Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazlarını kullanan arkadaşlar bilgi ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

toshiban

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
acil tercübe yardımlarınıza acizaneyim,şimdiye kadar cihaz kullanmadım, ben MİNİFON işitme ofisine gittim,benim kaybıma göre kulak içi AUDİ SERVİCE HYPE_70 model dijital cihazı önerdiler fiyat ise 1500 tl ,benim durum rapora göre şöyle,hava ile78- kemik ile 60 ,tanımlama ise biloteral işitme kaybı , tercübeli arkadaşlar sizlerin deneyimleriniz ve tercübelerinize dayanarak cihaz alacagım ,firmalardan maxton beltone ve idis odyometrisleri kulak arkası diyor,simens ve minifon kulak içi diyor ,demene için sadece minifon veriyor 3 hafta süre ile parasını ödeyip ,verim alamazsanız ya degişim yada iade diyor,

firmalardan maxton beltone ve idis odyometrisleri kulak arkası diyor,simens minifon kulak içi diyor ,simesn cihazı 2250 tl miş,minifon un cihazı 1500 tl miş nasıl iş anlamadım,demene için sadece minifon veriyor 3 hafta süre ile parasını ödeyip ,verim alamazsanız ya degişim yada iade diyor, yeni bir işe girecegim ve parasınıda düşünmüyorum açıkcası , girecegim iş önemli yani,sizlerden bilgi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim saglıcakla kalalım.

bügün duyses ile görüştüm ,sabotek hakkında kısaca bilgi aldım,fiyatlar pahalı ama özelliklerden sanırım,6 kanal 1440 $-8 kanal 2200 $--12 kanal 2622 $-- 16 kanal 2900 $ bu cihazda diger cihazlarda olmayan tek özellik HD özellikmiş artık gerisini sizler benden daha iyi bildigizden dolayı iyimi kötümü siz bilirsiniz.

78 db isitme kaybina cok guzel cihazlar var
oyle her ortamda kim ne dedi dinlemeyiniz gidin iyi markalardan deneyin elbet isinize yarayanini bulabilirsiniz
netten oturdugun yerden olmuyo bizler az yolunmadik az ise yaramaz cihazlara para vermedik
gittigin yerde dik dur satici bunu al diyince hemen atlama bak bakalim birkac yere en begendigini cikarirsin
kimse odyometristin hasi bilem senin sagirliginin ne mene oldugunu bilemez kendin bilicen

tabii sagirsan
yoksa formun her yerini tutturmusun hypemidir nedir bedava dutturu bi markayi reklamla iste anla

burdaki sagirlarsda cok ihtiyaci yok yalan yanlis markalarin reklamini sagirlik kisvesi altinda pazarlayanlara

shukufe;

SEVGİLİ SHUFUKE kardeşim,yazdıklarını ben yanliş anladım ise kusuruma bakma ,reklam yapanlar ise bizim gibi insanların söz konusu hayatı ile oynuyorlar demektir,ama senin dedigin gibi kim ne derse desin degilmi, önce cihazı dene araştır sonra hangisi uygun onu al,cihaz satıcıları kimisi çok yardımcı oluyor kimisi halinden tavrından belli ediyor ,satıcılardan hepsi al 1 ay veya 3 hafta kullan dene ona göre al diyen yok yani,size şunu öneriyoruz felan filan hemen orada takıyorsun ne halt oldugu anlaşılmıyor ,yalnız söyle bir durum var cihaz kullanıcılarından tercübe ve deneyim edinenlerden her zaman fikir almak daha dogrudur degilmi,

selam gökçe kardeş,yardımın için teşşekür ederim ,kafan hangi konularda karıştı bilmiyorum,kaybım ise sensorinorial mı degilmi bilmiyorum nasıl anlaşılır bu 11 yaşımdan beri böyle ama ilk durum ile şimdiki durum arasında fark varmış ,yazdıklarımın yardımını olacak ise yine bekliyorum a e o

Kulak arkası cihaz al bence. 78 db kayıp için kulak içi cihazlar zayıf kalabilir. Kullansan bile sınırda kalır cihaz. Hele ki fazla paran yoksa ve kaybın ilerlerse zor durumda kalırsın. Deneyerek al bir de , her cihaz herkeste aynı faydayı sağlamıyor. Phonak , oticon, widex ve siemens gibi markalar iyidir .

mavimsiyesil;

selam mavimsiyesil,yardımınlarınız için teşekkür ederim,dediklerine katılıyorum ama denemedende belli olmuyor gerçekten şöyleki cihazı alacagın yerde takıp kısa bi deneme yapıyorlar beni duyuyormusunuz gibilerden soruyorlar ,ama dogal ortam olmaliki anlıyormuyuz anlamıyormuyuz belli olur, cihazlara gelince işe girecegim acil cihaz almam lazım şaşırdım ne yapacagımı açkcası

Bence yanınıza yakın olduğunuz birini da alın cihaz denemesinde yanınızda olsun sizinle konuşsun . Onunla biraz konuşunca anlarsınız cihazın faydasını. Tanıdık bir insanın sesiyle daha kolay olur bence .

toshiban,
hava yolu ile 78 dB kayıp var demişsiniz... bu orta derecede bir kayıptır ve kulak arkası BTE cihaz kullanmanızı gerektirir...

