Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı size yüzde kaç fayda sağlıyor?

Hangi testlerin gerekli olduğuna KBB hekimi ve/veya işitme uzmanı karar verir.
login'in işitme testini ve şikayetlerini bildiğim için ona ben önerdim.

Merhabalar arkadaşlar ben sirnakta görev yaparken patlama sonucu sağ kulak 40 db sol kulak 46 db işitme kaybı oldu. burada işitme cihazı alamadım haftaya Ankaraya gideceğim doktor kanal içi kulaklık yazdı. hangi marka almalıyım tecrübeli arkadaşlar neyi tavsiye ediyorlar

Mehmet Akşit

Evet Mehmet bey demistiniz ama Hacettepe ismini vermemistiniz.Buraya gidip test yaptırmaktan bir zararim olmaz yalnız 7-8 degısik yer-ilde yaptirdigim testlerden farkli ne bulacak bende Hacettepe burada süpheliyim.Timpanogran,akustik refleks, OAE nedir bilmiyorum.Bildigim bende degisik bir durum yok.Siradan 45 50 db lik kayip işte testlerde çiktigi gibi.Cogu zaman isitme kaybi oldugunu bile farketmiyor ilk defa muhatap olduklarim.

login,
45-50 dB'lik kaybın, konuşmayı anlamayı sizin şikayet ettiğiniz kadar etkilememesi lazım. "Teorik olarak", işitme cihazından en fazla faydalanacak grup içindesiniz. Eğer şikayetleriniz giderilemiyorsa, işitme kaybına neden olan hastalığın doğru saptanması gerekebilir. OAE ve Akustik refleks testleri ilk adımda en fazla yardımcı olan testlerdir. Örneğin "işitsel nöropati" denilen bir hastalık varsa bu testler tanı koymada oldukça güvenilirdir.
Geçmiş olsun.

bulunduğun ortama göre yüzde yüz de fayda sağlayabilir yüzde sıfır da. Sessiz bir ortamdaysan karşındakini net anlayabilirsin ama bir topluluk içindeysen net anlaman neredeyse imkansız. Bir kaç kelimeyi anlayabilirsin o kadar. Ben kendi adıma söyleyeyim en fazla yüzde 40 fayda sağlıyorum.

bende yükseltiyor ama bir faydası yok çünkü benim sorunum net duyamamak. Cihazla duyuyorum ama duyduğumu anlayamıyorum. Eskiden cihaz yok iken söylenen sözleri alakasız şekilde anlar trajikomik durumlar oluşurdu şimdi cihazla da aynı gibi :D Gerçi biraz daha dikkatli oluyorum mesela anlamadıysam "anlamadım tekrar söyler misin" diyorum.

Fulya83

Telden de oluyor.Hizliresim.com a yukleyip forumlar yazan yeri buraya yapistir.

Fulya88,
50 dB civarında işitme kaybın var. Konuşmayı anlama oranın %60'tan fazla.
Bu koşullarda işitme cihazından fayda görmeni ve memnun olmanı beklerdim.
Kullandığın işitme cihazın marka ve modelini de yazar mısın?

[FONT=Georgia, serif]Fulya88,
Cuma günü GataSes'e gelirsen (Mithatpaşa caddesinde Çağdaş marketin üstünde) cihazını kontrol ederim. Ama ayar yapamam. Geleceğin saati bildirsen iyi olur.
[/FONT]

aman ne guzel mehmet bey isitme cihazida ayarlarsa demistim:(ama yapmazmis gataseste oticonda satiyor demistim

Merhaba fulya hanim benimde sol da 58 sag da 47 db isitmem iki ay once sola cihaz aldim cok memnunum ayari cok onemli benim ayari yapan kiz biraz kullan ona gore tekrar ayar yapalim dedi 1ay kullandim etrafin sesi cok yuksek geliyordu su sesi paketlerin sesleri trafik o kadar gurultuluyduki etrafin sesini kistirdim konusma ve kalin erkek seslerini yukselttirdim su an cok iyi ilk aldigim gun kiz bana hemen disarda kullanma biraz evde alis dedi ben meraktan orda taktim aman Allahim dunya ne gurultulu yermis dedim her taraftan muthis yuksek sesler geliyor sanirim biz sessizlige alistigimiz icin ilk etapta cok yuksek geliyor bize sesler yavas yavas alisiyoruz siz ne kadar zamandir cihaz takiyorsunuz. Bu arada bana biryerden tanidik geldiniz resmi buyutup baktim sanirim sultan ve gulizar hanimin sayfasindan ☺

Tek cihazın işitmeme sağladığı katkı yüzde 10-15 arasında.Çift cihaz olsa belki yüzde 30 ya da daha fazla olabilir.Cihazların sizin isitmenize katkı oranı nedir? Tek ve çift cihaz kullanan arkadaşlar belirtirse daha faydalı olur.

Üst Alt