Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazlarının pil bedelleri SGK tarafından karşılanacak

tinitus

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
SUT'un önceki halinde, işitme cihazı kalıp ve pil bedellerinin ödenmeyeceğini öngören maddede yapılan değişiklikle, işitme cihazı başına yıllık maksimum 50 adet pil,
işitme cihazı kalıpları için 3 yaşına kadar olan çocuklarda yılda en fazla 4 kez,
4-18 yaş arası çocuklarda yılda en fazla 2 kez,
erişkinlerde ise yılda en fazla bir kez olmak üzere bedelleri kurumlar tarafından karşılanacak.

Ben karşılanmıyro diye biliyordum
peki ben şimdi 6 yıl önce aldım cihaz yeni cihaz alacağım şu anda araştırıyorum
peki pil ve kalıp yeniletmek için nereye başvurmamız gerekiyor yani doktora gidip reçete yazdırarak almak gibi bir şey mi oldu
nasıl alınacağınızda açabilirmiyiz.

Haber yeni daha iki günlük.Yeni çıkan kanunun içerisinde bir madde madde.Birkaçgün içerisinde uygulaması netleşir.Firma görevlisi arkadaşlar ayrıntısını bu başlık altından netleştirirler.

Resmi gazete linktedir.
03/06/2010 Tarihli Resmi Gazete - Rega - T.C. Resmi Gazete Arşivi

MADDE 27-SUT’un 7.3.7. numaralı maddesinde aşağıda belirtilen düzenlemeler yapılmıştır.
[...]
b) (9) numaralı fıkrası aşağıda belirtilen şekilde yeniden düzenlenmiştir.
“İşitme cihazı başına yıllık maksimum 50(elli) adet pil, işitme cihazı kalıpları için 3 yaşına kadar olan çocuklarda yılda en fazla 4 kez, 4-18 yaş arası çocuklarda yılda en fazla 2 kez, erişkinlerde ise yılda en fazla bir kez olmak üzere Kurumca bedelleri karşılanır.”​

ben 7 ay önce işitme cihazı aldım sgk ya evrakları verdik ama hala devletin karşılayacağı miktar hesabima yatmadı neden olabilir acaba birkaç kez sordum ödeme hiçkimseye yapılmıyomuş şu anda yapılınca alırsınız diyolar gerçekten son 7 aydır kimse almadımı

peki alan arkadaşlar nasıl alıyorsunuz biraz açıklarmısını neler yapmamız laızm nerelere gitmemiz lazım ... madamlar mösyöler?

Evet arkadaşlar nasıl bir yol izleyeceğiz..
İlaç raporu gibi bir rapor çıkartıp istediğimiz yerden alabilecek miyiz işitme cihazı pilini yoksa parasını biz ödeyip sgk dan mı alacağız parasını...
Yoksa dr gidip pil için reçetemi yazdırmamız gerekecek..

haaa gayret konuyu açan arkadaş nirdesin??? yoksa senden alırım pil parasını hehehe

vaayyy gozunu acan devletten nelelerde alabiliyomus
bi isitme cihazina on para almak icin anamdan emdigim burnumdan geldi sagir sagir az dolanmadim hastanelerde
bu isi yapabilicek babayigit ya sagir degildir yada dayisi vardir

Shukufe sen lazmısın çerkezmi ow? :) cidden haa

50 adet pil benim kuzenin sadece 1-1.5 aylık kullanımıymış.kuzenin her duyduğu ses ücretse,benim protezi karşılamıyorsa bu sgk kime neye bizde bu kadar pirimler kesiyor:(

firmanın tavsiye ettiği implant pilinin BİR YILLIK BEDELİ SADECE 600 LİRA. sgk'nın ödediği 180 lira.

ayyüzlü;
Her ay asgari ücret 700 lira almasını biliyor ama.

arkadaşlar cihaz paralarını geriye en az 9 ay ençok 14 ayda ancak alırsınız benden söylemesi ben çok ugraştım şimdi bana kızacaksınız fakat dost acı söyler tabi parayıda kuş olarak alacaksınız

İşitme cihazı için pil parası nasıl alınıyor bilen var mı? alan var mı?
BİMER'den gelen cevapta pil paralarının ödendiği yazıyor ama ben İŞİTME CİHAZI İÇİN pil parası ödendiğini bilmiyordum.

Eksik de olsa almak için ne uapmak lazım? Doktora mı gideceğiz ssk ya mı?

elinizdeki belgelerle ve örnek kararlarla dava açacaksınız.

Şenol Eker, pil parasını almak için sağlık kurulu raporu alacak sonra aradan 5 gün geçmeden gidip pilleri satıcıdan alıp faturayı kestir. Sgk ya götür..ama pronet in dediği gibi tamamını değil çok azını alırsın.(o kadar zahmete değer mi bilmiyorum) Pronet daha sonra dava açabilirsin demek istiyor..

Arkadaşlar Bir Gelişme Ortaya Konulduğunda Lütfen Bilginin Dayanağını Ve Nasıl Uygulanacağınıda Bildirirseniz,Ortada Boş Boş Laf Söz Yazılmamış Olur.

ya ne ugraşıyorsunuz ben 10ad dini 1 tl ye alıyom 3 ay gidiyor degermi harcadıgınız yol parasına yapmayın ya

falim, 10 adedini 1 TL ye nereden alıyorsun söylede bizde alalım. Ben sarı renk 10'luk pil kullanıyorum. İçinde 6 tane olan 1 blister paketi yani 6 tanesi 7,5 TL den alıyorum...

umoztur senin aldığın markalara göre değişiyor,5-7,5 tl arası,falim rumuzlu arkadaşın kullandığı pil daha farklı büyük bir pil,züccaciyelerde bile bulunabilen bir pil.bizimkiler ise heryerde bulunabilen türden değil....

Koklear ımplant cihaz kullananların pilleri daha pahallı. Firma 6 tanesini 11 tl.ye veriyordu.(şu an ne kadar olduysa)SGK ise tanesine 45 kuruş ödüyor değer mi uğraşmaya bilmiyorum..

falim;

İşitme cihazı pilini nerden alıyorsunuz 10 adedini 1 liraya?
Aldığınız şey çin malı oyuncakların pillerinden olmasın?

sanırım arkadas alkaline pillerden kullanıyor. bzim cihazlara uygun olanı zinc air piller. alkaline piller cihazı bozalbilir dikkat et falim kardes. bu arada sadece 675 numaralı piller e uygun alkaline piller var diye biliyorum..

falım bızım kullandıgımız ısıtme cıhazından kullanmıyorkı o gozluk tıpı kullanıyor onun pıllerı baska

evet arkadaşlar 677 serisinin aynısından gözlük tipi cihaz kullanıyorum kalitelide kullansam fark etmiyor onun için 3.5 yıldır 10ad 1 tl olan pilden kullanıyorum zaten pil aldıgım yerde tüp işitme zihazlarının pilleri mevcut fiyatı uygun sadece ömrü kaliteliye nazaran biraz az gidiyor mesela kaliteli pil 20gün gidiyorsa buda 12 gün felan gidiyor fark burda

10 numaralı pil için 8 tl veriyorum.şimdi ben bu parayı nerden temin edebilirim.kurum karşılıyo diyosunuz da kuruma sağlık raporumla gidip mi alıcam parayı.

Üst Alt