78 dB tek kulakta mı, yoksa iki kulakta da aynı kayıp mı var, yazdıklarınızdan bu anlaşılmıyor...?
bilateral (çift taraflı) işitme kayıpları genelde progresiftir ama siz 11 yaşınızdan bu yana "biraz" farkettiğini yazmışsınız.. şu anda yaşınız kaç?

selam anti oksidan,avni bey,benim iki kulakta hemen hemen aynı yani 76-78db işitme problemime gelince 11 yasında iken okulda arka sıralarda oturunca farkettim duyup anlamadıgımı yani işitme sorunun başladıgını,yaşa gelince 44 yaşindayim kısaca durumum bu işitme cihazı almalıyım artık,almadıgımz dönemlerde idare ediyorduk artık iş sorumlulugu ortaya çıkınca cihaz kullanma ihtiyacımız ön plana çıktı o yüzden sizlerden yardım istedim

toshiban, yaşıtız sizinle.. :) ama ben 20 yaşımdan bu yana işitme cihazı kullanıyorum... ve şu anda işitme kaybı çok çok ileri seviyede... sizin 11 yaşından bu yana az ilerleme olması pek progresif olmadığını gösteriyor... ama yine de kanal içi (CIC) önermem, çünkü kaybınız orta derecede bir kayıp... oticon'un ya da phonak'ın kulak arkası (BTE) modellerini kullanabilirsiniz...

oticon'un agil modeli sizin işitme kaybınızı karşılar diye düşünüyorum... 100 dB kayıplara kadar kullanılabiliyor... deneyip kullanırsınız, kendiniz karar verirsiniz.... İDİS 30 gün (4 hafta) iade garantisi veriyor... mail ile iletişime geçebilirsiniz... bilgi@idis.com.tr

28la15y.jpg

selam anti oksidan ,öncelikle kandiliniz mübarek olsun,avni bey umarım iyisinizdir,ben cihaz almaya gidecegim ama yanımda bu konuda uzman kullanıcı birisi olsa idi çok makbule geçerdi,şu an öyle bir durumdayım,bende istanbuldayım pendik de ,cihaz için kadıköyde bir çok firma oldugundan oraya gidecegim,eger vaktin varsa çok memmun olurdum yanımda olmandan,telefon ile iletişim kurabiliyorsan yada konuşacak yakının vasıtası ile çagrı atmak istersen yardımcı olmak açısından tel numaramı özelden verebilrim.saygılar

Sevgili Toshiban,
İlk kez cihaz alma kararı kritik bir konudur. Burada 3 faktör önemli: Cihazın modeli, Markası ve Fiyatı. Modelden kastım kulak/kanal içi mi, kulak arkası mı olacağı. Eğer görüntüsü sizi rahatsız etmeyecekse kesinlikle kulak arkası cihazdan şaşmayın. Çünkü bu tip cihazlar hem daha sağlam olurlar hem de teknik özellik olarak kanal içi cihazlardan çok daha fazla özelliğe ve esnekliğe sahiptirler. Marka hususu da önemli. Piyasa da onlarca farklı marka cihaz yer alıyor. Ancak her üründe olduğu gibi işitme cihazları alanında da kaliteli markalar var, vasat markalar var. Pek çok kişinin kalitesini kabul ettiği dünya markalarından şaşmamanızı öneririm (Oticon, Phonak, Widex, Resound, Bernafon gibi...) Üçüncü husus ise fiyat. Fiyatlar da cihazların marka ve modeline göre değişiklik göstermekte. Genellikle çok kanallı, çok programlı cihazlar daha pahalı oluyor. Geçen gün burada başka bir konu başlığı altında da söylenildiği gibi 6'dan fazla kanalın yararlılığı kanıtlanmış değil. Bence bu nedenle 10-16 kanallı ve fiyatı 3-5000 lira arası cihazları almanıza gerek yok. Yaklaşık 1500-2000 liraya gayet kaliteli bir cihaz alabilirsiniz. Yapmanız gereken yukarda belirttiğim markaların bayilerini tek tek ziyaret edin. Çok pahalı bir cihaz istemediğinizi orta sınıf bir model istediğinizi belirtin. Onlar size bu kategorideki farklı modelleri gösterecek ve orada denemenizi sağlayacaklardır. Düşünmek için izin isteyin. Sonunda en az 3-4 farklı markayı denedikten sonra ses kalitesi en hoşunuza giden cihazı alın (tabii pazarlık yapmayı da unutmayın. Özellikle peşin ödeme durumunda en az %10-15 indirim yaptırabilirsiniz). Onu dahi en az 1-2 hafta deneme konuşuyla alın. Bu süre zarfında memnun kalmazsanız, değiştirmelerini veya paranızı iade etmelerini isteyin.

