Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazımı nerede satabilirim?

nuri3558

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Siemens orion 2 kulakiçi işitme cihazı almıştım 10 ay oldu sanırım 1 ay bile kullanmadım ve 7-8 aydırda kullanmıyorum ben cihazı 3500 TL yakın para vermiştim şimdi kullanmadığımdan satmak istiyorum..
Nerelere satabilirim? Aldığım yere götürsem geri alırlar mı? başka cihazcıya götürsem alır mı? Nerede satabilirim ben bu cihazı?

Nuri cim. Sahibinden com dan vs satabilirsin. Yada makinecim.com dan.

Ayrton Senna

Sahibinden.com gibi sitelerde vakit kaybederim sanki o yüzden direk elimde olarak satmak istiyorum fazla vakit kaybı olsun istemem açıkcası..

nuri3558
Ankara'ya yolun düşerse, cihazlarını satmadan önce, işitmeni ve cihazlarını kontrol etmek isterdim.
Böyle bir ihtimal var mı?

Fulya83 alismak kullanmaktan dha zor bnde 5 aydr kullanmıyorum gürültülü ve önemli yerlerde hastane Postane gbi yerlere gtceksem kullanyom toplasan 10 15 kere kullanmisimdr aldgmdan beri .. küçüklugunden aliskinsan zorlanmaz insan buyudugunde olmuyor zor oluyor kullanmasi .. duymakta sıkıntı pek yoksa ara ara kullanmak dha iyi cnki uzun bi süre cihaz kullanıp snra cikardnmi bu sefer sendeliyo insan eski duydugu sesler i az dyyo yüksek sese alistgi için uzun lafin kısası zor alismak ..

Son düzenleme:
Doğru söylüyorsun alışmak kullanmaktan beter alıştığın zaman cihazi geri çıkardığın zaman eskisi Kadar duyamıyor yani Temelli sağır olma riski var.
%50 lerde idare et🙂

nuri3558

Letgo indir telefonuna Orada ilan ver bulunduğun yerden bir alan çıkar elden kolay gelsin

Ne tesadüf ben de de sirion var ben de kullanmıyorum.
acı gerçek aynen katılıyorum size..

login işitme engeli doğuştan olup umursamayip engelini sonradan ogrenen bizler vede kabullenemeyenler cihazi sonradan alanlar alismakta böyle zorluk çekiyoruz işte arti alışmaya niyetimiz yok gbi ..

acı gerçek

Cihazı taktığın zaman duyarsın anlarsın ama ses garip gelir sana alışma denilen sey bu durumda söz konusu olur ama cihazı taktıgın zaman önemli bir değişiklik yok ki neye alışacaksın? Cihaz zamanla evrim mi gecirecek..:) Zaten ben bir ay denedim..Yüzde 10 fark vardı.Bunun icin değmez dedim.Çünkü götürdüğü getirdiğinden fazla..Çınlama uğultu kaybın artması riski vb..

acı gerçek

olurmu oyle sey, insan cennetten kacarmi:)isitme cihazinizin ayari size uymayinca oyle diyorsunuz zahir.duymamak kolaymi.

ise yarayan bi ayar olursa bakin gorun o cohazi kulaginizdan cikariyomusunuz.

duymamak sirasinda insani oyle bir canindan bezdiriyorki:(cihaz takmak neki dunyayi devirirdim duymak icin diyosunuz:(ama cok ileri isitme kaybinda konusmayi anlamak degide seslerin neye benzedigini anlayinca cihazla ona bile mutlu oluyosunuz.

shukufe

Ayar dediğin şey odyocunun grafikteki 500 1000 2000 4000 degerlerini yazılıma yüklemesinden ibaret.Çok basit ve denenerek bile bulunabilir.Faso fiso yani..

shukufe sizin işitme derece %kaç?
Kaç yıldır Cihaz kullanıyorsunuz?
Cihazı takmadan önce dereceniz % kaçtı?

nuri3558 En iyisi letgo dan satmak olur..Büyük şehirdeysen uygun da istersen kısa zamanda satarsın.

