Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler için verilecek rapor oranları..?

emrelord

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
benim bir kulağım hiç duymuyor diger kulagım ise % 80 duyuyor
bu yeni yönetmeliğe göre % kaç rapor alabilirim tahminen ve benim başka sorunum da yok. % 40 alabilir miyim devlet dairelerinde özürlü atamalarında girebilmek için

cevaplarsanız sevinirim.

yok ya %50 vermezler herhalde konuşmamda felan bi sorunda yok okudugum için kendimi geliştirdim

Bütün Arkadaşlara buradan MERHABA!
(Yıllardır takip ettiğim bu siteye üye olmak yeni nasip oldu)
Sevgili kardeşim emrelord, aslan833 kardeşimin dediği gibi verdiğin değerlerle % 50 kesin alırsın. Ama vergi indirimi için tekrar kontrol isterler. Neden dersen İşitme cihazının sana katkısıda değerlendiriliyor.
Bu bilgimin kaynağı yaşadıklarım ve aynı senin gibi tek kulaktan ancak & 20 duyabiliyorum.

ben işitme cihazi kullanmıyorum zaten ekisi olmazmıs yanlış anlaşıldı galiba benim diğer kulagım % 80 duyuyor % 20 duymuyor ama son zamanlarda onda da düşüş oldu galiba normalde duyduklarımı çok az veya duymaz oldum

En kötü ihtimalle (diğer kulağındaki kayıp gözönüne alınarak) % 40 alma şansın var.Bu senin iş müracatın için geçerli. Temenni ederim ki alırsın.

ben daha önce almadım zaten ilk defa alacam ve devlet dairelerinde özürlü grubundan atanmak için acaba onun için verirlermi bana % 40 verirlerse çok sevinirim valla ya bu yeni yönetmelikte işitme engelliler için bir değişikli olmadığını diyorlar biliniz var mi

Benim bildiğim herşey aynı. Yani eski tas eski hamam.Yalnız bu rapor için fazla dert edinmeye gerek yok. Bulunduğun yerdeki iş bulma kurumuna kayıt yaptırmaya git ve kulağından rapor almak için hastane sevki iste. Bütün herşey böyle başlıyo ve bitiyo.

hile yapmadıgın sürece kesinlikle %40 vermezler diye dusunuyorum. cihaz bile kullanmıyorsun, normale yakın duyuyorsun mantıken engelli olabilir misin ?

ii de cihaz etki etmediği için kullanmıyorum ki amaliyat felanda olamıyorum diger kulagım % 80 duydugu için ancak bana dediklerine göre duyan kulagımında çok çok az duyması lazımmış ki amaliyat olmak için riski varmıs ben 1.5 metredeki normal konuşmaları sokakta oldugumda zor duyuyorum bazı cümle veya kelimeli duyuyorum sadece bana tahmini olarak kaç verilebilir bilgisi veya bana benzer olup rapor alan varsa cevap yazarsa sevinirim

Rapor alırken cihaz dikkate alınmıyor arkadaşlar yanlış bilgi vermeyelim . Beni odyogram için teste soktular ve abr testi yaptılar. Cihaz kullanmanın özür oranına etkisi yok. Öyle olsa felçli arkadaşlara da rapor vermezler.

demek istedigim hasta duyup anlıyor. cihaz kullanmaya bile ihtiyacı yok. cihaz kullanmak kişisel bir tercih, sen kullanmıyorsun sana rapor veremeyiz demezler. osaglama yakın olan kulagına cihaz tak(ciddi düşünüyosan iyi bi tane al yoksa kaybın ilerleyebilir), biraz daha iyi duyarsın ama yine de tahminen %25 30 arası bişey alırsın. kaldı ki dogustan işitme engelli, hatta kör kütük sagır arkadasıma %26 vermişlerdi, sana 25 verirlerse sanslısın. kaba hesap bir kulagının kaybı 100 db digerinin 20 db dielim toplayıp 4 e bolunce 30 cıkıyor. yine de her hastanede farklı uygulanıyor gdip denemen lazım..

Mavimsiyeşil kardeşim!
Rapor alırken cihazı dikkate almıyorlar diyorsun .Doğru, sana katılıyorum. Mesajımı dikkatli okuduysan orada vergi indirimi için diye bir not yazdım. Eğer vergi indirimi için rapor alacağım derseniz ilk aldığınız rapor dikkate alınmaz.
İkinci bir rapor için sizden yeni bir kontrol isterler. Hayır istemezler derseniz, siz bilirsiniz.

Nizamettin Bey , anladım . İki mesele birbirinden bağımsız : özür raporu ve vergi indirimi.

Ben Çalışma Bakanlığın sınavını kazandım. Benim vergi indirimi meselesini bakanlık kendi mi halledecek yoksa benim bizzat ilgilenmem mi gerekecek ? Bilen varsa şimdiden teşekkürler.

Allah hayırlı uğurlu etsin mavimsiyeşil. Anladığım kadarı ile işitme engellisiniz ve bu işe de özürlü kadrosundan girdiniz.
Vergi indirim belgesi için; siz ne zaman uygun görürseniz tekrar bulunduğunuz yerdeki mal müdürlüğü' ne veya vergi dairesine müracaat ederek vergi indirim belgesi almak için sizi hastaneye sevk ( devlet hastanesi ) etmesini istiyeceksiniz. Yoksa işyeriniz sizi çağırıpta herhangi bir işlem yapılacak diye tenezül etmez.
Bu deyim biraz kaba oldu ama kısaca her işlem sizin insiyatifinizde.

