Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Engelliler İçin ÖTV İstisnası Emsal Mahkeme Kararı

bu işitme kaybı olan arkadaş hiç duymayan birimiydi ? benimde işitme kaybım var %41, arkadaşın %44 demişsiniz hiç duymayan birinin alacağı oran kaç olur bilmiyorum. Ben işitme cihazı kullandığım için dışarıdan bakan biri ayırt edemez benim durumumu

@Hüseyin İlik,

bu başvuru yapan arkadaş ehliyet kodu neydi ? benimkinde sadece 02 yazıyor misal . ehliyete ekstradan 42.01 kodları ekletmek gerekiyor sanırım.

@wise53,

Eğer kodunuz "02. İşitme desteği/iletişim desteği" ise bu araçla ilgili bir aparat değil bildiğim kadarıyla. O nedenle olmaz diye düşünüyorum. Mutlaka araçta bir tadilat ve ek aparat olmalı.

Ayrıca hiç duymayan biri olmanıza gerek yok, önemli olan ehliyetinize yazılı olan kodlar.

@Hüseyin İlik,

cevap için teşekkürler Hüseyin bey, peki arkadaş arabasını aldı mı acaba karardan sonra ?

Hüseyin bey merhaba,iki kulak da 15 yıldır cihazlı ancak son iki yıldır %44 işitme engelli(Özel Eğitim Meslek Okulun dan)emekli Öğretmenim.Dava kazanımı için sizleri uğraşlarınız açısından tebrik ediyorum.Acaba 2022 de ki bu dava İstinaf sonrası kesinleştimi? Son durum nedir?Teşekkürler

@Hüseyin İlik gayret ve çabanız için teşekkürler,şimdi okudum kesinleşmiş kararı

şimdi benim 2022 yılında kabul etmediğim bu raporla ÖTV' muafiyetinden yararlanabiliyor muydum kafam karıştı !!!

2022 Yılında Kesin verilen kodlarım (A sınıfı istediğimden raporu kabul etmedim,2024 yılında yenisini çıkardım sadece 102 kodu var)
02. İşitme desteği/iletişimdesteği,
102.Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz,
42.01.Arka görüş içinuyarlanmış cihaz,
42.03. Yangörüş sağlayanek iç cihaz,
42.05.Kör noktagörüntüleme cihazı,
47. İki tekerlekli araç kullanamaz

Üst Alt