Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli olan memur olarak çalışma deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Hanımböceği

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
merak ediyorum nasılmış zor mu geliyor kolay mı toplum nasıl herkes aynı mı yoksa farklı mı merak ettiğim şey engelli memur olmak kendime kafam çok karıştıyor ya da endişeliyorum .

NOT: işitme engelli olduğum için cümleleri biraz tuhaf ama sen anlamış gibi yapın şimdiden teşekkürler

ekpss memur olmak için işitme engelli olan sınava girdin mi? atandın mı? Merak ettiğim şey memur nasıl bir iş yapılır? zor mu kolay mı toplum herkes benim gibi mi farklı mı öğrenmek istiyorum toplum herkes işitme engelli olan varsa nerede varsa oraya atanmak istiyorum.

Son düzenleme:
Bende aynı ilk önce vezne bölümünde çalıştım bana uygun değil dedim dikkate alındı şuan maillere bakıyorum tam bana göre çok memnunum heryerin iş şartları farklıdır.

İşitme kaybı olduğum için anlatıyorum. Banka memurum 13 yıl oldu. Gişede çalıştım çoğunlukla deneyimimi anlatıyorum. Gişede veznede çalışmakta çok zorlandım işlemler esnasında müşteri ile iletişim anlamakta zorluk çekiyorum yani şöyle anlatabilirim para sayma makinası çalışıyor veznede çalışan personel var ise onların makina seside çıkıyor müşteri kalabalık ortam sesi ve müşteri istediği işlemler esnasında çok kaybım oluyor işitemiyorum bu sebeple işlemlerde çok hata oldu nihayetinde 3 yıl önce bir müdür geldi ona anlattım gişede çalışamıyorum diye en sonunda ticari operasyon açtı gerçekten çözüm bulan bir müdür geldi. üst kata geçtim rahat oldu yani işitme konusunda gayet sağlıklı çalışabildim. Tabi 3 yıl geçti müdür değişti. Bu yıl yeni kanun çıktı ve günüm doldu 5100 gün oldu sigortalılık sürem ise 17 yıl geçti raporum %52 emeklilik dilekçesi verdim red geldi tekrar itiraz ettim bekliyorum. Tabi bu arada tekrar gişeye aldı yeni müdür beni işitme kaybım var veznede anlaşılamıyor diyorum işlemler sebep oluyor. olsun dedi bişey olmaz dendi ve çalışıyorum veznede yani emekli olacaksın yerine geçecek arkadaş işi öğrensin nasıl olsa işime yaramıyorsun gibi olduğunu hissettim. Bu arada işitmem nedeniyle hata yapılan işlemlerde üzerimde kalmaması için söyledim kabul etmiyorum diyorum olsun bişey olmaz denildi müdür tarafından benimde bu şekilde çalışma pozisyonum oldu. Yani işitme engelliler için özel nitelikli çalışabilecek pozisyonlar dikkat edilmeli yöneticiler tarafından işin kötü tarafı olası geri dönülmeyecek işlem olsa işitme kaybı olan çalışan engelliler ne yapsın. Bu şu demek oluyor engelli emeklilik olsa dahil çalışan personel yerinden oynatılmaması gerek işime yaramıyorsun yeni arkadaş işi öğrensin gibi kavramlar olmamalı ki çalışabilsin engelli bireyler buna ben dahilim. Madem ki engelli emeklilik şartları zorlandıysa çalışan engelliler içinde düzenli takip edilsin devlet tarafından çalışanlar nasıll hakkını savunabilecek engelli emeklilik iş gücü kaybetmedi yazıyor bu kadar basit sadece şuna gözetleyemiyorlar diyelim cihaz bozuldu kaybettim varsayalım yada suya düştü gibi vs. engelli işitme kaybından nasıl çalışabilecek onu geçtim rapormu alması gerekir buda bir engel sonuçta engelli olarak geçiyor. Yazmış kanunda kime göre neye göre karar veriyorlar çok yazık çok bu devirde kendi işini yapacaksın çalışacak arkadaşlara tavsiyem bu kadar zamanda haklarım umarım boşa gitmez.

Merak etmeyin size göre illa bir görev verilir ya da en kötü ihtimalle size göre olmasa da siz elinizden geldiği kadarını yaparsınız.

Çok uzun yıllardır evrak kayıttayım. Arasıra yüzyüze bazen de telefonda anlamadığım oluyor. Müdür bizzat şahit... Yalvardım adeta yine yerimi değiştirmediler. "Çalışırsanız" sorun yok, her türlü memnun kalınır sizden.

Unutmayın, işitme engellisiniz yani duymak zorunda değilsiniz. Duymadığınız, anlamadığınız durumlarda kendinizi mahçup hissetmeyin. Bu idarenin sorunu, onlar öyle uygun görüyorsa size de gerçeği olduğu gibi kabul edip devam etmek düşer. Siz atanın gerisi teferruat (tabi çalışmak şartıyla).

Asıl önemli olan iş arkadaşının iyi olması, sonra da müdürün iyi olması. Sizin merak ettikleriniz sorun değil, engelli kadrosundan engelli olarak atanacaksınız. Yani engeliniz problem edilemez. Problemse idarenin problemidir.

@Hanımböceği,
Karşı tarafın dudaklarını okuyacaksın ve yüzüme bakarak konuş diyeceksin. İletişim böyle olur yoksa onu anlamaz ve hatalı iş yaparsan. Ben işitme engelli biriyim yüzüme bakarak konuş ya da e-mail atıp yapacağım işleri yaz dersen sorun çözülür. Teknoloji devrinde kurumsal firmalarda konuşma yerine e-mail ile İletişim olur.

@Tenê,
çok teşekkür ederim tam motivasyonu oldu. Cevap verdiğin için tekrardan teşekkürler

@bjk11,
anladım cevap verdiğin için teşekkür ederim

Üst Alt