Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazımın hortumu ayrıldı. Hortumu yapıştırıcıyla yapıştıran var mı?

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
258
isitme cihazimin hortumu gene ayrildi. daha bir ay oldu yaptirdigim
sinir bozucu bisi. bi de su an icin isitme merkezlerine gidip bunu yaptirmak bana zor gelicek
ne yaparim ne yaparim?
uhuyla yapistiran va rmi aranizda arkadaslar?
kaliba bi zarar verir mi ki

aranizda bu kalipla hortumu kendi yapistiranlar varsa lutfen yazssin

Yok yapmaaa bak yapmayın diye uyarmışlarrrrrrr

sirine zannedersem siz uzun muddettie kulllaniyorsunuz isitme cihazinizi gozunu seveyim merkeze gitmeden kendin yapabildigin bisi varsa yaz nolurrr
evet kulak arkasi beyazgeceler cok agir tek kulak oldugundanmecburum kulak arkasi cihaz kulanmaya

bende pekk anlamam benimm cihaz arkasıı değil kanal içi acaba kanal içi kullansan daha ii değilmiii

evet canım çokkkkk uzun sene...:D

Bende japon damlatıyodum üşengeçlikten idare ediyodu güzelcee....
Ama kalıbı yıpratıyor beyaz beyaz...
Hatta kulaklığıma japon yapıştırcam diye ellerimi yaktım japonla :d
öle zarar vermedi ama....artıkkk boru değiştiriyorummmm japonla maponla uğraşamam
yani iş görüyor azıcık o çevresine yapıştırdın mı....
Maksat hava almasın ay çok pislik bişi yaaaa gıcık ediyo adamı dimi???
Bu arada kulak kalıbını ben 25 ytlye yaptırdım kadıköy boğanın çaprazındaki işitme merkezinden...bilginize....
Boruları 3 ytl saten....
Starkeyden kampanya fiyatı 5 ytl'ye alıştım :d
bunlarıda dile getirim normalde 10 ytl

vallla kaip yaptirmasinin parasina bisi demicemde panikle berbat oluyom kalip alinirken paranoyakca azda olsa isiten tek kuagima bi zarar gelir dusuncesile
kalip yeniyken bu kadar cabuk ayrilmiyo dimi sirinecigim
ses yapmasa gene kullanicam ama cizirtidan duymuyorumki kalip ayrilinca
japon yapistirici kalibin seklini bozuyomu sirinecigim sen ondan haber ver

İşitme merkezi sahibi ve odyometrisim lütfen kalıplarınıza veya cihazlarınıza kendiniz mudahalede bulunmayın. Cihazın temziliği ve bakımında bazı ufak şeyleri yapsanızda kalıp hortumu veya cihazdaki arızalarda direkt mudahale etmeyin. Bu şekilde çok hastamız oluyor ve 2 dk da düzeltilebilecek sorun yanlış uygulama yüzünden bir çok masrafa sebep oluyor. Ayrıca kulak kalıbının hortumları çoğu firmada ücretsiz

şekil bozmuyor ama beyazlıyor :D
Doğal olarak
uzun zamandan beri bende japonlamıyorum
uzmanlarımız kızıyor bak...müdahale etmeyin diye biz çaresiz kaldığımızda mecburi ufak tefek şeyler yapıyoruz işte bilinçsizce
daha yırtılma olmadı çok şükür kalıp yaptırmıştım epeydir onunlayım
sağlam yaptılar çok şükür kadıköyde yaptırdımdı

:)

Kusura bakmayın kızmak değil :) siz zor durumda kalmayın diye.. O japonlar kalıbın sertleşmesine çatlamasna sebep oluyor aynı şekilde hortumuda sertleştirip kırılmasına sebep oluyor :) sonra sizler için sorun başlıyor..