Unutmuşum, çok önemli bir husus cihazın mutlaka çift mikrofonlu ve "adaptive directionality" özelliğinin olması. Böylelikle, özellikle gürültülü ortamlarda konuşmaları anlama oranınız bir hayli artar.

arkadaşım bende sebotek kullanıyorum ve çok memnunum yanlış bildiğin bişey var ben hd-16 kullanıyorum 111 kanallı ve sadece bu cihazda varmış bu kadar kanal özelliği. diğerleride isimleri ile ayrılmıyordur kanal sayıları diye tahmin ediyorum.

s a,öncelikle mevlidi kandiliniz mübarek olsun,senin kaybın kaç idi bilmiyorum,ama cihazı denerken yanımda olmanı isterdim kadıköy de hepsi var biliyorsun,bügün widex indeo19 denedim kulak arkası ses iyi gibi,ama ayar olayı yani program ve ses kısma olayını kendin yapıyorsun fiyatı ise 3500 tl miş kumanda 300 tl ,yanıtını bekliyorum selamlar şimdiden

arkadaşım sana tek bişey söyliyebilirim arabamın camı açıkken bu cihaza kadar hiç bir markayla keyifli bir müzik dinlemedim... şuan bu aletle arabanın içersinde hem yanımdakini anlayabiliyorum hemde müziğimi dainliyorum bu arada benim kaybım 68 db civarında... sebotek'i kesinlikle denemeni öneriyorum...

Merhaba Toshiban,
bu konuya uzunca bir süredir girmediğimden mesajınızı yanıtlayamamışım kusura bakmayın...
daha önce yazdığım gibi, benim şu andaki işitme kaybım çok çok ileri derecede...
yani iletişime geçmiyorum, telefonla konuşamıyorum...
o yüzden sizinle birlikte gelmemin bir faydası olmaz diye düşünüyorum... :)

oticon'dan 2 hafta kadar önce bir sms aldım...
yeni ve çok daha güçlü bir modelin üretildiğini yazmışlar...

oticon chili.... yakında onu denemeye gideceğim... :)

sevgili antioksidan
rica etsem o chiliyi denediginizde gozlemlerinizi en ufak ayrintisina kadar yazarmisiniz sabirsizlikla beklicem takipciniz olucam sizin gozlemlerinize verdiginiz bilgilere cok ihtiyacim var ki bide guzel bir sekilde bizleri bilgilendireceginizi biliyorum
benim tek kulakta terketmek uzere bu kayipla vallahi isitme cihazi bile deneyecek cesaretim kalmadi moral olarak kendimi iyi hissetmeye =duymasamda goruyorum=modunda iste devam ediyorum hele siz bi deneyin belki iyi bisiyse bi cesaret bende deniycem bu chiliyi

sevgili shukufe, gidip denediğimde sizi bilgilendireceğimden emin olabilirsiniz.. sevgiler...

Basit bir ofis ortamında denemek zorunda kaldım ben de chiliyi. Dış ortamda deneme imkanı vermediler. Ses kalitesine bakınca Beltone Reach modeli bana çok daha iyi geldi. Henüz işitme cihazı almamış olsam da hala araştırıyorum, diyebilirim. Antioksidan 5 aydır dönüş yapmadığına göre son durumu belirtebilirse çok iyi olur.

Basit bir ofis ortamında denemek zorunda kaldım ben de chiliyi. Dış ortamda deneme imkanı vermediler. Ses kalitesine bakınca Beltone Reach modeli bana çok daha iyi geldi. Henüz işitme cihazı almamış olsam da hala araştırıyorum, diyebilirim. Antioksidan 5 aydır dönüş yapmadığına göre son durumu belirtebilirse çok iyi olur.

Öncelikle hayırlı olsun.

