Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli olarak genelden EKPSS'ye gireceğim. Ek süre verilecek mi?

Coraline

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Selam arkadaşlar

ben 4 kez engeli raporuna başvurdum .En sonunda bu sene %46 oranında rapor aldım ekpss ye giricem.
Kardiyoloji ,pskytri ve kbb oranlarım toplamında sınav başvurumu yaptım en yüksek kbb oranım olduğu için sınava işitme engelli olarak başvurdum.
Fakat ben bebekken ateşli hastalık sonucu sol kulağımı total kaybettim+Meniere vertigo hastasıyım.
İlkokul dan önce işitme engelli olduğumu kanıtlayamadığım için genelden sınava giricem.kılavuzda işitme engelli bireylere ek süre ıverileceği yazıyor bende bu süreden yararlanıyor muyum .

İşitme kaybım ve hastalığım yüzünden bir soruyu 10 kez okuyorum.

Nasıl yani sonradan işitme engelli olduğunuzda sorular değişiyor mu ?

ösym sınav esnasında belli olur biz buradan ek süre talep edemiyoruz dedi.İşitme 2 den girenlere umarım ek süre veriliyordur.Bu sınav benim için çok önemli kendi ayaklarım üzerinde durmak kimseye muhtaç olmamak istiyorum.Gün geçtikçe sağlığım kötüleşiyor.Sol kulağım hiç duymuyor sağ kulağım 15 yıldır kalıcı çınlama kaldı onda da ufak desibellerde ve anlamada artık problemler yaşıyorum.Benim gibi bu sorunları yaşayanlar var mı?

Genel-görme-işitme -2 soruları aynı .
Ben eğer ilkokul öncesi işitme engelli olduğumu kanıtlasaydım işitme-1 den girecektim onların soruları farklı diye biliyorum. Ben ilkokul sonrası işitme engelli sayıldım maalesef belgem olmadığı için genel grubunun sorularını yapacağım.Ama kılavuzda ek 20 dakika hakkım olduğunu okudum .

Üst Alt