Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazınıza ayar yaptırırken dikkat etmeniz gereken hususlar

Konular
19
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba . Ben Odyometrist Fatih Arıöz bu konumda sizlere işitme cihazı ayarı yaptırırken nasıl bir yol izlemelisiniz bundan bahsetmeye çalışacağım...

İşitme cihazına ayar yaptıran hastalarımız bu konuya hakimdir ayar yaptıracağım diye girersiniz merkeze sessiz adaptasyon odasına alınır gerekli testler yapılıp yeni ayarlarınız üzere kontroller sağlanır.
Yalnız dikkat edilmesi gereken konu şu ki sessiz bir oda içinde çevre gürültüsünden arka plan gürültüsünden uzakta ayar yaptırdığınız zaman pek verim alamazsınız.

Benim hastalarımda uyguladığım metot bluetooth cihaz bağlantı aksesuarımı ve laptopumu alıp hastayı işitme merkezinin dışına çıkartıp çevre gürültüleri trafik gürültüsü korna sesleri vb. sesler varken işitme cihazının ayarını yapmak çünki sessiz bir odada yapılan ayar çevre gürültüsüne çıkınca pek hoş tepkiler vermiyor ne düzeyde sağlıklı zaten tartışmaya açık bir konu...

Ayrıca ayar yaptırırken yalnızca karşınızda konuşan kişinin sesini değil mutlaka kendi sesinizi de kontrol ediniz konuşmanızın yankılanması sesinizi metalik gibi duyduğunuzu düşünüyorsanız kendi sesiniz içinde ayar yaptırın.

Benim sizlere tavsiyem ayar yaptıracağınız odyometriste şikayetinizin arttığı ortamlardan bahsedip öyle bir ortam yaratıldıktan sonra işitme cihazınızın ayarını yaptırtmanız
Ayrıca cihaz ayarıyla ilgili sorularınızı bu konuda sorabilirsiniz.
Teşekkürler,Saygılar

siz cok zahmetli ayar yapiyormussunuz:) ama usenmediginiz, rahatinizdan fedakarlik etmeniz musteri icin takdir edilesi bir tutum.

o kadar cihaz denedim. bi samet bey ayari yaptiktan sonra zaten caddedeydi merkezi kapinin onunde araba seslerini, gurultuleride bi dinle bakalim demis beraber kapi onune cikip benimle konusmustu. vay bee bu odyometrist isi saglam tutuyo diye begenmistim :)

diger yerlerde hicbiri disari gurultusunu dinletmediler. parayi verip ciktiktan sonra gitsen zaten ati alan uskudari geciyor, ugrasan olmuyor:(

bide siz ve mehmet bey bi anlatmistiniz;cihaz alacaginiz zaman cihazin dogru calistigini kontrol eden alet diye.

benim aldigim yerde yokmus o aletten. acaba bu test kutusuna cihaz koymayi baska yerde yaptirsam yaparlarmi. ucreti hakkinda bir fikriniz varsa yazarsaniz sevinirim Fatih bey.

Ayar konusunu iyi yazmışınız tek bilgisauarın auarı yetmiyo kendi sesimide yptırıyorum

Bana hala kalabalık ortamda insan konuşmasını anlıcağım şekilde iyi ayar ypn olmadı

Sınıf gibi ortamda arkamdakini anlamıyorum yandakinide tabi

Ankarada dicleseben hanım var ona gitcem bakım

Kulağımın iltihabı geçmedi tıkalı hala boğazda aynı

hocam bu baska bır yerde yaptırmak ne kadar fiyata mal oluyor

Ayar yapmasını bilen odyoya rastlamadığım için işitme cihazı kullanmıyorum.Kendi ayarını kendin yap cihazı satılmadıkça da işitme cihazı kullanmayı düşünmüyorum.

login
isitme kaybiniz hafif olmali:D kim hasret o kadar isitme merkezine gidip kulak elletmeye. az kaybim olsa cihazin onca getirisine bakmaz, cihaza verecegim paraya dunyayi gezerdim.
mahzuru yoksa kaybiniz ne kadar:confused:

login
çok dogru,ayar yapabilen odyolg bulmak nerdeyse imkansız gibi bir şey,markalar o kadar özellik koyacagına acilen odyolog yetiştirmesi lazım

hakan06
bildigime gore odyometritler universitede klasik egitim aliyor, cihaz ayarini mezun olduktan sonra kendilerini gelistirmek icin kendi odedikleri ucretle karsiliyorlarmis.
gerci hersey egitim degil. o meslekte tecrube, ustalik gerekiyormus.