öledir doğrudurda evden çıkadık diyelim kalıp yırtıldı eee evde çareler tükenmiyor anlıcağın rahata alışmışlar böleee mecburi çözümler üretiyor aklınca :D

Özel bır tavsiye o halde :)

Eger illakı hortum degısecekse yada zorunlu ısenız .. evde yada yanınızda bır ıp yada misina bulundurun , ipi yada mısınayı kalıbın uc kısmından gecrıp ıc taraftan cıkarın ve ucunu hortuma baglayın ve cekın hortum uc taraftan ( kulaga gıren yerden ) fazlaca cıkacaktır. O kısma çok az japon surup hortumu dıger taraftan cekerek uc tarafını kalıp ıle sıfır olacak sekılde ayarlayın.. Boylece kalıbının ve hortumunuz sertleşmemıs olacak ve o kıvrım yerınden kırılmayacak :)

çok açklayıcı oldu murat bey (bey diyim hadi) :D
Ben bunu yapsam sanırım cihaza veda ederim
büyüm çok akıllıca senin bu yedekleme mantığın çok harika

:) valla aslında cok kolay :) yapabılırsem bır resım eklerım bos zamanımda daha da acıklayıcı olur.

cok ama cok tesekkurler murat beysagolun varolun
bi soru daha rica etsem
japon yapistirici degil daha uygun yapistirici olurmuu kalibimiz szarar gormesin cunkum kalip yaptirma benim icin en korkulucak nefretlik durum;gittigi dayandigi kadar olsun istiyorum
siz bu bilgiyi bizlere hediye ettiniz cok makbule gecti resimi de yukleyinki isitme zorlugu cekenler faydalansin
unutmayin isitme zorlugu cekenler bi tek ankara istanbulda yasamiyor
ucra koylerde kasabalarda yasayanlar icin ne makbule gecer
ben hastaligim sebebinden isitme merkezine gidememistim kalibim ayrildiginda
ayrilmis kalipla fiii fiii otup sinir katsayimi yukseltti zaten bisi duymuyorum cihazimi takmadigimda

ahahha kat sayı güzeldi şukufe...:D
BİŞİ DİCEM YA SİZİ NEDEN BU KADAR GERİYO KALIP VALLA ÇOK EĞLENCELİ BİŞİ :D
NASIL ŞIRINGAYLA HAMURU SIKIYOLAR KULAĞA :D

yaaa ne guzel sirinem kalip fobin yok
ben obur kulagimi koklear implanta feda etmis duymanin nasil bir nimet duymamanin nasil insani caresizlik derecesine getirdigini cok iyi bilenlerdenim
azicik duyan kulagimin icine soguk,islak, igrenc, bide bide baskasi tarafindannnnnn
benki doktora buson aldirmaya giderken gunlerce dusunur gerilir uzulurum
ya kulaga o igrenc mayiyi kaciripta isitmemize bi zarar gelirse

yahu sende doktora gidiyosun cellata değil...
naptığını bilir doktor...korkma...
evet benim bi kulağımda cihaz var cihazı çıkardığımda duymuyo değilim tıkanıklık hissi gibi rahatsızlık var...doktorum bana zorla kaldığında kullanmamı dile getirdi defalarca :D
AMA BEN BUNU ASLA YAPAMAM RAHAT VARKEN KENDİMİ DUYMAYA ZORLAYAMAM :D
bu konuda seni anlayabilirim :D ;)

shukufe,
yapıştırıcılar etkili olanlar bunnlarr ama ben cihaza hiçç denmedimmm...... ,502 ve 702 çok etkili bir yapıştırıcıı bi özelliiğii varr su gibii ama çok ettkilii paramağına bir damla değersee rahatsız olcakk sınn parmağın kuruyucaakk:(

beyazgeceler
yapistiriciyi bulduk ta maksat gozumuzun nuru kulak kalibimiza zarar vermemek maksat
o senin dedigin parmagi yakiyosa kalibi mafeder
hadi yokmu kaliba zarar vermeyen en guzel yapistiran
simdiden en derin sevgilerimi tesekkurlerimi sunuyorum

:) Resimli anlatım tamam... aşağıya linkini ekledim. Ama kalıp aldırmak dusundugunuz kadar korkutucu degıl 5 dk suren ufacık bır işlem. sadece kulağında amelıyat olanlarda sıkıntı cıkarabılır onuda bılınclı bır kısı alırsa sıkıntı cıkmaz.

