Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazınıza ayar yaptırırken dikkat etmeniz gereken hususlar

insan konusmalarinda en cok kalin seslerdedir odyoloji bilimi. kalin sesleri cok kisarsaniz konusmalar anlasilmaz bence.
isitme cihazi taktik diye herbi seyi duyabilseydik dunyada sagir kalmazdi. eh kotunun iyisi ise yariyor onca paralar doktugumuz cihazlar.

Öle kalın değil mekanik ses

Mikrofonik ses

Doğal olmuyan ses yani
GRAHAM BELL♥️

Eski cihazım öleydi başta taktığımda

Şimdiki widex takar tkmaz doğal ses gldi

Gene widex alırım ilerde bakalım

@GRAHAMBELL
Odyoloji konusunda eğitim almamış kimseler insanları yanlış yönlendiriyor bunu bari siz yapmayın! Konuşma sesleri daha çok ince frekanslara tekabül eder. Ayrıca her şeyin hakkını vererek doğru biçimde takılmış ayarlanmış bir işitme cihazı kişinin hayat kalitesini artırır mutlaka.
chauche
Odyometri ölçümünüzü paylaştığınız için teşekkürler sorunu anladım ve çözüm konusunda yardımcı olmak isterim.

Ody

arkadas hep kalin seslerden sikayet ediyor, alismis kalinsesle duymaya.
muz egrisinde sesli harfler kalin seslerdedir.
sesli harflerkonusmanin yuksekligi imajini yaratir.
sessiz harfler bu yukseklige anlam katar.
birbirini tamamlar yane.
insan konusma sesleri en cok 500 2000 frekansindadir.

Fatih Bey merhabalar.Forumlardaki yazılarınızı okudum.Uzun uzun anlatmışsınız.Çok şey öğrendim.Teşekkür ediyorum.

Ben phonak M70 cihaz deniyorum.2 ayrı işitme merkezine gittim.Birinci denediğim yerde kulağıma çok fazla hışırtı geldi.Rahatsız olduğumu söyleyince birkaç kez frekansını düşürdü.Yine de rahatsız olunca 'Daha fazla düşürürsen cihaz takmanızın anlamı olmaz.İnce sesleri duymanız gerekir.' dedi.İkinci denediğim yerde ise çok fazla hışırtı gelmedi.

Acaba ilk gittiğim yerde ayarını yapamamış olabilirler mi? Yoksa ikinci yerde çok fazla kısıp cihazı satmaya mı çalıştılar? Bunu anlamanın bir yoluvar mı?

turkuaz//x bazı cihazlar abuksabuk ses veriyo

Kimide ayardan anlamaz

Gelen ses sana mekanik gelmicek ona dikkat et

Çok eskiden bicihaz taktıydım kendi sesim robot gibi

Ayarlıyo onu pcden

aynı cihaz ikisi de.
biri çok mekanik ve cızırtılı idi.
diğeri daha iyi oldu.
acaba olması gerekenden çok mu kıstı diye düşünmeden edemedim doğrusu.
Çok teşekkür ederim.
Siz Ankara dasınız sanırım.
Odyometrist öneriniz var mı?
ilk defa alıyorum.

ilk defe

acaip, size denemelik cihazmi verordiler ankarada. ayni cihaz diyorsunuz.
yanki isitmede samet bey phonak satiyor galiba sidilerde
samet bey tecrubeli odyometristtir
ayrica kulak kalibinda ustadir. tavsiye ederim...

İşitme cihazı takıp % 100 memnun olan yok galiba..Sesleri duymada bir sorunum yok ama konuşmaları anlamakta zorlanıyorum. Sessiz sakin ortamlarda bire-bir konuşmalarda sorun yok ama gürültülü ortamlarda zorlanıyoruz malesef. Türkçe dublajlı filmlerde belki diyalogların yarısını anlamıyorum tv sesini de fazla açmak istemiyorum bu yüzden filmleri altyazılı izlemeyi tercih ediyorum hep. Müzik dinlerken de Türkçe parçalarda kimi sözleri anlamıyorum. müzikte bir sorun yok tüm sesleri duyuyorum ya da ben öyle sanıyorum ;)
Keşke hayatta da konuşmaları altyazıya çeviren gözlük gibi birşey olsa diyorum hep :eek:

İşitme cihazı kullanmadım hiç bakalım ne zamana kadar idare edeceğiz.

tesekkür ederim.samet bey i değerlendireceğim.cihazı alıp başka yerde ayar yaptırırsak garanti bakımından sorun olur mu?

Pluvia

Kimden bahsediyorsunuz pluvia? Özellikle iyi kalıp yapan birine ihtiyacım var

çamlıca

pluvia kulak ici cihaz kullaniyor:eek:o kalip yaptirmiyorki.
yanki isitme cihazlarinda samet beyin yaptigi kaliplardan sonra hicbir yerde memnun olmadim kaliptan
mesrutiyet caddesinde biyerdeydi. netten ararsaniz cikar.

Benim bahsettiğim ayar ettiydi hem servis hem odyocu kalıbı bilmem bir arkadaşada dedim ordan aldı cihazını

Her odyoda servis yok alacağınız vakit serviste olursa iyi olur yoksa bekliyon cihazsız

Ne isterse veriyon garanti bitince

Pluvia

Yer nerede tam olarak pluvia? Phonak cihaz için daha iyi bir ayar yeri arıyorum eğer bahsettiğin yerde de phonak varsa. Ben de Ankaradayım.

7 sene kullandığm Naida değiştirdim. Oğluma aldığımız daha yeni bir phonak ı Allaha şükür oğlumun işitme abr si temiz çıkınca ben kullanıyorum şimdi. Ayarı tam düzgün olmadı. Phonak sky v 70 sp jr almıştık.

Ben de artık bundan sonra phonak almayı çok düşünmüyorum. Diğer markalara da bakacağım vakti gelince

insallah bu kadar yuksek cikisli cihazi testi saglam cikan bebecige takmadin hic.
taktiysan kulaginin icine ettin.

GRAHAM BELL
İşitmesi iyi Allaha şükür. Cihazı çok takmadık. Çıkardıktan çok daha sonra test yapıldı oğluma.

selis isitmenin yaninda gatases phonakla ilgilenir. mehmet bey baya ovuyordu meltem hanim diye ama ben bilmem

çamlıca

Bilmiyom telden sorun çok vardı marka

Bide maxtonevarkocatepenin orda phonac var orda

Üst Alt