Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli̇ olup yeni̇ çıkan emsal kararla ÖTV'siz araç alan var mı?

baki2506

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar merhaba işitme engelli olup :
42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı
42.06. Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları
kodları yeni çıkan emsal kararla ötv siz araç alan varmı?

kimse cevap yazmıyor ötv siz araç almak isteyen dava yoluyla alıyormuş. bu konuyu burda tartışmak istiyorum belki birşeyler elde edebiliriz

alan var mı ben de şu an bu konuyu takipteyim ama nasıl olacak bilmiyorum.

mahkeme sonucuna göre yukarda saydığım tertibat kodları sizde de mevcut ise alabiliyorsunuz ama aracı önce alıp davamı açacağız yoksa vergi dairesine mi gideceğiz onu bende bilmiyorum @Hüseyin İlik bu mesajını görürse çok sevinirim.

@baki2506,

Kör Noktalı araç zaten 2 bin tl den başlıyor.
işitme engelli değilim ama bu ilk 3 kod bana da çaktılar

@Polmiks,

neye göre verdiler bu kodları size ? 2 Milyon demek istediniz heralde araba fiyatı için

ben zamanında çok uğraştım, ÖTV muafiyeti için " Hareket ettirici tertibat" donanım şartı gerektiğinden kabul olunmuyor

@Merveaydin,

hayır görme engelli zaten araç kullanamaz işitme engellilere verilen kodlardır. bana yazdılar ayna tertibatı olarak

arkadaşlar avukat hüseyin ilik bey ile konuştuk her türlü dava açıp alabiliyoruz mahkeme haklı buluyor sonuçta emsal kararı var zaten

@baki2506,

hocam sizin engeliniz işitme cihazı mı nasıl aldınız kodları benim ehliyetim var ama eğer bu kodlar eklenecekse ekletme yapayım

@baki2506,

ilk ehliyet alırken mi ekledilr bu kodları size? araba alacak mısınız peki biraz daha ayrıntılı bilgi verseniz süper olur

ehliyetimde 7 yıldır vardı bu kodlar zaten. sıfır ötv siz araç alımı için togg onay verdi bakalım nasip olursa sene sonunda almayı düşünüyorum

@baki2506,

işitme engellimisiniz o zaman işitme engelli de araç alabilyior bu durumda?????????

@muhendis3232,

ay ben de anlamaya çalışıyorum yemin ederim delirdim burda işitme engelli olarak bu kodları mı ekletmiş yoksa aynı zamanda başka engel durumları da mı var

Merhaba ,
Konu şöyle,siz arabayı ilk önce arabayı ÖTV yi ödeyerek alıyorsunuz.almadan önce ehliyetiniz engelli sınıfında H sınıfında olmalı.
Sonra dava açıp belirtilen kodlarla hakkınız olduğunu belirtilip dava açıyorsunuz.

@romulus,
hocam h sınıfı ehliyet diye bişey kalmadı ki ? tek derdim alınıyor ise uğraşmak ve almak işitme engelliyim yüzde 48 raporum işitme cihazı kullanıyorum. ehliyetimde 02 kodu var sadece.

@Merveaydin,
H SINIFI EHLİYET ESKİDEN Dİ ŞİMDİ UYGULANMIYOR. SİZİN ENGEL ORANINIZA GÖRE 42.01-42.03.-42.05-42.06 EHLİYET KODLARI DA OLMASI LAZIM HASTANEDEN ÖĞRENİN.

kendim herhangi bir kodu kafama göre ekletemem mevzuatta ne yazıyorsa doktor eklemek zorunda

@muhendis3232,
ama işitme cihazı kullanıyorsan ehliyet alabilirsin yoksa

@Merveaydin söylemek istediğim avukatım ile konuştum ve önce aracı alacaksınız ve emsal kararları gösterip dava açmanız gerekli.arkadaşın anlattığı gibi ehliyetinizi de kodları düzenletmeniz gerekli.

Konunun dava konusu önemli.davayı kazanırsanız ÖTV bedelini geri alıyorsunuz zaten icra yolu ile.
Ama aracı 10 yıl engelli aracı olarak kayıt ettirmeniz lazım ve satamazsınız artık.

@baki2506,

ben alırken eklemediler işte hem de 2023 yılında aldım ehliyet için doktor raporuna gittim o şekilde oldu ama tekrar hastaneye soracağım. Siz araç aldınız mı

@romulus,

aracı satmam dert değil ama almadan önce yani alırken olsaydı daha iyi olurdu açıkçası öncesine dava açmak olmuyor muymuş?

@Merveaydin,

benim rapor oranım 52 belki ondan verilmiyor olabilir yinede sağlık kurullarına veya uzman kbb ye danışın.ben araç henüz almadım sene sonu almayı düşünüyorum.

@romulus,

Önce ötv ödeyerek aracı alma gibi bir şart yok. Bu yöntem de tercih edilebilir elbette ama şart değil. Araç alımından önce dava açıp aldığımız olumlu kararlar mevcut.

@baki2506,

TOGG'da ÖTV %10 olduğu için çok avantajlı sayılmaz neden daha yüksek ÖTV olan bir araç seçmediniz?

@Hüseyin İlik araç alımından önce dava mı açalım avukat bey? eğer öyle gerekiyorsa hiç beklemeden sizinle iletişime geçelim bana yardımcı olun.

@Hüseyin İlik,

Merhaba ,
Bende şuan araç almak arifesindeyim .
Ehliyetim B sınıfı ve belirtilen kodlar bende mevcut değil.normal B sınıfı gibi düşünün.
Bu durumda önce ehliyeti düzeltip daha sonra araç için dava açarak araç alımı mı öneriyorsunuz ?

Tüm bunlar için tahmini ne kadar bir süreye ihtiyacımız var acaba.yönlendirirseniz sizin üzerinizden ilerlemek isterim.

Yani önce dava açalım,hak kazanalım sonra gidip araç alalım gibi bir durum oluşuyorsa bu şekilde emsal davalar varsa herkes bu şekilde ilerler.
Yalnız işitme engelliler tertibat taktıramıyor,ek tertibat şartını nasıl davada nasıl alıyorsunuz?

Üst Alt