Sağolun. Evet işitme engelliyim , %46 rapor verdiler. Bu raporla inşallah 18 sene sonunda emeklilik hakkı alacağımı öğrendim internette araştırınca. Vergi indirimi ise dediğiniz gibi ayrı bir mesele , benim vaziyetimde ayda 24 lira civarında indirim getiriyor. Söylediğiniz deyim de kaba olmadı pek, devlette işler böyle.

İşitme kayııpları için verilen rapor oranları ile ilgili paylaşımlar

ben bursa devlet hastanesinden özürlü raporu başvurumun sonucunu aynen yazıyorum.isteyen arştırma yapsın isteyen örnek alsın.çünkü benim de kafam karıştı.
sol duymadığı sağda sesleri ayıramadığı için sağ kulakta işitme cihazı kullanmaktayım.sonuç:

Bileteral nörrosensörial işitme kaybı işitme esikleri toplamı : 500: sağ:45 sol:80
1000: sağ: 40 sol:45
2000: sağ: 45 sol:65
4000: sağ: 45 sol:60
sağ toplam: 225
sol toplam: 280
engeli: %50,3
t.v.f.k: %18

buna göre değerlendirebilirsiniz. bunlardan birşey anlayan varsa da cevap yazarsa sevinirim.

bende bursa devlet hast.almıştm.sağ110 sol82 db %40 verdiler sana okadar nasıl vermişler anlamadım.

ayrıca yeni cetvelde işitme oranları olumlumı yükseldi yoksa olumsuzmu yükseldi.bilen varsa yazsın

derbeder bey;
anladıgım kadarıyla %50 işitme kaybın var ve bu da %18 özüre denk gelmiş. iyisin gene ozan dogulu kadar duyuyorsun. sol kulagın da duyuyor aslında, en yakın zamanda o kulagına da cihaz alırsan daha rahat edebilirsin ya da belki de kalın seslerin frekansları yuksek oldugu için onermemiş olabilirler..

selam arkadaşlar benim sağ kulağım hiç duymuyor solda ise işitme cihazı ile duyabiliyorum fakat konuşmamda herhangi bir sorunum yok bana yüzde kaç rapor verirler diye sormayacağım çünki şişli etfalden % 14 verdiler.

emrelord;

Benim sağ kulağım hıç duymyuyor bana yüzde 6 verdiler raporu bır hafta once almaya kalktım almadım tabi yarıda bıraktım :)

benimde sol hiç duymuyor sagda %80 gibi duyuyor bana kaç verirler acaba veya % 40 almak için sağ kulagımın % kaç duymaması lazım bilen varmı acaba yardımcı olur musunuz arkadaslar!!

2 kulagının db kayıplarını toplayıp 4 e bol 40 cıkarsa bi ihtimal verebilirler ama sana soyle diyim 4 sene once bnm de sol kulagım hic duymaz ve de sag kulagım %40 duyarken bana %36 vermişlerdi, yani senin işin patates olur..

Yeni yasa hakkında işitme engelliler içinde oranlar arttımı acaba?

Arkadaşlar merhaba,

Oranların arttırıldığını okuyorum çoğu konuda. Acaba genel anlamdamı değerlendirme oldu? Ben önceden işitme engeli için %39 rapor almıştım. Tekrar gideceğim bir umut.

Foruma uzun zamandır uğramıyordum. O yüzden pek bilgim yok o yüzden sizlere sormak istedim.

Bildiğim kadarıyla işitme oranları değişmedi. Ancak siz yine de gidin şüphe kalmasın zaten %39 almışsınız belki %40 ı da verirler.

işitme engelli olarak yeni yönetmeliğe göre rapor alan var mı?

yeni yönetmeliğe göre rapor alan varmı arkadaslar alan varsa acaba işitme durumlarınızı yazabilir misiniz?

Merhaba..

Ben komple sağırım sadece dudak okuyorum ve beyinden 3 kez ameliyat geçirdim vücudumun bazı yerlerinde tümörler var işitme cihazı kullanmıyorum diksiyonum gayet düzgün hatta sağır olmadan öncesinde tek kulakla çok az duyyoken müşteri hizmetlerindeydim turkcell..
bana %52 verdi böyleyken emrelord arkadaşımıza %50 vereceğini sanmıyorum ama mantık olarak yarı yarıya duymuyo kulak %50 de olabili
r ayrıca normal bi işte çalışma olanağın zor olacağından kesinlikle %40'ı geçersin

İşitmede en yüksek rapor oranı %52 dir. emrelord nikli arkadaşın ise duyan tarafta tahminim en az 75-80 desibel kaybı varsa %40 alabilir. Ancak doğru bir tahmin için odyogramı görmek lazım.

ben enson 5 yıl önce odyogram yaptır ama birşey anlamadım ben size bana verilen kagıttakileri yazayım anlayan varsa cevap yazar mısınız?

tone audiogram
right - FF1 left -FF2
H.Y.ORT. 32 dB H.Y.ORT. 110dB(ms)
K.Y.ORT. 30 dB K.Y.ORT. 68 dB(ms)
timpanogram
right left
ear volume 0.62ml ear volume 0.79ml
compliance 0.61ml compliance 0.74ml
pressure -31 daPa pressure -40 daPa
gradient 75 daPa gradient 84 daPa
bunlar yazıyor bana verilen kağıtta birde kağıtın arkasında

timpanogram / refleks
R -31 daPa0.61ml tip A
L -40 daPa0.74ml tip A
R.İ.L.Refl.
R.C.L.Refl.(+)(+)(+)
L.İ.L.Refl.
L.C.L.Refl.(-)(-)(-)
500 Hz. 1 Khz. 2 Khz.
işte bunlar yazıyor bana verilen kagıtta anlayan var mı arkadaslar

arkadaşlar ben 2011 de yani yeni rapor alsam raporun ankarada düşme şansı varmı tıpın ilerlemiş haliyle alınan rapor

Üst Alt