadece:(sesler yukselince bagiriyo iste:(konusmalari inlamak icin bii suru desibel farki var. isitme cihazi ayarlayan odyocularda kendini profesor zannediyo cogu. ver allah seslerle kulagimizin koku aciyoda biseycik anlamiyoz.:(
genede ses duymaya mecbur cok ileri isitme kayiplilari araba altinda kalmaktan koruyor diyelim:(

Her 2 kulakta 45-50 db kaybim var.Tek kulakta Siemens orion 2m kullaniyorum.Simdiye kadar denediklerimin en iyisi buydu.Evet cihaz ile bazi sesleri duyabiliyorum.Ornegin Cihaz ile yan odadan gelen bebek aglama seslerini duyabiliyorum.Onceden ses duysamda ayirtedemiyordum.Ancak konusma seslerinde cihazsiz duruma gore yuzde 10 iyilesme var sadece.Bunu da odyologlar algilamadaki sorunun cihaz ile giderilemeyecegini soyleyerek gecistiriyorlar.O zaman neden cihaz kullaniyoruz?Cinden 20 tl ye getirttigim cihazdan ne farki var bu 2500 tl lik aletin?Neden bu kadar para verdik sadece sesleri yukseltecekse!Yuksek ses ile konusmayi ayirtetmede bir problemim yoksa bu cihazlarla da olmamali.

Cihaz taktıktan sonra mi 10 db ilerleme oldu.?

aynen konuşma sesini bende duyamıyom cihaz olmazsa saatin sesi ezanın sesi hiç glmiyo ama insan sesi hiç glmiyo cihaza

Benim kulak çok ilerlemedi 45di şimdi 55de

18senedir var[/QUOTE]

merhaba, ileri dereceli oluşuma ragmen çok çokk fark var .cihazı kullanmaya başladığım dünden beri herşeyi duyar anlar oldum en önemlisi arkandan sana sesleneni ismini duyar anlar oluyorsun.cihazımı çıkardıktan sonra sessiz bi dünyada yasıyormusum megersem hıç duymuyormusum esas aradaki fark bu..cihazım phonak çok memmunum tavsiye ederim...

xilkbahar

45 db ile 3 bin tl lik cihaz beni tatmin etmezken siz mutlu mesut yaşıyorsunuz.İlk defa sizin gibi ileri dereceli oluşuna ragmen iddialı derecede memnun biri duydum.Ne oranda fayda sagladigini yazmamissiniz ama memnuniyetinizden yuzde 90+ olarak not ediyorum bunu.Bu arada phonak daha önce birkaç değişik modeli denedim.Bir daha yanına uğramadım.

login

Merhaba arkadaşlar. Login 45 dB isitme kaybi ile cihazlardan memnun kalmadigini soylemissin yeni gordum konuyu herzaman bakma firsatim olmuyor merak ettim odyogramini yollayabilirmisin? Cunku gecen hafta basima bir olay geldi hataya iki ayri hastanede test yapildi iki testte birbiri ile ayni cikiyor hastanenin cihazlarini kalibre eden firma ayni firma hastaya cihazi ayarliyorum testine gore hic bir sey anlamiyor. Ama ben test yapiyorum o diger testlere gore 15 ila 20 dB arasi fark cikiyor ve hastaya cihazi ayarladigimda cok faydasini gordugunu soyluyor. Bu hasta camide imam yani surekli topluluk icinde ve 1 haftadir sikintisi yok. 45 dB ile sen cihazdan verim alamiyorsan eger ya cihazi ayarlayan a yada testinde bir sikinti oldugunu dusunuyorum odyogramini paylasirsan sevinirim

Merhaba Samet bey elimde degisik yerlerde yapilmis 7-8 adet odyagram testi var.Hemen hemen hepsi de ayni kucuk farkliliklar var.Ben odyogramda bir yanlislik oldugunu dusunmuyorum.Odyometristlrrin yaptigi ayarlarda da sorun oldugunu dusunmuyorum.Zira onlarca odyometristin farkli cihazlarla yaptigi ayarlarla da hosnutluk saglayamadim.Sorun kesinlikle cihazlarin kendisinde.Cihazlar sadece ve sadece ses yukseltiyor.Cinden 25 tl ye aldigim cihazlarda bunlarin aynisini yapiyor.İstediginiz eski bir odyo testim burada.

http://www.engelliler.biz/forum/isi...gore-hangi-marka-isitme-cihazi-almaliyim.html

Ankaradaymışsiniz sanirim normalde bu siteye uzun zamandir uyeyim ve sadece sorulara cevap verdim hic bir zaman amacim cihaz satmak olmadı bunun en yakin şahidi de shukufe zaten :). Ama sizi merak ettim odyometristim ve kendi yerim var isterseniz ugrayin bir cayimi icin. Bunuda cihaz alın diye demiyorum sadece değerlendirme amaçli

İlginiz icin teşekkürler.Ankara'da değilim ama ara sıra gelirim.Yerinizi söylerseniz yazın uğrayabilirim.

yanki isitme cihazlari samet beyin yeri:)ayrica kulak kalibinda tek gecerim samet beyin kulak kalibinda.

login,
Daha önce de size söylemişim:
İşitme testinin yanı sıra, timpanogram, akustik refleks, OAE ve konuşma testlerinin tümünü bir arada gösteren "komple odyolojik tetkik"lerinizin olması gerekiyor. Henüz yaptırmadıysanız Hacettepe Üniversitesi Odyoloji Kliniğine gitmenizi öneririm.

Üst Alt