- Ne kadar ödediniz,
- Yankı yapıyor mu, feedback özelliği (ıslık sesini engelleme) varmı,
- Tinnitus breaker (kulak çınlamasını önleme) özelliği var mı,
- Ses kalitesinden memnun musunuz,
- Gürültülü ortamlardaki başarısı nasıl,

detaylı cevap verirseniz çok ama çok memnun olurum.

selam toshiban, anti oksidanın dediği gibi bende size oticon agil öneri yorum. benim kaybım 80 db. oticon agil mini rite kullanıyorum. ve memnunum. sende deneyerek al. denemeden hiç bir cihazı alma sakın. çünkü bir insanda verim sağlayan bir işitme cihazı bir başka insanda verim sağlayamaya bilir.

arkadaşalr bugün oticon chili 5 programlıyı denedim.. sesler oldukça yüksek ama yankı dediğiniz nasıl oluyor? ben ilk defa kulak arkası kullanacağım.. chili 5 programlı iyi mi sizce?

resound marka cihazın fiyatları hakkında bilgisi olan..kgökçem otıcon sumo eşdeğerindemi peki yani kayıp oranlarında yüksek verimlimi?

resound marka cihazın fiyatları hakkında bilgisi olan..kgökçem otıcon sumo eşdeğerindemi peki yani kayıp oranlarında yüksek verimlimi?

resound canta 780 d ben kullaniyorum 5 yil once 2850 liraya almistim
bunun ses ayarini yukselttirmek icin gaese basvurdugumda odyocu hanim bu canta sana yetersiz spark vereyim 1700 liraya demisti
ayarladi sanki konusmalari anlama acisindanbenim ciaz gibi verimli degildi bununla beraber denedigim cihazlar arasinda sesini en begendigimdi
sesi hosuma gitmese bile alcam cihazdan istedigim konusmalari biraz daha iyi anlamak
baska bir saticiya bunu soyledigimde senin cihaz cift mikrofon bu spark tek mikrofon gibi bisiler soyledi
oticon sumo dan biraz daha yuksek bunun cikisi ferdevs

hımmm kgökçem yani mincik minicik die sırf görüntü içinde oticon cihazdan vazgeçecek değilim..
ama chiliyi denemek istiyorum..benimde 5 yılım doldu zamanı gelio yeni bir cihaz almak istiyorum bakalım nasip..

shukufecim merhaba :) resound çift mikrofonlu denemek istiyorumda hani insan alıştığı sesler arar daima..üfff vaktimde yok ki önümüzdeki günler ne göstercek bakalım..

gokcecim chili 7 bi suru avantaji varmis 5 e gore odyocu olmadigimdan bise bilmiyozda iste :) kendi dilimizle odyoculuk diimmi:p
sen bu chiliyi benim icin koklear implantini takmadan bitek chili ile konusmalari anlamayi denermisin bak altindan bisi ararsan uzulurum sonrada deneyimini yazarsan cok ama cok makbulume gececek
benim durumumu az cok biliyosun halimden anlarsin valla isitme merkezine gidipte denemek icin cesaretim kalmadi
soyle birazicik konusmalari anlar gibi olursan olcu alcam kendime

resound 5 yildir kullaniyorum bakim yaptirma sansim hic olmadi zatende baska cihazim olmadigindan cihazsiz nefes bile almadigimdan zatende bakima yollayamam ama sesler az geliyo iste
su ameliyatlardan para artirabilirsem o senin pahali chiliyi dusunuyorum simdilerde

kgökçem ben cihazımdan memnunum..sorun yaratmıyor..seslerde azalma olmadığı için yani odyomda kayıp görülmediğinden cihazım yeterli..ama yılım dolduğu için yedek almak istiyorum..
iki terciğide iyice denemem gerek
chili ve resound hayırlısı..

tuhhh yaa demekki isitme cihazida anlamaya fayda etmedigokcecim biz gibi agir isitme kaybinda:( denedigim butun cihazlarda oyle anlamiyorum iste firdevsin kullandigi sumodanda hicbirsey anlamamistim iste en iyi konusmalari anladigim bu kendi cihazim ondada sesleri biraz actirmayi beceremedim:(
senso icinde cok tesekkur ederim
simdi aralik geldi levent bey mr cektir gel belki bu sefer nuksetmeyecek kolestotam deyince bende bir umut bu ameliyati olmazsam iste o zaman alabilirmiyim diye dusunuyorum
eger almayi beceremessem sen burdasin cok zorda kalirsam isterim asenden ama cok cok tesekkur ederim sna

gökçecim aynı yankıyı denediğimde ben de aldım chilide o nedenle hala emin değilim alup almamak konusunda.. ben 5 senedir lisound kullanıyorum tek kulağım ile duyuyorum bu cihaz ile ama artık iyice düşük geliyor sesler.. aldığım zaman orta kayıplar içindi artık çok ileri kayıptayım hali ile düşük geliyor ama ses netliği açısından senelerdir öyle memnunum ki.. chilide ses oldukça yüksek geldi o açıdan çok güzel ama yankılı geldi ses.. ne yapmalıyım sizce arkadaşalr?

hepimiz kanaliçi olsun isterdik maalesef bi süre sonra karşılamıyor

Üst Alt