shukufe

Ben cihazdan memnun değilim demedim ki :) cok güzel ayarları cokda memnunum .. cennetten niye kacim .. odyocu abi de bi yildr ilgilenyo sağolsun .. cihazi cikardigimda olusan ağrı ve cinlama cok oluyo ..kulagim daha kötü olacak dye korkuyorum bn ..

bn cihazsizda cihaz varmış kadar güzel duyuyorum sadece bazı harfler in oluşturduğu kelimeler i anlamıyorum cihazsiz f s h (vs) gbi ama cihaz almasaydim da olurmuş o kadar kötü değil .. bnm skntm cok güzel bi uyku uyyosundur uyanasin gelmez uyku baldan tatlidir dersin ya bnmkisi o misal takasim gelmiyor nyeyse takınca cihazları mutlu dglm heran duser sasar dye aklim onda kalio kayiverir falan gbi .. tabi bunlar bahane gbi gelebilir cihazin anlamaya duymaya katkısı cok ama psikolojik olarak alışamadım tuhaf gelio kulaklarmn ustunde bi agrlik vrms gbi hissediyorum cikarnca ağrıyor cinlyo falan hiç takasim gelmio ..

@Fulya83 sen ne zamandır kullanyosun kac yıldır .. Cihazsiz dha iyyim kndi fikrimce ...

@shukufe gerçekten alismak zor .. söyle dusun yeni bi telefon aldin ona hemen alisamazsin bi kaç sene bile kullanmis olsan yeri gelir bazı özellikleri az kullandgn için blkide isin dusmedigi icin bilemez htrlayamazsn alismak zaman alir istemeyerek bi telefon almis ol diyelim begenmedigin model yada mecburen aldin onada alismak istemezsin yeni bi tel al farklı model aklin çorba olur gder buda aslinda biraz öyle ..
Ne kadar yazarsam bn buraya anlatamam :)

@Fulya83 Nurettin in anlattigindan anladigima göre zamaninda dger forumlarda knustuklarimdan cikardigim onunda dogustan ve 2015-2016 yilinda almıştı yanlış htrlamyosam yani dogdugundan beri yada 7-8 senelik degil kullandigi bi iki senedir oda kendisinde dedigi gibi 10 15 kere anca kullanmistr cunki oda kabullenemedigini alisamadigini söylüyor du..

smdi senin mevzuya gelim tek de ols ciftde olsa 10 yillik cihazi tanimis zor veya kolay alismissin kullanabilmissin bnmde doğuştan olduğunu kasim-aralık 2016 da ogrendim cihazi ocak -subat 2017 de aldim bi sene olmadı bile dha yani alismak istemiyorum da .arada zor durumda kalacagimi hissettigimde kullanyorum faydasini olacağını düşündüğüm miy miy konusanlarin yanina gidecegim zaman oda yetyo ... ilerde hangimizn neyi beklediğini Allah bilir . Hakkımızda hayırlısı olsun diyelim..

Nurettin kusurumuza bakmasin artik işgal ettgmz için ..

@Mehmet Akşit
Hocam aslında 17-18 ekim gibi ankaraya gelesim var tesadüf oldu bu dediğiniz ama cihazı kullanmak istemiyorum kulakiçi aldım sırf kimseler görmesin diye ama olmadı orta dereceli kaybım olduğu için zaten doktorlar önermiyordu işitme cihazı hele ki küçücük sadece ses artıran bir cihaz hiç işime yaramadı benim seslerle sıkıntım yok benim anlamamakta sıkıntım var kulakiçi cihazlar sadece ses artıyor güya en iyisiydi bilmem kaç kanalı var ama ses artırmaktan başka hiç bir işe yaramadı insanları yine anlamıyordum son testlerime göre sol 60 db sağ 61 db çıktı yani anlayacağınız ya kulakarkası alıcam bunu kabullenicem yada hayatım boyunca böyle bi duyup bi duymadan yaşıcam..

