Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazlarının pil bedelleri SGK tarafından karşılanacak

arkadaş uğraşma alacam diye bu devlet verece oldun mu 40takla attırır alaca oldunmu hemen tepene biner boş ver al benim gibi ucuz pillerden devam

ben gittigidiyordan alıyorum 5.90 Royavac marka kargo 5 tl

sony 6 ad 5 tl ye aldım birde 10ad 1 tl ye aldım ikisinide kullanıyorum bakalım kaliteli denilen pil kaç gün gidecek eger 20günden fazla giderse kullanmaya devam edecem yok gitmez se 10ad di 1 tl oalna geri dönecem

675 serisi soniy

Arkadaşlar konu değiştimi ben mi anlamadım?

bir arkadaşım vardı kendisi ücretsiz yararlanıyordu; şimdi sordum; cevap;
"Daha önce böyle birsey vardı. 2006'dan bu yana o yönetmenliği kaldırdılar artık yok öyle bir şey.
Cebinden ödüyorsun. Yapacak bir şey yok"

diyor.. yani artık yararlanılmıyormuş :( böyle bir uygulama çoktan kalkmış doğrumu?

bilgilerinize..

tebliğde var
ben raporumu aldığım hastaneye sordum kimse bilmiyor bimerebaşvurucam nasıl alınır diye veya sgkda tanıdığı olan yokmu bunu sorsun

bildiğim ödeniyor

Arkadaşlar sgk ödeme yapıyor AMA pil başına 45 KURUŞ yapıyor. Üstünü siz tamamlıyorsunuz. İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği defalarca yazdı çizdi bu ödeme miktarı az diye. Değişen bir şey yok...

soru hala muallakta:)

bu pil parasını almak için ne yapmak gerekiyor

selamlar, ben de işitme cihazı kullanıyorum. az önce forumda işitme cihazı pillerinin 50 adede kadar, kulaklık kalıplarının(sanıyorum kulaklıkta kullandığımız kulağın içine yerleşen silikondan bahsediliyor) bir kez devlet tarafından karşılanır der ilgili kanun maddesi hükmünce.

bunları devletin karşılaması için ne gibi işlemler yapmam gerekiyor.
Bu arada ben işitme cihazımı 3 sene kadar önce aldım. bunun bir sakıncası varmı yukarıdaki koşulları sağlamak açısından.
teşekkür ederim

Üst Alt