Ben en sonki odyodan memnun kldım ufak ayarıda düzeltmişti

Testteki kırmızı çizgileri

Cihazıda ondan alırım ilerde

Serviside kendisi

100tl den sonra bşka odyoya gtmiştim bilgisayardan programlayamadıydı düzeltti adam ince ayar çekti

Servis olnca anlıyolar

Yoksa istanbula gdyodu cihazlar😊😬

Pluvia

merhaba ben yemek yerken cıhazlarımı masaya koydum bıttıkten sonrada takmayı unuttum annem masayı toplarken cihazlarıda cope atmıs yanlısıkla cıhazı aldım pirinc beklettım ama pek fayda saglamadı gıbı seslerım kalınlıstı onerebıolecegınız bir şey varmı

chauche çok kurcalamayın bide saç kurutma tut uzaktan ama piriçte olur beklet sabaha kdr çlşmazsa servise gösterin oraya buraya bırakma cihazı

Pluvia

merhaba 1-2 odyolog'a sormustum onlarda pırınc onerdı ve yaptımda zaten cıhaz calısıyıordu fakat sesler kalın cıkıyordu nedenini bılmıyorum neyse bugun gıttım adam cıhazda bır sey yok dedı ufak bır fırca ile mıkrofonu temızledı sadece sesim yinede kalın adam yinede ayar yaptı ama istedigim gibi olmadı malesef yahu 3 aydır neredeyse 7-8 defa gıtmısımdır ayar yaptırmaya ama adam bir türlü ayarı tutturamadı ne yapacagım bıllmıyorm

chauche sesinmi kalın gelyo kendine

Onu ayarlıyo pcde

Cihazın ne marka

Pluvia

evet ssesım kalın gelıyordu kazadan sonra gıttım işitme merkezıne ince ayar yaptı kalın sesıde bir tık ındırdım dedi ama dışarı cıktıgım 2-3 metre ılerıde konusanları anlamıyorm oticon siya 2 modelinini kullanıyorm

ama orada tam anlasılmıyorkı ayarlar iyimi kotumu dıye adam kendi odasında ayar yaptıktan sonra ses nasıl gelıyor dıyor bende iyi gelıyorum dıyor ama asıl olay dışarıdan kaynaklanıyor dışarıdakı sesler nasıl 2-3 metre ılerden gelen sesler nasıl bunlar onemlı cıhazı aldıgımdan berı 7-8 defa gitmişimdir ama yok adam bir türlü anlamıyor ben derdimi anlatamıyorum ya adam becerıksız

chauche siz cıhazınızdan bozulmadan once memnunmuydunuz acaba ben de otıcon dusunuyorum da

merhaba butun cıhazlar hemen hemen aynidir diye düşünüyorum en önemli şey cihazin ayarlarıdır bununda en iyi odyemtrist bilir o yuzden alacagınız cihaz degıl bulacagınız odyemetrist olsun

Ordada senin ses aynı gelir

Soruyo sana ses nasıl geliyo

Benimde kalın geliyo ilk takınca sölüyom

Bide cihazında havalandırma varmı

Filtrenin yanında

O yoksa sesin kalın gelir kendine boğuk

Onu odyoya götür servise açık ventilasyon yapsın

Havalandırma deliği

cıhazımda havalandırma destegı var zaten kalıp kullanmıyorum odyocunun dedıgıne gore kulak zarım cok dar oldugu ıcın uygun deglmış kalıp onun ıcnde acık kuppe verdi onu kullanıyorum

Başkasında deneuin ayar işini

Mekanikmi geliyo sesin

Kendine

Hoporlörden konuşur gibi

kendi sesim hafif mekanik gelıyor ve mağazada markette felan duyduklarımı anlamıyorum

chauche

Ayar lazım

Orda beğenmediğin sesleri söleki yapsın sölemezsen bilmez

Merhaba.
chauche
İşitme kaybınız 250Hz ve 500Hz de kaç desibel olarak bulunmuş en son ölçümde ve en son ölçüm ne zamana ait? Yardımcı olabilmek adına sormak istedim.

cihaz kullanmadan kalin seslerle duymaya alismissin. u size garip gelmis. cihaz ince sesleri yukseltince buelmis. size garip garip gelmis.
isitmbiniz agz olduna cihazsizda duyabildiginizden alismak istemiyorsunuz cihaza.

GRAHAM BELL

Yok cihazı gzl ayarlanmamış

Banada öle yapıyolardı düzeltene kadar uğraştı

Pcden ypyo ayarı var

Pluvia
evet banada pcden yapıyorlar acaba tavsiye edebılecegıniz odyemetrist varmı ıstanbul ufak bır ayar şart oldu ben aldıgım yere gıtmek ıstemıyorum 7-8 defa gıttım soğudum artık oradan

Üst Alt