Unutmayın cıhazınızdan en maksımum verımı almak ıstıyorsanız kalıbınız da ıyı olmalı, son olarak kalıp kulagınızda tıkanıklık hıssı yapıyorsa ventılasyon dedıgımız işlem ile kalıbınıza bır hava delıgı acmak mumkun bu sayade hem duyabılır hemde kulagınız hava aldıgı ıcın rahat edersınız..

Kalip Hortumu Takma

once kendi adima sonra site adina ve okuyan isitme sorunu yasiyan kardeslerim adina cok cok tesekkur ederim murat bey
siz odyometristlerde olmasaniz napicaz
koklear implanttan sonra bicok ameliyatlar gecirerek doktor gorunce kusasim geliyo
yanlislikmi benim sansimmi o kadar aci cektimde ustelik bide azda olsa dyan kulagim gitti
bendeki doktor ve kalip aldirma fobisini anlarmisiniz

Peki Murat bey hazır sizi yakalamışken,
Bu nem alma tabletleri yararlımıdır. Hangisi tavsiye edersiniz.
Benim işitme cihazım kulak arkası tiplerdendir.

Senı anlıyorum shukufe basından olmaması gereken bır olay gecmıs, ama yınede ınan bana kalıp ısı korkulacak bır sey degıl. Faydam oldu ıse ne mutlu bana umarım işinize yarar verdiğim anlatım.

Bulnes bu arada nem tabletleri için bır marka veremem ama bazı bunyeler kışın bıle olsa fazla terler yada yaz aylarındakı zorakı terlemeler cıhazlarınıza fazlası ıle zarar verır. bu sekılde ıcındekı oksıtlenmeden dolayı kullanılamaz hale gelen bır cok cıhaz oluyor. Hangı marka olursa olsun nem alıcı tabletler faydalıdır. Kanal ıcı cıhaz kullananların daha cok kullanması gerekır , kulak arkası cıhaz kullananlar ıse ozellıkle kalıplarını nem alıcı kutularda yada tabletlerle bakıma almalıdır.

İlginiz için teşekkürler Murat bey,
Peki bir sorum daha var. Nemini almak adına tablet mi yoksa nem alıcı cihaz-kutumu önerirsiniz?
Eğer elektrikli cihaz önerirseniz bunun için belli bir marka önerirmisiniz veya şöyle söyleyeyim ekonomik cihaz öneriniz varmıdır?
Saygılarımla
Bülent Özçelik

bulnes ben yanıt vereyim.
koklear implant kullanıyorum biliyorsun.nem'e karşı hassas ayrıca.
benim kullandığım nem alıcı kutu var elektrikle çalışıyor.içine bir tane nem alıcı koyuyyorsun ve gece çalıştırman yeterli.sabaha kadar nem kalmıyor asla.
fiyat olarak biraz yüksek.180 tl civarında bu cihaz.nem tableti ise 3 lü satılıyor ve paketi 70 tl civarında.her tablet 2 ay ömürlü.

resimler şu linkte.yazılar ingilizcedir.tercüme yapabilecekler varsa buraya aktarabilirler.
bu cihazları türkiyede iki firma satıyor.
duysel işitme merkezi ve cochlear firması.

Dry & Store Hearing Aid Conditioning System - Dry & Store Products

romulus bir cıhaz tavsıyesınde bulunmus ama herkes ıcın hesaplı olurmu bılmem, tabletlerde bana gore yeterlıdır duzenlı kullanıldıgı zaman, elektırıklı olanların daha basıt olanlarıda mevcut sanırım 70 tl cıvarımda dıger tablet ve set halınde olanlarda yıne o fıyat aralıgında..

Temizlik burada ornek var ama marka olarak farketmez ter ve nem sorunu olanlar herhangı bırını kullanabılır.

Evet ya 180 Tl biraz tuzlu geldi bana da. Daha ekonomik olanı yok mu?
Sonuçta benim kulak arkası tek cihaz. Daha tutarlı ve hesaplı bir cihaz bulsam düşünmedem alacağım.

bulnes;

Aynen bana da lazım biraz hesaplı olacak ama

Üst Alt