@Fulya83
Ben cihaz kullanmak istiyorum ama bunu değil bana hiç bir faydası yok anca ses artırıyor şuan cihaz yok kulağımda dışarıdan geçen araba seslerini duyuyorum kurumda karşı odaya girilen sesi duyuyorum tepemde lambadan gelen cızırtı sesinin duyuyorum, ben zaten bunları duyuyorum benim duymak istediklerim insan sesi insanları anlamadıktan sonra çöp o cihaz, cihazla insanları anlamadım daha çok bağırdılar daha çok ses oldu ve ben yine anlamadım sorun anlamamakta duymakta değil..

Fulya83

Cihazı sürekli ayarladı cihazcı her seferinde sıkıntı olduğunu söyleyip durdu anlamadığımı sürekli söyledim bilgisayarada bağladı testte yaptı o cihaz bana olmuyor herşeyi denedik çünkü insanları hala anlamıyorum..

Fulya83

Belkide gerçekle yüzleşmektendir.. daha utanmaktır.. yada çok alıngan kardeşimiz..

Su bi gerçek çoğumuz en iyi cihazlara sahibiz aslında sadece mağduruz ödediğimiz cihazların verdiğimiz paraların mağdurlarınız. Zor imkanlar ile cihaz alıyoruz bizlere konfor katsın die maalesef odyometris yüzünden aldığımız cihazları tam veriminde kullanamıyoruz.. cihazı satmayı düşünen kardeşimiz gibi nefret etmeye başlıyoruz. Bilsek ki Ankara'da İstanbul'da Antalya'da bu ısı ask ile yapmakta bi odyometris var üşenmeden hep beraber gidelim sadece benim gittiğim çok iyi demek ile yakınıyoruz
Saygılar.....

@login ne oldum değil, ne olacağım diyeceksin. Bir de bakmışsın doktorlar sana %100 ekleme yapmış. O zaman dalga geçecek yüzün olur mu ki? Kimse engelli olmak istemedi.

@Fulya83 gayet sağlıklı birisi. Burada gayet iyi bir arkadaştır. Kimseyi kendin gibi göremezsin. Fulya'ya karşı küçükseyici konuşman, senin ne olduğunu zaten gösteriyor. Yalnız Fulya'nın 10'da 1'i kadar anlayışlı olamayacağın kesin. Senin bu sözün, engellilere hakaret ve küçümseyiciliktir.

Burada çok zeki kişiler var. Aslında anlayacağın dilden konuşup sana a. mlı, gereksiz biri desem (diyorum da) tam yerinde olur. Tecrübenin yetmeyeceği kişilere karşı saygılı ol.

Arkadaşlar bu Fulya83 ile benim aramda olan bir konuşma.Kendisine gerekli açıklamayı yaptım.Sağolsun kendisi de anlayışla karşıladı.Dahası sizi ilgilendirmez.Az ötede oynayın.

Geçmiş olsun.

İnce seslerin kötü belli ki, zaten bir insan ince sesleri kayıp ettiği zaman insanları anlaması mümkün olmuyor, veya çok çok zor oluyor.
sanırım sensorial kaybınız var, aynı durumları yaşadık aynı yollardan geçtik, utanma, sıkılma, kimse bilmesi, görmesin vs....

Koklear implant oldum, yeniden doğmuş gibiyim, önceden insanların yüzüne bakarak zar zor anladığım cümleleri, şimdi hiç bakmadan, zorlanma olmadan çok rahat anlıyorum.

İleride size de implant ameliyatı yolu gözüküyor çok büyük ihtimalle, şuan yok olmam, ben böyle iyiyim, gürültüyü patırtıyı duyuyorum vs diyeceksin ama, ileride psikolojik olarak çöküntüye düşüp, sosyal hayatın sıfıra indiği zaman, implanta sarılacaksın :)

Şuan için sana tek seçenek güçlü, 48 kanallı, çift mikrofon, iki kulağınada takacağın kulak arkası cihaz gerekli!
ReSound markasına bak bir, şunuda unutma, kulak için cihazları ömrün boyunca unut, onlar sesi yükseltip orta kulağa verir, iç kulağın hasarlı ise bir işe yaramaz.
işitme görevini iç kulak sağlıyor.

asadas05 tek kulak implant mı sendeki? Sendekinin aynısının görünümünü İnterrnette varsa paylaşır mısın?

Üst Alt